Hae
Prime Life by Umppu

Luksuselämän pakkomielle on uusi sairaus

Tuntuuko että sun elämä on välillä tosi tylsää? Sun auto on likainen ja kaikenlisäks ruma. Kotikin on vailla pientä remonttia ja rempalaan ettei edes vieraita kehtaa kutsua. Myöskään se sun tekemä lihaperunasoselaatikko ei ole yhtään yhtä seksikkään näköinen sun lautasella kun se gaijinin maistelu menu.. voishan se olla toisin?

Vuonna 2013 New Yorkiin harjoittelupaikan vuoksi muuttanut Lissette Calverio, 26, tunsi elävänsä unelmaansa suurkaupungissa. New York Postin mukaan nuori nainen nautti kaupungin upeista ravintoloista, shoppaili tyylikkäitä vaatteita ja esitteli upeaa elämäänsä Instagramissa.

Calveiro innostui Sinkkuelämää-elokuvaa muistuttavasta elämästään ja halusi jakaa sen täydelliset hetket sosiaalisessa mediassa. Nainen julkaisi Instagram-tilillään kuvia tyylikkäistä asuistaan, New Yorkin kaduista ja tapaamisista ystäviensä kanssa. Hänelle oli tärkeää, että kaikki näytti kuvissa hyvältä ja että hänen elämänsä vaikutti kadehdittavan hienolta. Lue koko juttu Tästä

Somesta tulee monille pakkomielle. Se on paikka missä voi näyttää ja esittää jotain mitä ei ole edes olemassa. Nuoret naiset ajattelevat olevansa riittämättömiä jos heillä ei ole samoja asioita kun ”julkkiksilla” somessa. On kyse mistä tahansa vaikka esimerkkinä käsilaukku niin en henkilökohtaisesti osta sitä sen takia, että saisin siitä  kuvan someen ja voisin näyttää muille, mutta moni niin tekee. Merkkilaukkuja voi jopa nykyään vuokrata. Tuntuu että missään ei oo enää mitään järkeä ja kaikki menee aivan mahdottomaksi.

Luin tämän kyseisen artikkelin aivan järkyttyneenä. Mietin että matkustaako joku ihan oikeasti sitä varten jonnekin tiettyyn paikkaan, että sieltä saa hyvän kuvan someen. Onko meillä kadonnut kokonaan elämästä se hetkistä nauttiminen tai ihan se tavallisuus ja arki? Mää kirjoitan tästä aiheesta nykyään aika usein, koska se kauhistuttaa mua joka päivä enemmän ja enemmän. Mua kauhistuttaa minkälaisen kuvan ihan me jokainen somessa paljon esillä olevat annamme nuorille. Eikä itse asiassa edes tarvitse olla nuori vaan ylipäänsä.

Mää otin aamulla meidän kodista muutaman kuvan. Joku voi kuvia kauhistella, mutta tää on se todellisuus viiden hengen perheessä (missä vanhemmat on töissä). Vaikka joka päivä siivotaan ja laitetaan tavarat paikoilleen niin totuus on silti tämä. Imuroin lähes joka päivä ja meillä käy siivooja 2 kertaa kuussa. Meillä ei kotona ole likaista, mutta tavarat on sekaisin.

Siivoaminen on kivaa, muuta samalla tosi turhauttavaa.  Mua ei silti haittaa vaikka kodissa näkyy elämä. Lapset saa todellakin leikkiä . Me vietetään suurin osa ajasta alakerrassa ja siitä syystä se on aina kun pommi. Yläkerta taas on todella siisti, mutta sielä ei olekaan leluja eikä sielä leikitä. Lapset muuttaa kotia ja esimerkiksi sisustusta. Huonekalut on tietynlaisia ja tietyn värisiä. En halua että kotona joutuu kokoajan varoon asioita.

Mää en itse halua luoda ainakaan omasta elämästä valheellista kuvaa. En myöskään halua luoda niillä kuvilla en itselleni enkä muillekaan paineita. Elämä saa näkyä

 

Lue edellinen postaus: Musta tulee Suomen ensimäinen….

