Hae
Prime Life by Umppu

Kuinka sun mieheltä hoituu?

Onko muilla sellaisia asioita, mistä olet sanonut ehkä tuhat kertaa, mutta mikään ei tunnu muuttuvan. Musta tuntuu että sanon aina samoista asioista miehelleni ja se turhautumisen määrä on vakio, koska mikään ei mene jakeluun. On ne sitten asioita tai tavaroita niin loppupeleissä puhe on mennyt kun kuuroille korville. Yksi asia mikä saa mut aina raivon partaalle on rannut vessanpöntössä. Oon kokeillut vuosien varrella erilaisia kikkoja täysin tuloksetta. Ensiksi tulostin ison lapun pöntön päälle, missä luki että: Jos käyt kakalla jätähän vessan sellaiseen kuntoon ettei seuraava kävijä pöyrry tai joudu siivoamaan sinun kakkahiukkasia pöntöstä. Ei ollut sitten mitään apua koko lapusta.. Seuraava siirtoni oli edellisen asuntomme vessaremontin yhteydessä hankkimani musta vessanpönttö… Siinä ei lika näy ihan niin pahasti ja ajattelin että saisin edes osittaisen mielenrauhan, muutta toimintaan ei tullut senkään myötä minkäänlaista muutosta. Kysymys siis kuuluu: Onko se aivan mahdotonta vaikka laittaa muutamaa paperinpalaa pöntöön ennen tarpeita, ettei se pökäle juutu seinämiin kun puuro kattilaan? Tästä asiasta olen sanonut jo niin monta kertaa ja toimivin vaihtoehto oli muuttaa asuntoon, missä on kaksi vessaa. Itse sain mielenrauhan ja joku muu jonkun muun rauhan.

Kengät keskellä oviaukkoa. Olen hankkinut erilaisia kenkätelineitä, kurakaukaloita ja ties mitä eteiseen, mutta ne kengät jätetään keskelle mattoa niin ettei siitä vahingossakaan pääse edes yli. Ymmärrän tämän käytöksen vielä lapsilla, mutta aikuisella miehellä en. Koskisella on myös erikoinen tapa siinä mielessä, että hän voi käyttää neljiä eri kenkiä päivässä…Itsellänihän on tasan yhdet talvikengät. Ei se että siinä oven edessä on yhdet kengät, muttakun niitä saattaa olla se 4 paria. Tietenkään mun omat sirot pikku kegät ei ärsytä mua lainkaan, vaan vaan ne Juuson, koska yhdet kenkäparit on sen eteisen maton kokoset ja kun niitä on siinä kahdeksan kappaletta on se eteinen täynnä hänen kenkiä.. Ja tää sama toistuu takkien käytössä. Itse omistan tasan 2 talvitakkia, mutta Koskisella on säähän kun säähän sopivat ja niitä pitää myös vaihdella useita päivässä… niin että eteisen naulakkoon ei mahdu edes se mun yksi takki. Kaikki on kuulemma tarpeellisia ja mitään ei saa heittää pois.

Käsilaukku…. ei kai miehellä voi sellaista olla…. Koskisella on onneksi jos jonkin näköistä tietokonelaukkua, reppua ja nyssäkkää mitä se vaihtelee aina päivän mukaan onkö töitä vai koulua. Sitähän ei suinkaan haittaa että ne kaikki on siinä meidän ETEISESSÄ niiden 8:n kengän lisäksi, mutta mua haittaa. Se ikuinen kysymys aamuisin on aina sama.. Minne oot taas piilottanut mun sen ja sen. Itse enkoe piilottavani mitään, mutta laitan tavaroita niiden oikeille paikoille ja nostan pois tieltä. Kun siinä eteisessäon näiden edellämainittujen asioiden lisäksi kaksi talvihaalaria, yhdet toppavaatteet ja lasten kengät niin tarvii seipään, että siitä pääsee yli.

Pikkutilpehööri.. Onko muiden miehillä sellaista tapaa, että kun tullaan kotiin nii sieltä taskuista kaivetaan kaikki mahdollinen tavara ja ne laitetaa näppärästi keskelle keittiön pöytää. On vähän avainta, lompakkoo, huulirasvaa,kolikoita, kännykkää, käyntikortteja jne. Oon hommannut ehkä 100 erilaista kippoo ja kuppia jos ne tavarat löytäis aina siihen paikkansa, mutta ei. En käsitä miksei ne voi olla sielä hemmetin taskussa yön yli vaan ne pitää aina nostaa pöydälle..

Titetysti jos tätä listaa alkaa oikein innostuneena kirjoittamaan niin sitten on myös näitä: yksi huppari täyttää pesukoneen, partakarvat lavuaarin reunalla, likapyykit lattialla eikä vahingossakaan pyykkikopassa, mutta kai se on niin että meillä kaikilla on ne omat ärsyttävät tavat. Ehkä se vaan pitää opetella hyväksymään ne todella mitättömät asiat ja antaa painoarvoa tärkeimmille asioille. Mutta naisena on tietty aina oikeus vähän valitta eikö?

