Hae
Prime Life by Umppu

Onko Turkkiin nolo matkustaa?

Miksi monilla on niin suuret ennakkoluulot liittyen Turkkiin? Tämä on itselläni kolmas matka tällä. Tykkään oikeastaan paikasta, joka kerta enemmän ja enemmän. Tämä Side kohteena on ollut juuri tähän hetkeen meille sopiva. Täällä on hyvin rauhallista. Eli jos suunnitteilla on biletys matka, niin tätä kohdetta en suosittelisi. Ihmiset on todella ystävällisiä ja palvelu on hyvää myös hotellin ulkopuolella. Ja mikä parasta en ole nähnyt ainuttakaan humalassa olevaa ihmistä.

Musta tuntuu että on jo pitkään ollut jotenkin epä trendikästä, tai suorastaan noloa sanoa matkustavansa Turkkiin. Turkissa on paljon positiivista. Itse pidän tästä paljon enemmän kun esimerkiksi Espanjasta.  Kohteessa täällä on hyvin puhdasta. Luonto on todella kaunista. Ruoka on  hyvää ja täällä on vielä toistaiseksi hyvin edullinen hintataso. Jos nyt voin heittää jotain esimerkkejä , niin jäätelö maksaa noin 40 senttiä ja baarista saa yhden maailman parhaista mohitoista kahella eurolla. Siinä ne vissiin olikin ne  tärkeimmät :). Meillä ei ole mennyt juuri yhtään rahaa, koska allinclusive.

Käytiin eilen piipahtamassa vanhassa kaupungissa, mikä oli hyvin pieni mutta todella kaunis paikka.  Pieniä ja söpöjä ja kujia täynnä. Tietenki niitä basaareita löytyy jos jonkinlaista ja perus ”mita kulu” kaupustelijaa.  Oli jos jonkinlaista  Chanelin laukkua ja Guccin paitaa :).   Ostimme sieltä Vivianille ihanan kimallus mekon ja hän oli kun pieni prinsessa se päällä ja niin onnellinen.

Jos joku miettii lapsiperheen kanssa matkustaessa liikuntaa ja sillä että se jää vähille, niin voin antaa hyvän vinkin: kun työnnät muutaman tunnin tupla rattaita yli 30:n asteen helteissä, niin jos ei siinä ole kunnon pakara treeni sille päivälle, niin ei sitten mikään. En valita, että täällä on todella kuuma, koska musta se on aivan ihanaa. Mä rakastan sitä, että edes illalla ei tarvitse pukea pitkähihaista päälle.  Onneksi kuitenkin hotellihuoneissa on kunnon ilmastointi. Meilläkin on kolme viilennyslaitetta meidän huoneessa, joten öisin ei tarvitse sentäs hikoilla.

Tänään meillä on suunnitteilla lähteä rannalle. Hotellin aulasta lähtee 30:n minuutin välein bussikuljetus hotellin omalle rannalle. . Ranta näkyy meidän parvekkeelta, mutta sinne on pieni matka. Katsotaan kuinka sellainen homma sujuu. Onneksi sieltä pääsee vaikka heti puolen tunnin päästä pois jos siltä tuntuu. Täällä hotellilla on oma kuvaaja (jota kyselinkin ig storiesin puolella) ja ajattelimme ikuistaa tämän loma hetken ottamalla muutaman perhekuvan tänä iltana. Onneksi loma on vielä paljon jäljellä ja saamme nauttia näistä hetkistä vielä monta päivää.  Kyllä tämä vaan on niin ihanaa. Ja näin yhteenvetona Turkista, että tämä on aivan loistava lomakohde. Paljon on paikkoja tullut elämän aikana kierrettyä ja tää on ollut ihan ehdottomasti meidän perheen yhteisistä lomista yksi parhaimpia.

Moni saattaa pelätä levottomuuksia, mutta ainakaan täällä Sidessä niistä ei ole tietoakaan.

Lue edellinen postaus: Juhannus ulkomailla. Miksi?

-Umppu

11 kommenttia

 1. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Me ostettiin meidän mimmille ihan samanlainen mekko viime kesänä Sidestä! Se on ollut todellinen suosikki ja loppuloma menikin viimeksi tasan tuo yksi killutin päällä 😀 Voi pojat miten mukavaa katsella kuvia samasta paikasta missä on itsekin käynyt 🙂