-Umppu

 

 

 

40 kommenttia

 1. Johanna kirjoitti:

  Tämä oli tosi hyvä ja ajankohtainen kirjoitus. Itse olen kolmekymppinen ihan tavallinen korkeakoulutettu nainen ja ihmettelen tätä nykymeinkiä. Olin vähän aikaa sitten tilanteessa, jossa tapasin pitkästä aikaa vanhoja vähän etäämpiä kavereitani ja olin aivan pöyristynyt siitä, että puuheenaiheet olivat autoissa, asunnoissa ja matkoissa ja katseet kaverin merkkilaukussa. Oma tavallinen elämäni jossa tärkeintä on läheiset ja arjen yksinkertaiset asiat sai osakseen nyrpeitä ja jopa hieman sääliviä katseita. En ollut heidän mielestään menestynyt sillä elämässäni on hyvin vähän ns. rahalla saatua luksusta. Eipä siinä. Eivät hekään olleet minun mielestäni menestyneitä tyhjine puheineen ja kylmine katseineen. Lisää lämpöä ja tavallista arkista lähimmäisen välittämistä tähän maailmaan kaipaisin! ❤️

 2. seffe kirjoitti:

  Sori, en vaan ymmärrä miten keittiö on tuon näköinen. Miksei muropaketteja voi laittaa pois, kun on ottanut? Miksi lieden päällä on kamaa? Olkoon induktio tai ei, niin hyvä turvallisuusniksi olisi pitää se aina tyhjänä.
  Paljon helpommalla pääsee, kun korjaa kamat saman tien veks, niin varsinaisessa siivousurakassa on vähemmän tekemistä.
  Täydellisten IG-kuvien ja Alibi-kodin välissä läjä muitakin variaatioita.

  • primebody kirjoitti:

   Alibi koti… Jos ei mitään muuta niin ainakin sain päivän naurut.. Tervetuloa tänne pikku aamushowhun 🙂 Kyllä ne muropaketit laitetaan paikoilleen eikä lieden päällä ole tavaraa. Kuva olikin juuri siitä hetkestä ilman mitään somistuksia tai siivouksia.

 3. Siivoussissi kirjoitti:

  Nyt on kyllä aivan pakko kommentoida, kun aiheesta kirjoitit. Olen toisen konmentoijan kanssa samaa mieltä siitä että miten keittiö voi olla tuon näköinen? Meillä kotona laitetaan aina heti tavarat omille paikoilleen jolloin se helpottaa siivoamista muuten. Seuraan sinua myös ig:ssä, olen lukuisia kertoja nähnyt ig storyssa videoita kodista ja sen epäsiisteydestä. Juuri hiljan jossakin videossa välähti takki eteisen lattialla.. eikö sitä voi laittaa samantien naulakkoon? En tuomitse sinua tai valintojasi mutta jotenkin nämä siivousjutut kuulostavat selittelyltä sille miksi teillä on sekaista. Meillä lapsuudessa oli 4 henkinen perhe ja meillä molemmat vanhemmat olivat töissä ja silti oli aina tiptop paikat. Se on itsestä kiinni millainen koti on ja toivottavasti lapsesikin oppivat siivoamaan;)

  • Merkurius kirjoitti:

   Mitä väliä sillä loppujen lopuksi on, onko ne muropaketit hetken kauemmin siinä pöydällä vai ei? Nyt vähän herättelyä sinne kontrollifriikkeihin koteihin, ei ole mukavaa lapsille kasvaa ympäristössä, jossa pitää varoa jokaista liikettä ettei vaan jäis yhtään roskaa tai tahraa mihinkään.
   Kotona täytyy voida olla myös rennosti. Jos kuvien tilanne on mielestänne ”kaaos” tai niiden julkaisija jollain tavalla ”rappiolla”, vika on ihan teidän omassa ahdistuneessa maailmankatsomuksessanne. Toivotan onnea teille ja ennenkaikkea lapsillenne, jotta he jaksaisivat varttua kotinne liiotellussa kurinalaisuudessa.

