Hae
Prime Life by Umppu

Miten ei voi antaa olla?

Jotenkin taas tuli hetkellisesti sellainen olo että huh huh…

Ulkona on aivan upea ilma ja oltiin aamusta perheen kanssa ulkona. Syötiin yhdessä rauhassa ja ihan vaan oltiin. On todella ihana vaan olla ja molempien aikuisten kotona ollessa napata sohvalle toinen lapsi kainaloon ja torkahtaa hetkeksi. Nautin siitä että ei ole mitään ohjelmaa ja saa vaan olla.

Mulla on ollut nyt useampi päivä peräkkäin kun olen kirjautunut blogiin niin tullut jotenkin ihan paska fiilis. Sanoinkin eilen töissä että ei olis taas pitänyt kirjautua blogiin, kun on taas päivä pilalla kommentteja lukiessa..

Mua eniten ärsyttää asioiden väärin ymmärtäminen tai oikeastaan se että ei edes haluta ymmärtää. Kenelläkään ei ole oikeutta vähätellä toisen tunteita oli ne sitten mitä tahansa. Palaan edelliseen kirjoitukseeni missä oikein erikseen mainitsin: kenenkään yksinäisyyttä vähättelemättä…

Mua ehkä henkilökohtaisella tasolla korpeaa sellainen että jos haluat tuoda esille jotain asiaa ja se ei ole sama näkökulma, kun jollain muulla niin perään on laitettava ties mitä kommenttia ja moneen otteeseen.

Minä olen vain yksi ihminen ja tykkään pohtia asioita ja joskus saan paljon hyvää toisenlaista näkökulmaa ja opin ymmärtämään asian eri tavalla. En vaan jaksa sellaista läyhäämistä, jossa tuodaan esille omaa paremmuutta. Vaikka esimerkiksi kuivaksi opettelemiseen liittyvässä postauksessa. Jonkun mielestä oli vanhempien laiskuutta ja viitseliäisyyden puuttumista jos lapsi ei ole silloin ja silloin kuiva. Mua sitten ottaa päähän tollaiset kommentit. Mua ärsyttää ihmiset jotka ajattelevat heidän lapsien olevan parempia lapsia, kun toisten. Vaikka kyseessä ei ollut mikään järkyttävän paha kommentti, niin mistä hitosta tämä ihminen tietää vaikka mitä meillä kotona tapahtuu? Mitenkä hän voi tietää kuinka meidän perheessä on asiat? On täysin eri asia jos äiti on vaikka kotona, kun se että äiti sekä isä tekee töitä.

On myös eri asia minkä ikäisiä lapsia on talossa ja minkälaisia. Onko juuri tällä super äidillä sama tilanne, kun vaikka meidän perheessä. Kuskaako hän yhtä lastansa treeneihin 5 kertaa viikossa ja samalla väijyy kahden nuoremman ilmeitä auton takapenkillä, josko se olisikin se kakka ilme ja etsii lähimmän vessan ja hurraa voitokkuuttansa, kun taas osasi ennustaa kakan. Siis mitä hittoo? Sun lapsi ei ole yhtään sen parempi vaikka olisi syntymästään kuiva.. Suurimmaksi osaksi se on kiinni siitä mitenkä sen lapsesi kasvatat ja minkälainen ihminen siitä tulee.

Joskus jos ei ole muuta sanottavaa, kun sellaista negatiivista lötinää niin opettele olemaan hiljaa. ”komppaan edellistä kommentoijaa” kommentti on myös sellainen että jos se läshetulkoon sama kommentti on sielä jo 5 kertaa niin tuskin sitä tarvitsee laittaa sinne enää kahtakymmentä lisää.