Onhan tietysti todella paljon asioita mitä itse en tee lainkaan, kuten lampun vaihdot (en ylety), verhojen vaihtaminen (en ylety), puiden kantaminen, lumityöt ja vaikka arjessa esimerkiksi laitan aika vähän ruokaa Koskiseen nähden. Tässä postauksessa oli tarkoituksena se, että me oikeasti näkisimme millä asioilla on ihan oikeasti merkitystä. Se että puoliso jättää partakarvat lavuaarin reunalle versus se että puoliso on vaikka luotettava niin kumpaa itse pidät tärkeämpänä. Onko ne likaiset sukat makkarin lattialla niin pahat jos sun puoliso hyväksyy sut sellaisena juuri kun olet ja rakastaa sua. Ehkä mää vielä kestän ne kenkäparitkin siinä eteisessä, koska mun lapsilla on sellainen isä mitä olen toivonut.

Usein sitä tarttuu ihmisissä aivan merkityksettömiin vikoihin ja siinä pitää muistaa että ihan meillä jokaisella niitä varmasti löytyy. Me ollaan täydellisiä niiden pikku vikojemme kanssa eikö? Minkälaista se elämä edes olisi jos ei olisi mitään mistä valittaa?

Lue edellinen postaus: Olin jo luisumassa vanhaan

-Umppu

 

 

 

 

 

 

16 kommenttia

 1. Ninnie kirjoitti:

  Hahaaa! ? meillä on kaks vessaa, toinen on mieheni valtakunta. Minä ja lapset käytetään toista. En myöskään osallistu juurikaan tämän toisen vessan siivoamiseen ja sitten, kun joku vieraista meinaa mennä sinne niin joudun huutamaan SEIIIIIIS!!! ? välillä en kestä ja käyn siivoomassa sen. Meilläkin on mies samanlainen kenkien vaihtaja…ja paitojen!!! Ehkä 3 paitaa/päivä. Nostelen niitä porraskaiteelta kysyen, että mihinhän ne olis menossa, kuulema päälle heti kun lähtee jonnekin!? Niii…ja pyykkikorin vieressä lattialla on aina keko mm. lenkkivaatteita. Kysyn miks niitä ei vois laittaa koriin, niin siksi kun ne on hikisiä. No seuraava kysymys miks et voi sitten heti pestä niitä….NIIN JOO! Miehet ❤

  • primebody kirjoitti:

   Joo siis ne lenkkivaatteethan ”kuivatetaan” ja ihmetellään kun ei pesussakaan lähde se pinttynyt hienhaju pois 🙂

 2. Eve kirjoitti:

  Mä niin voin samaistua tähän postaukseen! ? Kaikki kuulostaa todella tutulta.
  Sun blogi on muutenkin aivan mahtava ja innolla odotan aina koska julkaiset uuden postauksen jota pääsee lukemaan! ?

 3. samaistun kirjoitti:

  Täälläkin yksi avopuoliso joka olevinaan aina hävittää kaiken… Minähän vaan laitan juuri ne lojuvat kengät, takit, vaatteet yms. omille paikoilleen koska eteisen lattia vaan ei ole säilytyspaikka 😀 ja tuo tilpehööri……. meillä on eteisessä lipasto joka on AINA täynnä sitä miehen taskuista tullutta sälää, siis miksi?? 😀

 4. Alona kirjoitti:

  Ai vitsit, hyvät aamunaurut!

  Meillä kans kaksi vessaa, toinen mun ja toinen miesten ja lasten. 🙂

 5. Ilman ei voi elää kirjoitti:

  Ihan paras ? Siis mikä siinä on että ne taskut pitää tyhjentää keittiön pöydälle. Vaan luojan kiitos mun mies ei koskaan jätä kakkarantuja, se ois jos pahimpia epäsiisteyksiä mitä vois olla omassa kotona. Sama kuvio myös noi kengät ja takit. Yks on myös ”vähän käytetyt vaatteet” ne voi näköjään ihan hyvin laittaa takas vaatekaappiin puhtaiden sekaan, mulla itsellä on vaan puhtaita tai likaisia ja ne menee suoraan pyykkikoriin. Miehet ?❤

 6. Emma kirjoitti:

  Meillä on niin tuo sama!!! Ihan samat kuviot 🙂 Taitaa olla joku miesten juttu tuo… hymyilin ja nyökyttelin koko postauksen ajan kun kaikki kyl osu kohdilleen!

