Hae
Prime Life by Umppu

Kuukaudeksi Amerikkaan!

Mietin kokoajan reissua Jenkkeihin. Ehkä hyvällä säkällä sinne olisi mahdollisuus päästä syksyllä  edes hetkeksi, jos vaan lomat saadaan järjestymään. Mulla on ollut haaveissa jo vuosia lähteä kuukaudeksi Amerikkaan. En tiedä onko se koskaan mahdollista, mutta haaveillahan aina voi. Mää haluan nähdä elämäni aikana maailmaa ja saada parempaa kokonaiskuvaa tästä koko palaneetasta.

Kun asiat suunnittelee hyvin ja miettii tarkasti niin ne ei aina vaadi edes suuria määriä rahaa. Esimerkiksi Jenkeistä voi vuokrata talon tai asunnon, missä säästää huimat summat verrattuna vaikka hotelliin. Oon aina ennen ollut ihan noun nou asunnon vuokrausta kohtaan, mutta Jenkeissä se ehkä voisikin olla ihan jees. Onko muuten kukaan mun lukijoista koskaan ottanut Jenkeissä airbnb asuntoa? Jos on niin onko kaikki mennyt ihan putkeen vai onko ollut jotain ongelmia?

Mistä sitä voi säästää reissuun? Esimerkiksi kesällä meidän lapset on kotona päiväkodin sijaan. Silloin ei ole tarhamaksuja ja usein harrastuksetkin on tauolla. Pakko sanoa myös tähän väliin että kotimaan matkailu on myös meidän porukalla aika suolaisen hintaista. Esimerkkinä yksi yö Helsingissä koko perheellä on yleensä yli 200€ yö… ja samaan tai itseasiassa reilusti alle tuohon hintaan saat Jenkeissä todella ison huoneen, missä kaikilla on ihan omat sängyt niiden koottavien retkisänkyjen sijaan. Lentoja sinne saa jo todella edullisesti ja kun esimerkiksi katsoin hetki sitten niin kalliimpaa oli lentää esim ”Leville” kun Los Angelesiin.

Fiilisteltiin pannareiden muodossa Amerikkaa tänään

Meillä on kaksi työssä käyvää ihmistä. Mietimme mihinkä rahat käytämme. Mulla esimerkiksi ei mene vuodessa oikeastaan ollenkaan rahaa baariin tai ravintoloihin ja niillä rahoilla maksan helposti jo omat lentoni.  Me käydään Suomessa ylipäänsä todella vähän yhtään missään.  Me mietitään myös esimerkiksi että laitammeko useamman satasen kesällä Särkänniemeen tai Linnanmäkeen vai pistämmekö ne rahat mielummin reissukassaan ja mennään vaikka Disneyhin. Mulla ei oo rikasta miestä kenenkä korttia voisin vinguttaa, eikä mun miehellä oo rikasta vaimoa. Ilman työntekoa matkustaminen olisi täysin mahdotonta.  Kun siinä arjessa osaa tietyissä asioissa säästää niin  sillä se raha meillä riittää matkustamiseen. Mää säästän ihan kokoajan säännöllisesti matkakassaa, vaikkei olisi edes matkaa tiedossa. Sitten se reisuu ei oo kerralla niin suuri investointi, vaan rahat on valmiina.

Voisiko siis tulevaisuudessa olla mahdollisuus olla kuukausi Amerikassa? Välillä mulle kerrotaan kuinka olen nähnyt siitä maasta vain pinnallisen puolen. Niin olenkin ja haluan nähdä enemmän. Esimerkiksi 2 viikkoa on aivan liian lyhyt aika muuhun kun pintaraapaisuun. Haluaisin mennä kolmannen kerran Losiin ja sieltä sitten San Franciscoon ja ehkä vielä jonnekkin muualle. Kun matkustaa paikasta toiseen ja pysähtyy välissä niin jopa se näyttää maasta ihan erilaisia puolia. Miks mää haluaisin olla sielä kuukauden? Siks koska mulla on välillä täällä  Suomessa ahdistava olla. Uutisista saa usein lukea vaan negatiivisia asioita. Kaikilla on niin kurjaa elämää lehtien mukaan ja sitten kuitenkin olemme joku maailman onnellisin kansa?

