Hae
Prime Life by Umppu

Minut nimettiin reheväksi naiseksi

Olin tuossa kuukausi takaperin Kauneus ja Terveys lehden uimapuku kuvauksissa. Aluksi kun mua sinne pyydettiin niin mietin, että ”ai mää vai”. Enhän minä ole 179cm pitkä ja paina 50kiloa sitten millään. Mitenkä minä voin esiintyä uimapukumallina. Kolmen lapsen äiti, joka on kaukana siitä totutusta mallinvartalosta. Jos ajattelen ihan rehellisesti niin mulle on käynyt miljoona kertaa niin, että katson jotain muotikuvaa tai katalogia ja ihastun vaatteeseen. Tilaan sen postimyynnistä kotiin ja kun puen sitä päälleni niin tajuan, että hei… ei tää nyt näytä yhtään samalta mun päällä, kun sen totutun pitkän ja hoikan mallin.

Mallinvartaloisia ihmisä Suomessa on paljon vähemmän kun sellaisia tavallisia naisia. Tai no mikä oikeastaan määrittelee tavallisen naisen. Musta oli hauska kun sain viestiä että lehti on ilmestynyt niin Juuso nauraen sano että kuva otsikko.. luulin aluks että se oli vitsi, mutta ei ollut. ”Istuvat uikkarit rehevälle naiselle”.  Mää olin hirveen otettu siitä, että mua pyydettiin mukaan näihin kuvauksiin, koska olen jo pitkään halunnut tuoda esille sitä, että nainen voi olla kaunis iästään ja koostaan huolimatta. Miksi meidän ylipäänsä pitäisi mahtua johonkin muotiin, kun geenit on se mikä määrittelee minkälaisia meistä tulee. Musta tiedettiin jo ennen syntymää että pitkää musta ei tuu. Painoon ja muuhun ulkonäköön toki jokainen vaikuttaa elintavoillaan, mutta kuitenkin.

Mallina oleminen oli hauskaa ja tunsin oloni todella kauniiksi. Stylisti oli lennätetty ulkomailta ja mukana oli meikkaaja/kampaaja ja minä sain vain istua ja olla. Valehtelisin, jos sanoisin ettei päivä olut rankka. Sovitin varmaan 30 uima-asua niin hyvässä, kun pahassa. Seisoin monta tuntia tuulikoneen alla ja hymyilin.  Voi kertoa, että välillä on todella vaikea löytää itselle hyviä vaatteita rannalle ja vielä sellaisia, mitkä istuu. On paljon erilaisia ”some uikkareita”, jotka eivät todellakaan imartele lyhyttä ja hieman pehmeää vartaloani. Sovitinkin muutamaa sellaista ja ne oli aivan kamalat mun päällä.

On siis tärkeää löytää sellainen asu rannalle, missä tuntee olonsa kauniilta. Mulla myös itsellä vaikuttaa asun helppo pukeminen. En myöskään halua mitään erikoisia rusketusrajoja, vaikka joissain rata-asuissa on kauniita yksityiskohtia, niin mietin aina mihinkä käyttötarkoitukseen ne on tarkoitettu. Ehkä juurikin niihin some kuviin.

Mitä vanhemmaksi tulen, niin sitä varovaisemmaksi tulen esimerkiksi oman ihoni suhteen. Jos mennään 10-vuotta taaksepäin niin kävin useita kertoja viikossa solkussa. Nyt en menisi solariumiin, vaikka maksettais. En ota ollekaan esim kasvoihin aurinkoa ja suojaan sen aina hatulla ja laseilla. Haluan näyttää hyvältä vielä koko loppuelämäni, enkä halua pilata ihoani liiallisella auringonpalvomisella. Osittain olen sen jo tehnyt kasvoilleni, mikä kaduttaa

 

 

Garnier Ambre solaire rasvat voit hankkia helposti tilaamalla ne House of Brandonilta ja ne tulevat parissa päivässä. Shoppaile TÄÄTÄ*

