Hae
Prime Life by Umppu

Onko väärin nauttia työstään?

Kun ihmisiä kuulostelee, niin tuntuu että monille työnteko on suuri rasite. ”Ei kiinnostais yhtään mennä töihin, ei hitto huomenna on työpäivä jne. Mulle itselleni työnteko on osa mun elämää. Se määrittelee hyvin paljon minkälaista mun elämä on. Pidän sitä niin tärkenä, että laitan sen perheen jälkeen aina tärkeimmäksi. Mulla ei oo varmaan koskaan ollut sellaista fiilistä etteikö mua kiinnostais mennä töihin, vaan päinvastoin. Huomaan nyt esimerkiksi lomalla, että mietin jo töitäni ja asiakkaitani ja odotan että pääsen loman jälkeen taas palamaan siihen arkeen ja niihin rutiineihin.

Vaikka on ihana myös olla ja rentotua, niin huomaan itsessäni että se mun kaaosmainen arki on silti se mistä tykkään enemmän. Mun työ on todella mielenkiintoista joka päivä ja tapaan siinä todella erilaisia ihmisiä. Saan joka päivä keskustella mielenkiintoisista aiheista ja tehdä ihmisiä onnelliseksi. Kun moni sanoo olevansa vaan kampaaja, niin minä en sitä ole. Olen Parturi-Kampaaja ja todella ylpeä siitä mitä teen.

Käsityöala on yksi harvoja, mitä ei voida koneellistaa (ainakaan täysin). Mää oon ylpeä siitä, että osaan tehdä niillä käsilläni sellaisia asioita, mitä muut ei osaa ja kukaan ei voi tavallaan paikkaani viedä tai kopioda minua. Järki ei ole koskaan identtinen.  Käden jälki on myös aina sellaista, että siihen jää pieni tekijän leima. Uskokaa tai älkää niin ainakin itse rentoudun töissä. Meidän rennon ilmapiirin ansioista, voin vaikka halutessani istahtaa kesken päivän keinutuoliin, juomaan kupin kahvia kultaisesta kupposesta, jos siltä tuntuu.

Tämä keinutuollikin on tehty käsityönä.  Eimi kaluste on Suomalainen perheyritys, mikä on perustettu 1963, joka valmistaa itse keinutuolit täällä Suomessa Padasjoella. Se on Suomen suurin keinutuoleja valmistava yritys jo useassa sukupolvessa. Musta olisi aivan ihanaa, jos vaikka joskus yritystäni jatkaisi, joku omista lapsistani tai lapsenlapsista. Onneksi se ei vielä ihan ole ajankohtaista, mutta ei joskus mahdoton ajatus. Olisi mahtavaa opettaa omaa jälikasvua sellaiseen asiaan, mikä on ollut itselle intohimo lähes koko elämän.  Eimi kalusteen verstaalla syntyy tuhansia keinutuoleja vuodessa. Varmasti jokainen tietää sen tavallisen ja perinteisen keinutuolin, mutta  nykyään on saatavilla muitakin versioita. Keinutuoli on aina ollut yksi mun lempi huonekaluista ja löytyy myös meiltä kotoo. Siinä on ihanan rentouttavaa kiikutella. Tapahtuu se sitten töissä tai kotona.

Jos mää haluan niin voin myös työpaikallani tehdä hallinollisia hommia tässä keinutuolissa, mihinkä saan liitettyä pienen tason ja se muuntuu työpisteeksi. Moderneille perinnekalusteille on kysyntää, koska ihmiset panostavat koteihinsa enemmän, kuin ennen. Keinutuoli on yksi sellainen ja sen halutaan sopivan väreiltään sekä muotokieleltään kotiin. Eimi kalusteen valikoimiin on tullut myös uus aivan ihastuttava keinumalli Lux.

Vaikka haluan että oma salonkini erottuu muista loisvalla ammattitaidolla, niin ei tarkoita sitä että sielä ei saisi olla oma persoona ja tuoda sitä esille. Mää en missän nimessä halua että meillä joutuisi kukaan pönöttämään ja esimerkiski tämä tuoli tekee ilmapiiristä mukavan ja rennomman. Myös asiakkaat rakastavat sitä.

Haluan tällä kirjoituksella sanoa se, että olen todella ylpeä sittä että olen Parturi-Kampaaja ja käsityöläinen. Se on myös sellainen ammatti mihinkä kaikki ei pysty, vaan se vaatii tietynlaista lahjakkuutta ja luovuutta. Käsityö ammatit eivät ole kovin arvostettuja aloja, mutta haluan olla mukana nostamassa niitä arvostukseen.

 

-Umppu

3 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Kuvat on kyllä tosi hienoja!?

  Itse olen aina halunnut parturi-kampaajaksi. Yläasteella vanhemmat eivät hyväksyneet, että lähden opiskelemaan ko.ammattia ja jos olisin vastusteluista huolimatta lähtenyt niin muutenkin sillä hetkellä hankala elämä olisi varmasti käynyt liian hankalaksi, joten menin aika paljon vanhempien mielen mukaan. Nyt harmittaa ja kaduttaa. Rakastan laittaa ja leikata hiuksia. Uskon, että voisin olla hyväkin siinä työssä ja uskon, että se olisi ainoa työ missä fiilikset työntekoon olisivat samanlaisia mitä kuvailit itsesi kohdalla. Mutta tuntuu, että meniköhän se juna jo omalla kohdalla…

 2. Mari kirjoitti:

  Upeat kuvat! Todella kauniit!❤️

 3. Tiina kirjoitti:

  Ei todella ole !
  Minun lapset ovat itse saaneet päättää .
  Erittäin hyvin ovat menestyneet, nuorin on enää lukiossa ja toivottavasti hänen suurin toiveensa toteutuu ja pääsee oikikseen .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.