Hae
Prime Life by Umppu

Voiko toisen häät pilata kesäsi?

Eikö kesä ole ihmisen parasta aikaa? Häät ei ehkä ole niin ajankohtainen aihe tällä hetkellä, koska suurinosa omasta lähipiiristä on mennyt jo naimisiin, mutta kesä tulee ja hääkausi käy vilkkaimmillaan. Teen töissä aika paljon morsiamia ja häävieraita ja sitä kautta elän sitä ympäri vuoden. Luin yhden artikkelin, minkä pohjalta aloin itse miettimään, että voiko jonkun kesä mennä pilalle toisten ihmisten häiden takia. Tai no pilalle sana on ehkä vähän karu sana tässä yhteydessä.

Jos ajattelen omalle kohdalle, että mulla olisi (kuvitteellisesti) kuukausi kesälomaa. Olisin tehnyt vuoden töitä ilman taukoa ja se olisi mun ainut hetki tehdä yhdessä asioita perheen kanssa ja mennä vaikka mökille, mutta juuri siihen mun lomaan osuisi joka viikonlopulle häät tai vaikka esimerkiksi polttarit, mihinkä usein osa häävieraista osallistuu.

Häät on ihana juhla ja jokaiselle niitä viettävälle varmasti yksi elämän merkityksellisempiä päiviä. Mitä jos haluaisin tehdä lomallani jotain muuta? Voiko häistä kieltäytyä, vaikka siitä syystä että haluaisi tehdä viikonloppuina jotain muuta? Olisiko se reilua hääparia kohtaan? Olisiko se itsekästä? Ymmärtäisikö hääpari sen? Tai voisiko häistä valita vaikka osan minne menee ja toiset jättää välistä?

Mää oon seurannut lähipiirissä kauhulla sellaisia kesiä, milloinka saattaa olla 4:t polttarit ja 4:t häät siihen perään. Joillain  saattaa olla vielä enemmänkin. Osalle osallistuminen on varmaan myös taloudellinen kysymys jo noin suuressa määrässä juhlia. Kaikkiin polttareihin menee rahaa. Usein joutuu tekemään vaatteiden hankintaa ja vielä pitäisi lahjakin ostaa. Saatetaan puhua todella isoista summista.

Musta on kiva, että nykyään häitä vietetään ripotellen ympäri vuoden, mikä hieman helpottaa hääsumua kesällä. Suomen kesä on kuitenkin niin lyhyt ja joskus saattaa ollaa vain muutama viikonloppu lämmintä. Kysyn siis teiltä, että mitä mieltä te olette asiasta. Itse tykkään olla häissä ja juhla on yleensä kaunis ja tunteellinen. Nykyään se menee oikeastaan niin, että jos postilaatikosta tulee kutsu, niin sitä on jo jotenkin innoissaan. Häissä tutustuu usein uusiin ihmisiin ja sielä nauretaan ja tanssitaan. Niistä pääsee vielä yleensä suht ajoissa kotiin.

Häät on muuttunut todella paljon kymmenessä vuodessa ja tuntuu, että niistä otetaan ihan kamala stressi. Itse aina ajttelen, että parhaat häät on sellaiset, missä ihmiset viihtyy ja tunnelma on rento. Ei suinkaan ne mihinkä on laitettu eniten rahaa ja joka ikinen yksityiskohta mietitty ihan liian tarkkaan.

Terkkuja täältä Kreikasta. Me ollaan just lähdössä porukalla keilaan.

kuvan asu Biancaneve* Housut* takki*

Kuvat Noora Näppilä

Lue edellinen postaus: Mitä kuuluu reikan maalle?

-Umppu

3 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Mun mielestä riippuu kuinka läheinen sen ystävän kanssa on. En kyllä ymmärrä jos joku loukkaantuu kutsusta kieltäytymisestä. Eri asia tietenkin jos on kyse perheenjäsenestä tai muusta yhtä läheisestä henkilöstä. Vaikka se hääpäivä on hääparille yksi elämän tärkeimmistä päivistä niin pitää silti osata asettua muiden asemaan. Jollekin ei niin läheiselle kutsuvieraalle se hääparin tärkeä päivä on yksi juhlapäivä muiden joukossa. Ja jos se päivä sattuu olemaan ainoana vapaana viikonloppuna niin ymmärrän täysin jos ei nappaa lähteä häihin. Ja ymmärtäisin hyvin myös omien häiden kohdalla.

 2. T kirjoitti:

  Opiskeluaikainen poikaystäväni valitteli silloin yksi kesä, että hänellä on seitsemät 7!! häät sen kesän aikana ja niiden lisäksi vielä viidet polttarit.
  Miesten polttarit yleensäkin tuntuvat olemaan kalliimmat ja häälahjoihinkin menee rahaa (”onneksi” olin juuri tavannut hänet, eli minua ei ollut kutsuttu yhtiinkään häihin).

  Nykyään menen mielelläni häihin jos se kutsu tulisi, koska moneen vuoteen häitä on ollut vain yhdet/kesä tai ei ollenkaan. Mutta ymmärrän kyllä, että siinä vaiheessa kun häitä on oikeasti monet samana kesänä se vie sekä aikaa että rahaa. Esimerkiksi veljen häistä en toki olisi pois, mutta serkun häistä voisin ollakin ja näin on tapahtunutkin, eikä kukaan ole loukkaantunut.

 3. Jaanaba / liikuntapaivakirja.com kirjoitti:

  Tuntuisi oudolta mennä juhliin jonne ei oikeasti syystä tai toisesta halua. Eli todellakin voi mennä tai olla menemättä yksiin tai kymmeniin juhliin kesän aikana, ihan siten kuin itsestä tuntuu.
  Mää en ymmärrä ollenkaan sellaista, että mennään sen vuoksi ettei joku loukkaannu tai mennään sen vuoksi, että halutaan mielistellä jotakin ihmistä / ihmisiä

  =).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.