Hae
Prime Life by Umppu

Näytät upealta!

Kuinka usein saat kuulla lauseen: Näytät upealta? Vastaus on varmasti kaikilla sama ja se on, että aivan liian harvoin tai en koskaan. Miksi me emme sano toisille sellaisia asioita mitä itsekin haluaisimme kuulla meille sanottavan? Matkustellessa olen aina rohkeampi minä. En tiedä miksi. Ehkä se täällä johtuu valitettavasti niistä tuijottelevista katseista. vaikka en nyt mikään super räväkkä olekkaan, niin erotun kuitenkin siitä tuulipuku kansasta. Huomaan myös että olen ulkomailla paljon itsevarmempi kun Suomessa. Ehkä se syy on siinä että ulkomailla sinua ei pidetä hulluna kun hymyilet tai kun sanot vastaantulijalle hyvää huomenta. Musta se tuntuu aina tosi hyvältä sanoa morning aamuisin vastaantulijalle.

Se mitä aina kaipaan ulkomaista on se fiiliksen rentous ja tietynlainen positiivisuus. Sinulle tarjotaan apua pyytämättä, eikä käännetä selkää. Musta tuntuu välillä jos sulla on täällä tilanne päällä niin porukkaa vaan kääntää selän ja leikki ettei huomaisikaan. On myös ihana saada joskus ihan tuntemattomilta kehuja vaikka ulkonäöstä. Tarkoitan tällä sitä että varmasti jokainen nainen tietää sen hetken kun olet laittautunut ja joku sanoo että näytät upealta. Ne sanat tuntuu aivan uskomattoman hyvältä ja niitä haluaa ihan jokainen kuulla.

Mää saan kuulla lähes joka päivä jotain negatiivista koskien mun ulkonäköä. On väärän väriset hiukset, olen liian lihava, näytät vanhalta, ruma meikki, kamalat vaatteet jne. Hullulta kun se kuulostaa mutta olen oppinut elämään niiden kanssa ja olen myös oppinut olemaan välittämättä niistä. Kun naisten tulisi tukea toinen toistaan niin sitä ei valitettavasti tapahdu tarpeeksi usein.

Ihan varmasti jokainen on joskus kokenut omaan ulkonäköön kohdistuvaa kritiikkiä ja epävarmuutta. Me kaikki reagoimme siihen eri tavalla. Tiedän että olen itse vahva nainen eikä muiden sanat vaikuta muhun voimakkaasti, mutta tiedän myös että joukossamme on paljon sellaisia joihinka ne sanat vaikuttaa voimakkaasti ja voivat tehdä vakaviakin vaikutuksia ja seurauksia.

 

Joskus ihmisestä saattaa ulospäinkin nähdä, että hän on joutunut kokemaan paljon negatiivista elämänsä aikanaan. Ryhti on huono, kävellään kyyryssä meiningillä: anteeks kun oon olemassa. Ihan jokainen meistä on upea sillä omalla tavallaan, enkä tarkoita nyt sitä ulkoista olemusta.

Mitä sillä toisen haukkumisella voittaa? Ei mitään. Mää itse ihailen vahvoja naisia. Sellaisia jotka kaikesta huolimatta uskaltaa olla sellaisia kun haluavat. Tiedän silti että he joutuvat jatkuvasti kohtaamaan kritiikkiä ulkonäköön kohdistuen, mutta miksi?

Me naiset olemme kovia haukkumaan ja arvostelemaan toisiamme. Sanonta first they laugh then they Copy on täysin totta. Julkisuudessa työkseen esiintyvät henkilöt ovat myös niitä meidän esikuvia joita usein haukutaan ja sitten kuitenkin salaa ihaillaan ja mahdollisesti kopioidaan se tyyli tai lookki mitä ollaan aiemmin dissattu. . Saisiko tätä asiaa jotenkin murrettua positiivisempaan suuntaan.

Mää kehoitan ihan jokaista teistä olemaan rihkeasti oma itsesi. Leuka pystyyn ja rinta rottingille, sillä meillä ihan jokaisella on siihen oikeus. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille. Muistathan sanoa ainakin kerran päivässä jollekkin, että olet upea

 

Asu House of Brandon* Housut* Pilkkupaita* kimalle paita* Vielä tänään ystävämyynnit!

Kuvaus Noora Näppilä

Lue edellinen postaus: Kevään uusimmat hiustrendit. Mitä mullistavaa tapahtuu?

