Hae
Prime Life by Umppu

Me muutetaan!

Apua! Kun vuonna 2010 menin naimisiin ja siskoni Kreetta piti sielä puheen ja hän sanoi näin: Umpulla on elämässä kolme haavetta. Hän haluaa oman liikkeen, kolme lasta ja omakotitalon. Kreetta oli ihan oikeassa. Kaksi haaveista on toteutunut ja yksi on toteutumassa. Me siis ihan oikeesti muutetaan. Varmaan teistä moni pyörittelee silmiä ja miettii että eikö toi ämmä osaa olla hetkeäkään paikallaan. Ihan samaa minäkin mietin. Hulluhan tässä tarvii olla, jos mun saappaissa haluaisi olla.

Tilanne tuli tavallaan yllätyksenä ja tavallaan ei. Mun kotitalo missä oon elänyt koko lapsuuteni on meistä alta kilometrin päässä. Talo on iso omakotitalo vuosimallia 1983. Se on rakennettu silloin kun minä olen syntynyt. Sielä on 7h+k ja aivan älyttömän iso piha. Oon jo usein kirjoittanut kuinka kaipaan tilaa. Mulla on ollut haaveena muuttaa mun lapsuuden kotiin, mutta en oo halunnut ”hätää” mun vanhempia pois.

Talo missä he asuvat on kahdelle ihmiselle ehkä turhan iso. Meitä on kolme sisarusta ja nyt tapahtuu siis sukupolven vaihdos. Vanhempani on pitänyt talosta hyvää huolta ja suurimmat remontit on tehty. Ihan täysin sama maku mulla ei äidin kanssa ole, mutta huonomminkin voisi olla. Se siis siitä lupauksesta kun sanoin etten remontoi hetkeen yhtään mitään.

Mun vanhemmat löysivät itselleen sopivan asunnon ja nyt meidän pitäisi myydä tämä meidän koti… ostaa heidän talo, jotta he voivat muuttaa. Ollaan puhuttu tästä jo useita kertoja aiemmin, mutta nyt sopivan asunnon löydyttyä homma konkretisoituu. Talo mihin me muutetaan on mulle koko mun elämäni tärkein paikka. Rakastan sitä taloa. Juuso on myös mukana tässä hommassa, ette joku kuvittele että sen pakotan muuttamaan. (Tai siis pakotanhan mää ;))

Kun homma lähti käyntiin soitin Tampereen ykkös välittäjälle Leo Aalolle joka työskentelee Glikissä. Leo on toiminut meidän välittäjänä aiemminkin ja kaupat on ehtinyt tapahtuu hyvinkin nopeasti. Mehän ei Leon kanssa kauaa turistu vaan vietiin hommaa eteenpäin. Paperit tilaukseen ja asiat eteenpäin.

Voitte siis arvata mitä oon koko eilisen tehnyt..  No tietty siivonnut aamusta iltaan. Vein jo osan tavaroista meidän porukoille, kuten talvivaatteet ja jotain ylimääräisiä huonekaluja. Tällä viikolla otetaan kuvat asunnosta ja voipi olla, että se saadaan myyntiin jo hyvinkin pian. Osa haluaa myydä itse, mutta minä en. Haluan käyttää ammattilaista. Mulla ei yksinkertaisesti ole aikaa ”koittaa leikkiä” asuntoesittelijää, enkä ehdi tutustumaan talon papereihin sen enempää. Jos joku kysyy mikä lämmitys tai vastaavaa niin ehkä parempi että siihen vastaa sellainen kuka asioista tietää. Myös se että omaa kotia katsoo ihan erilailla itse, kun vaikka välittäjä. En tiedä miltä tuntuisi jos joku tuntematon tulis arvostelemaan mun tekemiä valintoja.. heittäisin varmaan pihalle :).

Meidän koti on silti ihana, vaikka siitä muutetaankin. Ollaan kokoajan sitä rempattu ja siitä saa joku lapsiperhe itselleen ihanan kodin. Meistä on sielä kodissa tullut kokonainen perhe. Nyt on vaan aika siirtyä eteenpäin. Mua ei pelota tehdä elämässä muutoksia, koska uskon että sitä kautta saa tilalle hyvää. Se mitä itse nimeomaan kaipaan on se oma tila, minne saan omat tavarani niin että niille on oma paikka. Saan myös rauhan tehdä töitä, kotona niin ettei kokoajan kuulu ÄITIIIII!

Kuvat Noora Näppilä

Mekko House of Brandon TÄÄLTÄ*

Lue edellinen postaus: Varaudu eroon

 

-Umppu

 

3 kommenttia

  1. Lukija kirjoitti:

    Ei sun vanhemmat voi muuttaa teidän rivariin? ?

  2. Helikrista kirjoitti:

    Voi että, mahtavaa! Ihana uutinen, toivottavasti saatte pian myytyä vanhan kotinne! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.