Hae
Prime Life by Umppu

Ärsyttävimmät lomailijat

 

Paljon matkustaneen minulle tuli mieleen sellainen asia, kun  ärsyttävät lomailijatt. Koen aina reissussa välillä sellaisia hetkellisiä ärsytyksen hetkiä ja ne yleensä johtuvat muista matkustajista. Toki jos haluaisin ne kokonaan vältää pitäisi mun mennä autiolle saarelle.  Ihan ensimmäinen eniten ärsyttävä matkustaja on , kuka vetää lentokone kännit. Siinä vaiheessa kun ihminen on päättänytt riipaista lentokoneessa kännit tekee hän niin. Hän vetää jo ennen konetta sellaisen valmiin puolikumarran, jota hän jatkaa heti koneeseen päästyään. Usein näillä henkilöillä on omassa laukussaan vielä lisäksi erillinen viinapullo, josta täydennetään sitä känniä. Jossain vaiheessa lentoa tulee usein laskuhumala ja siinä saattaa olla vaikka mitä vaaratilanteita. Aletaan haastamaan riitaa ja puhutaan kanssamatkustajille todella alentavasti tai törkeästi. Hyvällä säkällä sammutaan tai oksennetaan. Olen itse istunut joskus tämän kyseisen lentokonekännääjän vieressä. Ja siinä vaiheessa minulla meni hermot, kun hän oli niin kännissä ja kysyy, että missä on karaoke. Jo ihan se pelkkä viinan käry on niin ällöttävä, samoin jos kyseessä on esimerkiksi mies, niin tullaan vessasta vetskari auki housut täynnä kusta istumaan siihen viereen. Mielestäni lennoilla voisi tarjoilla yhden alkoholi annoksen per henkilö ja sen pitäisi riittää.

Toinen on matkalaukkujen kyttääjät. Siinä vaiheessa kun odotat siihen hihnalle tulevia matkalaukkujasi, niin ainakin Suomalaiset änkevät niin kiinni hihnaan, että niitä laukkuja on aivan mahdoton edes  nähdä. Jos jokainen seisoisi noin 2 metriä kauempana hihnasta, niin jokainen saisi sieltä helposti otettua omaan laukkunsa ja näkisin sen hyvässä vaiheessa. Nyt saa pelätä että kenenkä mummon jyräät siinä samalla kun nyppäset omat laukkusi hihnalta ja joudut ensin kyynerpää taktiikalla tekemään tilaa edes saadaksesi ne laukut.

Aurinkotuolien varaajat on kans yks asia mikä saa mun hermoni kiehumaan. Mä tykkään eniten niistä hotelleista missä näiden varaajien pyyhkeet käydään ottamassa pois, jollei tuoleilla näy noin puoleen tuntiin ketään. Aurinkotuolit on tarkoitettu niille ketkä ovat siellä altaalla, eikä niille ketkä ovat vaikka esimerkiksi parin tunnin päiväunilla hotellihuoneessa. Jotkut myös jättävät aivan tahaltaan/vahingossa pyyhkeitä rantatuoleihin ja vievät muilta halukkaita paikan. En tiedä laittaako jotkut jopa herätyskellon soittamaan aamulla, että voivat viedä sen helvetin pyyhkeen sinne aurinkotuolille  monta tuntia jo ennen, kun edes aiotaan saapua paikalle. Mun mielestä se on todella itsekästä.

Julkipiehtaroijat ovat myös mun loman painajainen. Mun mielestä rakkautta saa osoittaa julkisesti. Toista voi halata, kulkea käsi kädessä tai antaa  pusun/kaks. Mun mielestä se riittänee julkisesti. Rehellisesti sanottuna mua oksettaa sellaiset allas hinkuttajat, jotka eivät pätkääkään välitä muista ihmisistä. Koitappa siinä nytten sukellella lapsesi kanssa, kun veden alle mentäessä toinen on muna pystyssä vieressä. Tapahtuu se sitten veden pinnalla tai päällä niin mielestäni sellaiset erotiikkaa lähenevät hellyydenosoitukset voi suorilta siirtää sinne hotellihuoneeseen. On se sitten aikuisille tai perheille suunnattu hotelli, niin jotain käytöstapoja. Myös se rantatuolilla päällekkäin makailu ja hinkkaaminen on todella ällöttävää katseltavaa.

Sitten mun suosikit eli etuilijat. Jos hotelli on esimerkiksi allinclusive, niin aina joukosta löytyy niitä, jotka etuilevat. Yleensä ne ovat aina aikuisia. Jos on selkeä jono, niin en ymmärrä mitenkä joku voi olla sitä ”huomaamatta” ja änkee jonon kärkeen. Se on röyhkeää ja epäkohteliasta. Kyse ei ole kuitenkaan siitä, että ruoka loppuisi.

