Hae
Prime Life by Umppu

Epävarmuus täydellisen some itsevarmuuden takana

Meillä on varmasti kaikilla joku idoli tai tyyppi ketä ihailemme somessa. Mulla on ainakin ja niitä on monia. Mää haluaisin palasia niiden elämästä omaani tai vaikka imeä tyylillisesti jotain ideoita omaan pukeutumiseen. Haaveilen upeita rantoja kuvista katsellessa, että voi kunpa olisin tuola. Kaikki tämä kuitenkin ainakin mulla tapahtuu vain kuvitteellisesti. En kadehdi ihmisiä materian vuoksi.

Tunnen ja tiedän paljon ihmisiä. Tapaan uusia kasvoja tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Myös työni puolesta olen paljonkin tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Ei ole kerta eikä toinen kun törmään samanlaiseen tapaukseen. Nainen joka on kasvoiltaan tuttu somesta. Hänellä on kymmeniätuhansia seuraajia, jollei satojatuhansia. Nainen jonka olen kuvitellut olevan todella itsevarma, tasapainoinen ja ennenkaikkea sinut itsensä kanssa onkin jotain täysin muuta.  Usein jo ulkonäkö on ihan erilainen, kun mitä kuvissa. Et välttämättä tunnista samaksi henkilöksi. Livetilanteissa kun valitettavasti ei ole filtterietä, blurrausta eikä mitään muitakaan muokkausohjelmia. Äkkiä paljastuu ihmisen luonne, arkuus ja epävarmuus  läpi. Ei toki voi yleistää.

Mää en voi kun ihmetellä että yleensä juurikin nämä ihmiset ovat todella kauniita ja menestyneitä elämässään eri tahoilla niin mistä se epävarmuus kumpuaa? Jos ihmiselle toistellaan lausetta: Olet niin kaunis useita kertoja päivässä niin oletan että ainakin me Suomalaiset todella tarkoitamme mitä sanomme. Nämä henkilöt saavat jatkuvalla syötöllä ihalua ympärillään, mutta sekään ei riitä. Mistä se riittämättömyys tulee?

Luoko some ihmisille sen epävarmuuden. Ei julkaista kun vain niitä hyviä otoksia, niitä muokattuja ja todella käsiteltyjä kuvia ja samalla luodaan itse itselle niitä paineita. Sellaisia kuvia mitkä sopii omaan  instafeediin niin ulkoasultaan ja väreiltään. Jos tätä asiaa miettii näin, niin eihän se todellisuudessa muuta sitä totuutta mihinkään suuntaan. Usein nämä ihmiset nauttivat huomiosta ja nähdyksi tulemisesta. Mistä se epävarmuus ja huono itsetunto tulee?.

Mua huvitti, kun sain kommentin yhteen postaukseeni, missä kirjoitin painavani alle 60kg, että onkohan kutonen kiepsahtanut väärinpäin ja tarkoituksena kirjoittaa 90… Ei todellakaan näytä siltä että painat alle 60kg. On siinä ihmisillä pokkaa. Tämmöisen kommentin osaan itse ottaa huumorilla, mutta varmasti kaikki ei. Ihan jokainen negatiivinen kommentti vaikuttaa jossain määrin. Olisiko meidän kaikkien aika alkaa hyväksymään itsemme ja muut sellaisena kuin olemme? Tähän sitten joku näsäviisas kommentoi: että mitenkäs sinä itse kun on kaiken maailman hiustenpidennykset jne. Jos haluan tehdä jotain omasta mielestäni omaa naisellisuutani korostavia asioita, kuten esimerkiksi meikata ja tunnen silloin olevani itsevarmempi, kauniimpi niin mitä se on keneltäkään pois? Mun mielestä on jokaisen oma asia, jos haluaa korostaa jotain omassa kehossaan. En kuitenkaan itse seiso sellaisten operaatioiden takana, kuten terveydelle riskilliset kauneusleikkaukset. Paljon on ollut otsikoissa esimerkiksi xl rintaimblantit, joista on tullut seurauksena todella pahoja niska/hartia kipuja tai mätää vuotavat pakaraimblantit. Sellaisten toimenpiteiden kannalla en itse ole mitkä jo tietoisesti vahingoittavat terveyttä ja niissä jopa kuoleman riski.

