Hae
Prime Life by Umppu

Suomen kesää pakoon, mutta miten?

Oliko se Suomen kesä sitten siinä? Hetki sitten sai kaivaa talvivaatteet, tai oikeastaan syksyn vaatteet varastosta sillä sää on ollut todella kylmä. En luota oikein Suomen kesään, sillä se on ollut niin monta vuotta todella huono pitkään. Olen ehkä luonteeltani tietyllä tapaa ennakoiva ja olen järjestänyt meille kesälle varmaa tekemistä, missä on taattu lämpö. Moni aina kyselee kuinka matkustamme niin paljon ja kerron teille muutamia hyviä vinkkejä mitenkä pääsee suurenkin perheen kanssa lomamatkalle suht edullisesti.

Useesti varaan meidän kesän reissut jo hyvissä ajoin tammi/helmikuussa. Silloin heti, kun ne tulevat myyntiin. Alkuvuodesta on paljon erilaisia tarjouksia esimerkiksi lapsille.  Joihinkin kohteisiin lapset voivat päästä jopa puoleen hintaan ja jos hyvä säkä käy lähes veloituksetta. . Siinä säästää jo useamman satasen, jollei jopa yli tuhatta euroa. Me matkustamme useesti sesongin ulkopuolella esimerkiksi toukokuussa ja syyskuussa. Silloin myös hotellimatkat ovat paljon edullisempia. Koululaisten loma-ajat on valitettavasti niitä matkustusaikoja, milloinka hinnat hipoo pilviä.  Kun matkan varaa ajoissa, niin sitä on myös hyvä aika maksaa pois. Se ei sillon kuormita kerralla taloutta niin paljon. 

Jos päivämäärät eivät ole aivan tarkkoja, niin kannattaa hieman vertailla eri lähtöpäiviä, sillä niissäkin voi suurella porukalla olla jopa useamman 1.000:nnen euron ero hinnoissa. Matkustamme usein matkatoimiston kautta paketti matkoilla, mihinkä kuuluu kaikki kuljetukset ja valitsemme aika usein allinclusive/puolihoito hotellin. Koen että ruoan kuuluessa hotellissa hintaan säästää myös suuren summan rahaa, kun jokaista ruokailua ei tarvitse erikseen maksaa. Myös se, että kokoajan ei tarvitse olla kaivamassa kuvetta.  Kaikki kuuluvat hintaan. Usein näissä hotelleissa on myös paljon tekemistä lapsille ja erilaisia aktiviteettejä, mikä helpotta lasten kanssa tekemistä.

Tietenkin riippuu aina siitä mikä on matkan tarkoitus, mutta todella tasokkaita hotelleja saa välillä hyvinkin edulliseen hintaan. Kun matkustamme pienten lasten kanssa niin haluan että meillä on joka kerta hyvä hotelli. Monissa hotelleissa on tarjolla suuria perhe huoneita, mikä tekee myös hinnasta edullisemman verrattuna siihen että ottaisit useamman huoneen. Itse koen että silloin on paljon helpompi olla lasten kanssa kun kaikki ovat samassa huoneistossa. On tilaa temmeltää.

Kun olemme matkustaneet Amerikkaan niin olen  silloinkin varannut lennot todella hyvissä ajoin. Väijyn erilaisia lentotarjouksia, sekä useasti katson, mitkä ovat meidän perheelle parhaat ja edullisimmat lennot. Siinä voi säästää pitkän pennin. Haluan että matkustus aikaan menee mahdollisimman vähän aikaa. Mitä lyhemmät lennot ja mitä vähemmän välilaskuja sen parempi. Vaikka lento olisi hinnaltaan edullinen ja se sisältää monta välilaskua niin koen että se raha minkä kuvittelet säästäväsi lentolipussa menee jo lentokentällä kaikkeen turhuuteen, sekä ruokaan. Myös se saattaa verottaa reissusta yhden jopa kaksi päivää enemmän.  Lasten kanssa myös sana helppous viehättää matkustamisesta.

Tähän asti olen varannut meidän hotellit hotellisivustojen kautta (jenkkeihin). Sielläkin on välillä todella hyviä tarjouksia lisäksi mitä enemmän niitä palveluja käyttää niin maksetuilla yöllä voit saada ilmaisia öitä. Sekin on ihan hyvä säästöä. Toki olen miettinyt, että seuraavan kerran kun lähdemme Jenkkeihin, niin ottaisimme mahdollisesti airbnb kautta asunnon. Olen kuullut monilta tuttavilta ja asiakkailta vain hyviä kokemuksia. Siinä voi myös säästää suuren rahan. Jenkeissä esim hotellin palveluita ei niin paljon tule käytettyä. Sielä on myös paljon huoneistoja, mitkä ovat vähän kuin hotelli, mutta ilman respaa. Löytyy uima-altaat sun muut. Ja uskokaa tai älkää niin edullisempaa on tällä porukalla mennä Jenkkeihin, kun esimerkiksi Dubaihin.