Nyt on ollut otsikoissa myös joku Jodel palvelu, missä on jopa sellainen ryhmä ”blogi juorut” missä on 20 000 ihmistä ja sielä kilpaa arvostellaan ja haukutaan blogaajia. Musta ihan jokainen ihminen kuka alentuu moiseen on sairas. Nimettömänä netissä esiintyminen saisi olla rangaistava teko.. (tähänkin joku varmaan kommentoi että kannattaa tarkistaa faktata julkista blogia kirjoittavan ihmisenä ennenkun ottaa asiaan kantaa)…

Mä oon vain ihminen ja tunnen samanlaisia tunteita, kun suurinosa meistä. Jos sulla on aikaa liikaa käyttää netissä toisten ihmisten seuraamiseen ja varsinkin niiden haukkumiseen ja arvosteluun niin sulla on silloin jonkin asteen ongelma. Mieti silloin seuraatko jotain ihmistä sen takia että janoat päivittäin tiettyä ärsyyntymisen määrää ja ihan tietoisesti haluat sitä. Vai seuraatko jotain ihmistä sen vuoksi että haluat inspiroitua tai saada vaikka vertaistukea omaan elämään tai johonkin tiettyyn tilanteeseen.

Mää voin ihan myöntää, että päästän ihan itsekkin joskus sammakoita suustani ja joskus ihan rehellisesti kadun niitä. Sanon kaikki asiat aina omilla kasvoillani ja otan niistä vastuun. Osaan myös pyytää anteeksi niinkuin olen välillä tehnytkin. Mulla ei ole millään tekstillä tarkoitus loukata ketään, mutta aina niistä jokaisesta joku loukkaantuu. Välillä teksti on vaikea saada siihen muotoon ja saada sen sisältö ymmärretyksi haluamallaan tavalla. Jos joku asia jää epäselväksi niin on todella ok kysyä, että mitä mahdoit tuolla asialla tarkoittaa ennekun vedetään ne omat johtopäätökset.

 

 

Mua ottaa päähän ihmisten tietynlainen kateellisuus monissa asioissa. Ei voida uskoa jotain asioita vaan ensimäisenä on epäilys.. Harvoin sitä kuulee, että hei ihan mahtava juttu. No mutta .. tämän pikku paasauksen jälkeen aion istahtaa nauttimaan pääsiäisestä perheeni kanssa ja maistaa elämäni ensimäisen kerran lammasta. En juuri ole mikään lihan ystävä ja syön sitä aika harvoin. Koskinen on paistellut sitä 6h rakkaudella uunissa, jotenka sen on oltava hyvää. Ja muistakaa laittaa meidän tubekanavan insta seurantaan @prime_estrada ja tilaa meidän tubekanava mikä löytyy nimellä Prime Estrada.

Lue edellinen postaus: Kauan muhinut salaisuus julki

Kuvaus Noora Näppilä

Asu H&M

-Umppu

25 kommenttia

 1. Sonja kirjoitti:

  Tämä on niin tätä. Meillä on 2kk vauva ja erittäin vilkas ja uhma ikäinen 1v 9kk taapero. Taaperoa käytetään potalla, mutta istuu siinä vain sekunteja. Ihan sama mitä yrittää. Ei malta niin ei malta. En jaksa ottaa paineita vaikka painostusta tulee. Kyllä hän kerkee omaa tahtiaan tulla kuivaksi. Ja MEILLÄ vesi kuivattaa ihoa paljon enemmän kuin kosteuspyyhkeet. Jokainen vanhempi tuntee oman lapsen. VAIN SEN OMA. EI NAAPURIN KEIJOA. Jokainen vanhempi kasvattaa lapsensa parhaalla mahdollisella tavalla. Ei saisi tuomita toisia. Tämä on tätä paskaa äitien taistoa kenen lapsi on paras. Kaikki on parhaita omalla tavallaan. Meillä on kova hässäkkä aina kotona. Pääasiassa huolehdin kaikesta yksin 24h. Mutta miksi luoda lapselle paineita jos vanhempi itse jaksaa vaihtaa ja maksaa vaivoista. Uskokaa jo ihmiset. Jokainen tekee niin kuin itse parhaaksi näkee. Kaikkien ei tarvitse toimia kuten Umppu, mutta ei hänenkään tarvitse toimia kuin me! Aamen!