 7. Laura kirjoitti:

  Ihanaa pohdintaa asioiden ja tekojen merkityksestä vs. Millainen toinen on isänä, puolisona yms. Ja samaistuttavaa ? Tuo pikkutilpehööri on erikoista kun oon myös hankkinut monia kippoja ja lipastossa on myös avoin lokero että taso olisi mahdollisimman tyhjänä, mutta ei kun rakas Husband otti sisustuskyltin ja käänsi kipoksi pikkutilpehööreilleen ? ihmettelin jo, onko hän hankkinut jonkun kipon kun hintalappukin oli, mutta käänsin sen niin luki ”welcome to our home”! Tuosta!? No minun rakas ❤?

 8. Julia kirjoitti:

  Kuvailemasi tilanteet on justiinsa kun suoraan meiltä! Ja vertaistuki tuli tässä kohtaa just oikeeseen aikaan, sillä justiinsa tässä siivoilin ja pesin miehen vessan…härrrreguud kun sitä pönttöö joutuu oikein jynssäämään..monta kertaa oon ehdottanu että etkö vois käydä istumapissalla nii ei ois roiskeita nii hirveesti.. ? ja toinen on se vessanharjan käyttö, se kun tuntuu olevan aikuiselle ihmiselle niin vaikeeta. Meillä mies ei vaihda vaatteita montaa kertaa päivässä, mutta ne vaatteet täytyy aina heittää paskasille lattioille?! Ja sit jos oon nostanu esim sen collarit vaatekaappiin niin raivotaan että missä mun vaatteet??! Ja hitto ku peset pyykkiä niin todellakaan sinne koneeseen ei mahdu sen yhden hupparin lisäks oikeestaan muita vaatteita ? täytyis tehdä niin ku mun sisko, että niillä se pesee omat ja lapsensa vaatteet ja mies itse omansa.. ?
  Muutenki pinna niin kireellä tässä viime aikoina niin ettei jaksais 1v lapsen lisäks juosta siivoomassa aikuisen miehen sotkuja.. tv. raskausviikko 34

 9. Heippa kirjoitti:

  Apuaa :´D Osui ja uppos! Paitsi, että se olen meillä minä.. joka vaihtelee kenkää, takkia (joka säähän sopiva, plus villkangas, plus kaksi turkista), ja valtaan joka paikan niillä, myös minä, joka nostaa pikkutilpehöörini taskuista pöydälle (on mulla käsiveskakin, tietty, mut jotenkin ne avaimet, bussikortit ja huulirasvat ovat aina takintaskussa) ja mies! Mitä hän tekee! Tyhjentää taskunsa omaan pikku kippoon!!! Hänellä on niitä kaksi. Toinen Iitalan joku ja toinen Mariskooli. Ei jessus :`D Ja hän jaksaa valittaa. Pyykkikikkareista lattialla – olen lajitellut ne, siksi ne on lattialla. Hikisistä lenkkivaatteista narulla, ne on kuivumassa. Vessan pesen sentäs minä, heheee!

  • Heippa kirjoitti:

   Mä en myöskään näe sotkuja. Monesti en myös kuule mitään, siis sitä valitusta. Suodatan kaiken. Sellainen olin myös ihan pienenä likkana. Aina ollut.. Hajamielinen professori, aina kaikki hukassa, ei koskaan siellä missä pitää. Mut anna mulle kynä käteen ja kirja, niin selvitän mitä vaan :`D

 10. Jenna kirjoitti:

  Tää oli niin hyvä.? Onneks muutkin painii näiden ”ongelmien” kanssa. Oon monta kertaa miehelle sanonu, et ensin sä kuoriudut töistä tullessa keskelle eteisen lattiaa ja sen jälkeen nukkumaan mennessä vielä sängyn viereen. Ja ne kuorethan ei mihinkään hievahda ennen kun vaimo ne korjaa. Välillä tuntuu, kun keräilis neljännlapsen tavaroita pitkin kämppää vaikka kolme vaan pitäis olla. Tästähän voi melkeen vaan todeta, et nää hommat kuuluu miehisyyten.

 11. manduca kirjoitti:

  Ärsyttäviä piirteitä, kun vaatteet laitetaan roikkumaan valkoisten nahkatuolien nojalle ruokaryhmää ”koristamaan” ja siinä myös kuivatetaan lapsen pyllynkuivaus harsot :/, juuri tuo tilpehöörin keräys pöydälle, leivänmurusten jättö keittiötasolle ja salikenkien tuulettaminen parvekkeella X(

 12. HM kirjoitti:

  Kuulostipa tutulta ja turhautumisen määrä vakio joka kerralla????

 13. J kirjoitti:

  Niiin osuva teksti tännekin pirttiin! ???

 14. Hanna kirjoitti:

  Asiaan sinänsä liittymättä – aivan UPEAT kuvat, Umppu! Näytät ihan mielettömän hyvältä näissä :–)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.