Hae
Prime Life by Umppu

Upeita värejä hiuksissa. Uskaltaisitko itse?

Hanna Tyrmi

Hanna Tyrmi

Mun työssäni ehdottomasti parasta on luovuus. Suomalaiset pääsääntöisesti eivät ehkä ole sieltä rohkeammasta päästä kokeilemaan hiuksiinsa uusia juttuja, mutta niitäkin löytyy. Jo hetken markkinoilla ollut Trillion Tones by Rebecca Taylor hybridiväri on löytänyt paikkansa myös meiltä Primestä. Kirjoitin aiemmin näistä väreistä Saako lapsen hiuksia värjätä postauksen. Tämä värisarja on todellakin se mikä haastaa kampaajan ja nimenomaan väriopin. Vaikka olen työskennellyt alalla jo ties kuinka kauan, niin janoan aina uuden oppia. Tämä värisarja on juurikin se, missä joudun menemään oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Värejä on olemassa vain perusvärit, mistä itse sekoitellaan haluttu lopputulos.

Teen liiketyössä todella paljon vaaleita hiuksia. Hiusten vaalennus ei ole tietyllä tapaa mitään rakettitiedettä, vaikke sitä kaikki osaakkaan. Meidän ala on vuosien varrella kehittynyt aivan älyttömästi. Kun aloitin ei ollut olemassa edes suoristusrautaa. Kuitenkin suurin työkalu, mitä aikanani on tullut on SOME. Olen ymmärtänyt, että haluan sen tavallisen liiketyön ohella tehdä some hiuksia. Haluan tehdä sellaisia värejä, mihin saan käyttää aikaa ja aivoja oikein kunnolla. Haluan tietyllä tapaa tuntea pienen sisäisen pelon (”mitähän tästä tulee”). Se fiilis kun väri onnistuu nappiin on se juttu näissä.

Me pidimme viime viikolla Primessä koulutuspäivän Trillion Tones värejä käyttäen. Minä ja Hanna olemme tehneet niillä jo aiemmin ja autoimme muita. Suunnittelimme yhdessä värit ja mietimme kaikki reseptit kohdalleen. Koulutimme siis itse itseämme. Mun on pakko sanoa, että ennen inhosin kaikkia värikkäitä töitä ja nyt rakasta tehdä niitä. Muutenkin koko TT on jotain aivan mullistavaa meidän alalla. Perusväreistä sekoittamalla tehdään kaikki värit itse, eikä ne suinkaan ole valmiissa tuubeissa. Sekoitus on gramman tarkkaa työtä.

Umppu

Umppu

Hanna Tyrmi & Umppu

Jos asiakas haluaa tälläisen värin on hänen vastuulla paljonkin. Esimerkiksi Trillion Tones väriä ei saa pestä kahteen päivään ollenkaan, sillä hius on vielä sen verran auki ja väri saattaa valua lavuaariin. Nämä ei myöskään ole niitä värejä, mitä lutataan paljussa ja mökkisaunassa joka ilta. Mitä vähemmän peset sen parempi. Myös esim kloorivedessä uiminen ei sovellu näille väreille.

Värikkäitä hiuksia (shokki/pastelli) tulisi muutenkin pestä aina niin kylmällä vedellä, kun sielu sietää. Pesussa olisi hyvä käyttää sulfaatitonta shampoota. Muutenkaan hiuksia suositellaan näiden värien kanssa pestävän maksimissaan kolmen päivän välein. Tyveä voi pestä kuivashampoolla.

Hiukset tulisi aina suojata auringolta. Alkoholi on myös sellainen aine mikä liuottaa näitä värejä, eli kaikki alkoholipitoiset tuotteet mahdollisimman minimiin. Tämä ei siis tarkoita suun kautta nautittuja annoksia :).  Lämpölaitteet, kuten kihartimet ja suoristusraudat eivät myöskään ole näiden värejen kaveri. Toki nämä säännöt pitävät ihan kaikissa väreissä ja varsinkin niissä kylmissä. Tämänkaltaiset värit on aina erikoistöitä ja jos hiukset tarvitsevat alle esimerkiksi esivaalennuksen on värjäyksen hinta aina normaalia väriä kalliimpi. Näihin töihin menee myös usein paljon enemmän itse väriä. Jos haluaa jotain tämän tyylistä niin parasta on mennä paikan päällä käymään.