Ehkä mun tarvii juurikin mennä täältä pois että mää ymmärtäisin ”kuinka hyvin meillä täällä on asiat”, koska en näe sitä missään. En näe sitä onnellisuutta ihmisten kasvoilla, vaan nään surullisia ja elottomia kasvoja. Mua ärsyttää että se paska fiilis ja negatiivisuus tarttuu niin voimakkaasti. Enkä tosiaan väitä että olen itse neiti aurinkoinen ja täynnä positiivisia asioita.On myös todella vaikeaa olla positiivinen negatiivisten ihmisten ympäröimänä.  Mulla on ollu Jenkeissä aina niin hyvä olla ja ainut mikä fiilikseen on vaikuttanut on ne negatiiviset asiat kotimaasta. Olisi ihana olla ihan kokonaan ummikkona kaikista Suomen asioista vaikka sen kuukauden.

Se raha mitä meillä esimerkiksi menee täällä kuussa ruokaan, bensaan ja kaikkeen muuhun.. elämme sillä herroiksi sielä. Voimme olla yhdessä ilman aikatauluja ja tehdä vain niitä sellaisia asioita mitkä meidät tekee onnellisiksi.  Voimme tehdä impulsiivisia ratkaisuja sen kummemmin suunnittelematta. Tällä vaikuttaa aina myös todella paljon minkälainen sää on. Seuraavaan reissuun on jo rahaa säästössä, vaikkei kuukaudeksi sinne voikkaan jäädä. Kirppiksestä tuli yli 700€ ja vielä on kaikki lastenvaatteet myymättä. Torissa oon myynyt myös paljon kaikkea ja saanut niistä yli tuon summan kasattua. Mää aina mietin että mistä voin luopua saadakseni tilalle jotain muuta. Tässä mennään vähän sillä KonMari tyylillä eteenpäin. Tavaraa ei tarvi olla paljon ja niistä voi luopua, mitkä ei tuota iloa.

Lue edellinen postaus: Milloinka viimeksi puristelit tissejä?

-Umppu

24 kommenttia

 1. Sini kirjoitti:

  Mun mies on jenkki. Ollaan kaks kertaa siellä ollessa tehty muutaman pvn reissu nykiin ja otettu kämppä airbnbn kautta. Ja voin vaan suositella. Meidän molemmat on olleet edullisia, hyvien kulkuyhteyksien varrella ja todella siistejä ja muutenkin mukavia. Niissä ei mun mielestä ole mitään ongelmaa, kunhan vaan katsoo arvostelut 🙂

 2. Anna kirjoitti:

  Pakko kommentoida rahaa, rahankäyttöä ja elintasoa yleensäkin. Jos minulta kysyttäisiin niin sanoisin (somen perusteella), että olet varakas. Teillä on viiden hengen perhe, hieno koti, joitain design-kalusteita, merkkivaatteita jne.., mutta silti teillä on varaa matkustella. Ja matkustelette mielestäni paljon :). Minusta tuntuu käsittämättömältä jos olet joskus puhunut tuhansien eurojen lomasta ja ollut sitä mieltä, että oikeastaan se oli aika edullinen. Kommentoit tosi usein, että se on itsestä kiinni mihin sitä rahaa laittaa jos joku kommentoi esim. pääsevänsä joskus ulkomaille. Välillä ärsyynnyn ja välillä tavallaan loukkaannun. Joskus tuntuu, että et jotenkin tajua mikä on todella monen taloudellinen tilanne. Ja ei, en käy baareissa (en koskaan ole käynyt), en tupakoi, en shoppaile juurikaan, en käy kosmetologilla, kampaajalla, en ota mitään vippejä/luottoja tms. Rahamme menevät meidän neljän hengen talouden pyörittämiseen ja joskus jää n.50€/kk säästöön. En ole kateellinen vaan haluan vain tuoda esille, että oikeasti ei kaikilla ole varaa.