  • Siivoussissi kirjoitti:

   Oli aivan pakko vielä palata kirjoittamaan uusi kommentti. Mun silmään tuo Umpun kodin siisteys on epäsiisteyttä. Mutta kukin tyylillään ja meillä todellakin oli lapsuudenkodissa koti TIPTOP!! Mielenkiinnolla näkisin näiden Umppua komppaavien kodit:) mä tykkään myös että kotona voi olla rennosti mutta se ei ei mulle tarkoita sitä että että kaikki tavarat on hujan hajan pitkin kämppää. Musta on ihana rentoutua illalla sohvalle kun koti on siisti. Enkä mä todellakaan ole koko ajan siivoamassa, pienillä jutuilla saa kodin pysymään siistinä ja sit siivouspäivinä siivotaan:)

 4. Kahden lapsen äiti kirjoitti:

  En ole ikinä kommeintoinut blogiisi, mutta nyt on kyllä pakko! Meillä kaksi pientä lasta ja kyllä todellakin on sotkuista välillä, koska haluan tehdä muutakin kuin siivota koko ajan lasten sotkuja, leluja ym. eihän siinä muuta ehtiskään ku lasten perässä mennä koko ajan rätti kädessä. Jollain on varmasti muutakin tekemistä kun siivoaminen. Ja kyllä lapset varmasti siivoamaan oppii kun siihen ikään tulevat.. ?

 5. Lollo kirjoitti:

  Hyvä teksti! Kiitos kun toit esille! Arvostan sitä että keskustelet asioista tosi järkevästi ja realistisesti, jopa inhimillisesti. Seuraan blogiasi/instagramiasi ulkomailla asuvana suomalaisena (tykkään pitää kiinni kotimaasta siten) ja täytyy sanoa että välillä ihmettelen että mitä Suomessa tapahtuu. Monet tilit keskittyvät siihen fitness lifestyleen, mikä on tosi Ok koska olen itse asioista kiinnostunut mutta välillä on kiva myös lukea jotain muuta. Tuot hyvin esille sitä että elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista tai kontrolloitua, ja ”normalisoit” somea. Jatka samaa mallia!?

 6. Kulissit ei kunnossa kirjoitti:

  Omaan silmään keittiö on varsin siisti ja meillä asuu vain neljä henkilöä 😀 Kaikenlaisia kommentteja…

 7. E kirjoitti:

  Näitä kommentteja taas ;D hassua sanoa, että ’meillä lapsuudessa.’ Lapsi näkee asiat aivan eritavalla, kuten sä olet Umppu kirjottanutkin; ei lapsi kiinnitä huomiota siihen siisteyteen ellei ole kunnon läävä. Että ihan hyvin Siivoussissin lapsuudessa on saattanut olla keittiö vähän hujanhajan.

  Mutta siis! Täytyy taas todeta, että oon sun kanssa Umppu tositosi monessa asiassa samaa mieltä! Kirjotat tosi hyviä ja silmiä avaavia juttuja! Kaikkien pitäis näitä joitain sun postauksia lukea, ihan totta!! Oikeasti monen nuoren, kuten munkin, pää menee ihan sekaisin tästä elämästä ku pitää olla sitä ja tätä; kodin/auton/koko elämän pitäs olla yhtä luksusta. Mä oon jonkun aikaa miettinyt, että en voi saavuttaa todellakaa kaikkea sitä luksusta mistä oon haaveillu ja se saa ihan totta mut ajattelemaan et ei mun elämästä tuu mitään ihmeellistä kun en niitä saa. Tän postauksen kun luin (ja sen somekuva sommittelu) niin mun silmät avautu ihan tälläsille itsestään selville asioille, JOILTA MUN AIVOT ON KUITENKI SUMENTUNU TÄN SOMEN TAKIA. Mä oon tavallinen ihminen, ei mun tartte saada kaikkea mitä niissä laitetuissa insta kuvissa on. Välillä mietin et ei kandeis seurata IG kaikkia niitä luksus koti profiileja…. Arvostan oikeasti kuinka rehellisesti ja avoimesti aina kerrot kaikkea, et esitä! ❤

  • Kisu kirjoitti:

   Olipa hyvä kommentti! Mää itse poistin instan ja tuntuu niin hyvältä, kun sieltä ei puske sitä täydellisyyttä joka päivä esiin. ? Eikä tuu huono omatunto, kun näkee että joku on taas salilla ja itse vaan selaa puhelinta. Kaipaan kyllä välillä aikoja ennen kosketusnäyttöpuhelimia..

