Hae
Prime Life by Umppu

Hammasremontti on vihdoin valmis!

Muistatte varmaan kun kerroin syksyllä että mulle aloitetaan vähän suurempi hammasremontti. Mun hampaat on häirinnyt mua koko mun elämän ja mua on lapsena ja vähän jopa aikuisena kiusattu mun hampaista ja hymystä. Toki aikuisena se ei sen kummemmin loukannut, koska sen kanssa oli tullut elettyä koko elämä siihen asti, mutta lapsena se häiritsi.

Mää olen aina ollut sitä mieltä että josku asia häiritsee tai on sellainen mikä ei tuota iloa niin tee muutos. On se sitten työpaikka tai tässä kohtaa hammasrivistö. Mulla oli kahden viimeisen raskauden aikana ja siinä välissä imettäessä jatkuva ientulehdus. Mun suu oli käytännössä kolme vuotta putkeen kipeä. Yksi hammas oli täysin mätä ja päätin, että kun lapset on tehty niin laitan hampaani kuntoon. Voit lukea aiemmat postaukset :

Pääseekö kauniilla hymyllä pitkälle elämässä?

Huomaatteko mun hammasraudat?

Esteettistä hammashoitoa ja ienplastia

Musta tuli hampaaton

Mulle tehtiin invisaling oikomishoitoa syyskuusta maaliskuuhun, jonka jälkeen oikomishoito oli valmis. Sen jälkeen hampaat muotoiltiin  muovin avulla pinnoittaen. Oikomishoidon päätyttyä hampaiden taakse asennettiin pienet metalliset langat (retentio), mitkä ylläpitää suoraa hammasrivistöä. En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Kiitos siitä kuuluu Tampereen Hämeenkadun Tempodentiin Rauhalan Kimmolle joka laittoi alkuun koko projektin ja  Hanna Vallionimelle kuka hoiti oikomishoidon, sekä hampaiden muotoilun. En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Lisätietoja oikomishoidosta voit lukea Hannan nettisivuilta TÄÄLTÄ 

Sen haluan tarkentaa, että kyseessä oli täysin esteettinen hammashoito. Mulla on ollut lapsena raudat, jolla on hoidettu purenta kuntoon, mutta hampaat jäi siitä viinoiksi ja varmasti pikkuhiljaa siirtyneet oikomisesta huolimatta. Invisaling menetelmä oli näin aikuisena mulle se sopivin hoitomuoto siitä syystä, että se on niin huomaamaton. Kukaan ei tänä aikana kysynyt multa kertaakaan mitään niistä eikä huomannut niitä.

Myös tämän jälkeen mun hammaslääkäri pelko on tipotiessään. Edeleen jännitän niskojani hullunlailla penkissä, mutta mua ei tämän koko operaation aikana sattunut kertaakaan. Kyllä se on paljon hoitajasta ja ammattitaidosta kiinni, koska hammalääkäreitä mulla on ollut monia elämäni varrella.

Varmasti monia kiinnostaa mitä maksaa tälläinen projekti, mutta siihen osaa vastata vain ammattilainen. Oikomishoidon hinta riippuu paljon siitä kuinka pitkä oikomishoito tulee olemaan ja varmasti myös purenta on yksi iso tekijä. Invisaling oikomishoidon hinta perustuu kalvojen määrään. Joillain hoito saattaa olla 7 viikkoa ja toisilla voi mennä yli vuosi.  Mulle kaunis hymy on todella tärkeä ja nyt ei ole syytä olla hymyilemättä. Kun selasin vanhoja kuvia niin en löytänyt juuri yhtään missä mulla näkyis hampaat. Varmaan sitä on jotenkin alitajunnassa niitä peitellyt.