Suomessa on päästy nauttimaan helteistä ja siksi koen myös tärkeenä suojata täällä Suomessa ihoa auringolta. Meillä on lapsilla aina uimassa uv puvut ja hatut ja muuten ulkona on 50 suojakeroimella rasvaa. En käsitä mitenkä nuorempana vedin surutta ilman kertoimia ja otin jopa kellosta aikaa, koska käännyn rantatuolissa. Jos voin rasvanlevityksellä vaikuttaa siihen, etten sairastu melanoomaan, niin se on aika pieni asia. Myös se että meidän lapsilla on todella valkoinen iho niin pidän ehdottoman tärkeänä suojata sen asianmukaisesti. Moni kuvittelee ettei täällä Suomessa voi palaa tai tarvitse sen kummemmin suojautua, mutta yhtä tärkeää se on.

Tässä on mun omat suosikit auringonottoon. Petite cabinestista LPG hoidon yhteydessä sain hankittua juuri minulle sopivat rasvat. Kasvoille omansa ja iholle omansa. Molemmissa 50 kertoimet. Kuivaöljy kosteuttaa samalla ihoa eikä tunnu sellaiselta limaiselta iholla.

Tänään on jo ehditty touhuamaan. Ollaan haettu kukkia liikkeelle. Käyty kaupassa hankkimassa allas takapihalle. Kitketty puskia ja vaikka mitä. Tänään ajateltiin vielä korkata grilli. Kesä <3 -Umppu

 

Lue edellinen postaus: Näkikö joku mut telkkarissa?

 

23 kommenttia

 1. Charlotta kirjoitti:

  No kyllä sä vaan vähän rehevä oot, kauniita kuvia silti.
  Ei kannata polttaa ihoaan, se on totta, mutta kyllä aurinkorasvat on kovia myrkkyjä suurin osa ja on epäilty että nimenomaan ne rasvatkin voi aiheuttaa sen melanooman. Entisaikaan ei mitään rasvoja käytetty eikä silloin mitään melanoomia ollut siinä määrin kuin nykyään.

  • primebody kirjoitti:

   Mää itse käsitän sanan rehevä vähän eri tavalla 🙂 🙂 mun mielestä normaalipainoinen ihminen ei ole rehevä mutta mielipiteensä kullakin. Ennen oli ennen ja nyt on nyt. On vissi ero olla käyttämättä suojakertoimia tai käyttää.

  • Peppa kirjoitti:

   Samaa mieltä Charlottan kanssa. 🙂

  • sara kirjoitti:

   Huhhuh mikä väite ;D että aurinkorasvat aiheuttaisivat melanooman. Ei kyllä varmaan pidä paikkaansa. Tai jos jossain semmosia tutkimuksia on esiteltävänä nii mielellään luen. Auringolta kannattaa suojautua vaatteilla ja rasvoilla. T.Farmaseutti

  • Ässsssä kirjoitti:

   Mistähän revit väitteen, että ennem
   vanhaan ei ollut melanoomaa? No mikäli väitteesi on totta, niin tiedoksi että. Nykyaikana on paljon pahempi säteily, koska otsonikerros on heikentynyt, tietysti se aiheuttaa helpommin syöpää… Lisäksi meitä ihmisiäkin on enemmän, joten totta kai syöpääkin on enemmän.

   Ihan magneettimedia-höpöhöpöä tuollainen, että ne rasvat aiheuttaisivat syövän eikä säteily.

  • Essi kirjoitti:

   Ihmiset elävät pidempään, joten melanoomiakin on enemmän. Valtaosa sairastuneista ovat keski-ikäisiä tai vanhuksia. Vanhemmat ikäluokat ovat viettäneet nuorempana pitkiä aikoja ulkotöissä ilman suojausta ja lapsiakaan ei ennen tiedetty suojella.

 2. Hanna kirjoitti:

  Upea sinä, todella upea! Sisältä ja ulkoa ♥

 3. Mm kirjoitti:

  Olet kaunis näissä kuvissa!

 4. Anniina kirjoitti:

  Näytät kyllä superhyvältä!

