Hae
Prime Life by Umppu

Saako lapsen hiuksia värjätä?

Itse kampaajan työskennellessä törmään päivittäin aiheeseen: Saako lapsen hiuksia värjätä? Vastaus siihen on, että alle 16-vuotiaan hiuksia ei saa värjätä.  Jokainen ala kuutenkin kehittyy ja väriaineet muuttuu. Markkinoille on tullut uusi hybridiväri, mikä on ainutlaatuinen maailmassa, joka mullistaa täysin hiustenvärjäyksen. Lue aikaisempi postaus täältä.  Se myös mahdollistaa alle 16-vuotiaiden hiustenvärjäyksen. Tätä saa vain kampaamoista, eikä sitä voi missään nimessä verrata esimerkiksi vaikka kaupasta ostettuun väriin.  Myöskin se että ammattilainen on ammattilainen, eikä vessassa oleva äiti, jolla ei ole mitään tietoa välttämättä hiustenvärjäämisestä. Trillion tones by Rebecca Taylor on täysin uudenlainen värjäysmenetelmä. Myös Ilta-sanomat oli huomioinut uuden värin ja voit lukea lehden artikkelin TÄÄLTÄ

Tässä väri pähkinänkuoressa:

suomalaista sensitiivistä hiuskosmetiikkaa Ylöjärvellä valmistava Sim Finland on tehnyt läpimurron tuotekehityksessä ja on onnistunut kehittämään täysin uudenlaisen hiusvärin, jollaista markkinoilla ei ole vielä koskaan nähty eikä koettu. SensiDO Trillion Tones by Rebecca Taylor on kampaamoissa käytettävä hajusteeton hybridihiusväri, joka ei ole suoraväri, ei kestoväri eikä kevytväri, vaan kaikkia niitä. SensiDO Trillion Tones on suoraväripigmentteihin perustuva PPD-vapaa hapettuva hiusväri, jota voidaan käyttää myös kestovärin tavoin. Sen avulla onnistuvat kaikki värjäykset luonnollisesta ruskeista pasteilleihin ja raikkaisiin unicorn sävyihin, kuin myös harmaan värjäykset sekä hiussävyjen taitot.

SensiDO Trillion Tones by Rebecca Taylor -hybridiväri antaa jokaiselle kampaajalle ympäri maailman mahdollisuuden rikkoa perinteisiä raja-aitoja turvallisesti, sillä PPD -vapaa väri mahdollistaa myös alle 16-vuotiaiden hiusten värjäyksen kampaamoissa, eikä aina vaadi hiusten kuntoa rasittavaa esivaalennusta kirkkaiden lopputulosten saavuttamiseksi. Hybridivärin tuotekehityksen takaa löytyy amerikkalainen hiustaiteilija Rebecca Taylor, jonka mukaan myös tuotesarja on nimetty. Rebecca Taylor haastaa kampaajat kautta maailman toteuttamaan itseään ja luomaan mitä upeimpia värjäyksiä. Hybridiväri innostaa myös kampaamoasiakkaita hakemaan inspiraatiota ympäröivästä maailmasta, josta löytyy upeita sävyjä ja vivahteita, joita nyt on mahdollisuus saada omiin hiuksiin. Kampaamoissa käytettävä ammattilaisvärisarja sisältää viisi perusväriä, viisi pastelliväriä sekä valkoisen, joita yhdistelemällä kampaaja saa luotua triljoonia värejä ja sävyjä käsitellyille, käsittelemättömille ja jopa harmaille hiuksille.

Ennen

Värit 

Jälkeen

Moni asia on muuttunu  verrattuna vaikka siihen omaan lapsuuteen. Muistan kuinka onnellinen olin kun sain 7-vuotis lahjaksi permanentin. En mitään muuta toivonut niin paljon, kun sitä.Nyt jos laittaisit lapselle permanentin 7-vuotiaana, niin sut joukko lynkattaisiin Vauva foorumilla tai muuten vaan täydelliset äidit hyökkäisi sun kimpuun, kun myrkytätä lapsesi. Tästä myös kiitos somen.  Nuoret pojat ja tytöt seuraavat silmä kovana youtube tähtiä. Oma poikani halusi ensin siniset hiukset Roni Backin innoittamana, jotka toteutimme hänelle sinisellä hoitoaineella. Se ei pysynyt kun muutaman pesun. En ollut vielä silloin testannut tätä hybridi väriä. Se ei kuitenkaan riittänyt vaan hän halusi sateenkaari hiukset Herbalistin innoittamana.