 2. Janette kirjoitti:

  Ihan kaikella ystävyydellä Umppu, sinäkin olet ihminen ja siten erehtyväinen. Pahoittele sekaannustasi ja kai kirjoitustakin korjata saa oikein termein olevaksi. Se on ihan ok ja on paljon kivempaa itsellesikin kuin taas märehtiä täyä monta päivää.

  • primebody kirjoitti:

   Joo saa korjata en tarkoittanut sitä, mutta sitähän voi miettiä mitenkä eikö? Mää silti itse koen edelleen vaikka tässä yksinäisyys asiassa että aika rinnakkain menee yksinäisyys ja yksinoleminen.. ihminen joka on yksinäinen on vailla ystävää tai ystäviä eikö? Sanat tarkoittaa eri asiaa mutta niissä on myös paljon samoja asioita..

  • Niina kirjoitti:

   Oletko siis kateellinen ihmisille joilla ei ole ystävää, vai mitähän taas kommentillasi tarkoitat?

 3. Läski kirjoitti:

  Hyvä Umppu ?

  Olet rohkea kun uskallat pitää itsesi näköistä blogia.

 4. Larissa kirjoitti:

  Tähän yksinäisyys-teemaan voisin kyllä sanoa että kyseessä on ikäänkuin sama ero siinä ootko ”lapseton ” tunnin tai vaikka viikonlopun kun lasta vahtii joku muu, kuin että olet lapseton ihan kirjaimellisesti. Minusta- ja tämä siis vain mun mielipide- kyse on radikaalista erosta vaikka ymmärtäähän tuosta mitä tarkoitit, mutta pikkasen tuli kyllä juostenkustu fiilis, sori 😀 terveisin Larissa joka kans omalla nimellään kommentoi ja sanoo mitä sattuu. Tykkään sun blogista, eikä se ainakaan huonompaan suuntaan oo mennyt viimeaikoina 😉

  • primebody kirjoitti:

   Se on hyvä että ymmärsit. Myös itse ymmärsin ja ymmärsin eron.

 5. Juupajuu kirjoitti:

  Olet menestyvä, kaunis, näyttävä ja ennen kaikkea rohkea nainen. Siksi sinuun suhtaudutaan niin kauhealla kritiikillä. Käännä jokainen negatiivinen kommentti kohteliaisuudeksi, koska kateudesta ne kumpuaa. Toki eri mieltä saa olla etenkin hyvillä perusteluilla, mutta nämä liibalaaba- kommentit, joiden ainoa tarkoitus on pahoittaa mielesi, ovat kyllä niin turhakkeita. Mutta jotenkin hekin vaan aina tänne blogiisi eksyvät 😉 Tsemppiä!

 6. Sanna kirjoitti:

  En ole lukenut kommentointeja viime postauksista, mutta niinkin vois sanoa, että tule sitten vasta tänne kommentoimaan/länkyttään lapsen kasvatuksesta (kuivaksiopetteluista/syömisistä mitä näitä nyt on yleensäki lapsen kehittymiseen liittyvistä asioista jne. ) kun sun lapset on lähes täysi-ikäisiä… sillä monia asioita tulee vastaan jokka ei menekkään niin niinkuin itse olit ajatellut!!
  Itsellä lapset 17 ja 16-v ja tasan samalla tavalla kasvatettuja. Toinen oppi täysin kuivaksi 1v 8kk ja toinen tarvi yövaipan vielä 5-vuotiaana ja päivä kuivaksikin oppi ”vasta” melkein kolme vuotiaana. Toinen on kaikki ruokainen , sosiaalisesti erittäin lahjakas , kaikkien kaveri, joka kasvaa ja liitelee helpon näköisesti kohti aikuisuutta. Toinen lapsi on nirso, kohteliaan pidättyväinen sekä yhteiskunnallisesti ja opinnollisesti sivistynyt, jonka kasvukivut kohti aikuisuutta ovat olleet niin lapselle itselle kuin meille vanhemmillekin raskaita, mutta mikä mahtava huumorintaju ja herkkyys tästä ihanan vaativasta lapsesta löytyykään!
  Eli kyllä samasta perheestä/vanhemmista täysin samasta kasvatuksesta ja säännöistä riippumatta , voi ja saa lapset kasvaa ja kehittyä täysin erillä lailla…
  Eli onnea ja menestystä vaan sulle jonka KAIKKI lapset on samasta muotista.
  Omasta mielestä erillaisuus on rikkaus <3
  Kiitos Umppu hyvästä ja ajatuksia herättävästä blogista 🙂