 3. Anne kirjoitti:

  Me oltiin perheen kanssa 3viikon reissulla Fort lauderdalessa , otettiin airbnbn kautta asunnot ja ei mitään moitittavaa , kaikki toimi kuin piti.
  Alkuloma oltiin omakotitalossa ja loppuloma hotellityyppisessä majoituksessa. Ehdottomasti seuraavan reissunkin majoitukset tuon airbnbn kautta 🙂
  Täällä kans haaveena kuukauden reissu seuraavaksi 🙂

 4. Katariina kirjoitti:

  Mun mieheni veli asuu Floridassa ja me ollaan tässä vuosien varrella vuokrattu aina asunto useamman viikon ajaksi. Löydettiin hyvä asunto läheltä veljeä vrbo.com kautta. Ollaan tämän saman perheen asuntoa vuokrattu joka matkalla siitä lähtien. 3 vk vuokra 3h+k oli noin 1500 dollaria. Hotelli olisi tullut hurjan paljon kalliimmaksi, kun matkalla oli mukana 3 aikuista ja 2 lasta. Tykkään muutenkin tietystä vapaudesta asunnon kanssa sekä pyykkikone ja kuivausrumpu on suuri mukavuus lapsiperheille pitkällä matkalla. Voi ottaa vähemmän kampetta mukaan ja on tilaa ostaa enemmän. 😉 Ihan hurja matkakuume olisi tässäkin huushollissa. Ehkä sitten ensi vuonna. By the way, tuota samaa sivustoa käytimme hyväksi myös Milanon matkalla. Toimi lyhyellä kaupunkilomalla myöskin hyvin. Suosittelen. 🙂

 5. Unna kirjoitti:

  Voi voi näitä sinun ulostulojasi. Kai ymmärrät, että lomallasi Kaliforniassa, näet vain pintaraapaisun ja senkin Usan vauraimmilla alueilla?

 6. Henna kirjoitti:

  Tuo on kyllä hyvä idea lähteä pidemmäksi aikaa Jenkkeihin, jotta näkee sen todellisen puolen kyseisestä maasta. Menin ensimmäisen kerran Jenkkeihin au pairiksi ja kyllä fakta on se, että Suomessa on vain helkkarin hyvät oltavat. Itse asuin melko varakkaassa perheessä, mutta salilla tutustuin ”ei niin varakkaisiin” ihmisiin. Eräs nainen valitteli muun muassa sitä, että hänen miehellään oltiin todettu haimasyöpä ja vakuutusyhtiö ei suostunut maksamaan miehen hoitojen kuluja ristiriitojen takia. Tämä tarkoitti, että pariskunnan olisi pitänyt maksaa tuhansien eurojen hoidot ja leikkaukset itse, mutta heillä ei ollut varaa. Ja myös niinkin yksinkertainen asia, että lapset kävelevät kouluun ei ollut vaihtoehto. Minun tuli au pairina saattaa lapset bussipysäkille (noin 100m) sekä mennä heitä vastaan. Mikäli lapset olisivat itsekseen kävellyt kyseisen matkan tai ollut yksin kotona (10v poika ja 9v tyttö) iltapäivän, olisi vanhemipia vastaan voinut nostaa syytteen.
  Nämä asiat tulivat päällimmäisenä mieleen, mitkä ovat meillä Suomessa todella paljon paremmin. Plus mitä tuohon negatiivisuuteen tulee niin ”hi, how are you?” ei tarkoita yhtään mitään 😀 olisi oikeastaan sama asia kuin sanoisit ”moi” ja itseäni ainakin ärsytti, jos asiakaspalvelija sanoi naama tympeenä ”hi, how are you?”, koska tiesin että tämä olis vain muodon vuoksi sanottu.

 7. Anonyymi kirjoitti:

  Kyllä täytyy olla tyytyväinen, että on syntynyt maahan, jossa on hyvä asua ja jonka ilmastosta tykkää. Kesätkään täällä harvoin ovat liian kuumia. Olisi kurjaa, jos tuntisi itsensä onnelliseksi vain niinä muutamina lomaviikkoina ulkomailla.

 8. Manduca kirjoitti:

  Oletko ikinä kiinnostunut käymään New Yorkissa? Jos menisin Jenkkeihin, niin sinne ainakin 🙂

 9. Lollipop kirjoitti:

  Täällä päin mannerta asuvana voin sanoa että kaikista kalleimmat kaupungit ovat LA, San Francisco ja New York. Kuukausi yhdessä paikassa voi olla turhan pitkä aika. Usan kaupungeissa ei ehkä ole niin paljon nähtävyyksiä yms. Riippuu mitä haluaa reissulta! Suosittelisin että menet muutamaan eri kohteeseen. Fort Lauderdale/Miami (tai Florida muutenkin) voi juuri lasten kanssa olla aika kiva! ?

