Hae
Prime Life by Umppu

Kuka sortuu feikkilaukkuihin?

Nykyään kun katsoin nuoria ihmisiä, jopa alle täysi-ikäisiä ,niin heidän olkapäätänsa koristaa todella kalliit merkkilaukut. Taannoisella Turkin reissulla kiinnitin huomioo siihen, kuinka paljon erilaisia laukkukopioita on nykyään saatavilla. Sielä se jotenkin konkretisoitui. Tuntuu, että nuorilla on nykypäivänä niin kovat paineet siitä, että et ole mitään ilman kallista merkkilaukkua. Turkissa oli ihan erillisiä ”luksus” liikkeitä, mistä saat todella aidon näköisiä feikkilaukkuja. Kävin siellä sisällä ihan uteliaisuuttani ja kun kysyin laukkujen hintoja olimme jo useissa 100:issa euroissa. On olemassa niitä niin sanottuja halpoja feikkilaukkuja, josta näkee jo pers silmälläkin että ne eivät ole aitoja. Sitten on nämä todella taidokkaasti tehdyt laukkukopiot, joista en ainakaan itse osannut sanoa päällepäin ovatko ne aitoja vai ei. Toki en myöskään pidä itseni minään laukkuasiasntuntijana. Se miksi kirjoitan tästä aiheesta on se, että näin kyseisessä liikkeessä yhden kaupanteon. Kiinnitin kadulla jo aiemmin huomiota kahteen todella näyttävään ja kauniiseen naiseen. Ehkä siihen miksi kiinnitin heihin huomiota olis kun he pitivät kadulla erittäin näyttävän valokuvaus session, missä ottivat toisistaan kuvia erilaisissa asennoissa. Ne oli niitä täydellisiä somekuvia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

He kävelivät yhdessä tähän kyseiseen liikkeeseen. Heillä oli jo selvästi mielessä minkä laukun he haluavat ostaa. He valitsivat hyllystä erittäin kalliin arvolaukun Birking bagin mikä on tietääkseni Hermesin kallein käsilaukku. Se on ainakin yksi kalleimmista käsilaukuista minkä itse tiedän. Se on laukku mitä jonotetaan, mitä ei saa valmiina myymälästä käsitykseni mukaan.

Aidon laukkujen hinnat pyörivät varmaan 10.000:issä euroissa. Riippuen usein kunnosta ja väristä. (joku asiasta enemmän tietävä voi korjata, jos olen väärässä). Näin kuin tämä kyseinen nainen kaivoi käsilaukusta 500:n euron seteleitä. Hän oli valmis maksamaan tästä kopiosta lähes 1.000 €. En sano sitä etteikö tämä kyseinen laukku olisi ollut erittäin laadukas, vaan näin tässä omin silmin sellaisen tilanteen, että nainen haluaa ostaa jonkun tietynlaisen laukun mihinkään hänellä ei ole oikeasti varaa.  Eikö se tarkoita silloin sitä, että halutaan luoda jonkinlainen kuvitelma tai illusia siitä omasta elämästä? Esittää jotain kaukana todellisuudesta? Esimerkiksi tämä kyseinen laukku ei ole ulkonäöltään mitenkään erikoinen. Se on vanha klassikko. Kaikki laukkujen harrastajat tietävät kyllä mikä laukku on kyseessä.

Uskon että jokainen tämän kyseisen laukun omistaja haluaa, että ihmiset kiinnittävät huomiota juurikin tähän  kyseisen laukkuun. Vaikka itsellänikin on muutamia merkkilaukkuja, niin en ole ostanut niitä koskaan niin, etteikö minulla olisi ollut niihin varaa. Kaikki laukkuni ovat niin sanotusti käyttö laukkuja, mitä voin käyttää joka päivä. Poislukien muutama juhlalaukku. Olen ostanut niitä ehkä osittain brändin vuoksi, mutta suurin syy on niiden kestävyys. Myös se, että niissä säilyy arvo ja jos joskus tulee tilanne, että tarvitsen rahaa niin aina ne voi myydä. Jos minulla ei ole johonkin tiettyyn laukkuun varaa niin silloin en sitä yksinkertaisesti hanki. En hanki käsilaukkuja sen takia, että voisin näyttää muille että hei olen rikas kun omistan tälläisiä laukkuja. (itse jotenkin koen että sitä sillä halutaan viestittää). Tämä on myös yksi suuri syy miksei minun kuvissa ole koskaan esillä laukut, kun taas monella blogaajalla tai somettajalla. En koe sitä tarpeelliseksi.  Olen saattanut hankkia merkkilaukkuja juurikin siitä syystä että ne ovat todella kestäviä ne kestävät myös aikaa. Kun hankin jonkun tietyn klassikon voin käyttää laukkua jopa 10:iä vuosia ja 10:iä vuosia, niin että laukku ei juuri mene miksikään. Se vaan patinoituu kauniisti.

