Hae
Prime Life by Umppu

Näkikö joku mut telkkarissa?

Viime viikon perjantaina tuli Yleltä äitimyyttejä koskeva ohjelma. Sielä mää mäiskin nyrkkeilysäkkiä minkä kerkesin. Oon toistaiseksi saanut siitä vaan hyvää palautetta, mutta kertokaa toki rehellisesti oma mielipiteenne, jos sen näitte. Hommahan oli toki huumorilla tehty, mutta kaikki asiat mitä sanoin oli mun omia kirjoituksia ja poimittu täältä blogista. Tässä linkki klippiin.  Mää itse koin että asia on aiheellinen ja siitä on hyvä saada keskustelua aikaiseksi. Tykkään muutenkin kirjoittaa aiheista mitkä aiheuttaa keskustelua. (Ette varmaan oo huomanneet;)

Päästäänkin mun lempi aiheeseen eli äitiyden tuoma väsymys. Koska se loppuu vai loppuuko ikinä? Vaikka olin juuri viikon ”lomalla” niin ainakaan mun väsymys ei kadonnut yhtään minnekään. Toki viikko oli ohjelmoitu ja jos olisin ollut ihan lomalla olisin varmasti tehnyt paljon muutakin ja nukkunut niitä päiväunia. Nukuin sielä todella huonosti ja pätkissä. Vaikka kotona yöt on olleet katkeamattomia, niin ei se muutama yö monen vuoden väsymystä poista.. ei sitten millään.

Tää koko viikko on ollut rehellisesti ihan hirveä. Töissä on ollut niin kiire, että ei ehdi edes syömään. Tuntuu että me ollaan ihan pulassa, kun puhelin soi jatkuvasti, mikä on tietenkin hyvä asia, mutta se keskeyttää työmme joka kerta ja varmistaa ainakin sen että turha edes haaveilla käyvänsä vaikka vessassa, kun on kokoajan aikatauluissa ihan kiinni. Hyvä asia on että on töitä, mutta määräänsä enempää niitä ei vaan ehdi tekemään. Me koitetaan opastaa asiakkaita varaamaan ajan netin kautta. Siitä syystähän se on että meidän työ helpottuisi ja sieltä näkee kaikki vapaat ajat. Nyt on se kiireisin aika meidän  alalla ja valitettavasti, jos aikoja ei löydy netistä niin niitä ei vaan yksinkertaisesti ole.

Myös siinä kohtaa inhottaa vastata siihen puhelimeen ja sanoo EI OOTA. En tykkää jättää ihmisiä pulaan. Tää kesä-aika ei missään nimessä suosi Matti myöhäsiä. Muutenkin jos haluat varmistaa oli paikka mikä tahansa sen, että saat haluamasi ajan, niin varaa aina seuraava aika edellisen käynnin yhteydessä. Silloin on joku aika varattuna ja usein saat sen haluamasi. Tällä hetkellä saattaa mennä ne halutuimmat ajat pari kuukautta eteenpäin. Kampaajilla kesällä aina ruuhkautuu ajat, koska juhlakausi on kuumimmillaan, sekä mekin lomailemme.

Mulla on se paha vika että teen ennen lomaa hullunraivolla töitä, kun koitan saada kaikki tungettua jonnekkin ja sama homma loman jälkeen. Tuntuu siis ettei lomalla olisi ollutkaan, kun päivät venyy ihan liian pitkiksi. No pian on taas reissu tulossa perheen kesken ja silloin aion oikein nauttia.

Jos teen sen 11h töitä ilman taukoa ja ajan kotiin sen 10min, mikä on mun omaa aikaa.. sen jälkeen HALUAN olla lasteni kanssa. Se on aika mistä en nipistä. Se on myös aika milloinka en puhu kenenkään kanssa puhelimessa. En myöskään vastaile viesteihin juurikaan tai sähköposteihin. Mää haluan sitä omaa aikaa edes sen tunnin illalla. Mulla ei sitä muuten ole ja otan sen silloin vaikka olisin kuinka väsynyt. Usein silloin kirjoitan blogia ja olen ihan omissa oloissani.