Olen itse oppinut hyväksymään itseni ja kohoni sellaisena kun se nyt on. Sekään ei tarkoita sitä, ettenkö voisi vaikka treenata niitä pyöreämpiä pakaroita ja sillä parantaa fiilistäni. Jos sanon että olen itsevarma ja sinut itseni kanssa ei sekään tarkoita sitä, että tässä nyt ollaan vuodesta toiseen just tälläisenä. Fiilis ja elämäntilanteet voivat muuttua. Jos haluan leikata tukan lyhyeksi niin sekään ei tarkoita että en olisi tyytyväinen itseeni, vaan saatan kaivata muutosta. Mun mielestä se että sanoo ääneen olevansa itsevarma ja hyväksyy itsensä sellaisena kun on ei myöskään tarkoita ainakaan omalla kohdallani, että olisin kaikessa niin mahdollisimman luomu kun olla ja voi. Usein kuulee sitäkin että ihminen ei voi olla itsevarma ja sinut itsensa kanssa, jos tarvitsee meikkiä. Hölynpölyä sanon minä. Koitetaan milummin kannustaa toinen toisiamme. Haastan jokaisen lukijan joka päivä kehumaan jotain toista ja saamaan toiselle hyvä mielen haukkumisen sijaan.

Me vietetään täällä kotona sairastupaa. Ulkona on aivan mahtava ilma ja on todella piristävää upea auringonpaiste. Mukavaa torstaita kakille.

Kuvissa oleva asu on House of Brandonilta*. Olen ihastunut täysin näihin korkeavyötäröisiin housuihin*. Sopii loistavasti mun vartalon maliin. Näihin mahtuu pyörempikin pylly hyvin eikä tarvitse pelätä että vako vilkkuu. Kuvassa oleva ihana keltainen paita löytyy täältä*. Todella mukava päällä ja kivat rusetit toimii kauniina yksityiskohtana. Olenkin ottanut tavoitteeksi että tänä vuonna pukeudun muuhunkin kuin mustaan. Nyt sinun on mahdollisuus shoppaille ota 3 maksa 2 koodilla CHOOSE3*

Lue edellinen postaus: Kulutusluoton vastuullinen käyttäminen

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

15 kommenttia

 1. Siiri kiviharju kirjoitti:

  Mua huvitti, kun sain kommentin yhteen postaukseeni, missä kirjoitin painavani alle 60kg, että onkohan kutonen kiepsahtanut väärinpäin ja tarkoituksena kirjoittaa 90… Ei todellakaan näytä siltä että painat alle 60kg. On siinä ihmisillä pokkaa –> Voi ei mikä kommentti kyllä ihmiset kehtaa. Olen myös huomannut, että ihmiset ajattelevat, että jos jollakin on suuri sometili voi hänelle myös kirjotella mitä sattuu. Ja heitä pidetään itsevarmoina ja ajatellaan, etteivät törkeät kommentit voisi loukata. Tai ajatellaan, että loukkaaminen on jopa sallittus, koska ”sillähän on iso sometili tai juuri ne hiustenpidennykset” niin silloin kritisointi on jopa sallittua.

  Hyvä kirjotus! 🙂

  http://www.siirikiviharju.com

 2. Jk kirjoitti:

  Itsetuntoa rakennetaan jo lapsuudessa, joten jos se on rikkoontunut silloin tai ei edes muodostunut ns.normaaliksi, niin ei siinä taida aikuisuudessa toisten kehut auttaa. Tottakai itsetuntoa voi kehittää aina.

 3. Anna kirjoitti:

  Onneksi ei ole instagramia, fbtä tai muutakaan vastaavaa ? Itselläni menee raja ulkonäköön liittyvissä asioissa siinä, että en ymmärrä minkäänlaisia lisätäytteitä. En ymmärrä miksi joku ottaa rinta- tai takapuoli-implantit, botoxia, hiuslisäkkeitä tai jotain muuta vastaavaa. Siinä vaiheessa jos niitä miettii niin olisi hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään mikä siinä oikeasti on takana että niitä haluaa.. Mielestäni se ei kerro muusta kuin huonosta itsetunnosta, mutta tämä on vain minun mielipiteeni. Ulkonäöstä saa ja kannattaa pitää huolta, mutta säilyttämällä aitous.