Kun näitä asioita ei lomalla joutuisi kohtaamaan niin kaikki olisi täydellistä. Ai niin unohdin vielä yhden.. Riehuvat lapset kenellä ei ole mitään sääntöjä, eivätkä vanhempia kiinnosta mitä he touhuavat. Lapset riekkuu ja riehuu ja polkevat pienempiä alleen. Ovat väkivaltaisia ja repivät toisten kädestä tavaroita. Näitä osuu aina jokaiseen hotelliin ja mulla menee saman tien kuppi nurin. Mun lapsia saa muut komentaa, jos ne törttöilee ja itse komennan kyllä myös muiden, jos koen että jotain kiusataan. Mulle on ihan sama jos siitä joku isi tai äiti mulle suuttuu.

Kuvaus Noora Näppilä

Kaftan House of Brandon*

-Umppu

9 kommenttia

 1. Emma kirjoitti:

  Nää on kyllä niin totta jokainen! Eniten ärsyttää just noi lomalla vähän liiankin rakastuneilta vaikuttavat parit, joilla ei oo mitään rajaa miten käyttäydytään muiden silmien edessä. Siinä menee itselläkin altaalla makoiluun tai rannalla oleiluun ihan maku, kun joutuu tuntikausia katsomaan toisten kiehnäämistä.
  Oon kans huomannut, että jotenkin monilla vanhemmilla käy lomalla niin, ettei ne lasten tekemiset kiinnosta lainkaan. Kun kerran lomaillaan niin lomaillaan ilmeisesti hyvistä käytöstavoista ja kaikista säännöistäkin, jonka seurauksena muiden loma voi mennä pilalle. Samalla vanhemmat saattaa siinä vieressä vetää kunnon kännit ja lapset riekkuvat ties missä!

 2. Sini kirjoitti:

  Mun mielestälentokoneessa alkoholin tarjoilun sais lopettaa vaikka kokonaan, tai oikeastaan koko maailmasta :D. Kerran kans lapsen kanssa istunut sellaisen miehen vieressä, joka oli varmaan koko viikon kohteessa ryypännyt ja jatko samaa rataa koneessa. Se haju oli melko kuvottava…

 3. Katri kirjoitti:

  Musta on hauska kattoo niitä suomalaisia jotka lähtöportilla on jonossa jo puoli tuntia ennen boardausta 😀 !!
  Suomalaisilla on aina kiire odottamaan….

 4. Karo kirjoitti:

  Suosittelen kokeilemaan reittilentoja ja boutique-hotelleja. En tunnistanut mitään valittamaasi ongelmaa omilta reissuiltani. Tosin Turkki ja Dubai eivät ole matkakohteitani ollutkaan.

  • primebody kirjoitti:

   Silloin kun matkustamme lasten kanssa, niin valitsemme aina hotellin mikä on mahdollisimman lapsiystävällinen ja missä on lapsille paljon tekemistä. Tiedän että on olemassa vaikka mitä, mutta meidän on ajateltava aina lapset ensin periaatteella.

  • Melli kirjoitti:

   Minäkään en tunnista näitä ongelmia! Mutta tosiaan, Turkin all inclusive ja lapsiystävälliset hotellit eivät ole meidän valinta 🙂

   Puhut aina siitä, miten paljon matkustat ! Olisi kiva jos joskus voisit tehdä postauksen paikoista, joissa olet käynyt esim plussineen ja miinukseen 🙂

 5. Elina kirjoitti:

  Word! 😀 Lisäisin listaan vielä ne kanssamatkustajat, jotka rysäyttävät lentokoneen penkin selkänojan ”makuuasentoon” välittämättä siitä, että kirjaimellisesti makaa takanaistujan sylissä. Toki penkeissä on hankala istua, jos on vähän isompi ihminen, tai jos istuu sylilapsen kanssa, mutta ei siltikään tarvitsisi ihan ääriasentoon sitä penkkiä keikauttaa. Etenkin lomalentojen pienemmissä koneissa tilat ovat aika minimaaliset ja alkaan näkemään heti punaista, jos joku ei viitsi tippaakaan ajatella kanssamatkustajiaan. Ja toi laukkuhihnajuttu; niiiiiiiiiiin totta!

  https://pikkuponejajayksisarvisia.blogspot.com/

 6. Maija kirjoitti:

  Aivan samat ärsytyksen aiheet ? plus juuri se tyyppi joka laittaa sen lentokoneen penkin ”makuuasentoon” heti kättelyssä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.