Ihan jokaiselta kampaajalta ei tälläiset väri onnistu. Toisilla ei ole edes halua tai kiinnostusta kokeilla ja valitettavasti osalla puuttuu värioppi, mikä esimerkiksi tämän värisarjan kanssa on oltava täydellinen. Musta on aivan mahtavaa, että meillä on nykypäivänä niin erilaisia työkaluja käytettävissä. Mää haluan ehdottomasti tehdä lisää näitä somehiuksia.

Vilma Iso-Hirvelä

Vilma Iso-Hirvelä

Esther Fair

Omaa ammattitaitoa on pidettävä jatkuvasti yllä. Aina ei kannata tyytyä siihen tuttuun ja turvalliseen. Jos et ole avoin uusille asioille niin usein kehitys tyssää siihen. Meidän alalla eivät ole koskaan valmis. Aina voit harjoitella enemmän ja enemmän.

Löydät meidän tekemiä hiuksia @primehairandbeautydesign

@prime_estrada ja mun omalta tililtä @umppu

4 kommenttia

 1. Hakkarainen kirjoitti:

  Pakko häpeäkseni sanoa, että en uskaltaisi. Olen juuri se maantienharmaa tyyppi, joka käskee leikkaamaan hiuksista maksimissaan kolme senttiä. Joskus heittäydyn hurjaksi, ja värjään hiukseni pari astetta tummemmaksi tai vaaleammaksi. Nämä kuvat olivat kyllä uhkaavan inspiroivia, eli ehkä nyt tästä innostuneena…

  https://aatenarikka.blogspot.com/

 2. Simpukka kirjoitti:

  Itse tykkään luonnollisen värisistä hiuksista enemmän ja mielestäni tällaiset epäluonnollisen väriset hiukset eivät sovi kenellekään kenellä olen niitä nähnyt. Makuasioita toki :D.

  Sun vaaleaksi värjäämiä hiuksia oon kyllä kattonut kadehtien, koska hiukan vaalennetut hiukse omistavana voin yhtyä tuohon, että sitä ei todellakaan kaikki osaa. Se tuntuu olevan vaikea tajuta, että en halua harmaata tukkaa vaan luonnollisen vaalean. Jos asuisin lähempää sun kampaamoa, niin tulisin ehdottomasti asiakkaaksi.

 3. Heidi kirjoitti:

  Nää on upeita? itse oon ihan yllytyshullu ja välillä annankin kampaajalle vapaat kädet? mietityttää vaan että kuinka kauan nämä värit pysyy kirkkaina? Varsinkin kun oon vähän laiska hoitamaan hiuksia.

 4. Marjo kirjoitti:

  Minä uskallan! Tosin minunkaan mielestäni shokkivärit eivät soinnu suomalaiseen ihonsävyyn… tai ainakin kovin harvoin. Minulla oli 5 vuotta tummien hiusteni joukossa joko turkoosia, vihreää tai petrolia. Alkuun hyvin kapeina raitoina, sitten isompina palkkeina. Raitaa oli hieman kasvojen lähelläkin, mutta pääsääntöisesti takana ja taempana sivuilla. Nämä hyvin toisiaan lähellä olevat sävyt eivät johtuneet kampaajani väriopin puutteesta vaan siitä että halusin testata mikä sävy miellyttää ja sopii parhaiten. Liikun paljon ja olen saunaihminen isolla s:llä. Shokkiväriraidat vaativat tosiaan paljon omaa huoltoa. Hiukset pesin ”hopeashampoolla”. Luovuin raidoista puoli vuotta sitten juurikin niiden työlään hoidon takia ja alkoihan värikin jo kyllästyttämään niin monen vuoden jälkeen… Jotenkin koen että näissä ”shokkiväreissä” niiden huoltaminen on todella tärkeää. Kulahtanut punaruskea tms. voi olla ok, mutta mattapintainen kulahtanut turkoosi tai oranssi näyttää aina siltä kuin vaaleaan tukkaan olisi kaatunut vesiväriä tai sitä olisi värjätty tussilla…

  Aurinkoista ja värikästä kesää! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.