  • Kisu kirjoitti:

   😀 😀 mitä ihmettä nyt taas??

   Tsemppiä Umppu, mää en varmasti koskaa kykenis pitään julkista blogia kommentteineen, kun alkaa vituttaan jo mikä tahansa kommenttiosio ja oon just semmonen joka ei voi vaan antaa asioiden mennä toisesta korvasta (silmästä?) toiseen ja toisesta ulos..

 7. Maya kirjoitti:

  Yksinäisyys on pahimmillaan kaikennielevää henkistä tuskaa.

 8. Maria kirjoitti:

  Jos vaan joskus kerrasta myöntäisit, että tuli käytettyä väärää sanavalintaa tai kirjoitettua ajattelemattasti, etkä alkaisi valittaa jokaiselle kommentoijalle joka korjaa sun sanomisia jotenkin, niin pääsisit varmaan helpommalla eikä tarviis uhriutua tällä tavalla kun joku osaa perustella sanomisensa psrmemin kuin sinä.

  Siinä missä sulla on oikeus kirjoittaa blogiisi mitä tahansa faktoihin perustumattomia tai surkeasti argumentoituja mielipiteitä tai mitä ikinä haluatkaan kirjoittaa, niin kommentoijilla on oikeus sanoa ne faktat ja omat mielipiteensä. Jos ei täällä kommenttiboksissa, niin vaikka sitten jossain keskustelupalstalla.

  Ja ikävä kyllä tuo ”nimettömänä netissä esiintyminen pitäisi olla rangaistava teko” on taas niitä älyttömiä kommentteja, jotka antavat todella lapsellisen kuvan kirjoittajasta. Kunnianloukkaus on jo nyt rangaistava teko, anonyymiteetin tärkeydellä taas ei ole mitään tekemistä sen kanssa.

  • Sini kirjoitti:

   Sä vaikutat kyllä varsin typerältä ihmiseltä kommenttisi kanssa! Älä lue jos ärsyttää. Umppu kaikki sympatia sulle, vaikutat huipputyypiltä. Marian kannattaa vaihtaa blogia.