Säästämme koko ajan matkakassaa esimerkiksi kaikki tyhjät pullot mitä meille tulee kotoa niin laitamme ne rahat säästöpossun. Sinne menee myös kaikki kolikot. Myyn myös paljon tavaroita esimerkiksi torissa tai kirpputorilla ja ne kaikki rahat menevät suoraan meidän matkakassaan säästöön.

Kokoajan on jotain pieneksi jäänyttä ja kun tykkään sisustaa, niin kaikenlaista rompetta jää kokoajan yli. Loppupeleissä summa ei tarvi olla edes suuri mitä kuukaudessa säästää, jos säästää kokoajan. Meillä on aina jemmassa ainakin varausmaksun verran. Tiedän, että kaikki ei arvosta matkustamista. Mää arvostan. Ne hetket, kun koko perhe on yhdessä lomalla pois arjen askareista ja kenelläkään ei ole kiire minnekkään on jotain korvaamatonta.

Lapset tykkäävät myös matkustaa. He ovat tehneet sitä pienestä asti. Koen, että se auttaa myös monessa asiassa elämässä eteenpäin. On ihan erilaista nähdä erilaisia paikkoja, kun vaikka lukea kirjoista tai lehdistä. Itsekkin monesti yllättynyt siinä vaiheessa, kun olen päässyt jonnekkin paikkaan, missä ei ole ennen tullut käytyä.

Kun matkustaa paljon niin ainakin itsellä uudet tilanteet on aina helpompi käsitellä. Kun on nähnyt maailmaa ja käynyt erilaisissa paikoissa on myös helpompi ymmärtää ihmisiä eri puolilla. Meillä on seuraavaksi tulossa tulossa Turkin reissu ja ehkä syksymmällä lähdemme vielä Kreikkaan. Heinäkuussa on Pärnu ja loppu kesästä lähden Lontooseen.  Edelleen haaveena olisi vielä tämän vuoden puolella matka Amerikkaan. Se olisi varmasti huomattavasti helpompi reissu tällä kertaa, kun lapset on jo hieman kasvaneet. Disney hurmasi mut aivan täysin ja lapset myös.

Jos haluaa matkustaa, niin kannattaa miettiä onko jokin tietty kulu mitä normaalisti menee kuukaudessa, minkä voisi säästää? Voiko töihin mennä esimerkiksi pyörällä auton sijaan? Voiko eväät tehdä itse lounasravintolan sijaan tai jokin muu asia?

Lue edellinen postaus: Kuka pervo tallentaa mun kuvia?

Kuvat Noora Näppilä

Haalari House of Brandon*

 

Nyt kannattaa käydä tsekkaamassa tärpit kesä alesta, mistä löydät paljon tuotteita -50% shoppaile TÄÄLTÄ*

-Umppu

2 kommenttia

 1. Marika kirjoitti:

  Moi Umppu!
  Olen niin samoilla linjoilla kanssasi, matkustaminen on mahtavaa ja niiden kokemusten myötä jokainen sentti ja euro on tallessa, klisee mutta ompas kiikkustuolissa sitten mitä muistella ?, eikä tosiaan matkakassan keruuseen tarvitse älyttömyyksiä, pieniä arjen valintoja joilla kassaa saa kartutettua. Hienoa että matkustatte paljon, lapset oppivat joka reissulta paljon vaikka ovat pieniä vielä, omani on matkustanut ihan pienestä saakka ja nyt melkein täysi-ikäisenä muistelee ekojakin reissuja?. Täällä tosiaan toinen tarjoushaukka, paljon saa säästettyä kun jaksaa ”kyttäillä” lentoja/matkoja. Täällä kuumeisesti odotetaan muutama vko seuraavaa reissua ja viimeisin tälle vuodelle on sitten joulukuussa, 3 reissua lämpimään saatiin mahdutettua tälle vuodelle, jokainen matka on kokemus ja kuume kasvaa kovemmaksi matkustella joka reissu. Ihanaa kesää teille ja mukavia matkoja!?

 2. Tiia kirjoitti:

  Toi oli oikeasti todella hyvä vinkki, että laittaa esim. pullorahat säästöön. Harvoin sitä tulee ajateltua, että niistä muutamista euroista voisi jotain matkakassaan säästää, mutta juuri noinhan sitä pitää ajatella ?
  Otan sun vinkit ehdottomasti käyttöön!
  Nimimerkillä aina matkakuume?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.