 4. M kirjoitti:

  Ei liity nyt kyllä tähän tekstiin, mutta mistä se sun guccin valkoinen t-paita on mikä sulla ainakin igstoriesissa on vilahdellu? Lähinnä mietin et jos ois joku nettikauppa mistä löytyis se aito vähän halvemmalla kuin 400€.. ?

  • primebody kirjoitti:

   Se on Guccin nettikaupasta.. ei sitä taida saada mistään edullisemmin paitsi käytettynä

 5. Ulla kirjoitti:

  Ei meikkaamisessa mitään pahaa ole, nehän saa pestyä pois, mutta noita sun silikoneja ja botox-hoitoja en ymmärrä, jos kerta haluat että hyväksytään itsemme sellaisena kuin luonnostaan ollaan??

  • Tiia kirjoitti:

   Mä en taas oikein ymmärrä että miks noita ei ymmärretä tai haluta ymmärtää. Henkilö jolla on esim tatuointeja, silikonit, täyteaineita, ripsienpidennykset, microblading kulmat tms. ei aina tarkota että on ennen niitä ollut täysin epävarma eikä hyväksynyt itseään. Ulkonäkö asiat on myös mielenkiinnon kohteita jolloin on kiinnostunut kokeilemaan erilaisia juttuja ? Varsinkin kauneusalalla työskentelevälle mun mielestä ihan ymmärrettävää että kiinnostaa.

   Itse olen esimerkiksi valkaissut hampaani. Ennen ne olivat oikeesti todella todella tummat. Ei ne mun ulkonäössä mikään oma lemppari ollu ja mielummin hymyilin suu kiinni mut en mä niitä myöskään hävenny tai peittänyt sen enempää jos vaikka hymyilyttikin vähän enemmän 😀 Ihan sinut olin niiden ja itteni kanssa. Mutta kun kuulin että ne olis mahdollista valkasta vaalemmiksi niin miks ei?

   • primebody kirjoitti:

    Kiitos kommentista. Hyvin selvensin myös sitä mitä ajan takaa!

 6. Sabina kirjoitti:

  Hei!
  Tämä nyt ei liity ollenkaan tähän postaukseen, mutta sinä joskus mainitsit teidän eteismaton joka ei päästä kosteutta läpi lattiaan ja kehuit sitä. Meillä tarvetta uudelle, edellinen kovassa käytössä kun lapset tuovat vaikka mitä kuraa sisälle.
  Hyvää loppuviikkoa! T:Sabina

  • primebody kirjoitti:

   Se on Ellokselta sellainen muovimatto. Sitten meillä on Ikeasta sellainen kurakaukalo kengille

 7. Kirjoittajien ammattitaito vähenee kirjoitti:

  Hyvä aihe ja varmasti paljon asiaa tekstissä, mutta en vain pysty ottamaan kirjoittajaa todesta lukuisine kirjoitus_vihreineen. Luetutathan jatkossa tekstit tarkistajalla, mikäli et itse pysty virheitä korjaamaan.

 8. Reetta kirjoitti:

  todella hyvä teksti! 🙂 Tuohon tapaamaasi henkilöön liittyen: itse me luodaan somessa se ”kupla”tai illuusio omasta persoonasta julkaisemalla täydellisiä blurri kuvia mitkä viestittää aivan muuta kuin oikeassa elämässä. 🙂 Mun mielestä sun itsevarmuus on sitä terveempää laatua,et silottele sun olemusta ja oot aito oma itsesi 🙂 jatka samaan malliin ! ??

 9. Lk kirjoitti:

  Näytät hyvältä!

 10. mjai kirjoitti:

  Huoh miten pinnallinen teksti. Eikö kaunis ja menestynyt (ja kuka sen menestyksenkin määrittää..) ihminen voisi olla epävarma? Epävarmuus on kuitenkin myös hyvin inhimillistä ja esimekiksi koulukiusaamisella voi olla hyvinkin kauaskantoiset vaikutukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.