-Umppu

10 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Mul on vähän samantyylinen pilkkupaita kelta-valkoisena, en oo vaan vielä sitä osannut oikein pitää kun kerran. Näistä kuvista sain kyl inspiksen sen käyttämiseen ja värien puolesta se sopiikin paremmin nyt kevään tullessa.
  Tykkään sun stailista kyllä! ?

 2. Hannis kirjoitti:

  Tosi kurjaa kuulla että saat ikävää palautetta 🙁 Tarkoitatko siis näin blogin välityksellä vai ihan henk-koht elämässä? Mainitsit tuon että on kiva kuulla hyvää ulkonäöstä ja huomenien toivotuksia jne. Haluaisin kysyä että teetkö sitä itse arki-elämässä? Et maininnut siitä mitään kirjoituksessa niin mietin että totetutatko itse tätä käytännössä eli kehut muita? Mä en halua sanoa tätä mitenkään negatiivisessa mielessä mutta välillä tuntuu että syytät aika paljon ympäristöä ja Suomea monesta asiasta niin tulee mieleen että ehkä tämä heijastuu myös omaan toimintaan jollain tasolla eli menet mukaan jonkinlaiseen käytökseen vaan siksi että Suomi? Voin olla ihan hakoteillä mutta usein vaan teksteissäsi korostuu ulkomailla asioiden paremmin olo niin mietin vaan että se arkielämä ulkomailla on kuitenkin aina eri kuin lomalla olo eli ehkä ne ulkomailla paremmin olevat jutut eivät olisi niin huomattavat jos asuisit kyseissä kohteessa pidemmän aikaa? Mutta anyways, ajatuksena tuo on hieno että ihmisiä (ja erityisesti naisia) pitää kehua, pistää hyvää kiertämään 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Eihän suomalaiset sano tietenkään sitä kasvotusten vaan kommentoimalla joko tänne blogiin tai esimerkiksi instaan nimimerkkien takaa….. Ja kyllä teen itse tätä päivittäin ja kehun työssäni asiakkaita. Keskitys siihen jatkuvasti, mutta myös huomaan kuinka suuri merkitys sillä on ja se tekee ihmisen onnelliseksi. Se miksi vertaan monia asioita esimerkiksi ulkomaihin niin tiedän että täällä on moni asia hyvin, mutta ihmisten luonne on välillä mitä on. Matkustelu avartaa ja paljon matkustavat tietävät mitä ajan näissä takaa. Se on myös asia mikä pitää kokea henkilökohtaisesti. Fiilistä ei voi lukea kirjoista tai matkaoppaasta.

 3. Annie kirjoitti:

  Hei sinä upea nainen!!!! Tuntuu ihan uskomattomalta, että sun pitää ottaa vastaan niin paljon negatiivista sun ulkonäöstä, onneksi itse tiedät miten asia on ja että olet upea. Mutta kyllä sitäkin haluaa kuulla – niitä kehuja, miten paljon parempi paikka maailma on jos kaikki muistavat antaa positiivista palautetta toisille? Ja yksi tapa lisätä sitä omaa upeutta on juurikin se, että kertoo toisille miten upeita he ovat. Valittaminen ja haukkuminen eivät tunnetusti tuo sitä kauneutta myöskään sille, joka niitä tekee….. Ehkäpä jos sitä itsekkin muistaisi useammin kehua muita, niin se avaa portteja myös muille laittaa hyvä kiertämään. Suomalaisten kun ei ole myöskään helppo ottaa kehuja vastaan, usein sitä sitten vähätellään kun saadaan kiitosta. Tärkeä aihe, lisää tällaista Umppu!

 4. Hannis kirjoitti:

  toi on kyllä se vihoviimeisin asia että ihmiset kirjoittavat ulkonäköskeidaa blogiin tai instaan koska siihen ei voi edes mitenkään sanoa vastaan 🙁 Mutta olen aistinut että sä pystyt aika hyvin jättämään omaan arvoonsa tollaset ikävät palautteet vaikka varmasti tuntuvat kurjilta! Kiva kuulla että teet tuota kehumista työssäsi, varmasti huomaat ihmisistä että palaute tuntuu kivalta. 🙂

 5. Anna kirjoitti:

  Ei sekään täysin pidä paikkaansa, että muualla ihmiset ovat aina ystävällisempiä. Esimerkkinä vaikka tämä; siskoni asui aikoinaan useamman vuoden Espanjassa isossa kaupungissa (ei turistirysä). Menin käymään hänen luonaan ja olin todella yllättynyt kun melkein joka paikassa asiakaspalvelijat olivat niin töykeitä. Siskoni meinasi, että se on siellä suht.normaalia. (Hän on muutenkin matkustellut paljon ja oli sitä mieltä, että suomessa asiakaspalvelijat ovat ystävällisimmästä päästä.) Tunsi todella epätervetulleeksi kun meni johonkin syömään tai ostoksille ja myyjät olivat niin tylyjä.. Myös joskus Kreetalla (turistirysässä) lomaillessani ihmettelin sitä, miten tylyjä esim.kaupan kassamyyjät ovat.. Mutta sellaista kyräilyä mitä suomessa suomalaiset harrastavat toisiaan kohtaan, en ole nähnyt missään muualla ?

