Hae
Prime Life by Umppu

Oliko jo korkea aika luopua joulukuusesta?

Mua ihan oikeasti hävettää myöntää, että meillä takapihalla tönötti vielä joulukuusi viikko sitten ja siinä vilkku jouluvalot. Se kertoo tästä ”laita asiat tärkeysjärjestykseen elämäntavastani hyvinkin paljon. Olen ihminen kuka rakastaa siisteyttä ja järjestystä ja joudun kärvistelemään asian kanssa jatkuvasti joka ikinen päivä. Pienten lasten kanssa se on täysi mahdottomuus enkä jaksa kävellä rätti kourassa jatkuvasti ja olla keräämässä leluja. Meillä saa aina leikkiä ja jos se leikki on pystyttää takapihalle maja, niin sen saa aina pystyttää. Nyt sain itseäni niskasta kiinni ja päätin laittaa takapihan kerta heitolla kuntoon. Mulla oli mahdollisuus toteuttaa meidän takapihan terassin mööplaus yhteistyössä Jyskin kanssa.

Meillä on ollut jo todella monta vuotta valkoinen polyrottinki kalusto takapihalla, joka sai nyt väistyä ja saa paremman kodin  mökillä. Halusin jotain modernimpaa tilalle ja sellaista, mikä sopii meidän kotiin. Jyskissä on mahtavat valikoimat erilaisia puutarhakalusteita ja sieltä löytyy pihakalusteet vähän vaativampaankin makuun (eli just mulle). Kivuttahan tää homma ei mennyt. Juuso kävi hakemassa uudet kalusteet peräkärryllä ja samalla vei vanhat pois mökille. Lumet on sulanut niin nopeasti, että auton rengas jäi kiinni mutaliejuun ja siinä menikin sitten tovi työntöapua odotellessa. Loppu hyvin kaikki hyvin ja kaikki tavarat löysi omille paikoilleen.

Meillä on ehdottomasti olatava 6:n hengen pöytä, että mahdumme kaikki samaan aikaa siihen syömään. Kesällä grillaamme paljon ja syömme ulkona aina sään salliessa. Ruokapöydän pitää olla myös sellainen mikä on helppo pitää puhtaana. Päädyin tukevaan harmaaseen pöytään, mikä hieman muistuttaa meidän ruokailuryhmän pöytää. Pidän hillityistä väreistä ja nyt osu täysin nappivalinta. Pöydän löydät täältä*.  Pöytään löytyi myös aivan täydelliset tuolit*. Vaihteeksi jotain muutakin kuin valkoista. Tuolit tuntuu myös hyvin tukevilta, mikä pitää huomioida perheen pienempien kiipeillessä. Nämä on myös mukavan tuntuiset kankulle.   Edellistä lasipöytää sai olla hinkuttamassa joka päivä useaan otteeseen, koska terassi ei ole suojattu ja siihen kertyi likaa. Nyt meidän takapiha mätsää kotiin paremmin ja siinä on ihana istua aamu kahvilla.

Kesällä takapiha on kun lisä olohuone. Onneksi nykyään on saatavilla erilaisia ja eri tyylisä pihakalusteita. Materiaalit on kestäviä ja tyylikkäitä. Takapihalla on paviljonkin pöydän päällä suojaamassa lialta ja sateelta.

 

 

Kasvit tuovat mukavasti viihtyvyyttä ja mulle on aina parasta, että ne on ruukuissa. Mun pihakasvit ei koskaan kestä kun sen yhden vuoden ja hankin aina keväällä ja alkukesästä uudet tilalle. En vaan muista kastella nitä tarpeeksi usein ja ne kuolla kupsahtaa aivan lian nopeasti. Nämä metalliset harmaat ruukut* on oikein sopivat meidän tarpeisiin ja käy hyvin  harmaaseen terassiin. Myös se, että niissä on kevyen näköiset jalat tuo mukavasti ilmavuutta.

Me vietetään kesällä todella paljon ulkona aikaa ja siksi haluan, että tila on viihtyisä. harvoin se näyttää tältä, miltä nyt kuvissa, mutta kesällä saakin olla vähän elämää.  Kesällä on ihanan kutsua vieraita ja voidaan sään salliessa viettää aikaa myös ulkona. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Kalusteet on helppo pitää puhtaana ja miellyttävät silmää. Mustat ruukut* on myös Jyskin valikoimista ja ne viimeistelee kokonaisuuden.

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.