Hae
Prime Life by Umppu

Aivojen tyhjennys edessä

Enää muutama päivä ja sitten alkaa kesäloma. En oikeasti muista, koska olisin odottanut näin paljon lomaa.Vaikka tässä on ollut jos jonkinlaista reissia, niin sellaista löhölomaa ei ole vielä tähän vuoteen mahtunut, jollei alkuvuoden Dubaita lasketa. Sellaista lomaa, missä ei ole mitään aikatauluja tai opiskeltavaa. Suurinosa tämän vioden reissuista on ollut työmatkoja ja se ei ole missään tapauksessa sama asia, kun löhöloma. Kevät ja alkukesä on olleet todella raskaita ja työn täyteisiä. Tiedostan että olen aivan itse aiheuttanut tämän kyseisen tilan, enkä ole osannut sanoa tarpeeksi usein EI. Se onkin yrittäjyyden yksi vaikeimmista asioista, meinaan kieltäytyä töistä. Varsinkin kesä aikaan ihmiset eivät ole ajoissa aikojen suhteen.

Olen melkein kaksi viikkoa putkeen lomalla. Se on aika hienoa ja harvinaista.  Lähdemme perheen kanssa Turkkiin lomalle, jonka jälkeen pidän vielä muutaman  ylimääräisen vapaapäivän. Sen jälkeen onkin sitten edessä asuntokaupat.  Odotan reissulta paljon ja eniten odotan sitä että saisin hieman levättyä ja ladattua akkuja. Tehdä spontaanisti asioita ja lillua uima-altaassa.

Mun on tehtävä itselleni ihan selkeät suunnitelmat loppu kesää ja syksyä kohden. Kuinka paljon aion tehdä töitä ja myös vastapainoisesti mitkä ovat minun vapaapäivät ja millonka en tee yhtään mitään. Tämä tahti on ollut minulle selkeästi liian kova ja siihen ei oikeastaan voi kukaan muu vaikuttaa, kun minä itse. Ei meistä kukaan ole super ihminen ja jaksa loputtomiin älyttömän pitkiä päiviä. Moni asia helpottuu siimä mielessä, että lapset kasvaa. Suurin ongelma on ollut treeneihin kuskaaminen, tai oikeastaan niistä hakeminen. Matka on sen verran pitkä, että pikkuset nukahtaa autoon ja yöunet menee sitten siinä kohtaa ihan sekaisin. Me ollaan tehty sellainen ratkaisu, että minä olen niinä päivinä myöhempään töissä ja haen töistä suoraan Vilin treeneistä. Nyt ne pysyy jo paremmin hereillä ja teenkin vaihtoehtoisesti niin, että tuun aiemmin töistä kotiin ja lähden vaikka sitten eriksen kuskaamaan.

Joudun edelleen opettelemaan asioita kantapään kautta mikä mua tietyllä tapaa ärsyttää. Ne on  niitä mun omia virheitä mitä en ainakaan vielä osaa täysin hallita. Kun unensaanti on mennyt parempaan suuntaan, niin tuntuu että järkikin juoksee edes jossain määrin. Ymmärrän koko ajan kuinka väsynyt olen ollut useita vuosia putkeen. Mun on alettava keskittymään omaan itseeni enemmän. Sitä ei aina siinä oravanpyörän keskellä huomaa, tai vaikka huomaiskin niin sille ei aina ole hirveesti tehtävissä. Mulla ei oo kyllä yhtään ikävä sitä vauva-aikaa.

Meillä on vielä edessä kodin muutto mikä on taas oma hommansa. Sitä varten on pakko varata hieman ylimäärästä aikaa. Mietin että palkkaisko ihan muuttofirman tekeen sen homman meidän puolesta. Siinä säästäis hermoja aika paljon. Syksy tulee pian ja mulla on suunniteltava se paljonkin etukäteen. Jos  esimerkiksi  en merkkaa  nyt itselläni vapaapäiviä niin niitä ei  sinne kalenteriin mistään ilmesty. Mun on tehtävä työvuorot itselleni kuukausia eteenpäin. Usein teenkin mielummin niin, että varaan niitä vapaapäiviä sinne kalenteriin enemmin liikaa. Niitä voi sieltä poistaa, mutta ei lisätä. Myös se että jos tulee jotain asioita niin voin järjestää niitä nopeallakin varaoitusajalla. Liian buukattu kalenteri luo stressiä ja ahdistaa.

Olen tajunnut valitettavasti kantapään kautta senkin että en ole huolehtinut itsestäni tarpeeksi viimeisten vuosien ajan. Nyt siihen on tultava muutos. Aion ottaa kalenterista aikaa itselleni ja tehdä niitä asioita mitkä auttaa mua hallitsemaan tätä hektistä elämääni ja elämäntilannetta.

