Hae
Prime Life by Umppu

Mikä mun unelma on pian toteutumassa?

Tämä on ollut siitä ihana kesä, sillä olen jo nyt ehtinyt olemaan enemmän mökillä, kuin viime kesänä yhteensä. Välillä tekee niin hyvää lähteä kaupungin hälinästä keskelle metsää. Ehkä jopa hieman ”askeettisiin” olosuhteisiin, mutta se on tietyllä tapaa kiehtovaa.  Ulkohuussi ja mökki, minne ei tule juoksevaa vettä <3. Mökkimaiseman rauhassa ehtii mietiin kaikenlaisia asioita. Nyt päälimmäisenä asiana mielessäni pyöri meidän tuleva muutto.

Me muutamme lähes puolet suurempaan asuntoon, kun missä nyt asumme. On jotenkin todella vapauttavaa ajatella, että kaikki meidän tavarat mahtuu sinne uuteen taloon ja varmasti jää vielä ylimääräistäkin tilaa. Lapsiperheen asunto ja tyhjä tila kuulostaa jo hullunkuriselta.  Tykkään siitä että jokaiselle tavaralle on selkeä oma paikkansa. Meidän uudessa talossa  on yhteensä kolme erillistä vaatehuonetta. Siellä on myös kaksi ulkovarastoa ja autotalli mitä meillä nykyisessä kodissa ole. Vanhempani ovat pitäneet todella hyvää huolta asunnosta. Sitä on remontoitu vuosien mittaan ja se on periaatteessa täysin muttovalmis asunto.

Mökillä ollessani selailin paljon netistä erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi terassiin. Minulla on haaveissa jo että teemme takapihalle todella ison terassin ja sinne tulee talvellakin käytettävissä oleva poreamme. Selailin erilaisia kattomateriaaleja ja katselin varmaan satoja kuvia. Pitää kyllä kehua blogaaja kolleegoitani, että löysin todella kauniita kuvia ja kirjoituksia nimenomaan blogeista. Instagramin muutama sisustus aiheinen tili on ollut myös todella aktiivisessa seurannassa.

Mietin myös kuumeisesti, että mitä mihinkin huoneeseen tulee. Meidän tuleva makuuhuone on lähes kaksi kertaa isompi kun missä me nyt olemme. Sielä voi halutessaan heitellä vaikka kärrynpyöriä. Saamme meidän kaikki vaatteet järjestykseen kaappeihin ja matkalaukut ynnä muut omille paikoilleen järjestykseen. Haaveissa on  myös pitkään ollut makuuhuoneeseen kokolattiamatto, minkä aion tähän meidän uuteen kotiin toteuttaa. Näitäkin jo hieman selailin netistä.

Emme kuitenkaan remontoi mitään ennen muuttoa. Alamme tekemään pieniä muutoksia pikku hiljaa ja aikataulun puitteissa. Vaikka ehkä luonteeni sitä saattaakin hieman kärsiä, niin kuitenkin pitää ajatella ne tärkeimmät asiat ensin. Koti on meidän lapsille tuttu paikka, sillä se on heidän mummola. Pakko sanoa että minua hieman jännittää mitenkä lapset siihen reagoivat ja suhtautuvat.  En usko, että viihtymisen kanssa on mitään ongelmaa, vaan ehkä sellainen tietynlainen hämmennys, kun mummon ja papan tavarat eivätkään ole sielä enää. Se on ollut minulle kuitenkin kaikista tärkein asia, että koulu sekä päiväkoti eivät tule muuttumaan.  En ole itse joutunut lapsena koskaan muuttamaan, eikä minulla ole henkilökohtaista kokemusta esimerkiksi koulunvaihdosta. En myöskään halua sitä omille lapsilleni, vaikka lapsethan sopeutuvat yleensä nopeasti. Vanhempieni talo sijaitsee meiltä alle kilometrin päässä, jotenka ympäristö on kaikille tuttu.

Tällä viikolla meillä olisi tarkoitus tehdä kaupat meidän nykyisestä asunnosta. Ja siitä seuraavalla viikolla olisi tarkoitus tehdä kaupat meidän uudesta asunnosta. Kaikki varmasti selkeytyy sitten kun virallinen paperi osuus on tehty. Muutto olisi näillä näkymin elokuun puolessavälissä.

Mä olen aina unelmoinut asumisesta omakotitalossa ja nyt 35 vuotiaana minulla on se mahdollisuus ja se minun haave on toteutumassa. En ole kuitenkaan mikään erakko ihminen ja haluan että asutusta on lähellä. Nykypäivänä vaan tontit ovat niin pieniä, että voit melkein omalta terassilta lainata naapurin terassilta ketsuppia. Meidän tuleva talo on yhtä vanha kuin minä ja siinä on todella iso piha. Siellä saa olla ihan omassa rauhassaan, mitä  jotenkin tässä vaiheessa elämää kaipaan.

Mä olen koittanut tehdä mahdollisimman paljon ennakkoon sellaisia asioita, mitkä helpottaisivat meidän tulevaa muuttoa. Viikonlopun aikana esimerkiksi irrotin kaikki meidän verhot, pesin, silitin ja viikkasin ne kauniisti kassiin odottamaan uutta ripustusta. On myös hyvin vaikea miettiä, että mitä asioita voisi tehdä etukäteen, sillä ne tietyt arjesta tarvittavat asiat ovat lähestulkoon kaikki mitä meillä tällä hetkellä kodista löytyy.