 5. Mari kirjoitti:

  Upeita kuvia! Rehevä kuulostaa kyllä minunkin korvaan vähän hassulta 😀

 6. Roosa kirjoitti:

  Mulla kans pisti silmään tuo sana „rehevä“… Ei kuulosta kauheen kivalta 🙁 Kaunis oot noissa kuvissa ja sulla on oikeesti hyväs kunnos vartalo! Ei muodokkuudessa oo mitään pahaa 🙂 Ja en kans ymmärrä ihmisiä jotka ei käytä aurinkorasvaa esim sillo ku ovat siinä suorassa auringonpaisteessa… Sitte ihmettelevät et oho mitä mä oikee paloin!

 7. T kirjoitti:

  Olisihan otsikkona ollut parempi ”uikkarit normaalivartaloiselle naiselle”. Näytit kuvissa hyvältä, peukku sille!

  Itse löysin taannoin Algamariksen aurinkorasvat, voin suositella niitä. Ja ennemmin rasva kuin igon polttaminen. Aina ei viitseisi pukeutua pitkiin vaatteisiinkaan.

 8. Linda kirjoitti:

  Olen sanaton. Ensisijaisesti siksi että jos joku oikeasti rehevä nainen luulee löytävänsä kivoja asuja ja vinkkejä jutun perusteella.
  Se että kolme lasta synnyttäneellä naisella on vatsassa jotain ylimääräistä, ei tee kenestäkään rehevää. Rehevä on kokonaisuus, nainen jolla on isot rinnat, peppu ja leveä lantio. Usein rehevä nainen on myös pitkä ja leveähartainen.

 9. Oona kirjoitti:

  Sana rehevähän tarkoittaa uhkeaa, täyteläistä, runsasta, kukkeaa. Mutta kyllä minullekin tulee mieleen siitä ihan jonkin muunlainen vartalo, kuin sinun. Aika jännä sanavalinta lehdeltä kyllä. Kaunis olet kuvissa joka tapauksessa! ❤

 10. Janni kirjoitti:

  Mikä muu adjektiivi kuvaisi paremmin vartaloasi kuin tavallinen? Jos se ei ole mielestäsi rehevä? Muodokas kenties? Laiha kuitenkaan et ole.

  • primebody kirjoitti:

   Mun mielestä otsikkona voi olla kesän uikkarimuotia esimerkiksi. Ei siinä tarvitse olla sen kummemmin lihavalle, laihalle, rehevälle, synnyttäneelle tai millekkään muullekaan 🙂

  • Anni kirjoitti:

   ..niin, kai noitakin uikkareita saa joka koossa? Uikkarimuotia laihalle oliskin vasta hauska otsikko ?

 11. Sussu kirjoitti:

  Kaunis olet kuvissa!☺ kieltämättä otsikosta olisi tuon sanan rehevä voinut jättää pois, eiköhän noita uikkareita saa monessa eri koossa. Sitä paitsi, mitäpä porukka sanois, jos kuvattais laihaa naista ja otsikko ois uikkareita laihoille ? muutenkin rehevää kivempi/positiivisempi sana olisi muodokas.

 12. Ida kirjoitti:

  Mielestäni näytät kauniilta, normaalivartaloiselta naiselta, ja on hieman hassua, että ihmisten pitää olla kommentoimassa ”laiha et kyllä ole.” Kai nyt laihan ja pullukan väliin mahtuu aika paljon eri näköisiä naisia??? Uimapukukuvat kun nyt muutenkin korostavat kurveja, mikä kai on tarkoituskin. Ja harva normaalivartaloinen, aikuinen nainen edes pyrkii olemaan laiha. Elämässä nyt on aika paljon järkevämpiäkin tavoitteita. Iloista kesää!

 13. Jenski kirjoitti:

  Upeita kuvia, näyttäisimpä itsekkin tuolta sitten joskus 🙂 mikä noista uikkareista on sun oma lemppari ?

 14. Mariam B kirjoitti:

  oot ihana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.