Jos nautin luonnosta ja se on aivan lähellä meidän kotia, niin miksi en hyödynnä sitä. Ei se työn ahneus saa mennä oman hyvinvoinnin edelle koskaan. Työpäivät on niin kiireisiä, että taukoja ei juuri ole. Se ei pidemmän päälle ole missään suhteessa tervettä. Pitää vaan opettaa asiakkaat varaamaan ajat ajoissa tai sitten he jää ilman. Kaikkeen en vain pysty venyyn. Haluan myös olla kotona lasten kanssa, koska ne on edelleen hyvin pieniä.

Nyt en tee ollenkaan viikonloppuisin töitä, koska ne on täysin pyhitetty perheelle. Kaikki ei sitä ymmärrä, mutta sille en oikein voi mitään. Me ollaan mietitty töissä ratkaisuja, mitenkä me voisimme sielä paremmin ja mitenkä meillä ei olisi niinsanotusti jatkuva kiire. Vaihdamme meidän varausjärjestelmän siitä syystä, että asiakas voi itse vaihtaa aikaansa netin kautta. Meillä saattaa puhelin soida tunnissa lähes 10 kertaa, mikä todella haittaa meidän työskentelyä ja se juurikin luo sen kiireen. Asiakkaat eivät vielä ole täysin päässeet sisälle siihen, että nettiajanvaraus on myös sitä varten, että me saamme keskittyä meidän työhön.

Mää en myöskään itse pidä siitä ollenkaan, että aikoja kysellään instagramissa, facessa, whats’upissa tai sähköpostilla. Kun työpäivä on kiireinen, niin en halua jäädä tunniksi purkamaan kaikkia kanavia, koska siitä syystä meillä on nettiajanvaraus. Myöskin siinä syntyy ongelmaksi se, että jos asiakas ei vastaa viestiin heti, niin aika mitä on kyselty on usein jo mennyt ja joutuu käymään saman keskustelun aina uudelleen ja uudelleen.

Nykyinen järjestelmä ei palvele meitä tarpeeksi hyvin ja siks vaihdamme uuteen. Mää haluan jatkossa juurikin sitä, että asiat mitä teen haluan tehdä ne rauhassa ja minimoida kaiken ulkopuolisen. Helppoa se ei tule olemaan, mutta yrittänyttä ei laiteta. Tässä nykymaailmassa kun pitäis kokoajan olla joka asiassa aikaansa edellä pitää välillä mennä omassa mielessä asioissa vähän taaksepäin. Mulla kokoajan kasvaa ajatus levon merkityksestä ja sen tuomista hyvistä puolista elämässä.

Lue edellinen postaus: Mua ahdistaa alkoholi

 

Ja nyt kannattaa ehdottomasti suunnata Ellokselle*. Sieltä löytyy paljon esimerkiksi sisustustuotteita jopa -70%. Itselleni aika ajankohtainen aihe muuttoa ajatellessa. Shoppaile TÄÄLTÄ*

Mulle on tullut todella paljon kyselyitä, mistä meidän olohuoneen matto on? Se löytyy nyt alesta -25% TÄÄLTÄ*. Myös ruokapöydästä on tullut paljon kyselyitä ja se löytyy TÄÄLTÄ*.

Kuvat Noora Näppilä ja Glik Aalto photography

-Umppu

3 kommenttia

 1. Mia Hely kirjoitti:

  Olen itsekin yrittäjä ja nyt kesäloman lähestyessä mietin taas, kuinka oikeasti suunnittelen aikani paremmin loman jälkeen. Yrityksen ja kolmen alakouluikäisen kanssa se oma aika on vaan otettava. Olen myös hirveän huono sanomaan ei, mutta pakko sekin on opittava.

  Tsemppiä meille molemmille. ?

 2. Hile kirjoitti:

  Moikka! En ole ennen kommentoinut, vaikka olen blogiasi lukenut jo vuosia. Tuohon tulevaan muuttoonne vain on pakko kommentoida, että palkatkaa ihmeessä muuttofirma! Säästyt ”harmailta hiuksilta”, vaikka kampaaja oletkin 😀 En voi kuin suositella muuttopalvelu Niemeä, he on hoitaneet kaikki muuttoni! Eikä se tarjouksen pyytäminen mihkään velvoita. Ammattilaiset kun ovat asialla, niin muutto hoituu murto-osasta siitä ajasta, kun itse alkaa suhaamaan.

  • primebody kirjoitti:

   Joo tämä olikin mielessä että otetaan palvelu jostain. Kiitti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.