 8. Perusarkea kirjoitti:

  Minunkin silmään keittiö on juuri sitä normiarkea! 😀 Ja vaatteet ym. takit eteisen lattialla, lelut pitkin huushollia ja se kaikki muu krääsä minkä lapset jostain syystä (ja jostain paikasta??!) aina kantaa ja kuljettaa joka paikkaan vain viereksimään. Kun kotiarki on niin hektistä niin se takki ja näin talvella ne rukkaset hatut housut jne jne jäävät erittäin helposti sinne lattialle lojumaan, on niin kiire nimittäin jo tyyliin auttamaan huutavaa vauvaa ja vaativaa esikoista saati sitä vielä vanhempaa lasta että muu unohtuu. Ja niitä lelujakaan kun on turha raivailla pitkin päivää vaan vasta ihan viimeisesksi, pommi on taattu nimittäin jo viiden minuutin kuluessa räjähtäneeksi 😀

 9. Salli kirjoitti:

  Minä en myöskään ymmärrä, että kämppä näyttää tuolta. Se, että molemmat vanhemmat ovat töissä ei mielestäni tarkoita sitä, että koti pakostakin on sotkuinen. Mielestäni se on päinvastoin eli jos koti päivät tyhjillään niin eihän siellä ole ketään, joka sen sotkisi? Meillä on neljä lasta, olen itse kotona kaksosvauvojen ja 3v kanssa ja koululainen päivät koulussa. Arki on hullunmyllyä kun kaksi vauvaa mutta koti ei ole sotkuinen kun tavarat siivotaan heti pois. Eläminen meillä kuitenkin näkyy, leluja jonkin verran pitkin kämppää mutta ei sitä törkyä ole joka paikassa. Lapset eivät saa laittaa kotia siihen kuntoon, ettei jalansijaa löydy. Mutta siistimpää meillä oli juurikin silloin kun molemmat vanhemmat oli töissä. Toinen asia mitä ihmettelen usein, että lapsiperheiden autot ovat järkyttävän likaisia sisältä. Ei lasten tule antaa sotkea sitäkään, ei auto ole se paikka jossa syödään. Leluja sieltä kyllä voi löytyä viihdykkeeksi lapsille mutta roskat ja ruoantähteet ei sinne kuulu.

  • primebody kirjoitti:

   Kaikki tyylillään. Onneks jokainen voi elää omassa kodissaan juuri niinkuin haluaa <3 ja samoin sielä autossaan 😉

 10. Jenni kirjoitti:

  Onneks en oo tän asian kanssa yksin…helpottaa ihan hirveesti tota omaa omatuntoa kun ei tartte aina morkkistella sitä kun kämppä huutaa epätoivoisesti apua..:D

 11. Jenni kirjoitti:

  Tästä sai kyllä kunnon naurut..:D Meillä on lähestulkoon samannäköistä kotona, ei sillä että en siivois mutta tuntuu että lapsi sotkee samantien kun imurista ja rätistä pääsee eroon..

 12. Heips kirjoitti:

  Kyllä meilläkin oli lapsuudenkodissa aina kaikki tiptop ja siistiä… mutta enpä myöskään muista, että mun äiti olisi leikkinyt silloin kanssa. Itse olen halunnut tehdä toisin. Leikin ja touhua lasten kanssa, mikä nyt tietenkin näkyy siinä että tavarat on ihan hujan hajan. Illalla sitte siistitään kotia. Kyllähän tuo sotku välillä ahdistaa mutta ennemmin annan sen ajan lapsille. Ei meilläkään pölyistä ja likaista ole, tavarat vaan levällään

  • primebody kirjoitti:

   Me kans siivotaan aina illalla leikit pois. Joskus on kiire ja jos jonkinlaista ohjelmaa niin silloin saattaa olla tavarat sekaisin.

