Hae
Prime Life by Umppu

Musta tulee Suomen ensimmäinen…

Kun tuntuu siltä, että takana on pitkä aika vastoinkäymisiä ja aina kun yhdestä selviää niin toinen tulee eteen, niin vihdoin se aurinko paistaa tännekkin. Mää oon ihminen kuka on aina tavoitellut unelmia ja välillä vähän liiankin suuria sellaisia. Unelmia ei kannata pitää sisällään vaan silloin kun ne sanoo ääneen niin niillä on suurempi mahdollisuus toteutua. Nyt kävi niin. Kirjoitinkin aiemmin, että mulla ei ole nyt meneillään mitään projektia ja kun tämän lauseen sanon ääneen niin varmasti keksin jo jotain ja niinhän siinä kävi.  Nyt se on virallista! Musta tulee Suomen ensimäinen Balmain kouluttaja. Kun brändäsimme liikkeeni uudelleen niin syy siihen oli se, että haluan urallani eteenpäin ja halusimme myös liikkeenä kehittyä. Olen aina unelmoinut työskentelystä osittain ulkomailla ja voitteko kuvitella, että nyt se unelma käy toteen. Toki edetään ihan baby steps..

MÄÄ LÄHDEN PARIISIIN! 25.3 järjestetään Pariisissa Balmain Paris Hair Couture presents The spring/summer 2018 #ss18 trend collection. Menen siis kouluttautumaan kouluttajaksi ja imemään oppeja muodin huipulta. Koulutus järjestetään Balmain Hair X Nabi Harlowin salogissa. Se on yli 500m2 mikä on kivenheiton päässä Champs Elyseestä.  Kouluttajan toimii Guido Rieger International master educator Balmain hair. Jos voin sanoa Umppumaisittain että kusen hunajaa juuri nyt. Ensinnäkään en ole koskaan käynyt Pariisissa, mikä on todellinen muodin mekka. Enkä ainakaan muista että olisin koskaan matkustanut yksin. Tässä siis ollaan jännän äärellä monessakin suhteessa. Tää on mulle aivan uskomaton mahdollisuus, tilaisuus ja ylipäänsä sellainen kokemus, minkä varmasti muistan ikuisesti.

Vaikka kielitaitoni ei ole täydellinen niin ymmärrän hyvin varsinkin ammattisanastoa ja meidän alalla voi oppia myös hyvin seuraamalla. Mulla on onneksi vielä aikaa hieman harjoitella. Ammattisanastoa voi hyvin prepata hiusvideoita katsomalla. Mää voisin huutaa ja heitellä kärrynpyöriä onnesta ja innostuksesta, mutta koitan vielä pysyä housuissani. Se minkä olen oppinut vuosien varrella on selvä. Jos haluat jotain uutta tai muutosta elämään niin silloin on luovuttava jostain vanhasta. Kaikkea ei voi pitää. Niin hullulta kun se kuulostaa niin yksi asia millä itse olen saanut tähän asiaan suurta muutosta on ollut lukemalla KonMari kirja. Se on auttanut mua luopumaan tavaroista ja samalla asioista mintkä on aika jättää taakse. Aina tilalle on tullut jotain ja aina se on ollut parempaa.

Kun vietin viimeset kolme vuotta elämästäni lähestulkoon raskaana tai imetin niin nyt mulla on vihdoin sellainen olo, että minä olen taas minä. Vaikka äitiys ei ole misään nimessä kadonnut niin olen silti saanut oman kehoni, mieleni, ajatukseni ja innokkuuteni takaisin ja sitä kautta paljon muuta. Olen myös oppinut tarttumaan hetkeen ja tilaisuuteen. Niitä harvoin satelee eteen, kun sieniä sateella. Mää oon tästä asiasta niin innoissani että tekis mieli jo pakata matkalaukut ja mennä lentokentälle odottamaan. On todella vaikea uskoa että tää asia tapahtu mulle. Mulle tavalliselle lähiömutsille Hirvikalliolta.

Olen googletellut näitä ihmisiä ja selaillut läpi kaikki mahdolliset ig tilit. En voinut olla huomioimatta että täällä salongissa minne menen kouluttautumaan on käynyt asiakkaina esimerkiksi Neymar ja Kim Kardashian. Miksi mua tämä asia esimerkiksi niin kiinnostaa, niin somessa seuratut ihmiset ovat esimerkiksi meidän alalla niitä trendien luojia ja heidän hiustaitelijat ovat niitä muodin edelläkävijöitä, jonka oppiin pääsen. Päätin jo aiemmin että kun olen lapset tehnyt alan keskittymään taas omaan uraani. Se kävikin aika nopeasti ja mahdollisuudelle aukesi ovi. Toivon että se ovi pysyy auki ja pääsen toteuttamaan itseäni ja tehdä enemmän sitä luovaa työtä, mitä ei aina liiketyössä pysty toteuttamaan kun rajoitetusti.