Kun pääsemme muuttamaan niin siinä samalla käyn uudessa kodissa kaikki meidän tavarat ja vaatteet läpi. Tulen aivan varmasti myymään jotain kalusteita ja varmasti laitan taas kirpparipöydän minne vien ylimääräisiä vaatteita. Voi esimerkiksi olla, että meidän kodin tämän hetkiset valaisimet eivät käy ollenkaan meidän uuteen kotiin. Edessä on aivan varmasti paljon erilaisia hankintoja, mutta onneksi niitäkin voi tehdä  pikku hiljaa. Muutto on tietyllä tapaa todella jännittävää, sillä täällä tuo minulle niin paljon muistoja mieleen. Siellä on edelleen se sama leikkimökki, missä minä olen lapsena leikkinyt ja nyt minun omat lapseni saavat siellä samaisessa mökissä leikkiä. Mä uskon että meidän perhe tulee viihtymään siellä talossa todella hyvin. Toivon myös, että ehkä jossain vaiheessa sille samaiselle kadulle muuttaa muitakin lapsiperheitä, missä on nuorempia lapsia. Toki vanhatkan kaverit eivät kaukana ole.

Mä jotenkin aina rakastan muutossa sitä hetkeä kun saan suunnitella ja ideoida. Omakotitalossa asuminen on tietyllä tapaa sellainen ikuisuusprojekti, sillä siellä on aina jotain laitettavaa. Toisaalta sekin on juuri sitä, mitä minä olen aina halunnut. Minusta ei varmasti koskaan olisi ollut rakentamaan taloa. Myöskin se mitä aiemmin kirjoitin niistä pienistä tonteista ei millään tapaa kiehdo minua. Jos haluan kävellä takapihallani alasti (mitään koskaan kuitenkaan en tule tekemään) niin voin sen tehdä, niin ettei kukaan sitä nää.

Se mistä olen myös hyvin innoissani on se, että vihdoin minulla on mahdollisuus kierrättää kunnolla. Meidän nykyisessä kodissa on niin pienet esimerkiksi roskien säilytystilat, että jos haluaisin kierrättää oikein kunnolla joutuisin pitämään ympäri asuntoa erilaisia kierrätys laatikoita (mille meillä ei ole tilaa). Pakko sanoa myös se, että tällä hetkellä meillä on niin pitkä matka meidän roskikselle, että sekin tuntuu välillä aivan ylivoimaisen vaikealta.Kotona pitää mun mielestä ehdottomasti olla tilaa, missä hengittää ja nyt sitä tulee olemaan. Mä en jotenkin aivan todella onnellinen ja mulla on hirveen rauhallinen olo tästä tulevasta muutosta. Musta tuntuu että mä meen sitä mun omaa onnea kohti ja parempaa, ja rauhallisempaa ja tasapainoisenpaa perheen arkea.

Lue edelliset postaukset:

Minne seuraavaksi ja alennuskoodi lukijoille

Lihoitko kesälomalla? Mitä sitten?

Onko Priden kannattamisen takana trendikkyys?

Jos sullakin sisustaminen on ajankohtaista, tai kaipaat kotiin jotain uutta ilmettä niin kannattaa suunnata Ellokselle*. Sielä on paljon sisustustuotteita jopa -70%. Esim paljon isoja mattoja löytyy -50%*. Mää tilasin juuri kuvassa olevan kärryn meille töihin apukärryksi. Löysin myös lastenhuoneeseen ihanan kivan tapetin* alesta. Kun hieman viitsii nähdä vaivaa, niin remppakin onnistuu loppujenlopuksi pienelläkin rahalla. 

-Umppu

3 kommenttia

  1. Minna kirjoitti:

    Voi että, miten iloinen voinkaan olla teidän muutosta vaikka emme edes tunne toisiamme. Olen niin samoilla linjoilla kanssasi monen asian suhteen. Tuo lauseesi ketsupin lainaamisesta naapurin terassilta kättä ojentamalla toi ensimmäisen hymyn tänä aamuna kasvoilleni. (ihan jäätävä flunssa. Ääni kuin harakalla jne Menossa lääkärille kohta)
    Juuri tuohon tonttiasiaan tarttuakseni… Itse en raaskisi laittaa omakotitaloon satoja tuhansia euroja jos voin katsoa ikkunasta mitä naapuri laittaa lounaaksi. Jos ostaisin omakotitalon niin pihaa saisi olla ympärillä kuten teidän tulevassa kodissa. Mutta tämä on näitä mielipideasioita johon joku voi tarttua kovasti puolustamalla. Mukavia kesäpäiviä sinulle.

  2. Taija kirjoitti:

    Ihanaa kun pääsette muuttamaan! Teidän koti oli aivan upea myynti-ilmoituksessa, joten odotan jo kuvia uudesta kodista 🙂 minkä ikäinen Vikke onkaan? Oma poika syntynyt 2/2017. Samoja ikiä vissiin ovat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.