 2. Elina, Pikkuponeja ja Yksisarvisia kirjoitti:

  Rakastan Turkkia! <3 Olen lomaillut siellä yli 10 kertaa, ennen lapsia ja nyt lapsen kanssa, eikä mua itseä häiritse (enää) tipantippaa "vaihda nyt jo kohdetta/maata"-kommentit. 😀 Ennen ne riepoi, mutta olen vähän sitä mieltä, että jos haluaa rantaloman ja etenkin Välimeren maista / Euroopasta, niin kohteet ovat kaikki enemmän tai vähemmän samanlaisia. Tutussa kohteessa on helppo olla lapsen kanssa, koska säätämisen määrä vähenee huomattavasti, kun tietää missä on mitäkin ja miten pääsee minnekin. Myös paikallinen "tukiverkosto", kiitos useiden samaan kohteeseen suuntautuneiden lomareissujen, on paikallaan, kun pitää hommata milloin mitäkin ja kysellä mistä löytyy parhaat ne ja ne. Tämähän on ihan tyypillistä turkkilaisten itsensäkin keskuudessa, että sosiaaliset verkostot ovat kaikki kaikessa, koska miten muuten löydät oikeanlaisen ja luotettavan kampaajan, hammaslääkärin, leipomon, jne, kuin naapurilta kysymällä. 🙂 Turkki rocks, vaikka pakko myöntää, että jätin parina kesänä reissut väliin juuri levottomuuksien takia. Jännä nähdä mihin suuntaan hommat nyt menevät, kun istuva presidentti valittiin uudelleen. Olisi vähän sellainen fiilis, että monet ennakkoluuloista kumpuavat siitä, että Turkki on muslimimaa, vaikka juuri pari viikkoa ramadanin aikaan siellä lomailleena pystyn sanoa, että se ei turisteille juurikaan näy tai kuulu muuten, kuin minareeteista kajahtavien rukouskutsujen muodossa. Pari helteistä Alanya-viikkoa on siis takana tälle kesää ja voin luvata, että ensi kesänä etsimme aurinkoa todennäköisesti ihan samasta kaupungista, noloa tai ei. 🙂

 3. Anna kirjoitti:

  Mua jotenki huvittaa ihmiset, ketkä ei voi lähteä turistirysään koska se on noloa.. Kun lähden itse lomalle niin tykkään valita pakettimatkan sen vuoksi, että se on niin helppo näin kokemattomalle matkaajalle. Ja kun valitsen lomakohdetta, menen sinne minne tykkään ja haluan, enkä sinne mikä on trendikästä.. Turkki ei ole itselläni ollut koskaan se numero ykkönen, mutta nätin näköistä siellä on!

 4. Tiina Ahonen kirjoitti:

  Ei ole noloa!
  Itse en ole koskaan käynyt mutta tutut ennakkoluuloiset on kohdanneet positiivisen yllätyksen käydessään.

  Huonoa en ole kuullut kuin innokkaista torimyyjistä mutta niitä on varmasti joka paikassa.

  Minusta tuntuu, että Turkin maine on noussutkin viime aikoina. Lämpöä ja edullista, kohtalaisen lähellä kuitenkin.

 5. kerran käynyt istanbulissa kirjoitti:

  noh, mä en matkustaisi Turkkiin, koska maan poliittinen ilmapiiri on mitä on.
  Ei kai se turistirysäily sinänsä mikään ongelma ole jos se vastaa sitä mitä lomalta tarvitsee (esim just toi sun mainitsema all inclusive ja lapsiperheille helppous plus varma hyvä sää).

  täältä keskisestä Euroopasta katsottuna Turkin maine on muuten laskenut kuin lehmän häntä – ainoastaan mun turkkilaistaustaiset ystävät matkustaa enää sinne lomille. Ehkä siksi hinnat on muuttuneet edulisimmaksi myös muille eurooppalaisille kun mestat ei vedä enää niin paljon jengiä kuin aiemmin,

 6. Alanya kirjoitti:

  Turkki on mun ehdoton lemppari. Siellä vaan on kaikki kohdallaan mutta ruoka on aivan mieletöntä. Eikä oo noloa. Sama kun sanois että on noloa käydä Lidlissä kaupassa.

 7. Santtu kirjoitti:

  Itse tykkään myös todella paljon Turkista ja juuri samaisessa kohteessa/hotellissa kk sitten perheen kanssa olleena voin sanoa että palvelu pelasi hyvin. Toinen kerta samaisessa kaupungissa parin vuoden aikana ja voimme varmaan koko perhe todeta että mös palaamme. Turkki yleisesti ottaen on mielestämme ”huolehtinut” turisteista mm Kreikkaa paremmin viime vuosina ja olemme huomanneet myös saman kuin te, että siisteys on aavistuksen verran paremmalla tasolla. Osaltaan varmaan myös siksi että kun turistit sinne kerran saadaan (epäluuloista huolimatta), heidän halutaan myös palaavan. Mukavaa loman jatkoa!
  Ps. ei sinne rannalle ole lasten kanssa kävelymatka eikä mikään…
  Nimimerkki ”Rannalla joka päivä lasten kanssa”

 8. Didi kirjoitti:

  Niin, onhan Turkki hyvällä tiellä kohti diktatuuria poliittisine vainoamisineen ja sananvapauden heikentyessä. Varmasti yrittävät silti kansantalouden pärjäämisen vuoksi suojata turistikohteet viimeiseen asti. Näkisin, että Turkin välttely matkustuskohteena liittyy tällä hetkellä maan sisä- ja ulkopoliittiseen uhitteluun enemmän kuin Turkin ”nolouteen” matkakohteena.

 9. Taru kirjoitti:

  Ollaan käyty kerran Turkissa Marmariksessa, eikä toista kertaa mennä. Sitä tuputtamista ja suoranaista repimistä omaan ravintolaan/kauppaan en kestä. Haluan päättää itse, missä syön tai shoppaan.
  Toisekseen Turkin ihmisoikeustilanne on sen verran huonolla tolalla, ettei ole halua tukea tuollaista diktatuuria.
  Kauniit maisemat siellä toki on, ja lämmintä riittää. Mutta maailmassa on muitakin kauniita paikkoja, joissa lomailla paremmin mielin =)

  • primebody kirjoitti:

   Varmasti joka maassa on ne kurjat puolet… ihan yhtälailla meillä täällä Suomessa. Side on kohteena ihan erilainen kun esim Alania missä olen aiemmin käynyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.