  • primebody kirjoitti:

   Joo onhan sitä muuallakin ei sitä voi kieltää, mutta niistä hyvistä jutuista ihan jokainen voi ottaa mallia 🙂

 6. Mimmiturusta kirjoitti:

  Moikka! En oo sua kovin kauaa seurannut vielä, enkä kommentoinut aiemmin, mutta nyt oli pakko!!! Käsittämätöntä miten sä ja moni muu saa negatiivista ja kamalaa palautetta toisilta AIKUISILTA ihmisiltä, joiden kaiken lisäksi pitäs näyttää esimerkiksi lapsille, että kaikki hyväksytään sellaisina kuin ovat! Kyllä ärsyttää ja suuresti!!! Ja nykyään kun eletään 2018 ja pitäis kaikkien olla niin hemmetin suvaitsevia mutta musta tuntuu ainakin et koko ajan mennään vaan huonompaan suuntaan ja varsinkin se, että netissä toisten haukkuminen on ihan fine! Ei mee mun kaaliin! Sit oo ollut ihan suu auki kun oot kertonut, että saat kommenttia kirjoitus virheistä tai siitä että videoissa näkyy sekainen koti!!! Siis mitä!!!! Miten kukaan kehtaa tai edes jaksaa nähdä sen vaivan että kommentoi tuollaisia juttuja. Kyllä siinä on kirjoittajan oma elämä ja pää pahasti pielessä!!!! Mulla ei oo aina ollut hyvä itsetunto eikä se nykyäänkään pilviä hovi, niin mä todella tiedän kuinka hyvältä se muutaman kehut ja kauniit sanat itsestä tuntuu. NeOn kultaakin kalliimpaa. Siksi koitan myös omassa elämässä työ kuin yksityisessäki kiinnitän huomiota siihen, että kehun muita ja annan positiivista palautetta. PS. Sä oot nii upea nainen, mikä tyyli ja hyviä mielipiteitä ja nostan hattua, että kerrot ne rohkeasti mutta silti asiallisesti!oot huippu tyyppi.

 7. Ninni kirjoitti:

  Kyllä itsekin kehun muita, esim. kampausta, vaatteita, fressiä oloa tms ja saan samoista itse kehuja. Harvemmin tuntemattomien kanssa kehutaan, mutta en koe sitä mitenkään negatiiviseksi puutteeksi. Suomessa mielestäni on suurin osa asiakaspalvelijoista ihan yhtä ystävällisä ja auttavaisia kuin ulkomaillakin ellei jopa enemmänkin, ihan oikeasti! En itsetykkää sellaisesta hyökkäävästä/tunkeilevasta tyylistä joissain liikkeissä. Ulkomailla (lähinnä turistikohteissa olen käynyt) ei paljoa korvaansa lotkauteta liikkeissä, ehkä tervehditään ylensä kuten Suomessakin koen tapahtuvan, mutta enemmän nyrpeitä naamoja siellä näen kuin Suomen liikkeissä. Tarjoilijat yleensä ysyävällisiä.

  En siis itse omasta kokemuksestani allekirjoita suomalaisten ja ulkomaalaisten räikeitä eroja näissä. USAssa varmaan sellaista ”yliystävällistä” menoa voikin olla josta jotkut tykkää, minusta sellainen tuntuisi turhan teennäiseltä helposti.

  Minulla ei ole julkisuudessa ketään esikuvaa ketä ihailisin tai kopioisin. Ei kaikilla ole, vaikka niin luullaan..? Olen just tämmöinen kuin olen ja toki joskus jossain näkee kivaa ja haluaa samanlaisen, en tosin ajattele kopioivani ketään kun nappaan kivoja juttuja milloin mistäkin.

  Kehumista kannatan ehdottomasti! Sekä muutenkin hyviä käytöstapoja, bussissa kuskin tervehtimistä, kaupassa tervehtimistä, kiittämistä jne. Lapsilleni opetan näitä myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.