Hae
Prime Life by Umppu

Huolehditko hampaistasi?

Mulle tehtiin taannoin iso hammas projekti Tampereen Tempodentissa Hämeenkadulla. Aloitimme esteettisellä hammashoidolla Invisaling oikomishoidolla. Samalla minulta poistettiin yksi poskihammas mikä oli täysin pilalla ja tulehtunut. Halusin suorat hampaat ihan vaan esteettisitä syistä. Oikomishoito kesti reilu puoli vuotta jonka jälkeen hampaat muotoiltiin muovin avulla kauniiksi hammasrivistöksi. Itse pidän todella tärkeänä hampaiden hoitoa. Harjaan omat hampaani aamuin sekä illoin  ja puhdistan hammasvälit joka kerta langalla ja siihen sopivalla hammasvälipuhdistimella. Hammasharjoista ollaan montaa eri mieltä. Itse käytän sähköhammasharjaa.

Olen ehkä siitä vähän hassu, että tarkkailen ihmisten hampaita. Huomaan että moni ei puhdistaa niitä riittävästi, jolloinka hammasväleihin kerty hammaskiveä ja ylipäänsä likaa. Se myös tekee sen että hengitys haisee pahalle. Jotenkin ajattelen että se on tietyllä tapaa laiskuutta jollei hoida hampaitansa hyvin.  Se ei vaadi sinulta juurikaan aikaa ja pitäisi muutenkin olla ruutiininomainen tapa päivittäin, niinkuin muutenkin omasta hygieniasta huolehtiminen. Kaunis hymy  ulkonäössä on yksi tärkein asia. Hymyilevä ihminen on kaunis. Ihmettelen välillä että on vieläkin olemassa ihmisiä jotka eivät edes pesee hampaitansa. Kuvittelisin että suussa on jo siinä vaiheessa niin paha maku että haluaisi sun raikkaaksi.

Kehoitankin nyt jokaista blogini lukijaa keskittymään hieman tarkemmin omaan hammashuoltoon. Omia helppoja vinkkejä on ihan perus hampaiden pesu aamuin ja illoin. Suosittelen jokaista hankkimaan hammaslankaa ja hammasväli puhdistimia. Jos suuussa maistuu jatkuvasti paha maku, olisi aina syytä kääntyä hammaslääkärin puoleen. Hampaita ei tarvi sen kummemmin rassata, vaan pestä ja puhdistaa aamuin illoin.

Hampaat tummuvat iän myötä ja hammaslääkärissä on mahdollisuus valkaista hampaita. Oma hammaslääkärini kertoi että kaikista tehokkain valkaisumenetelmä on teettää omista hampaista muotit ja käyttää niissä kotivalkaisua. Nopea laservalkaisu valkaisee hampaat valkoiseksi, mutta ne saattaa myös nopeasti tummua takaisin. Kahvi, tupakka, punaviini ja esimerkiksi tee ovat pahimpia hampaiden pinnalle ja hampaan väri muutoksille. Varmasti me suurina kahvin kuluttajina käytämme jokainen jonkinlaista ruoka-ainetta mikä tummentaa hampaita, kuten sitä kahvia. Hammaslääkärissä olisi hyvä käydä vähintään kerran vuodessa tarkastuksessa ja poistamassa hammaskiveä. Kaikille sitä ei kerry, mutta ainakin omiin hampaisiin sitä kertyy.  Se on paha vihollinen joka tunkeutuu hammasjuureen ja saattaa jopa aiheuttaa tulehduksia suussa. Olen huomannut itsestäni sen, että  kun hymyni on sellainen kun halusin niin tykkään hymyillä enemmän. Hymy myös hieman pehmentää mun tuimaa perusilmettä.