 13. Seija kirjoitti:

  Meillä on neljä lasta, vanhempi duo on 7- ja 10-vuotiaat, nuoremmat on 2- ja 3-vuotiaat.
  Olen aika laiska siivoamaan ja isompien lasten ollessa nuorempia kotimme on oli usein kuin pyörremyrskyn jäljiltä!!
  Ennen nuorempaa duoa kyllästyin tavaran määrään ja aloimme panostamaan laatuun.
  Pienten kohdalla olen ollut tarkka lelujen yms. määrästä ja meillä on koko ajan hyvä tavaroiden/vaatteiden kiertokulku.
  Nyt meillä on koko ajan perussiistiä, en edes muista koska olisi ollut varsinainen kaaos.
  Ja kun hyllyt ja kaapit ei pursuile tavaroista osaa jopa 2-vuotias laittaa asioita paikoilleen.

  Nyt kun käyt kaappeja yms. läpi niin nosta sitä kynnystä tuoda uutta ”roinaa” kotiin. Eihän edellisestä KonMaritus villityksestä ole montaa kk ja nyt taas.
  Tsemppiä tavara määrän hallintaan, se on todella palkitsevaa kun saa homman rullaamaan!

  P.s. kiinteistöalan ammattilaisena silmääni osui keittiön kuva: lieden päällä ei saa missään tapauksessa säilyttää mitään, lyhyttäkään aikaa! Tiedän useita paloja jotka on syttynyt tuosta, jopa niin että ollaan oltu kotona. Toinen on saunan pitäminen varastona ja sulaketta ei ole otettu pois.
  Oon niin ”hysteerinen” näistä asioista.

  • primebody kirjoitti:

   Joo en itsekkään säilytä lieden päällä mitään ja sama neuroosio täällä. Kuva oli juuri siitä tilanteesta ja korjasin heti tavarat siitä pois.

 14. Nimetön kirjoitti:

  Tutulta näyttää! Haluaisin ikeasta sellasen keittiön ku niisså kuvissa ?? ja vaikka siivoot ni hetken päästä taas pommi.
  Ois kiva nähdä sitten kun näillä kommentoijilla on lapsia että miten se siisteys asia on??

  • seffe kirjoitti:

   Miten se lapsikortti taas viuhuu eestakaisin? Se on vanhempien laiskuutta ja saamattomuutta, jos kakarat elää kuin pellossa. Eihän pieni lapsi ymmärrä opettamatta eikä opettamallakaan aina. Mutta jotain standardeja voi ja mielestäni pitääkin olla, ihan elämänhallinnan perusteitahan nämä ovat.

   Mutta kuten edellä on jo todettu, jokainen taaplaa tyylillään. Jos viihdyt p*skan ja romun keskellä, niin hyvä! Miksi sitä pitää todistella ja syyttää lapsia? Tai kääntää edukseen ns. täydellisen kodin esittelijöihin nähden.

   Onneksi minä en asu teillä ja te ette minulla, se lienee kiistaton mielipide. Siivoilemisiin!

  • Siivoussissi kirjoitti:

   Olen aivan samaa mieltä kuin Seffe edellisella kommentillaan. Ja kun tässä nyt epäillään ettei taloudestamme löydy lapsia niin kyllä löytyy 4.v tyttö ja 2.v poika. Meillä on opeteltu että lelut kerätään ennen ulos lähtöä tai että ruokaa saa tunnustella mutta se laitetaan suuhun ei lattialle. Kyllä ne lapsetkin kasvaa ja elävät joskus omassa kodissaan, en usko siihen että kun lapset kasvavat tiettyyn ikään osaavat he siivota jos kotona ei ole siivousta harjoiteltu.

