Hae
Prime Life by Umppu

Mikä on kesän toivotuin hiustrendi?

Kesä on vasta aluillaan, mutta kelit niin upeat että asiakkaat haluavat kesähiuksia kovaa vauhtia. Nykyään trendit vaihtelevat niin paljon ja kaikilla kampaajilla on se oma tyyli, mikä tarkoittaa sitä, että on lähes mahdoton sanoa mikä on juuri nyt se kuumin trendi hiuksissa. Teen tällä hetkellä liiketyötä 5-4 päivää viikossa ja kerron mitä oikeastaan teen joka päivä. Me Primessä ollaan oikeastaan keskitytty suurimmaksi osaksi pitkiin hiuksiin. Teemme toki muitakin palveluita, mutta niitä suurimmaksi osin.

Mun päivistä lähes 70% koostuu vaaleista hiuksista. Suomalaiset eivät halua enää sellaisia eloveena hiuksia, vaan oikeastaan kaikki haluavat puhtaan vaaleita hiuksia oli trendi sitten mikä tahansa. Tällä tarkoitan, että hiukset on vaaleita. Ei keltaisia, ei harmaita vaan oikeastaan puhtaan valkoisia. Huokaisen salaa helpotuksesta, kun granny värjäykset on ohi sillä se sopi todella harvalle ja oli törkeän vaikea ylläpitää. Vaikka olen työskennellyt alalla jo kohta 20-vuotta niin joka päivä opin väriäeistä jotain uutta. Vaalennus vaatii taitoa ja se ei ole itsestään selvyys jokaiselle kampaajalle.

Vaaleat hiukset on myös sellaiset, että ne vaatii asiakkaalta kotihoitoa ja puhtaan sävyn ylläpitoa kotona ihan jokaisessa pesussa. Jos väri on hyvä ja kotihoitotuotteet kunnossa ei väri kellastu niin helposti. Myös se pitää muistaa, että jos hiuksia ei saada tarpeeksi vaaleiksi vaalennettua niin ei se hopeashampookaan niitä kotona vaalenna. Hopeashampoo taittaa keltaisuutta ja luo illuusion vaslemmasta väristä, mutta ei vaalennus hiuksia. Kun halutaan vaaleat hiukset vaatii se aina vaalennukselta paljon. Jos hiuksissa on alla väriä, niin vaalennus on aina hitaampaa ja usein sielä tulee lämpö esiin. Tyven saakin usein vaaleaksi, mutta pituus onkin sitten asia erikseen.

Näen paljon ammattilaisten tekemiä vaalennuksia, missä lopputulos on todella keltainen ja usein se ei toivottu. Silloin usein on valittu väärä väri jo alkutilanteessa ja silloin lopputuloskaan ei ole se toivottu, vaikka sitä kuinka koittaa taittaa ja sävyttää. Myös se pitää muistaa, että mustasta ei saa vaaleaa kerrasta…. ei kukaan.

Kun kesä tulee saattaa vaaleahiuksiset asiakkaat hieman villiintyä ja haluavat ”jotain uutta”. Se voi olla pieni häivähdys pastellivivahdetta. Niissä pitää myös muistaa se, että ne on värejä, mitkä ei hiuksissa pysy kovinkaan hyvin ja jos jotkut sävyt, niin ne vaativat joka pesussa ylläpitoa. Jos siis haluat vaaleanpunaiset hiukset vaatii se sinulta jokaisessa pesussa värin ylläpitoa. Tähän tarkoitukseen on olemassa esimerkiksi ylläpitäviä hoitoaineita.

Kesä tuo myös mukanaan se, että halutaan tehdä jotain räväkkää. Mää itse inspiroidun tällä hetkellä todella värikkäistä hiuksista. Sain toteuttaa blogaaja kollegalleni Monnalle aivan ihanan herkullisen blorange värjäyksen. Tämä väri on tehty kokonaan suoravärillä ja siihen on mukana samaa sävyä oleva hoitoaine, mitä käytetään jokaisessa pesussa. Tämän värin suoraväripigmentti on sellainen mikä lähtee vaalentaessa, eli jos Minna halaa takaisin vaaleat niin se onnistuu. Me tehtiin myös tästä värjäyksestä youtube video, minkä voit katsoa postauksen lopusta.

Mää kaipailisinkin nyt itselleni hiusmalleja. Kriteerit on pitkät hiukset ja mielellään vaaleat tai vaaleahkot. Haluaisin tehdä erilaisia pastellivärjäyksiä ja ja sellaisia, missä saa käyttää räikeitä värejä. Jos sinua kiinnostaa niin laita mulle mailia umppu@hotmail.com ja laita kuva minkälaiset hiukset sinulla on. Nämä työt ei maksa sinulle mitään, mutta saattaa olla että kasvosi pilkahtaa jossain somekanavalla.

En etsi nyt leikkausmalleja vaan oikeastaan vain värjäysmalleja. En etsi mallia kenellä on mustat hiukset ja haluaa niistä vaaleat. Etsin malleja kenelle saa toteuttaa ”vapaat kädet” meiningissä hiuksia. Se ei kuitenkaan tarkoita että leikkaan heti kättelyssä sivusiilin ja tungen samaan päähän kaikki sateenkaaren värit.

Näissä hommissa menee usein useampi tunti eli myös sellainen malli kenellä ei ole minuuttiaikataulu. -Umppu

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.