 9. JK kirjoitti:

  Väärinymmärryksiä tulee kun käytetään vääriä termejä. Nuo sanat tarkoittivat eri asioita ja kirjoituksesta sai todella kummallisen fiiliksen. Eikä mulla ole koskaan ollut vaikeuksia ymmärtää sun juttuja eikä kritisoida mitään, mutta tämä oli kieltämättä kummallinen. Ja ystäviä voi olla, mutta ainakin mulla se on sitä, että kaikilla on jokin hirveä kiire ja näkeminen on niin suuren vaivan takana, että jossain vaiheessa ei vaan jaksa. Facebookissa kaikki ovat ja siellä kyllä jaksetaan kirjoittaa, mutta se EI ole sama kuin fyysisyys. Tässä on kenekään tosi vaikea kirjoittaa mitä pohjimmiltaan tarkoittaa, joten en sen syvällisemmin edes ala kirjoittaa asiaa auki. Olen tästä niin monen kanssa puhunut, sulla voi olla vaikka sata ystävää, mutta jos kaipaat fyysisiä keskusteluhetkiä niin ei se whatsuppeilu tai facen viestittely mitään korvaa. Tämä ”kiire” on tosi yleistä, ja huom.kaikilla ei ole lapsia. No osa ehkä kokee, että heillä menee ihan ok vaikka aina jaksetaankin sanoa, että voi kun olis kiva nähdä. Mä en oo sellainen. Ihmisiä voi myös olla kymmeniä ympärillä, mutta olet YKSINÄINEN. Kyllä ystävyys vaatii jonkinlaisen yhteyden, muutenhan jokainen löytäisi sydänystävänsä ensimmäisestä vastaantulijasta. Itse en jaksa sellaista kevyttä liibalaabaa, esittämistä tms. Se on vielä pahempaa kuin yksinäisyys. Mä olen puoliksi erakko, joten viihdyn myös yksin. Nuoruus oli helppoa kun oli aikaa, nyt ei kukaan ”jaksa” mitään vaikka olisi lapsiakin. Osan kanssa olen lakannut yrittämästä, koska se, että aina yrittää järjestää jotain kahvittelua tms.on myös pidemmän päälle tosi kuluttavaa.

  Mulla on lapsi, mutta kyllä mä tarvitsen aikuisseuraa eli lapsenkin kanssa tuntuu joskus yksinäiseltä. Niin ja mikä pahinta, lapsien kanssa sama juttu, monet vanhemmat ja lapset harrastuksineen on niin kiireisiä, että ei ole aikaa vapaaseen ajanviettoon. Onneksi lapsi ei näytä kärsivän, mutta tämä pienikin yhteisöllisyys näyttää jääneen 80-luvulle ja siksi koen, että en tykkää olla äiti tässä ajassa. Kaikki ystävyysjärjestelyt kariutui siihen, että perheillä on niin paljon menoja.

 10. JK kirjoitti:

  Ajatusvirhe tuli, eli edellisessä tarkoitin, että ”kukaan ei jaksa mitään vaikkei olisi lapsiakaan”. Ja aina on hirveän kivaa kun tavataan, mut mut…

 11. Eerika kirjoitti:

  Oli ihan pakko tulla kommentoimaan tätä asiaa kun mua harmittaa sun puolesta että saat näin paljon todella tyhmiä ja lapsellisia kommentteja! Oon lukenut sun blogia aika pitkään ja musta se on ihan mahtava! Aina on ollut mielenkiintoisia juttuja ja rehellisiä postauksia! Myös kuvat sun kropasta mitä postaat instagramiin ja tänne blogiin on ihanan rehellisiä ja monen pitäisi ottaa siitä mallia!! Arvostan sun rehellisyyttä ja aitoutta tosi paljon!! Tosi surullista että ihmiset ymmärtää tahallaan sun sanomiset väärin… Ihanaa kevättä sulle!?

 12. Elli kirjoitti:

  Jos kirjoittaa nopeasti, niin kuin olen ymmärtänyt että teet, niin eikö silloin vähän myös hyväksy sen, että tulee virheitä/hassuja sanavalintoja. Ja samalla vähän myös sen että siitä tulee kommentteja…

  Siitä tykkään Sinun blogissasi, että vaikka siinä on kaupallistakin yhteistyötä, niin kirjoitat usein siitä, kuinka tämä on harrastuksesi ja henkireikäsi. Itseäni hieman korpeaa se, kun monet bloggaajat toistuvasti kirjoittavat siitä kuinka raskasta työtä bloggaaminen on. Toki he käyttävät siihen monesti paljon aikaa, ja jälki on usein ainakin huolellisehkoa.