Musta olisi ihanaa saada Suomeen samanlaista henkeä Parturi-Kmapaamoihin kun esimerkiksi euroopassa. Arjen keskelle pientä ylellisyyttä ja luksusta. Salonki missä koulutus pidetään on kun palatsi. Suomessa vastaavanlaiset tilat pystyisi mahdollisesti toteuttamaan sillä lottovoitolla, sillä vuokrat ja liikehuoneistojen hinnat on täällä pilvissä. .. Euroopassa salongit ovat Suomen mittapuuhun verrattuna todella suuria. Palvelut monessakin salongissa maksavat moninkertaisen summan mitä täällä. Osa salongeista on tarkoitettu asiakkaille kenellä on private mahdollisuus kampaamokäyntiin ja juuri näissä paikoissa hinnat ovat niin kalliita, että meillä tuskin kukaan maksaisi sellaista hintaa palvelusta.

Mulle itselleni on tärkeää, että kehityn ammatillisesti jatkuvasti. Pidänkin kouluttautumista yhtenä tärkeinpänä asiana meidän alalla. Syy miksi haluan kouluttaa on se, että haluan opettaa myös niitä omia oppimiani taitoja muille ja jakaa osaamistani jolloinka alallani työskentelevät ovat ammattitaitoisempia. Hiusalalla ei juuri voi puhua kopioinnista, koska se on käsityötä ja kailla on se oma kädenjälki. Virheistä oppii ja myös niiden kautta on mahdollisuus kehittyä ammatillisesti. Kouluttajan tärkein tehtävä on jakaa tietoa ja auttaa hiuksiin liittyvissä asioissa. Opettaa vaikka kädestäpitäen jokin asia. Montaakaan alaa ei pysty opettelemaan esimerkiksi netinkautta, mutta esimerkiksi meidän alalla se toimii osittain ainakin inspiraation lähteenä. Kun perus ammattiosaaminen ja värioppi on hallussa niin muut opit voi ammentaa ihan mistä vaan.

Itse seuraan muotitalojen julkaisuja ja haen niistä ideoita omaan työskentelyyn. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jos Chanelin näytöksessä kaikilla on vihreät hiukset niin se on se mitä teen kaikille asiakkailleni seuraavan kuukauden. Suomalaiset eivät muutenkaan ole tyyliltään revittelijöitä ja meillä trendien perässä meneminenkin on aika hillittyä. Joskus olisi ihana tehdä vaikka niitä erilaisia vihreitä hiuksia, mutta totuus on että harva niitä edes haluaa. Myös itse koen, että todella erikoiseen tukkaan on oltava se kokonaisuus mukana.

Lue edellinen postaus: Arjen täydellisyys

-Umppu

 

 

 

11 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Paljon onnea uusiin haasteisiin!?

 2. Mimmi kirjoitti:

  Ensimmäinen ?

 3. Katriina kirjoitti:

  Mahtavaa!! Niin siistiä että uskalletaan kurkottaa unelmiin ja vielä siistimpää kun ne saavutetaan. Hurjasti tsemppiä <3

 4. Lyy kirjoitti:

  Jee! Mahtavaa ja superisti onnea!
  Mutta mites se Kevin Murphy homma siellä Ausseissa olitko siellä yksin reissussa? Se tosin taisi olla niin lyhyt pyrähdys ja hillitön aikaero, että ?

 5. Memmu kirjoitti:

  Upeaa!! Go Umppu!

 6. Tiina kirjoitti:

  Onnea!!

 7. Elli kirjoitti:

  Paljon onnea uusista mahdollisuuksista työssä! ☺️ ?
  Sitä vaan mietin, että mitä ne viittaamasi vastoinkäymiset ovat, joille tämä on vastapainoa? Jotain sellaisia, joita blogissa ei ole mainittu?

  • primebody kirjoitti:

   Nimenomaan…

  • SF kirjoitti:

   Koko elämää ei ole tarvis aukaista koko kansalle blogissa 🙂

   Mutta hei, huikeeta! Onneksi olkoon! Mahtava tilaisuus ja sinä jos kuka sen ansaitset 🙂

 8. Piia Pajunen kirjoitti:

  IHAN HEMMETIN ISOT ONNITTELUT! Oot kyllä ykkösmuija! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.