Hae
Prime Life by Umppu

Nopea ja helppo piirakka

Kun jaoin teille viime viikolla yhden reseptin, maailman parhaasta rocky roadista, niin ajattelin jakaa toisen. Sellaisen mihinkä ei tarvita sen kummempia kokkaustaitoja. Kyseessä on nopea ja helppo peltipiirakka. Jopa minä onnistuin tässä. Piirakka ei vaadi sen kummempia esipaistoja tai kohotuksia, jotenka sopii mämmikourille, kuten minä. Tää on loistava resepti ihan vaikka jääkaapin tyhjennykseen, koska pohja-ainekset usein löytyy jo valmiina kaapista. Löysin tämän reseptin netistä ja sovelsin sitä hieman. Paistoaika on 25-30 minuuttia ja uunissa 225 astetta.

Pohja:

3dl kaurahiutaleita

3dl vehnäjauhoja

2ti suolaa

2tl leivinjauhetta

2 kananmunaa

3/4 dl öljyä

3dl vettä

Ensiksi laita kulhoon kaikki kuivataineet ja sekoita. Lisää kananmunat, öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Taikina on hieman löysää, mutta sen kuuluukin olla. Laita leivinpaperi uunipellin päälle ja laita nuolimella sekoitetut pohja-ainekset pelille.

Itse laitoin täytteeksi:

1,5 paprikaa

fetaa

ja kinkkusuikaleita

päälle reilusti juustoraastetta.

Peltipiirakan pohjaa saa maustaa hyvin (oman maun mukaan) ja täyteenä kannattaa olla jotain, mikä antaa hieman kosteutta piirakalle. Voin rehellisesti sanoa, että tämä oli ensimäinen leipomani piirakka, missä pohja ei ollut raaka ja mikä onnistui. Ihan jokainen pala tuli syötyä. Itse myös pidin todella paljon piirakan pohjasta, mikä oli hieman rouhea. Jos siis et omaa minkäänlaisia kokkaustaitoja, niin tässä et voi epäonnistua.

 

Lue viikon postaukset:

Kesän jäljiltä hiukset on kamalat. Muutama niksi kiilon ja elinvoimaisuuden palauttamiseen

Pärnussa nejän lapsen kanssa

Olen upea!

Miksi perheet hajoaa ja mitkä ovat useimmat kompastuskivet?

Olin mainoksen uhri ja kyllä kannatti

Miks kaikki oli ruississa ja mää en

-Umppu

5 kommenttia

  1. Linda kirjoitti:

    Kiitos ohjeesta! 🙂 Omani on juuri uunissa paistumassa 😉 täytteenä tonnikalaa, ananasta ja kasviksia. Näyttää ainakin hyvältä, toivottavasti maistuukin!

  2. M kirjoitti:

    Oli pakko tulla kertomaan et testasin just tätä mut vaihdoin vaan vehnäjauhojen tilalle gluteenittomat jauhot ja täytteeseen lisäks punasipuli ja vitsi ku tuli aivan sairaan hyvää! ?? kiitos ohjeesta! ?

  3. Tinde kirjoitti:

    Tein tänään! Tästä tuli meijän perheen suosikki! ? Nam! Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.