Hae
Prime Life by Umppu

Ihana äidin päivä

Ihanaa äitienpäivää kaikille super äideille. Mää tulin eilen yöllä tyhjään kotiin, kun koko muu perhe oli mökillä. Toisaalta ihanaa että sain nukkua hieman pidempään, koska köllähtäessäni sänkyyn oli kello jo puoli 4. Sain rauhassa aamulla purkaa matkalaukun ja laittaa pyykkiä koneeseen. Nappasin kahvin ja menin takapihalle kuuntelemaan linnunlaulua. Silti kävin kokoajan kyttäämässä keittiön kaihtimissa, joko ne on tullut.  Vihdoin Suomessa on kesä. Kuinka mahtavaa se on! Valon antama energia on aivan uskomatonta ja vaikuttaa lähes kaikkeen positiivisesti. Ainakin muhun. Ovesta voi vaan kävellä ulos miettimättä tuleeko kylmä ja mitä sitä pukis päälle.

Me mentiin tänään porukalla syömään vanhempieni luokse ja vietettiin yhdessä rentoa päivää. Syötiin ja koottiin trampoliini pihalle. Huomenna taas työt kutsuu ja arki jatkuu tavalliseen malliin. . Oli todella virkistävää viettää viikko ihan itsekseen. Sai vaan olla ihan omissa oloissa ja miettiä ja ajatella. Mulle se on ainakin todella tärkeää aina silloin tällöin.

Lapset togi reagoi poissaolooni sillä tavalla, että kiukulta ei tänään säästytty. Se oli odotettavissa. Koko päivä illalla puuhastellen teki sen, että jokainen lapsista nukahti sohvalle nano sekunnissa.

Tänää oli sen verran aikaa ja keliä, että käytiin Juuson kanssa kaksin hakemassa kesäkukkia takapihalle. Koskinenhan tuttuun tapaan hihkuin onnesta, kun sai valita mieleisimmät kukkaset… NOT. Mulla harvoin mikään kestää kauaa hengissä, niin ostettiin vielä tälläinen ihana puu, mikä siis ei ole kirsikkapuu vaan joku muu, joka ei yleensäkkään selviä talven yli. Ei siis tarvi syyttää itseään vaan voi pistää lajikkeen piikkiin haha.

Haettiin myös takapihalle uudet kalusteet ja saatin ne koottuakin. Nyt on aika heittää hyvästit polyrottingille ja laittaa vähän moderdimpaa tilalle. Siitä tulossa erillinen postaus myöhemmin. Juuri kuuntelin uutisia, missä kerrottiin että Suomessa lapsiluku vähenee jatkuvasti. Mikänähn siihen on syy? Eikö ihmiset halua lapsia, vai haluavatko he ensin luoda uraa?

Lapset oli tänään niin onnellisia, kun sai lutata vesi-ilmapalloilla monta tuntia ja syödä ulkona jäätelöä. Me käytiin puistossa ja touhuttiin yhdessä kaikkea mukavaa ulkona. Mitenkä teillä muilla meni äitienpäivä?

Mää sain ihania kortteja ja kukkia sylin täydeltä lapsilta lahjaksi. Vilin kortissa sanottin näin:

Olet 6/5

Sinua ei voi korvata millään. p.s olet rakas

Unelma

mahtava

paras

parhaista parhain

unelmasta unelmin Umppu

rakas 

lahjakas

kultainen

Lue edellinen postaus: Matkaseura kohdillaan

-Umppu

 

2 kommenttia

 1. Maija kirjoitti:

  Moikka!
  Yksi viidestä kärsii tahattomasta lapsettomuudesta ja monilla on suuria vaikeuksia saada lapsi. Rankat lapsettomuushoidot voivat myös aiheuttaa sen, ettei uskalla enää yrittää raskautta lukuisien epäonnistumisten jälkeen koska psyyke ei tätä kestä.
  Toki monet muutkin seikat varmasti laskevat syntyvyyslukuja kuten uran luominen , ekologiset periaatteet , vapaaehtoinen lapsettomuus ja moni muu syy.
  Näin äitienpäivän ja lapsettomien lauantain jälkeen olisi hyvä suoda pieni ajatus myös heille, joille lapsen saaminen ei ole itsestään selvyys ja vaatii äärimmäisiä ponnisteluja ilman takuuta onnistumisesta.
  Tässä vain hieman ajatusta tuosta syntyvyyden laskusta ☺️
  Ihanaa ja aurinkoista kesää ☀️

 2. Tiia kirjoitti:

  Tossa on sen näköistä vehkaa ymv, että voin sitten syksyllä tulla hakemaan ne sisäkukkasiksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.