 15. Jenni kirjoitti:

  Heippa! Postaukselle iso plussa, rohkeaa näyttää kotinsa virheineen päivineen ja herätellä näitä nyky ihmisiä jotka tosiaan elävät paljon siinä täydellisessä kuplassa. Olen lukijasi ollut jo jonkin aikaa ja on ihanaa katsoa miten touhaat lasten kanssa kaiken laista ja olet läsnä! <3 eniten mua alkoi ärsyttää tätä lukiessa nuo kommentit, jotka ei niin kivasti ollut kirjoitettu ja jota näkee netissä päivittäin, siis siinä vasta aikuisia, tuollaisen kun saisi ihmisisistä kitketttyä niin voi kun maailma olisi parmepi paikka, mielipiteitä saa olla, mutta tää meni taas sinne puolelle, että jossei oo mitään kivaa sanottava niin ole hiljaa… 😀 ja juu onhan kuvissa tavarat hujan hajan, mutta sen tietää mitä se tosiaan on lapsiperheessä ja välillä ihan muissakin kodeissa. Ja tosiaan että mitäs nää ihmiset jotka arvostelee toisten sotkua opettaa lapsilleen että toista voi tosiaan arvostella ja tuomita tälläsestä asiasta??! Jokainen elelköön millaisessa kodissa haluaa ja tärkeintä on kuitenkin ne hetket tässä elämässä, eikä se, ah niin siisti koti! Eipä sitä tuonpuoleiseen saa mutta muistot seuraavat aina! Aamen, olen puhunut! 😀

 16. Koti on elämää ja leikkimistä varten kirjoitti:

  Jännästi täällä jotkut tulkitsevat näitä kuvia siihen tyyliin, että eletään paskan ja sotkun keskellä, kun on otettu kuva siitä hetkestä ennen kuin tavarat on siivottu paikoilleen… ? Kai ne lapset saavat niillä leluillaan leikkiä vai pitäisikö niitä vain pitää hyllyssä tai laatikoissa koko ajan? Niin että on sitten koti tiptop KOKO ajan…. ?

 17. Marja kirjoitti:

  Huvittaa nuo ihmisten ”tiptop” kommentit. Itse olen aika tarkka järjestyksesta ja siisteydestä ja ahdistun helposti iltaisin sohvalle istuessani tai aamulla noustessa jos ympärillä on sotkua.
  Silti kahden lapsen äitinä on ollut pakko opetella hyväksymään että kämppä voi näyttää ajoittain tuolta. Monesti iltaisin kun ylipäätään siihen itse istumiseen on aikaa se puoli tuntia ennen nukkumaan menoa, niin siinä vaiheessa täytyy miettiä, kumpi on tärkeämpää, siivoanko keittiön, vai hengähdänkö hetken.
  Vastauksena esim kommenttiin ”lelut kerätään ennen ulos lähtöä”. Hienoa jos teillä on moiseen aina aikaa, mutta jos aamulla kiireessä töihin lähtiessä 2-vuotias käy levittämässä lelut pitkin poikin sillä aikaa kun itse pakkaat eväitä töihin tai tarkistat tarhakassia, niin eipä siinä jää luppoaikaa enää juuri tulleiden jälkien siivoiluille.
  Tai kun 9-vuotias lähtee yksin kouluun ja inhimillisenä lapsena ei aina välttämättä muista laittaa joka asiaa pakoilleen vaikka olisi kuin hyvin kasvatettu niin siinä on jo pienoinen sotku saatu aikaiseksi. Entäpä kun tulet kotiin töistä ja samantien on ilta täynnä jos mitäkin hommaa itse kullakin perheen jäsenellä niin äkkiäkö saisin napattua yhden jos toisenkin vastaavan kuvan asunnostamme.
  Ja olen samaa mieltä erään kommentoijan kanssa noista ”meidän lapsuudessamme” kommenteista, että kyllä näin aikuisena näkee asiat hieman laajemmassa mittakaavassa ja myös sen todellisuuden mitä kodin siistinä pitäminen oikeasti vaatii, vaikka itsekin kotitöitä jouduin lapsena tekemään.

  -Kukin elää tavallaan, vieraat kulkee ajallaan-

 18. Minja kirjoitti:

  Minusta Pastillia & Pellavaa blogi on järkyttävä, kerran törmäsin siihen ja se kodin kiilto on jotenkin todella kammottavaa.