  • primebody kirjoitti:

   Kyllä bloggaaminen on raskasta työtä ihan siinä missä muutkin. Varsinkin mitä enemmän lukijoita niin sitä enemmän kommentointia… on myös eri asia kirjoittaa esim muotiblogia, missä pääasiana on esitellä vaatteita :). Se että jengi ymmärtäisi kirjoitusten olevan mielipiteitä on ehkä asia mikä ottaa päähän. Ei se tarkoita että kirjoitukset on tutkimustuloksia eikä myöskään kaiken faktatiedon kanssa aina ole samaa mieltä.

  • Elli kirjoitti:

   Ymmärrän kyllä että bloggaaminen on raskasta työtä. Kuvien ja tekstin hiomiseen menee todella paljon aikaa, sen käsitän kyllä. Tuntuu vaan hassulta, kun joskus samatkin bloggaajat ensin peräänkuuluttavat samaa ”arvostusta” ja vakavasti otettavuutta kuin esim toimittajilla, ja seuraavassa hetkessä valittavat kuinka raskasta työtä on. Ja tämä toistuu joillain usein. Kuitenkaan toimittajat, kirjailijat, tiedottajat, muut kirjoittamisen ammattilaiset eivät kirjoittelen juttuihinsa kuinka rankkaa heidän työnsä on.

   Koetan pitää ainakin itse mielessä tuon mielipide asian! 🙂

   Ehkä menee vähän silleen kone, että kun Sinä kirjoitat itse raflaavasti ja mutkat suoristaen, niin tulee ajatus, että tälle henkilölle voi kommentoida yhtä räväkästi.

   Kivaa viikonloppua alkua teidän perheelle! 🙂

   • primebody kirjoitti:

    Joo usein siinä saattaa olla myös se, että blogaajat tekee kahta työtä ja siksi kokee sen raskaaksi. Jos vain kirjoittaisin niin kaikki olisi huomattavasti helpompaa.. Ehkä se on se syy ja jos vertaa vaikka kirjailijan ammattiin niin heidän ei tarvi lukea itsestään joka päivä useaan otteeseen erilaisia negatiivisia kirjoituksia tai ihmisten haukkumista :).

 13. ellipsi kirjoitti:

  Eikö olekin outoa, miten ihmisten kommentit jää vaivaamaan, vaikka lähtökohtaisesti onkin sellainen ihminen ettei niistä välitä? Minulla ainakin näin – monesti sanon, että ihan sama, mitä ulkopuoliset ovat mieltä, eivät he tiedä kaikkea meidän perheen elämästä ja silti, kun meidän pitämää unikoulua arvosteltiin julmaksi ja haitalliseksi, valvoin kaksi yötä miettien, että olenko julma äiti…On itsellä siis vielä kasvettavaa.

  Kirjoitat musta hienoa ja mielenkiintoista blogia – moni muukin on samaa mieltä ja sen huomaa siitä, että olet Suomen luetuimpien blogien listalla. Minä en sinua tunne kuin blogin kautta, mutta olen saanut sellaisen kuvan että olet sekoitus tunnetta ja järkeä – välillä kun jokin aihe herättää sussa tunteita, kirjoitat siitä tunteella ja silloin voi käydä myös niin, että kaikki asiasisällöt ei ole vimosen päälle; se on musta ihan ymmärrettävää, mutta jos kaikkea lukee kuin piru raamattua valittamista varmaan löytyy. Itse en jaksa sellaista harrastaa, vaan pyrin pohtimaan nimenomaan kirjoittamaasi pointtia ja miettiä olenko samaa vai eri mieltä.

  Super mukavaa kevättä teidän perheelle – nostan hattua sulle, jaksat upeesti arjen pyöritystä; perhe-elämää, töitä, parisuhdetta jne jne, ja sekin on mahtavaa, että voit myöntää ettet aina jaksa.

 14. Elli kirjoitti:

  Eiiii, auto-correct!! 🙁

  Siis *mielipideasian
  Ei mitään ”kone” tuonne väliin…
  Ja tarkoitus oli siis toivottaa kivaa viikon alkua!! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.