Moni saattaa kärsiä koko elämänsä huonoista hampaista. Uskon että hampaisiin panostus on paremman elämänlaadun hyvä ja järkevä sijoitus. Vaikka meillä on lapsena ilmainen hammashuolto, niin siinä ei yleensä koskaan ajatella sitä esteettistä puolta. Itselläni on ollut koko lapsuuden raudat mutta aikuisena koin että hampaani on edelleenkin vinot ja halusin siihen muutosta. Olen ollut todella tyytyväinen siihen että sijoitin kauniiseen hymyyn. Hampaani ovat nyt kauniit ja suorassa. Ne on sekä valkoiset ja niillä kehtaa hymyillä. Kun katselen vanhoja kuviani niin huomaan että minulla on suurimmassa osassa suu kiinni. Nyt hymyilen niin että hampaat näkyvät kiitokset tästä kuuluu tempodentille Tampereelle.

Vielä mulla on edessä poistetun hampaan tilalle laitettava hammasimblantti. Onneksi poistettu hammas on sen verran piilossa, ettei se näy hymyillessä.

Haalari House of Brandon* sielä on myös nyt alet päällä ja paljon tuotteita -50%. Shoppaile TÄÄLTÄ*

Kuvat Noora Näppilä

Voit lukea lisää hampaisiini liittyvistä postauksista:

Huomaatteko mun hammasraudat?

Pääseekö kauniilla hymyllä pitkälle elämässä?

Mun hammasremontti on vihdoin valmis

Ja nyt meidän asunto on virallisesti myynnissä. Pääset katsomaan myynti ilmoitusta TÄÄLTÄ

-Umppu

 

5 kommenttia

 1. Päivi kirjoitti:

  Moi!

  Käytätkö jotain kotivalkaisua?
  Mulle kanssa hyvät hampaat on ihan ykkösasioita ulkonäössä? (kiinnitän huomiota yleensä melkein ekana ihmisten hampaisiin:D)
  Hampaat pesen aamuin illoin enkä milloinkaan jätä hammasvälien putsausta väliin! Tällä pärjää pitkälle mutta kahvin juojana (muuten suht valkoinen hammasluu) kulmahampaat kaipaisivat pientä raikastusta.
  En ole uskaltanut valkaista hammaslääkärillä juuri sen takia että pelkään sen kuluttavan kiillettä ja että hampaat tummuisivat valkaisu jälkeen nopeammin.
  Osaisinko ehkä suositella jotain kotivalkaisua ?

  • primebody kirjoitti:

   Oon joskus käyttänyt mutta nyt en vuosiin. Suosittelisin että kysyt hammaslääkärillä mitä hän suosittelee

 2. Anna kirjoitti:

  Kauniita kuvia!

 3. Heidi M kirjoitti:

  Tää on asia mihin kiinitän itse paljon huomiota myös, en tiedä onko syy se että omat hampaat on huonot.
  6v oikomisen jälkeen tulos oli vain 2 poistettua pysyvää hammasta ja alahampaille ei koskaan edes tehty mitään.
  Tän takia mulla Napsuu leikaluut ja aiheuttaa päänsärkyjä ja voimakasta kokoajan olevaa painetta siellä nivelessä.

  Hammaslanka ei mene väleihin alhaalla ollenkaan ? muualla kuin takahampaissa.
  Lisäksi mulla on kellastuva hammaslaatu joten jopa omat lapset on kysyneet miksi hampaat on niin keltaiset.

  Kun vaan keksisin mistä revin rahan oikomiselle ja valkoisille hampaille sen jälkeen tekisin sen onnessani.
  Taysiin hammaslääkärin mukaan tarvin kunnon oikomisen ja tulee varautua 2v jaksoon ?

 4. Juliainen kirjoitti:

  Mulle laitettiin 13-vuotiaana jokin muovi hampaan päälle. Kasvoi eka sellainen nysä torahammas, mut älysin pyytää siihen korjausta! Oon siitä edelleen tyytyväinen, se on vaikuttanut mun elämään paljon just ton hymyilemisen suhteen! 😀 hampaiden hoito on tosi tärkeetä muutenki❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.