 19. Jk kirjoitti:

  Mua ”huvittaa” tai oikeastaan pelottaa se, että monet aikamoisella höyryllä ihmettelevät toisen kotia. Siis kun eivät itse siellä asu. MITÄ väliä on, jos on tavarat vähän sekaisin. Asuntoja nähneenä, toi ei ole kovin sekainen ja aika harvalla on tiptop vaikka ei olis lapsia ja olis aikaakin puunata/järjestellä. Joo, ihmetellä saa, sitä minäkin teen, mutten kommentoi kun toisen henkilökohtaiset valinnat tai elämä ei mulle kuulu. Ainakaan missä järjestyksessä kenenkin koti on. Mulla on montakin asiaa mitä en ymmärrä mut ei elämästä tuu mitään jos murehdin muiden hommia.

  Ja Umppu, ei sun koti ole erityisen sekainen, sen verran kommentoin kun aiheesta aloitin. Jos öisin ihmetellyt sekaisuutta niin olisin vaan jättänyt kommentoimatta kun ei toisen asioiden arvostelu tuo kenellekään mitään iloa. Ainakaan turhasta asiasta. En mä ainakaan järjestä yhtään sen enempää vaikka joku sitä arvostelisi. Mulla tosin käy asiakkaita kotona, joten joudun pitämään kuosissa vaikkei aina jaksaisi panostaa edes 95%.

 20. rmariannas kirjoitti:

  Olen sekopäisyyreen saakka neuroottinen kodin kosteudesta ja tietyllä tavallaan sosiaalista mediaa saan siitäkin syyttää kun luo hulluja paineita. Olen 31vuotias ja omaan kyllä medialukutaidon, mutta alitajuntaisesti kaikki kuitenkin vaikuttaa minuun tahdoin sitä tai en. Mies tässä hiljattain mulle tokaisi, että alkaa ottamaan työkeikoilta pian kuvia mulle (ei tietenkään tosissaan niin tekisi), jos en höllää siivoamisen kanssa. Hän on palomies/ensihoitaja ja kertoi, että 90% kämpät missä syystä tai toisesta joutuu käymään on hyvinkin epäsiistejä. On luksus koteja, joihin on upotettu miljoonia, mutta kävellessä olohuoneen ja keittiön poikki on pakko raivata tietä. On jopa todennäköisempää päätyä suorastaan paskaiseen huusholliin kuin kodin kuvalehden kaltaiseen kotiin. Pihassa voi olla uusin BMW ja kämppä näyttää kunnalta ulospäin, mutta kotona on juurikin se lapsiperheen kaaos, omat murheet ja ongelmat mistä ei tiedetä mitään. Ystäväni kulki aikoinaan upeat luomukset päällään ja heikossa kohtaa elämää kertoi miten on kaiken ansainnut. Surullista kuultavaa ja vielä surullisempaa kuin kuuli millaiset ihmiset siihen rahaa lahjoittivat. Se, että matkustaa, on rahaa luksukseen ja omaa täydellisen oloisen perhe elämän ei kerro tosiaan mitään mitä pinnan alta löytyy. Samalla tavalla ne ihmiset saavat riippuvuuksia, sairauksia, sydänsuruja. On pettämistä, velkaa ja tyytymättömyyttä. Itse en piittaa mistään noista vaikka rakastankin muotia ja sisustamista puhumattakaan matkustelusta. Kummasti omassa elämässä heräsi siihen mikä on tärkeää kun menetti parantumattomasti terveytensä. Kaikkea hyvää sinulle Umppu.

  • rmariannas kirjoitti:

   Ja huh, mitä kirjoitusvirheitä! Heti ekasta lauseesta saakka, kiitos ennakoivan tekstinsyötön ja vauvan, joka keskeyttää kirjoittamisen. Eli sekopäisyyteen saakka neuroottinen ja kodin siisteydestä piti lukea eikä kosteudesta! Huh!