 10. Sanna kirjoitti:

  Me ollaan majoituttu sekä LA:ssa, SF:ssa että Nykissä Airbnb-majoituksessa, eikä mitään moitittavaa . Toki varsinkin SF:ssa kannattaa valita alue aika tarkkaan, koska erot viihtyvyydessä muuttuu aika radikaalisti yhden blokin poikkeamalla. Friscossa asuntojen kuukausivuokrat lienee tällä hetkellä 4000-6000 taalan väliin, LA:ssa pääsee varmastikin vähän edukkaammin, toki alueesta riippuen. Manhattanilla hinnat on käsittääkseni abt SF:n luokkaa, syrjemmässä pääsee sitten taas vähän halvemmalla.

  http://www.sanna-r.com

 11. Outi Karita kirjoitti:

  Mul on kans tuo että säästän kokoajan matkailuun vaikkei matkaa olisi vielä suunnitteillakaan. Tosin nyt on päässä aivan liian monta matkaa suunnitteilla, saas nähdä mitkä toteutuu ?
  Matkailu on rentouttavaa ja avartavaa ?

 12. J kirjoitti:

  Haluat nähdä maailmaa, mutta matkustat vaan jenkkeihin ? Jenkit ei ole mikään köyhä maa..

  • primebody kirjoitti:

   On varmaan aivan täysin mun oma hankilökohtainen asia minne matkustan. Olen jo käynyt monessakin eri paikassa ja kun pienet lapset on mukana niin reissua pitää myös ajatella siltä kantilta. Me emme voi lähteä vielä tässä vaiheessa ihan minne vaan, koska on niin monta huomioitavaa asiaa. Ja jos olet yhtään jenkeissä matkustellut niin pikkusen ohi suurkaupungin näkee jo aikamoista

 13. minä kirjoitti:

  Mietin usein, miten paljon olet tuhlannut rahaa tavaroihin, joita nyt myyt kirpparilla. Paljon enemmän olisit rikastunut jättämällä ostamalla ne alunperin.

  • primebody kirjoitti:

   Tiedätkö että esimerkiksi saan lähes kaikki vaatteeni? Tiesitkö että saan todella paljon tavaroita. Voi olla että esimerkiksi että ne mitän vaikka myyn kirpparilla niin en ole itse sijoittanut niihin euroakaan..

 14. Salla kirjoitti:

  Moikka. Mielenkiintoinen tuntemus mulle tuli kun luin sun postauksen. Vähän kuin loukkaannuin kun puhut Suomesta niin negatiivisesti. En halua kritisoida, halusin vain kommentoida kun huomasin tämän tuntemuksen itsessäni. Asun ite Englannissa nyt neljättä vuotta ja nää vuodet on näyttäneet kuinka hyvin asiat Suomessa oikeastaan on ja oon hiton ylpeä juuristani ja kotimaastani. Siksi ehkä tunsin loukkaantumisen fiiliksen kun rakasta Suomea mollataan. Ymmärrän toki et sielä asuessa asiat näkee erilailla ja jos tulisin takaisin muutenkuin lomalle niin ajatukseni varmasti muutuisivat suuntaan tai toiseen. Jokaisessa maassa niitä plussia ja miinuksia. Kyllä sitä alkoholia täälläkin kitataan ja köyhyyttä näkee joka kerta kun kaupungilla kävelee. Suomessa meillä kuitenkin vain kaksi luokkaa keski- ja yläluokka, täällä kaikki luokat edustettuna. Ja tiedän, köyhyyttä on sielläkin, tiedän, ja monet ihmiset joutuvat jona euron laskemaan mutta ei siinä mittakaavassa että voidaan puhua alaluokasta, joka on mielestäni asia josta olla kiitollinen. Loma ulkomailla on aina eriasia ja ihmiset näkevät vain sen hyvän, fiilis on rento ja siihen aurinko lisäksi niin tottakai kaikki näyttäytyy paremmalta silloin ja se kotisuomi tylsältä. Eli kuukausi jenkeissä tai missä vaan voisi olla hyvä mutta sekin silti niin lyhyt. Sanon vaan että kyllä saadaan olla kiitollisia pienestä Suomestamme ❤️

