Hae
Prime Life by Umppu

Kuinka tärkeää on mielen rauha

Kuinka moni teistä pitää huolta omasta mielestään? Mielellä on suuri merkitys omassa elämässäni. Mieleeni vaikuttaa hyvin voimakkaasti usein stressi ja kiire mitä koitan huonolla menestyksellä hoitaa. Mulla on todella tärkeää että saan välillä aikaa ajatella. Haluan joskus olla yksin ja vetäytyä omiin ajatuksiini. Huomaan jos ei minulla ole pitkään aikaan ollut sitä mahdollisuutta, niin ahdistun ja stressaannun. Nyt kun meillä Suomessa luonto on kauneimmillaan, niin aion ottaa ainakin itselleni tavaksi lähteä välillä kävelylle metsään. Kuunnella luontoa ja katsellaan järveä ja olla vaan omissa ajatuksissani. Olin eilen yhdessa tapahtumassa aamulla, missä tehtiin sellainen hengitysharjoitus.. Tiedän mitä kokeilen seuraavaksi siinä tilanteessa, kun tuntuu että pää räjähtää.

Mulle ajatuksien nollaaminen ei tarkoita sitä että lähtisin ystävieni kanssa ryyppyreissulle. Se ei kirkasta ajatuksiani tai anna ratkaisuja, vaan usein  tekee kaikesta vaikeampaa ja kaiken kukkuraksi järkyttävän henkisen morkkiksen.  Mulle ajatuksien nollaaminen tarkoittaa sitä, että voin olla kiireettömästi itsekseni ja omissa ajatuksissani. Kun tässä ruuhkavuosien  keskellä arkea  pyörittää, niin on hyvin tärkeä jäsentää itselle omat ajatukset. Olenkin ottanut tavaksi että elän vain päivä kerrallaan. Jos mietin kaikkia tulevia tapahtumia jatkuvasti, niin stressin määrä on siinä vaiheessa jo niin suuri että koko elämästä ei tule yhtään mitään.

Meidän arjessa muutoksia saattaa tulla hyvinkin lyhyellä aikataululla. Jos on  liiaksi suunnitellut kaiken ohjelman valmiiksi niin eihän siinä mitään muuta tapahdu, kun että pata menee jumiin.

Liputan edelleenkin terapian nimeen ja tällä hetkellä ratkaisukeskeinen psykoterapia on ollut mulle todella hyvä juttu. Saan olla sillon ihan omissa ajatuksissani ja omassa rauhassa. Keksiä vastauksia omiin ongelmiin tai pattitilanteisiin.  Meillä on edessä kodin muutto. En tiedä vielä millä aikataululla. Se riippuu paljon siitä, koska oma kotimme saadaan myytyä. Uudessa talossa meillä on seitsemän huonetta ja keittiö. 

Talo on sen mallinen että vaikka toisessa päässä huutaisi täysillä niin se ei kuulu talon toiseen päähän. Saan siis siellä todellakin kaipaamaani rauhaa, mitään tässä nykyisessä kodissa valitettavasti  en saa.  Mulle omaa aikaa on todella tärkeä ja se on ollut pitkään kortilla huomaan sen vaikutukset omassa olossani usein ärtymyksenä.

Onko sulla hyviä keinoja saada stressiä vähennettyä? Mikä on sinun tapa rentoutua? Tuntuuko, että aina on jatkuva kiire ja kädet täynnä töitä? Tää on kuitenkin sellainen elämänvaihe, kun lapset on pieniä ja koitan nauttia niistä hyvistä ja onnellisista hetkistä perheen kanssa. Koen että moni asia helpottuu kokoajan, kun lapset kasvaa.

Kuvat Noora Näppilä(Kaukajärvi)

Lue edellinen postaus: Selluliitista eroon?

-Umppu

Yksi kommentti

  1. Nimetön kirjoitti:

    Meditaatio ja jooga jes!! Niillä hoidan omaa mieltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.