Hae
Prime Life by Umppu

Olen upea!

Viikonloppuna juhlittiin Vivianin 3-vuotis syntymäpäiviä. Uskomatonta että hän on jo kolme vuotta vanha. Muistan sen hetken elävästi, kun lähdimme sairaalasta kotiin. On muutenkin aivan ihmeellistä ajatella että olen oikeasti kolmen lapsen äiti.  Juhlimme Vivianin syntymäpäiviä sukulaisten ja läheisten ystävien kesken. Osa saattaakin jo ennalta arvata syntymäpäivien teemaan. Vivian on neiti, joka ei paljon autoilla leikki. Rakastaa kaikkia kimaltavaa, ihanaa naisellista hömppää ja ilman kruunua ja käsilaukkua hän ei lähde minnekään.

Hän sai itse valita vaatteet juhliinsa ja tietenkin se oli prinsessamekko. Hän halusi myös prinsessakakun, jonka iskä leipoi ja siihen pinkkejä kynttilöitä. Hän on hyvin samankaltainen kuin äitinsä. Hyvin määrätietoinen päättäväinen ja tietää aina mitä haluaa.

Nämä taisi olla nyt viimeiset juhlat meidän tässä kodissa. Tietyllä tapaa on hieman haikea luopua tästä asunnosta, sillä täällä on niin paljon muistoja.Virallinen muuttopäivä  varmistuu näinä päivinä. Vein taas viikonlopun aikana kolme autollista tavaraa vanhempieni kotiin, minne on raivattu yksi huone meidän tavaroille. Kyllä siitä vaan nurkkiin kiertyy paljon tavaraa ja paljon on sellaista mitä tarvitsee välillä vain satunnaisesti, kuten esimerkiksi kaikki pulkat liukurit ynnä muut talvi tarvikkeet.

Vivian on ihana lapsi. Vaikka luonnetta riittää, osaa hän olla empaattinen ja muut huomioon ottava. Pidän näitä asioita hyvin tärkeinä elämässä. Hän puhuu jo todella sujuvasti ja kommunikointi on helppoa. Lempi leikkejä on tietenkin olla prinsessa ja meikkaaminen. Kotona lattiat kopisevat hänen korkokengistä.

Luin juuri yhden artikkelin, missä kerrotiin kuinka voit kasvattaa lapsellesi vahvan itsetunnon. Siinä oli erittäin hyviä pointteja. Jos sinä olet vanhempana tyytyväinen itseesi, niin se auttaa samalla kasvattamaan lapselle hyvän itsetunnon. Vivian tykkää katsella itseään peilistä röyhelöt päällä. Hän läväyttää kasvoillensa mairean hymyn ja sanoo että: olen upea! Siitä vois ihan jokainen ottaa mallia.

Mietin aina välillä, mitä lapsistani tulee isona ja uskon, että Vivianista tulee jonkin sortin taiteilija. Ehkä näyttelijä.. tai mistä minä sen teidän.  Mun lapsista pojilla tuntuu olevan enemmän isänsä rauhallisempi luonne, kun taas hänen kanssa ollaan välillä ylintä ystävää ja toisessa hetkessä otetaan lujasti yhteen. Voisin kuvitella, että olisimme molemmat oinaita horoskoopin mukaan. Mulla on jo nyt vahva tunne, että mun lapset tulee pärjäämään elämässään. Koitan vanhempana antaa hyviä oppeja elämään.

Kasvattaa heistä tasapainoisia lapsia, jotka ovat suvaitsevaisia ja positiivisia. Meillä kotona jokaisella on oikeus näyttää tunteensa on ne sitten mitä tahansa. Jokainen saa myös olla sellainen kun haluaa ja leikkiä niillä leluilla, millä haluaa. Pikkeveli innostu niin juhlista, että hänenkin oli saatava mekko päälle. Juhlat olivat oikein mukavat. Nyt minun ainut tyttäreni on jo kolme vuotias. Syksyllä siirrytään päiväkodissa isjen ryhmään. Niin se aika kuluu hurjaa vauhtia.

Me ollaan jo hetkittäin oltu aikoja ilman vaippaa.Toisaalta sitä hetkeä on odottanut, että sen tuttipullorumban jälkeen vaipparumba loppuisi, mutta edessä on taas uusi vaihe, eli ”ONKO PISSAHÄTÄ” vaihe. Mää en ole kenenkään kanssa pitänyt mitään kiirettä vaipasta luopumisesta. Koen että pakottamalla siinä tulee vain takapakkia.  Minä myös työssä käyvänä ihmisenä en pysty jokaisen lapsen ilmeiden perusteella, koska se kakka mahdollisesti tulee. Nyt hän halusi itse vaipan sijaan pikkarit jalkaan. Usein siinä 3:n vuoden kohdalla tapahtuu ne suurimmat muutokset. Ollaan jo niin isoja, vaikka ollaan ikeasti vielä ihan pieniä.

Vivianilla on hyvä huumorintaju ja se osaa myös olla aika velmu. Pakko sanoa, että välillä menee äitikin halpaan sinisten silmien räpsyttämisestä. Pahin minä ite vaihe on mennyt jo hieman ohi, mikä taas tietyllä tapaa helpottaa. Joka aamuinen vaatteiden valitseminen sen sijaan on taas sellainen sessio että. Mun on ehkä kohta ihan turha ostaa hänelle vaatteita, vaan neiti pitää ottaa itse kauppaan mukaan.

Rakasta häntä ja on pakko sanoa, että on aivan ainutlaatuista olla jonkun ihmisen tärkein ihminen maailmassa -Umppu

2 kommenttia

  1. Jenni Maria kirjoitti:

    Hauska ja ihana Vivian ? onnittelut 3vuotiaalle prinsessalle.
    Meillä myös neiti kohta 6v tietää mitä haluaa. Viime vuonna mamma (mun äiti) osti hänelle lahjaksi vaatteita. Mutta ei ollut neidin mieleen. Tuumasi vain, minä olen sellainen tyttö, joka päättää itse mitä pukee päälleen ?

  2. Anna kirjoitti:

    Hei!

    Tuli tuosta vaatteiden valinnasta sellainen mieleen, että äitini käytti minun kohdalla sellaista kikkaa, jossa sain itse valita vaatteni kahdesta eri asuvaihtoehdosta. Säästyi aikaa ja vältyttiin kiukuttelulta. Meni kuulemma aika pitkään läpi, kun tosissani luulin saavani itse valita vaatteeni :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.