Ainut väri, millä tähän suostuin oli nimeomaan Trillion tones. Kuvissa on siis vanhin lapsistani ja hänen yksi unelmien täyttymys. Värjäys on toteutettu kmapaamossa, turvallisesti, ammattitaidolla turvallisilla väreillä (mitkä soveltuu alle 16-vuotialle).   Olen ollut nyt useassa tapahtumassa ja koulutuksessa, missä käsitellään TT välisarjaa ja keskustellut asiasta värin luoneen kemistin kanssa, kuka tietää tästä väristä kaiken.Tässä ei siis ole tehty mitään väärää, eikä rikottu lakia. Hiusväri on tyvessä aika haalea, mutta se ei haitannut.

Lasten hiustenvärjääminen on asia mistä saa aikaan ristiriitaisia keskusteluita. Mää itse koen, että lapsen on tärkeää saada totetuttaa itseään. Hän halusi sateenkaarihiukset ja ne hän sai ja se onni mikä lapsen kasvoilla näky. Varmasti moni pyörittelee nyt silmiään ja päivittelee, että mää en ainakaan, mutta en itsekkään olisi tätä tehnyt ennen tätä uutta hiusväriä. Tämä ei myöskään tarkoita sitä, että minusta tulee nyt lastenhiusten värjääjä.

Mää oon saanut nähdä läheltä, kuinka tällä värillä värjätään hiuksia. Väri ei tuoksu eikä tunnu oikeastaan miltään. Tämän sarjan kanssa voi kikkailla rajattomasti ja samasta väristä voi tehdä suoraväristä kestoväriin. Itse koen, että tämä on aivan super hyvä lisä omaan värikaappiin, eikä tarvitse olla miljoonaa tötteröö kaapissa.

Tämä värisarja vaatii myös hyvää värioppia.  Ilman sitä voit olla varma että värit ei onnistu. Jokainen väri sekoitetaan suoraan pigmenteistä. On olemassa punainen, sininen, keltainen, musta, valkoinen ja pastelli värit. Jokainen väri tehdään gramman tarkkudella. Tässä värissä on myös aina huomioitava asiakkaan pohja, minkälaiseen hiukseen väri laitetaan. Jos pohja ei ole puhdas vaalea, niin siihen on esimerkiksi aika turha koittaa saada jotain pastellivivahdetta, koska se ei näy. Muutenkin pastellisävyissä tarvii olla aina täysin vaalea (vaalennettu pohja).

Näillä väreillä värjääminen vaatii myös kampaajalta paljon, koska jokainen väri sekoitetaan, eikä esimerkiksi vihreä ole valmiina purkissa, vaan se sekoitetaan  keltaisesta ja sinisestä. Trillion tones väreillä värjääminen vie ehkä hieman enemmän aikaa, kun normaali värjäys, varsinkin jos hiuksen joutuu esivaalentaan pohjalle. Hintaluokaltaan se on hieman kalliimpi, kun tavallinen värjäys koska siihen menee myös aikaa enemmän. Kun väri huuhdellaan tehdään se kylmällä vedellä ja hiusta ei saa pestä kahteen päivään. Ei myöskään suositella käytettäväksi muotoilutuotteita (ainakaan niitä, mitkä sisältää alkoholia).

Me ollaan tehty 4 erilaista videoo meidän youtube (Prime Estrada) kanavalle tästä trillion tones väristä. Tässä on ensimäinen, missä testaamme väriä ensimäistä kertaa. Uusin video on nopea lettinutura, minkä jokainen voi tehdä itselleen muutamassa minutissa.

Lue edellinen postaus: Onko lapsiluku täynnä?

-Umppu

14 kommenttia

 1. Aida kirjoitti:

  Wau upeet värit saanut aikaan ! ?

 2. Sussu kirjoitti:

  Wau miten pähee ? kyllä mahtaa lapsi olla iloinen!

  Kyllä minä olen ainakin saanut 10-12 v värjätä sellaisilla ”lähtee 20 pesussa”-väreillä. Väreinä juurikin vihree, sininen ja oranssi!? Ja lisäksi sain ekan permanentin 12v. En itse edes ajatellut, että asiassa olisi jotain väärää tai outoa.

  Omien lapsien kohdalla yritän päästä mahdollisemman pitkälle ilman mitään kestovärjäyksia, mutta sellaisia pesussa pois lähteviä värejä varmaankin saavat laittaa tyyliin vappuna, jos haluavat. Itse värjäsin hiukseni kestovärillä 18v. Siinä mielessä oli hyvä odottaa asian kanssa, että asiasta oli hyvin varma eikä kaduttanut koskaan. Ne kemikaalit toki mietityttää, hiukset aina voi leikata ja ne kasvaa. Mielenkiintoinen tuo uusi värjäystekniikka!☺

