Hae
Prime Life by Umppu

Äiti kysyy: lapsi vastaa

Kuka on sun äiti? Vili:Mun äiti on öö..lyhyt Ulla-Riitta Koskinen. Sillä on isot hiukset. Vivian: Mun äiti on Umppu. Se on kiva äiti.

Mitä sun äiti tekee työkseen. Vivian: Tietokoneella. Vili:Tekee parturin hommia.

Vili:Sää oot välillä tosi kiltti ja välillä tosi rasittava.

Mikä on parasta sun äidissä.  Vili:Se että se on mun äiti.  Vivian:Punainen se on suolainen väri. Pupen olanssia.

Missä sun äiti on hyvä. Vili:Hmmm äitinä olemisessa ja parturoinnissa.  Vivian:Ei missään.

Mite sun äiti harrastaa? No ei mitään. enkö mitään.. no et

Missä sun äiti on huono? Mun neuvomisessa ja enkussa…

Onko sun äiti hauska? Harvoin… no saibul vitsi oli hauska..

Mikä on kivointa äidin kanssa? Vili:Mennä kaupungille.. ja venytellä..

Mikä on tylsää äidin kanssa? Pelaaminen koska sää aina häviät…

Onko äiti hyvä leipoon? Et koska poltit mun synttärikakun..

Mikä on äitin tekemä paras ruoka? Pizza.. sä poltit senkin

Mitä äiti yleensä tekee kotona? Kirjottaa tietokoneella… lanittaa ig:tä…. sanot kokoajan että Vili tuu tänne.. ja puhut.

Onko äidillä sun mielestä liikaa kotitöitä? Ei

Mitä sun mielestä äidin kotitöihin kuuluu? Pyykkääminen… öööööö….. EMT

Onko joku asia mitä toivoisin äitissä muuttuvan? Hommaa parempi näppäimistö

Mitä sun äiti tekis jos se sais itse valita? Lähtisit matkalle tai muuttaisit..

Autatko äitiä usein kotitöissä? Et sä koskaan pyydä mua auttaan niin en

Mitä haluasit sanoa äidille? Osta mulle isompi kypärä.

Onko se sanonta totta että lapsen suusta tulee aina totuus? Vivian ei jaksanut parin kysymyksen jälkeen vastailla, koska keskittyi Vilin vanhalla pelillä nappuloiden ampumiseen. On joskus ihan mukava kysellä lapsilta ihan tavallisia asioita. Vili alkaa olemaan jo sellaisessa esi teini-iässä että nää on varmaan niitä viimeisiä hetkiä kun äidin kanssa ylipäänsä vietetään aikaa. Vaikka sitä sanotaan että vuodet menee hujauksessa niin pakko myöntää että kyllä sitä muistaa esikoisen kehitysvaiheet Ihan eri tavalla, kun näiden kahden viimeisen. Olen ollut kohta 10-vuotta äitinä ja kokenut jos jonkinlaisia asioita. Ne 10 vuotta on kasvattanut mua aivan älyttömän matkan ihmisenä eteenpäin. Moni asia on saanut ihan erilaisen perspektiivin elämässä ja sitä on joutunut laittaan itsensä likoon ihan erilailla.

Äitiys on mulla tärkein rooli mun elämässä ja se menee kyllä kaiken ohi. Onnelliset ja iloiset lapset on parasta mitä tiedän. Meidän kaikki kolme lasta on jokainen aivan erilaisia. Tunnistan heistä omia piirteitäni, mutta myös Juusoa. Mää koen että oon onnistunut hyvin äidin roolissa, jossa toki kehityn edelleen jatkuvasti. Vaikka on välillä niitä hetkiä että tekis mieli vaan huutaa, niin silti mää ikävöin mun lapsia aina niiden ollessa jossain muualla. Ne kuuluu mun tähän elämän vaiheeseen ja tätä vaihetta on vielä aika monta vuotta edessä. Tyhjä koti tuntuu todella autiolta ja oudolta paikalta ilman lapsia.

Nykyään on trendikästä viettää lapsivapaita viikonloppuja, mutta meillä niitä ole. En sillä etteikö se oli varmaan siistiä, mutta aina mietin että en edes viitsi pyytää keneltäkään sellaista pyyntöä että hoitaisitko meidän kaikkia lapsia.. Meillä on toki vielä meidän joululahja käyttämättä.. En vaan tiedä koska senkään ehtis edes käyttään.  Viiden ihmisen menoissa on jo aikamoinen sumpliminen. Jos joskus on viikonloppu ilman menoja niin sitä viettää sen myös mielellään ihan perheen kesken.

Kirjoitin blogia samalla kun nukutin pikkusia ja tää odotti mua alakerrassa <3… Ja kiitos ihan super paljon edelliseen postaukseen tulleista kommenteista. En siis ole yksin mun paskarantujen tai keittiön pöydällä olevien tilpehöörien kanssa. Oli hauska lukea nauraen kommentteja. -Umppu

Lue edellinen postaus: Kuinka sun mieheltä hoituu?

2 kommenttia

 1. Piia Pajunen kirjoitti:

  AHahhahahahhahah! HUUTONAURUA!

  ”Onko äiti hyvä leipoon? Et koska poltit mun synttärikakun..”
  ”Mikä on äitin tekemä paras ruoka? Pizza.. sä poltit senkin”
  ”Onko joku asia mitä toivoisin äitissä muuttuvan? Hommaa parempi näppäimistö”

  EN KESTÄ 😀 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.