Hae
Prime Life by Umppu

Miks kaikki oli ruississa ja mää en

Suomen festari viikonloppu oli varmaan viime viikonloppuna kovimmillaan. Tuntui että ihan jokainen tuttuni, tai ihminen ketä seuraan oli jossain festareilla. Kesä on aivan ihanaa aikaa siitä, että silloin voi tehdä ja touhuta  täysin extempore asioita,  mitä Suomessa esimerkiksi talvella ei ole mahdollista tehdä. Tuntuu että kesällä saa elää  ihan erilaista elämää. Ehkä se lämpö ja tietylla tapaa huolettomuus tekee sen. Tässä myös yksi syy miksi matkustelen niin paljon. Suomen kesä on liian lyhyt. Koko kesä on jotenkin niin spesiaalia aikaa verrattuna siihen pimeään synkkään syksyyn. Mä en ole elämäni aikana juuri festareilla käynyt. Ehkä siihen on sellainenkin syy, että silloin vaikka 15 vuotta sitten, kun olin noin parikymppinen ei festarit ollut Ihan samanlaisia, kuin mitä ne ovat nykypäivänä.

Vaikka viihdyn ihmisten seurassa, niin jotenkin tietyllä tapaa ahdistuin suuressa väki joukossa.  Olen myös aiemmin kirjoittanut siitä, että en oikein viihdy Suomalaisten ihmisten seurassa ja varsinkin jos niitä on ympärilläni tuhansia ja kaikki on kaatokännissä. Se on ehkä syy miksi en itse juurikaan käy niissä on tapahtumissa tai festareille. Olen jo tietyllä tapaa niin mukavuudenhaluinen, että en tiedä millä summalla minut saisi telttaan nukkumaan. Saati että siellä teltassa olisi vielä minun lisäksi joku muu.

Mä oon jotenkin tosi tyytyväinen mun tekemääni suunnitelmaan kesäksi. Vaikka teen alku viikosta ympäripyöreitä päiviä töissä, niin se että minulla on viikonloppu aikaa tuntuu siltä että olisin lähestulkoon koko kesän lomalla.

Me ollaan tehty perheen kanssa yhdessä ihan tavallisia asioita. Musta tuntuu että mä saan tällä hetkellä paljon enemmän irti vaikka siitä, kun lähden lasten kanssa syöttämään sorsia, kuin se että rymyäisi viikonlopun festareilla. Se aika on ainakin tällä hetkellä elämästäni tietyllä tapaa ohi. Mä en kuitenkaan koe jää väliin mistään paitsi. Eikä se oo myöskään multa pois jos joku haluaa sielä festareilla käydä.

Kun lapset eivät ole enään vauvoja, jotenkin nautin todella paljon enemmän heidän seurastaan. Se että voimme keskustella yhdessä, jutella kaikenlaista on oikeesti aika siistiä loppujenlopuksi. Mä oon ihan varma että jos mennään taaksepäin vaikka vuosikin nin olin jotenkin niin uupunut ja väsynyt, etten oikeastaan nauttinut siitä perhe elämästä samalla tavoin kuin mitenkä nykyään.

Musta tuntuu että mä en päässyt itseni kanssa jonkinlaisen harppauksen eteenpäin. Aiemmin ihan pienet asiat arjessa tuntuu jotenkin todella ylitsepääsemättömilta. Oli se sitten maitopurkin hakeminen kaupasta, joka tuntuu ja lähestulkoon maratonin juoksemiselta.Mulla oli sellainen tietynlainen kausi, kun en edes jaksanut laittaa ruokaakaan, vaa Juuso teki kaiken. Silti saatoin sanoa hänelle, että sää et tee koskaan mitään. Sehän ei kuitenkaan koskaan parisuhteessa pidä paikkaansa, etteikö toinen tekisi mitään.

Kun lapset kasvaa niin en tiedä tuleeko siinä vaiheessa elämässä jonkinlainen kausi, kun tekee mieli lähteä viihteelle. Lähdemmekö kenties kaksi Juuson kanssa festareille? Se jää nähtäväksi. Tällä hetkellä kuitenkin nautin tästä arjesta niin paljon, että ja ajatuksen tasolla kolme päivää festareilla tuntuisi todella liian kovalta suorituksella ja vaikka siitä selviäisikin,, niin se toipuminen veisi varmaan viikon.

Se lause mitä jokaiselle äidille toitotetaan ”oota vaan kun ne siitä kasvaa” tai että , ”lapset on vaan niin hetken pieniä”. Olen koittanut ottaa ne vastaan ja kääntää ajatukset niin, että lapset todellakin on vain hetken pieniä ja kohta kukaan ei enää halua tulla enää äidin syliin.

Mä en tietyllä tapaa kaipaa siihen arkeen mitään erikoista. Musta on ihanaa kun lapset leikkii näyttää onnelliselta. Se on mulle oikeastaan kaikista tärkeintä. Kun kotona ja parisuhteessa on asiat hyvin, niin silloin tuntuu että koko elämäni menee hyvin.