 15. Irpsu kirjoitti:

  Itselläni on samoja fiiliksiä kuin sinulla ja jos menen sanomaan niitä ääneen niin vastaukset on aikalailla samoja kun kommentit tuossa yläpuolella. Mikä siinä on kun kertoo että meinigit täällä ei nappaa ja kiinnostaa mennä jonnekkin pitemmäksi aikaa niin se saadaan kuulostamaan niin väärältä. Itse vietin koko viime vuoden reissun päällä Aasiasta tyynelle merelle ka sieltä Amerikkaan ja tän vuoden lopussa lähden uudelleen. Sit tää raha. Jos sitä jumalleissön ite raataa itsellensä rahat kasaan niin saa kai sitä reissata niin usein kun haluaa. Onkos tämä sitä kuuluisaa kateutta.

 16. Irpsu kirjoitti:

  Vaikka arvostaa ja kunnioittaa omaa maataan, voi olla myös niin että sieltä et saa sitä henkistä voimaa ja ympäristö imee vaan energiat itsestä. Jos huomaa voimaantuvansa jossain toisaalla, niin miksei tekisi asioita sen eteen ja viettäisi enemmän aikaa siellä.

  • GM kirjoitti:

   Tämä oli täydellisesti ilmaistu! Edelleen en ymmärrä ihmisten kitinää ja kateellisuutta. Jokaisella on oma elämä ja niitä vaihtoehtoja on… Että ei tarvitsisi valittaa vaab voisi olla tyytyväinen! 🙂

   Jaksetaan olla kiinnostuneita muiden elämästä, mitäs jos sen saman energian käyttäisi vaikka omaan perheeseen/omaan itseensä ja ajattelusi positiivisesti. Kuinka paljon parempi fiilis olisi?

   Jos Umppu saa somettamalla(joka muuten on rankkaa työtä myös!!) ilmaisia tuotteita ja myy ne ja matkustaa niin keneltä tämä asia on pois? 🙂

   Ei keltään. Hymyä huuleen ihmiset ja tehdään asioita jotka tekevät meidät onnelliaiksi!!! Peace & love

 17. Huuhaa kirjoitti:

  Mun kaverit lensi viime syksyna Suomesta NewYorkkiin Icelanderin halpalennoilla (n340€ menopaluu), vuokrasivat sielta asuntoauton $900(kilometrit sisalty hintaan) kuukaudeksi, ostivat ruuat kaupasta ja tekivat ite, ajoivat idasta lanteen ja takasin.. Jos hermot kestaa lasten kanssa, niin juurikin tallanen olis paras tapa nahda ”Amerikan arkea”. Meilla sais matkalla poiketa kahvilla:)

 18. Kirsi kirjoitti:

  Eli myyt blogiyhteistyöllä saadut vaatteet yms..ja matkustat niillä rahoilla, voisko tätä kutsua jo veronkierroksi?.

  • primebody kirjoitti:

   Tiesitkö että myös tuotelahjoista maksetaan verot? Tää sun kuvaus nyt meni aika överiks.. Ei niitä tavaroita ovista ja ikkunoista tule ja vaikka ne kaikki myisikin niin ei niillä ihan ulkomaille lähdetä. Maksan veroni ja ihan jokaisen pennin, jotenka tästä asiasta ei kannata lähteä tekemään mitään omia täysin valheellisia johtopäätöksiä. Kannattaa selvittää asiat ennen 🙂

 19. jenski kirjoitti:

  Ihana idea, pääsisittepä pian lähtemään reissunpäälle 🙂 ! Oon kyllä niin kiitollinen mun vanhemmille jotka aloitti reissaamisen meidän kanssa jo kun oltiin pieniä. Matkailu avaa silmiä enemmän kuin mikään ja antaa todellakin uusia näkökulmia elämään. Kirpparilta saadut rahat on mukava laittaa odottamaan seuraavaa reissua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.