 21. Jenni kirjoitti:

  Onpa täällä taistelu!
  Minun äitini oli ja on edelleen tosi siisti ihminen, mutta minä valitettavasti en! Ei hänkään juuri kerennyt touhuamaan meidän lasten kanssa, kun koko ajan hoiti kotia.
  Ja tiedostan kyllä, että kun saisi karsittua tätä tavaramäärää, niin olisi helpompi pitää paikat siistinä. Mutta me elämme näin, eikä meillä todellakaan ole paskaista, vain sotkuista. Jos joku ei kestä katella niin ei tarvii tulla kylään. Aamen.

 22. Daniella kirjoitti:

  Voi Jeesus mitä settiä taas kommenttiboksissa. Kyllä on joidenkin elämä mustavalkoista. Meillä on pääasiassa karseeta. Vaikka ahdistaa niin aivan sama. Tehdään se, mihin omat voimavarat riittää. Kiva että muilla riittää niin paljon järjestelyyn, mulla ei. Koska lähtötilanne ennen lapsia oli jo vähän kökkö, ei olekaan ollut ihan simppeliä lasten kanssa konmarittaa tilaa ja järjestystä. Ja kuten joku jo yllä mainitsikin, mä käytän aikani mieluummin muuhun. Se ettei kaikki tavarat ole koko ajan paikoillaan, ei tarkoita että olisi likaista tai että lapset eläisi pellossa. Neuroottiselle ehkä, mutta joidenkin elämässä on isompiakin haasteita.

 23. seffe kirjoitti:

  Siis tämä koko postaushan lähti siitä, että U ”paheksuu” puleerattuja koteja ja vetää johtopäätöksiä bloggareiden sielunelämästä. Kun joku (minä mukaan lukien) annan kommenttini hänen sekasortoisesta keittiöstään, niin johan on posse taas ulvomassa ja kehuskelemassa miten keneltäkin löytyy vielä sotkuisempia. Selityksiä löytyy kuvanotosta juuri ennen siivoamista näiden sotkevien lasten kautta itsensä korostamiseen (=kirjoittaja preferoi läsnäoloa ja lasten kanssa leikkimistä siivoamiseen). Äityipä joku oikein nimeltäkin mainitsemaan häntä etovan glamourkodin.
  Entäs jos ne siistit kodit ovatkin fotografeerattuja juuri siivoamisen jälkeen ja sitten vasta antautuvat legopalikoiden ja lattialle värinpäin pudonneiden voileipien valtaan? Miten ne ovat sen huonompia kuin yllättävän monen kirjoittajan hujanhajankodit? Eivät yhtään millään tavalla. Ehkä kannattaa miettiä mistä lähtökohdista alkaa postaustansa rakentamaan ja kenestä ne postaukset oikeastaan enemmän kertovatkaan. Sangen katkeraa tilitystä minusta.

 24. miranda kirjoitti:

  Musta tää postaus kertoi ylipäätään siitä, miten ihmisillä on pakkomielle esittää somessa, miten hienoa elämä on. Kodin siisteys oli esimerkki, ei postauksen pointti. Minusta on törkeää arvostella Umpun kotia epäsiistiksi yhden kuvan perusteella, tietämättä kokonaistilanteesta mitään. Ja on helppo sanoa, tietämättä toisen elämästä mitään, että miten asiat pitäisi hoitaa.

 25. Sanna kirjoitti:

  Meillä oli lapsuudenkodissa aina tiptop ja meidät lapset opetettiin siihen, että tavarat siivotaan ja laitetaan aina paikalleen ja mitään ei sotketa jnejne. Mut nyt aikuisena ymmärrän, että sehän on vain aikuisen ongelma jos ei kestä epäjärjestystä, ei lapsen. Enkä mä ole oppinut siltikään olemaan ihan yhtä tiptop, koska ei MUA kiinnosta. Mun vanhempia kiinnosti ja kiinnostaa kyllä edelleen, mut mulla on ihan erilainen sietokyky asioiden suhteen. Eli tiptop-vanhemmat opettaa vaan lapsilleen sen, miten HE haluavat HEIDÄN kodissaan toimittavan ?

 26. Leena kirjoitti:

  Hei onko noi vaaleenpunaset verhot mistä? Mun mielestä teillä on tosi nätti koti, välillä saa ollakin sotkusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.