Minkäslaista festari kävijää löytyy mun lukijoista?. Onko sun tapana kiertää kaikki Suomen festarit kesällä, vai oletko kotihiiri ja katselet mielummin Happy Joe kädessä Netflixiä? Kumpikaan tapa ei oikeastaan ole väärä ja molemmat ovat varmaan tietyllä tapaa ihania. Onneksi meillä on vielä kesää todella paljon jäljellä. Ilmat on muuttuneet taas sellaiseksi, ettei takia juurikaan tarvi.

Mä oon menossa työporukan kanssa Blockfesteille viettämään meidän pikkujouluja. Moni varmasti ihmettelee miksi on pikkujoulut, mutta voin hieman selventää asiaa. Olin lähestulkoon kolme vuotta putkeen joko raskaana tai imetin ja meiltä jäi monet pikkujoulut juhlimatta. Pikkujoulu kausi on meillä töissä todella kiireistä ja juhlimme niitä useesti sesongin ulkopuolella. Blockit jäävät mun tämän kesän ainoiksi festareiksi. Siellä esiintyy useita mun lempi artisteja ja nään ne kaikki samalla kertaa.

Vivianin mekko on House of Brandonila ja löydät sen täältä*

-Umppu

 

8 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Hei!!
  Oltiin Ruississa ja olen 56 vee ja mun mies on 61 vee ja meidän nuorin poika on 17 vee.
  No rehellisesti ei oltu mutta asutaan Papinsaaressa eli meillä oli pojan kavereita
  kun meillä on kuin ois Ruississa. Ja toki olen ollut useita kertoja jopa niin että
  Ville oli masussa koska halusin mennä katsomaan Bryan Adamsia ja kyllä kannatti.
  Siellä on paljon aikuisia niin että ottavat yhden tai kaksi.

 2. Hanna kirjoitti:

  Kaikki tosiaan oli ruississa tai kirkkareilla tai jysärissä. Mies yritti houkutella, josko haluaisin lähteä Kirkkareille tai Jysäriin, hän maksaa. Ihan kyllä suorilta saatoin sanoa, että ei. Nautin kyllä istuskella ulkona ja kuunnella hyvää musiikkia, mutten ole valmis maksamaan siitä. En juurikaan käytä alkoholia ja koska olen pieni ja lyhyt, en todellakaan viihdy väkijoukossa.
  Meillä olikin sitten ihana viikonloppu lasten kanssa uimarannalla ja mökillä. Teidänkin vklp kuulosti ihanalta.

 3. Eden kirjoitti:

  Itse olen aikoinaan ollut kunnon festarihirmu ja rymymmyt neljä päivää helposti ja nukkunut teltoissa ja taivasalla. On totta, että mitä enemmän ikää tulee niin sitä mukavuudenhaluisemmaksi tulee! Nyt ikää on lähemmäs 40 kuin 30, mutta edelleen käyn festareilla 🙂 Juurikin ruississa mietin, että hurjaa kun itse olin 15 kesäisenä toisella puolella suomea festareilla ja oma poika on kohta tuon 15 😀 Mahtaako häntä festarit kiinnostaa..
  Nyt festareilla käyminen on muuttunut siinä mielessä, että juhlimme festarit selvinpäin ja yöt nukuimme mukavasti hotellissa 🙂 Kaikki ei hillu festareilla kaatokännissä vaikka niitäkin kyllä löytyy.

 4. Mari kirjoitti:

  Eihän festareiden nykyään enää tarvii tarkoittaa hirveää rymyämistä ja telttaöitä. Pari vuotta sitten olin Summer Upissa ja yöt nukuttiin Sokos hotellin puhtaissa lakanoissa ja festit menin täysin pepsi maxin voimalla. Menneenä viikonloppuna taas olin kirkastusjuhlilla, jossa ei nyt mitenkään silmiin pistävän humalassa ollut ihmiset. Tunnelma oli rento ja leppoisa, ihmiset hyväntuulisia ja musiikki loistavaa:)

 5. Heidi kirjoitti:

  Mä just mietin ihan samaa ettei festareilla tarvitse olla kännissä eikä nukkua teltassa. Mun mielestä festareilla käytös on muuttunut festari siistimpään päin vaikka 2000 luvun alusta eikä kaikki ole in naamat. Mä olin viime vuonna festareilla selvinpäin poika masussa. Ja niin olin selvinpäin 2 vuotta aiemminkin vaikka en ollu raskaana. Oli tosi kiva käydä katsomassa artisteja ja nauttia kesäisestä Suomesta ulkona.

  • primebody kirjoitti:

   Joo en oo ite niin hirveesti käynyt, mutta kiva jos homma on muuttunut vähän iisimpään suuntaan

 6. Katri kirjoitti:

  Mä rakastan kyllä festareit, vaikka ikää on jo 35v! Sen verran mä olen kyllä mukavuudenhaluinen, että aina yöksi joko kaverille tai hotelliin. Harmittaa kun Ilosaari jää välistä näin ex Joensuulaisena. Tammerfesteille saatan tulla. Mä kaipaan jollain tapaa vastapainoa tälle pikkulapsiarjelle. Meillä on nyt lapset 7vkoa pois hoidosta eli ehditään kyllä olemaan tosi paljon myös ihan perheen kesken.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.