Onko siis somen tuoma paine syys iihen, että ihmiset on valmiita maksamaan satoja ja jopa tuhansia euroja laukkukopioista, vaan siitä syystä, että heidät esimerkiksi hyväksyttäisiin jotenkin paremmin.?

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

 

8 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Itse ajattelen niin, että jos on pakko saada vaikka jokin Louis Vuittonin laukku, niin jos siitä itse laukusta tykkää ja haluaa laatua yms. niin silloin laukusta on myös valmis maksamaan. Yleensä taas nämä feikkilaukkujen omistajat ovat niitä, joille se merkki on vaan jonkinlainen imagokysymys. Toki aitojen omistajallekin voi olla, mutta mitään muuta syytä (kuin imago) feikkilaukun omistajalle en keksi, koska laatua he eivät todennäköisesti kaipaa..

 2. Viivi kirjoitti:

  Sulla on hyvii mielipiteitä kaikkeen, itseasiassa oon kaikest samaa mielt sun kanssa. Tää nyt kyl jotenki vaan kolahti, itse vihaan feikkiä. Omistan paei kappaletta merkkilaukkuja ja ne on todella laadukkaita, en ikinä ostaisi feikkilaukkua , se tuntuisi jotenkin turhalta.

  • primebody kirjoitti:

   Tällä tarkoitin oikeastaan sitä että jos haluan jonkun tietyn laadukkaan laukun, niin miksi ostaisin sen sellaisessa muodossa, että se vuoden sisään lahoo käsiin ja alkuperästä ei ole mitään tietoa…

 3. Anniina kirjoitti:

  mielenkiintoinen postaus! Piti ihan googlettaa että minkä näköinen tuo sun kuvailemasi laukku on…, en tunnistaisi tuhansien eurojen laukuksi :D. Nojoo, itse en ole mikään laukkuasiantuntija, enkä ymmärrä miten joku haluaa laittaa satoja/tuhansia euroja laukkuun.. Itse panostaisin mielummin rahat pyörän upgradeukseen. Mutta meitä on moneksi!

  Ja edelleen sanon samaa, oot ihan paras bloggaaja! Samaistuttava, rehellinen.

 4. T kirjoitti:

  Itse en omista yhtään ns. merkkilaukkua, koska en halua maksaa merkistä. Omistan kyllä useammankin aidon nahkalaukun, joissa se nahka ja itse laukku on maksanut enemmän eikä se itse merkki.

  En myöskään tunnista merkkilaukkuja, koska mielestäni se rikkaus ja muu näkyy ihan muussa kuin kalliissa laukuissa..

 5. Miia kirjoitti:

  Minä taas olen ostanut myös feikkilaukkuja koska kyllästyn nopeasti ja olen huono huolehtimaan laukusta ja sen puhdistuksesta ja huollosta. Pidän joidenkin merkkilaukkumallien ulkonäöstä ja ihan puhtaasti omaa silmääni miellyttääkseni olen feikkiinkin ”sortunut”. Mulle laukku on käyttötavaraa ja feikit kestää joo vähemmän mutta sitten on hyvä syy hankkia uusi koska todennäköisesti olen siihen jo kyllästynyt siinä vaiheessa. Merkkilaukun saa kyllä jälleenmyytyä, mutta huonosti pidettyä ei vaan osta kukaan.

  En tunnista eri merkkilaukkuja ja mun feikit on olleet tyyliin Michael Korsia, Guessiä tai Tommy Hilfigeriä, joiden hinta aitonakaan ei vielä päätä huimaa ja niihin olis kyllä varaa aitonakin. En vaan ole kokenut tarpeelliseksi satsata kulutustavaraan johon kyllästyn nopeasti. Ehkä mun pitää hankkia joku merkkilaukku että huomaan eron 😀

  • primebody kirjoitti:

   Ehkä tää ei sinänsä ollut jutussa pointtina, vaan se että olet valmis maksamaan esim somen vuoksi jopa tuhansia vaan ”ollaksesi” jotain

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.