  Tämän saman keskustelun saisi myös aikaiseksi meikkaamisesta. Itselläni on tyttölapsen meikkaamiseenkin liittyen aika väljät säännöt. Sitten kun lapsi itse asiasta kiinnostuu, voidaan asiasta alkaa puhua. Kiva olisi toki, jos lapsi pärjäisi vaikka pelkällä huulikiillolla ja kynsilakalla mahdollisimman vanhaksi. Mutta tiedostan myös, että itse runsaasti meikkiä käyttävänä ja meikkaamista rakastavana annan tietyn esimerkin ja on aika tekopyhää kieltää asia toiselta kokonaan. Lisäksi meillä ikävä kyllä suvussa on vaaleat ripset ja ei juuri ollenkaan kulmakarvoja, minkä vuoksi ainakin itsellä tuli halu meikata jo aika nuoresta (vaikka äitini ei juuri meikkaa). Itse sain alkaa meikkaamaan muistaakseni 12 – 13v kunnolla, sitä ennen juuri jotain huulikiiltoa yms. Oma äitini ei oikein osannut meikkaamisessa opastaa, mutta itse toivon antavani tytölleni sitten tulevaisuudessa hyviä vinkkejä..☺

  Ja en nyt kommentillani tarkoita, etteikö vanhempien tarvitse asettaa rajoja lapsille. Itse en vaan pidä näitä asioita niin suurina. Itse olen taas sitten tiukka kotiintuloajoissa, kotiruuan syömisestä, käytöstavoista yms.

 3. A kirjoitti:

  Ihan mahtava! Lapsi on kuitenkin jos siinä iässä, että pystyy vähän harkitsemaan tuollaisia juttuja. Itse en ehkä jonkun kaksi vuotiaan hiusten värjäystä tai muutakaan koristamista ymmärrä, mutta miksi ei kouluikäisen, joka omasta tahdostaan haluaa 🙂
  Omat vanhempani olivat todella tiukkoja tuollaisten asioiden suhteen. Itse äitiä annan kyllä lapseni tehdä omaan ulkonäköönsä liittyviä päätöksiä (hiusten leikkuu, värjäys jne) niin kauan kun ne eivät ole pysyviä 😉

  • Anna kirjoitti:

   En ota kantaa tuohon hiusten värjäämiseen, mutta pakko kommentoida tuota väitettä, että lapsi osaa jo harkita joitain juttuja. Tuskin kukaan alle yläkoulukäinen miettii esim. hiusten värjäämisestä, meikkaamisesta, korvakoruista, lävistyksistä tms. muuta kuin sitä ulkonäköä. Ei lapsi tiedä mahdollisista allergioista, tulehduksista ja muista sivuvaikutuksista (toki varmasti hyvin harvinaisia, mutta esimerkkinä kuitenkin) .. Ja se juuri on aikuisen tehtävä lapsen puolesta, koska lapsi ei vielä siihen kykene.

   • primebody kirjoitti:

    Kyllä meillä ainakin käytiin hyvin selvästi läpi ylipäänsä asioita hiustenvärjäämisestä

  • Anna kirjoitti:

   Niin en tarkoittanutkaan ettei lapsi ymmärrä jos niistä hänen kanssaan keskustelee. Vaan sitä, että ei lapsi ymmärrä sellaisia asioita miettiä itse.

 4. Jaanaba / liikuntapaivakirja.com kirjoitti:

  Onpa kaunis. =)

 5. Sanna kirjoitti:

  Ymmärsinköhän oikein?!
  Umppu tarkoittaako tämä nyt sitä, että minä joka kärsin allergiasta. (Tummatpigmentit… PPD…) Enkä ole värjännyt hiuksiani muuta kuin pastellisävyllä ja vaalentamalla. Voisin siis nyt saada vaikka ruskeat hiukset?

  Upea tuo Vilin väri!

  • primebody kirjoitti:

   Mahdollisesti kyllä, jos sinulla kaikki sinua allergisoivat aineet tiedossa ja niitä ei tästä löydy niin kyllä.

 6. Seija kirjoitti:

  Meillä teinin hiuksien värjäämistä ollaan saatu venytettyä, mutta jotain ”kesäsävyä” hän vaaleaan tukkaansa toivoisi..

  Toivottavasti kerrot kuinka hyvin nämä sateenkaarenvärit pojallasi pysyvät! ?
  Voisimme harkita samaa sarjaa myös omalle esikoiselle.

 7. Laura kirjoitti:

  Sopiiko tämä myös tuoksuyliherkälle ja allergiselle?

  • primebody kirjoitti:

   Riippuu aina mille ainesosaksi on allerginen, mutta tuoksuton tämä väri on!

 8. Huo kirjoitti:

  Siis onko nykyisin kielletty värjäämästä alle 16v hiuksia kampaamoissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.