Hae
Prime Life by Umppu

Päivä mikä meni pieleen

sisältää valitusta ja negatiivisuuta

Tämä huhtikuu saisi jo mun puolesta loppua tyysti. Koko kuukausi on painettu tuli perseen alla ja aivan limiteillä. Ei siinä muu käy, kun että pilkka osuu omaan nilkkaan ja kun mulla on se yksi ainut vapaapäivä, niin olen sen kipeenä kotona. Kurkussa on todella iso kaktus ja nieleminen on täysin mahdotonta. Ulkonakin on aivan todella harmaa keli ja mitäs vielä valittaisin. Mää olin mielessäni fiilistellyt, että otan pannun kahvia takapihalle ja siivoan sen talven jäljiltä. Kuukausi ilman vapaapäiviä oli ihan perseestä, enkä suosittele sitä kenellekkään. Meidän siivojakin on hittovie häämatkalla (vitsi). Kun äiti on kiireinen niin ne sellaiset tietyt asiat hieman kasaantuu kotona ja se päivä, kun ajattelet laittavasi kaiken jiiriin, niin olet kipeä.

Tämä oli ihan selkeä merkki ylemmältä taholta, että rauhoitu nainen. Lasken päiviä meidän Kreikan koulutusmatkaan, koska tiedän että sielä mulla on oikeasti aikaa itselleni ja ajatuksille. Aion pakata lenkkarit mukaan ja käydä aamuisin lenkillä, nukkua, syödä ja tietenkin oppia ja inspiroitua. Mun vika on ihan selkeesti se, että haalin aina kaikkea ja sitten se koko homma tyssähtää kun kusi lumeen ja tuun kipeäksi. Nyt tietenkin tästä taudista syytän hotellin ilmastointia, mikä huusi niin kovaa, että tukkakin heilu. Mikä siinä muuten on, että sitä ilmanvaihtoa ei saada koskaan hotelleissa sellaiseksi miellyttäväksi, vaan aina on sellainen viima ja ne osat mitkä on peiton ulkopuolella paleltuu. Siinä jollekkin hyvä kehitysidea.

Jos nyt koitan kuitenkin purkaa tätä päivää positiiviseksi, niin sain olla puoli päivää ihan yksin. Sain nukkua, mikä tekee aina hyvää, jos on kipeä. Hikoilin kun pieni sika ja sekin on hyvä merkki eikö? Sain tehtyä koneella muutamia työ juttuja, jotka on roikkunut. Sain myös maksettua laskuja, mikä nyt ei koskaan ole positiivista, mutta pakko sekin on tehdä. Olin kotona kun lapseni tuli koulusta ja ehdittiin opettelemaan äidinkieltä. Voin muuten kertoa että mun on todella vaikea opettaa sitä, koska olen siinä itse niin huono. Käytiin läpi verbejä ja substantiiveja… Tuli sellainen olo että munkin olisi hyvä olla sielä kolmannen luokan äidinkielen tunneilla oppimassa. Tähänkin voi vaan todeta, että olen lahjakas monessa muussa asiassa, enkä jaksa vaivata sillä itseäni, koska on tärkeämpiäkin asioita.

Lapset oli todella onnellisia, kun hain ne päiväkodista. Usein sen tekee isä, koska hän pääsee aiemmin kun minä. Mun työ on iltapainotteista. Se onni mikä lapsilla oli korvasi kaiken eilen kokemani. Mää en edes tiedä mitä ylipäänsä valitan, koska mulla olikin tarkoituksena viettää sellainen päivä, ettei mulla ole mitään sovittua ja sekään ei sitten ollut hyvin. On se näköjään välillä vaikea olla nainen hahaha. Onko muilla samoja ongelmia, kun mulla?

Sain kuitenkin eilen aikaiseksi koota trampan ja laitettua pulkat varastoon. Tietenkin perus tiskit ja pyykit, mutta siihen se sitten jäi. Oltiin koko perhe ulkona päiväkodin jälkeen ja se teki ihan hyvää, kun olin kyhnöttänyt kotona itsesäälissä koko päivän.

Onneksi tänä aamuna oli jo parempi fiilis ja olokin huomattavasti terveempi. Kamala kasa vitamiineja ja inkivääri shotteja niin eiköhän se tästä taas ala suttaantuun. Meillä on muuten Kreikassa hahmo bileet ja mietinkin, että mitä sitä riipasis päällensä.. Musta tuntuu että oon ihan itse yks hahmo välillä. Jos sulla on hyviä ideoita niin antakaa tulla.

Mää niin odotan kesää ja sitä että ovesta voi vaan lähteä pukematta. Mulla on toivo Suomen kesästä, mutta takaporttina olen kuitenkin varannut pari reissua, jos sattuu niin että täällä vaan sataa. Juhannus vietetään Turkissa ja heinäkuussa lähdetään Pärnuun. Siinä ne meidän lomat sitten meneekin, kun joudutaan vetämään vähän koko kesä vuorovedoin, kun päiväkoti on kiinni ja haluamme että lapsilla on lomaa.

Kuvat Noora Näppilä

Asu löytyy House of Brandonilta*.

Lue edellinen postaus: Pitäsikö sitä ihan mennä tyrkylle?

-Umppu

3 kommenttia

 1. Kukkanen kirjoitti:

  Hei ei liity aiheseen mutta mikä värisävy sulla on hiuksissa? Näyttää upealta!

 2. Sinikka kirjoitti:

  ❤️ Iso peukku täältä tuohon että haluatte antaa lapsille oikeuden lomaan vaikka sellaisen järjestäminen voi nimenomaan vanhempien yrittäjä/opiskelija -kuvioissa olla haasteellista.

  Lapsille se hoidossa ja koulussa oleminen voidaan luokitella työpäiväksi siinä missä vanhemmilla on työ ja/tai opiskelut. Meistä jokainen aivan varmasti haluaa hengähtää nii kyllä ne lapsetkin sitä tarvitsee.

  Todella toivoisin että tapahtuisi joku ihme niiden vanhempien asenteissa, jotka pistää lapsensa hoitoon ja lomailee saman ajan. Jos sitä lapsetonta lomaa on aivan pakko saada niin ei se päivähoitoon vieminen nyt voi olla ainoa ratkaisu mitä keksii. Voisiko vähän madaltaa sitä omaa tahtoa, tulla lapsen tarpeita edes puolitiehen vastaan..

  Ja ymmärrän, että poikkeuksia on, perusteltuja syitä lapsen hoidossaolemiseen ilman lomia, ne on asia erikseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.