Hae
Prime Life by Umppu

Mitä huomioida lasten kanssa matkustaessa?

 

Mihin kannattaa varautua lapsen kanssamatkustaessa? Aina kannattaa  hieman etukäteen selvittää esimerkiksi se, minkälaista maastoa on kyseisessä kohteessa. Ostin meille ystäväni suosituksesta tuplamatkarattaat. Ne on  olleet meillä jo varmaan neljä reissua mukana. Kuvittelin että ne kestää ehkä vain yhden. Maksoi noin 100e. Niistä saa selkänojat makuuasentoon ja niiden kanssa on todella näppärä liikkua, esimerkiksi taksia ajatellen. Ne eivät  kasatuneenakaan vie paljonkaan tilaa. Toki mukulakivillä ne on aivan kamalat, mutta tässä asiassa myös se helppous viehättää. Meidän arkikäytössä olevat bugigset vie aivan julmettomasti tilaa, eikä mahtuisi autoon kaikkien matkalaukkujen kanssa. Koen että rattaat on aivan välttämättömät ainakin meillä mukana ja niissä on myös helppo kantaa sitä älytöntä roinakasaa, mikä on aina mukana.

Mulla on nykyään aina mukana lapsille omat ruokailuvälineet, sekä juomapullot. Ihan siitä syystä että kaikissa ravintoloissa ei ole lapsille sopivia ruokailuvälineitä ja ruokailu on erittäin hankalaa painavilla ottimilla.  Samoin ravintolassa tuodaan useesti painava lasinen lasi, joka takuuvarmasti kaatuu pitkin pöytää.

Olen myös huomannut erittäin toimiviksi pienillä lapsilla uv uima-asut. Sillon iha ei tarvitse jatkuvasti olla läträämässä rasvan kanssa, eikä miettiä palaako lapsi vai ei. Meillä on myös lapsilla sellaiset uv hatut jotka olemme kokeneet hyviksi ja lapset eivät tarvitse ollenkaan aurinkolaseja. Nekun on kokoajan likaiset, rasvassa tai ei muuten vaan oikein istu.


 

Monissa hotelleissa on saatavilla erilaisia perhehuoneita, mihin on saatavilla useasti syöttötuoleja, hoitopöytieä ja muita vastaavia tarvikkeita, mitä vauvoille tai lapsille tarvii. Esimerkiksi potta. Suosittelen ehdottomasti ottamaan kaiken, mikä helpottaa matkustamista. Lapsille kannattaa varata helppoja ja hyvin hengittäviä vaatteita. Niissä on mukava olla ja leikkiä. Jos et halua joka kerta ostaa erikseen uimaleluja ja kellukkeita, niin ja kannattaa tuoda kotoa mukaan.

Yleensä jokaisesta lomakohteesta on saatavilla vaippoja, sekä uimavaippoja, mutta kannamme useesti mukana meiltä kotoa. Ihan siitä syystä, että niitä on aina saatavilla. Hotellien allasalueella vaaditaan lapsilla uimavaippa suurimmassa osassa.  Kun lapset on ollut pieniä, niin olen myös ottanut usein kaikki ruuat niille mukaan. Nykyään on meidän lapset syövät ja ihan tavallista ruokaa, jotenka yksi asia on jäänyt pois matkalaukusta.

Varaa lapsille mukavaa tekemistä hotellihuoneeseen, sekä lennoille, koska nykyään koneissa ei välttämättä ole niitä yleisiä näyttöjä saatavilla ja oletetaan että kaikilla on esim omat pädit mukana. Lapsethan tunnetusti syö kokoajan ja kannattaa varata myös pientä naposteltavaa (mikä ei sotke). Jos annat lapselle korviketta, niin kannattaa myös opettaa se juomaan sitä huoneenlämpöisenä. Maidon lämmitys menee kirjaimellisesti vituiks koneessa joka kerta. Lapsille kannattaa myös varata koneeseen ainakin yksi vaatekerta vaihtovaatteita.

Olen myös todennut sen että lasten kanssa matkustaessa niiden on välillä pakko päästä juoksemaan. Sillon ne ovat koneessa paljon rauhallisempia. Yleensä kentillä ole edes jonkinlaisia leikkipaikkoja lapsille ja me menemme aina sinne ennen lentoa, että he saavat purkaa pahimman energian pois siellä.

Vaikka loma on yhtä tärkeää aikuiselle, kuin lapselle niin ainakin itse koen sen, että paljon tärkeämpää on se että olen lasteni kanssa läsnä, kuin se että makaan aurinko tuolissa lukemassa kirjaa. Ehdin tai sitten lukea niitä kirjoja myöhemminkin. Hotelleissa on useesti tarjolla lapsille erilaista ohjelmaa ja erilaisia kerhoja. Ne kannattaa selvittää etukäteen, varsinkin jos niihin pitää varata paikka.  Pahimpaan paahde aikaan lapset viihtyvät paljon mukavammin leikkimässä kuin esimerkiksi altaalla.

Lomalla meillä ei ole niin tarkkoja aikatauluja tai rutiineita. Lapset välillä valvoo hieman myöhempään kuin normaalisti. Tietysti itse  olen aina siinä toivossa, että saisimme nukkua aamulla myöhempään,  mutta se ei oikeastaan koskaan pidä paikkaansa.Muista pitää huoli lasten nesteytyksestä. Vaikka lapset haluaa olla koko päivän altaassa, niin käy aina välillä antamassa heille juomista.

Ota myös itsellesi mukaan sellaisia vaatteita, millä sinun on helppo leikkiä. Sellaisia kenkiä millä on esimerkiksi helppo juosta :). Turha koreilu kannattaa jättää kotiin lasten kanssa matkustaessa, varsinkin kun he ovat pieniä.

 

Lasten kanssa matkustaessa pitää asenteen olla kohdillaan. Hetket on kaikille ikinuistoisia. Vaikka se on välillä vähän säätämistä, niin aina se on kuitenkin sen arvoista.

Lue edellinen postaus: Mitenkä ihmiset sekoaa saadessaan lapsen?

-Umppu

Yksi kommentti

  1. Hellu kirjoitti:

    Hyviä vinkkejä lasten kanssa matkustamiseen, kiitos näistä Umppu! Mukavaa kesää koko perheelle!
    🙂 t. Kolmen pienen äiti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.