Kiitos vielä koko Tempodentin porukalle ja kaikille minua hoitaneille. Teitte upeaa työtä ja täällä on yksi super onnellinen ja tyytyväinen asiakas

Ja nyt jos ette ole vielä ottanut seurantaan meidän youtube tiliä, niin laittakaa muistiin Prime Estrada. Tässä alapuolella näkyvällä viedolla on Hannan opettama pikakaumpaus, mihinkä jokaisella löytyy varmasti tarvikkeet kotona ja tekoon ei mene kun muutama minutti. Meidät löydät myös instagramista @prime_estrada, minne linkitämme kaikki videomme.

Pian tulossa myös erilaisia lettienteko videoita ja hieman lisää tuote tietoutta. Kannattaa siis pysyä kanavalla ja tietty myös tilata se , niin pysytte ajantasalla uusimmista trendeistä ja tekniikoista.

Lue edellinen postaus: Kun äiti ei luovu tutista

-Umppu

 

 

9 kommenttia

 1. Anonyymi :) kirjoitti:

  Ihanaa kun sait hampaat kuntoon ja olet tyytyväinen!! Jos sait hoitojen aikana hyviä vinkkejä kuinka pitää hampaat ja ikenet hyvässä kunnossa (mitä suositteli/mitä välttää) myös kotioloissa niistä olisi mielenkiintoista lukea. 🙂

 2. Nanna kirjoitti:

  Näyttäpä tosi hyvältä ja luonnolliselta!
  Itse jouduin teininä käyttämään sellaisia perinteisiä hammasrautoja 5v ja voi sitä onnea kun 18v sain ne vihdoin pois. Jälkikäteen ei kaduta yhtään.

 3. - kirjoitti:

  Ihanan yksityiskohtainen ja samalla selkeä sekä helposti ymmärrettävä kampausvideo! Tee ihmeessä lisää näitä! Olisi ihanaa oppia tekemään tuollainen rento kampaus, jossa hiukset olisi kiharrettu ja samalla jotenkin osittain nostettu ylemmäs kiinni pois niskasta ja ehkä kiinnitetty hieman sivuunkin. Tällaisia kampauksia oon nähnyt joskus ja haaveillu vaan että voisin sellaisen joskus itselleni toteuttaa. Oon aina ollu sysihuono tekemään mitään kampauksia, hiukset sentään oon oppinu kihartamaan nätisti ja kestävästi. Tää video anto toivoa et voin ehkä oppia vielä joskus! Vaikka netti on varmasti pullollaan ohjeita, niin tää video oli tarpeeksi selkeä ja mukavaa katsottavaa, kampauksen tekijäkin esitti asiat selkeästi. Niitä lettivideoita myös odotellessa! 🙂

 4. Ninnukka kirjoitti:

  Tuo pikakampaus vinkki oli tosi kiva. Ainoa huono puoli siinä on että ei se ole niin pikapika jos vääntää ensin nuo kiharat pohjille..

  • primebody kirjoitti:

   Sen voi tehdä ilman kiharrustakin. Saa erilaisen, mutta joutuu tekemään vähän napakamman pyörityksen

 5. Henna kirjoitti:

  Heippa,
  kiitos hammasvinkeistä! Sellainen kiinnostaisi muovikuorien kanssa että onko siitä arviota kuinka kauan ne kestää? Eli onko esim. sinulle kerrottu kuinka usein ne uusittaisiin jos uusitaan? Oliko jotakin syytä ettei sinulle laitettu posliinikuoria?

  Kiitti jos kerkeet vastailemaan 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Posliinikuorissa joudutaan oma hammas lähes kokonaan hiomaan sellaiseksi piikiksi ja sitä ei kannata tehdä jos hampaat on muuten hyvät. Vaikea varmasti sanoa kestoa ja riippuu paljon elintavoista myös. Pakko rehellisesti sanoa että ehkä joku hammaslääkäri osaisi tarkemmin vastat tähän

 6. Riikka Hietamäki kirjoitti:

  Hei! Perustin Invisalign Suomi vertaistukiryhmän, jos joku lukijoistasi olisi kiinnostunut
  https://m.facebook.com/groups/274514456426562

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.