Mää puhun töissä lähes koko päivän. Oon tasaisessa melussa töissä sekä kotona niin iltaisin haluan vaan olla. Mua välillä ärsyttää jopa televisio ja kaikki ylimääräinen möly. Välillä tekis vaan mieli huutaa että olkaa hiljaa . On todella ahdistavaa, kun ei kuule omia ajatuksia. Ainut milloinka sellainen tilanne on mahdollista on yöllä. Silloin mun pitäis tehdä ne asiat missä tarvitsen ajatustyötä ja voitte kuvitella mikä on sillä hetkellä järjenjuoksu.. Kesä aika on vaan sellaista, että niitä vapaapäiviä ei ihan hirveästi ole ja nyt kun lomailen niin teen ihan täyttä viikoa.

Nyt lapset on kuitenkin nukkunut yöt läpi. Toivotaan että se jatkuis näin. Itsehän lupasin itselleni, että lopetan tupakanpolton heti, kun lapset nukkuu yönsä hyvin jotenka se olisi varmaan kohta edessä, jos tää putki jatkuu. Oon ehtinyt tällä viikolla paristi Fustraan ja paikat on pikku taun jälkeen ihan juntturassa. Onneks on huomenna viikonloppu vapaata. Sen tietenkin kruunaa aina yhtä ihanan pihatalkoot… Ai että kun saan sen kuokan käteen…Noot.

Kuvat Noora Näppilä

Asu Biancaneve* Housut* Takki*

Ja hei jos ootte vailla paskaa huumoria, niin kurkatkaa Prime Estradan uus v-logi.. On sitten niin väsynyttä juttua että. @prime_estradan instaan on tulossa myös mahtava arvonta, jotenka kannattaa laitaa meidän ig tili seurantaan, jos yhtään kiinnostaa hiuksiin liittyvät jutut -Umppu

9 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Onkohan sun väsymys enää äitiydestä johtuvaa väsymystä? Mitä olen blogiasi seurannut niin tuli vaan mieleen.. Miksi pitää kokoajan olla jotain sovittua kalenterissa..?

 2. Manduca kirjoitti:

  Hei. Onhan rauta- ja verensokeriarvosi kunnossa?
  Minulla ainainen väsymys johtui niistä :/. Enkä edes itse tiennyt sitä aluksi, että niiden arvot oli huonontunut tässä viimeisen vauvavuoden aikana.

  • primebody kirjoitti:

   Mulla on ollut mun koko elämän rauta-arvot todella huonot. Niitä ei kyllä oo hetkeen mitattu jotenka ehkä tarkastan ne. Hyvä kun muistutit!

 3. Sk kirjoitti:

  Tän takia en hanki lapsia. En olisi se äiti mikä haluaisin olla, koska tiedän millainen monsteri olen väsyneenä.

 4. MH kirjoitti:

  Mietin tota et miks lapsia tarvii nukuttaa? Itselläni on 2 lasta enkä ole koskaan nukuttanut niitä vaan laulanut illalla laulun ja lähtenyt. Sinne ovat nukahtaneet. Vauvana ehkä itkivät pari kertaa vähän pidempään mut suurempia muistikuvia siitä ei enää oo kun ovat jo 5 ja 4. Vieläkin niille kyllä saa laulaa joka ikinen ilta 😀

  • primebody kirjoitti:

   Ei meillä tarvitse kun yksi lapsi nukuttaa… ollaan kokeiltu ihan kaikki ja häntä vaan ei voi jättää sinne sänkyyn. Kuulostaa ehkä erikoiselta ja niin se itsestäkin tuntui ennen kun osu kohdalle..

 5. Tinde kirjoitti:

  Moikka!!

  Tsemppiä tupakan lopettamiseen! Ite kanssa painin saman asian kanssa, pitäisi lopettaa.. Miten itse ajattelit lopettaa, onko hyviä vinkkejä? Hyvää kesän jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.