Hae
Prime Life by Umppu

Mikä on ES jonne?

Kun kuuntelen vanhimman lapseni juttuja niin pakko ihan rehellisesti myöntää että en tajua puoliakaan mistä he kavereiden kanssa keskustelee. Suurelta osalta sanat ja sanonnat tulee varmasti nykyisestä pelimaailmasta ja slangeista mitä esimerkiksi youtubettajat käyttävät. Varmaan toi slangi sanakin on jo aivan ”rip”. Mää en itse äitinä halua ihan muumioitua ja koitan olla edes jotenkin mukana lasten touhuissa. Kerran päätin olla retee mutsi ja painoin jossain tilanteessa ”dapin” ja siitä se riemu vasta syntyi.

Meillä on nykyään Vilin kanssa mukavasti kahdenkeskistä aikaa. Mää haen sen melki joka päivä reeneistä ja siinä on hyvää aikaa automatkalla jutella. Tänään kun ajeltiin Lielahdesta kotiin päin niin Vili sano että kato äiti: Tossa on ES jonne!  Mun oli pakko kysyä että anteeks mikä? Jonne sanan jo jotenkin tiedostan ja sen merkityksen, mutta ES oli ihan uutta. No mitä ES jonne sitten tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä että on joku tyyppi ”eli jonne”…. en muuten tiedä kirjoitetaanko se tässä tilanteessa isolla vai pienellä, mutta siis tämä jonne juo energiajuomaa (euroshopper eli ES) ja siitä tulee tämä nimitys.

Mää oon jotenkin kuvitellut olevani aika ”nuorekas” äiti mutta välillä tuntuu että oon monessakin asiassa aivan pihalla. Ollaan taas menossa maaliskuussa tubetourille ja ehkä oon taas vähän viisaampi ja mukana meiningissä. Haluan kuitenkin ymmärtää mistä lapseni puhuu.

Sitten jos mennään tässä jonne asiassa eteenpäin niin tiedättekö mikä on ES jonne pärisee? No ei siitä sen enempää. Oon kuulemma ihan noobi. Tässä väkisinkin miettii omaa lapsuuttaan ja erilaisia sanontoja. En muista juuri muuta, kun että sytkä oli stendari tai stenkku. Aika väsyneitä vai mitä?

Jonnekkin on kadonnut se mun pieni autoilla leikkivä tähtisilmä. Aika menee lasten kanssa hurjaa vauhtia eteenpäin ja sitä koittaa elää mukana hetkessä ja pysyä perässä kaikessa touhussa.

Kerran ihmettelin mitenkä yläkerrasta voi kuulua niin hirvee möykkä, vaikka Vili on sielä yksin. Syy selvisi piankin. Poikien uusin juttu on soittaa kaverille FaceTime puhelu ja pelata jotain peliä yhdessä, mutta eri kodeista. Samaa peliä voi ilmeisesti pelata kutsumalla (tai siis mulla ei oo oikeesti mitään käryä miten) toinen siihen mukaan. On tää meno mennyt aikamoiseks.

Kuvaus Noora Näppilä

Mulla on kuvissa päällä mun aivan ihana karvatakki*. Koodilla JACETS20* on kaikki takit -20% Se on yllättävän lämmin ja ihanan kevyt ja pehmeä päällä. Takki löytyy House of Brandonilta*. Kuvissa näkyvät punaiset housut* ovat myös ihanan kevyet ja mukava pieni piristys talveen. Olenkin asettanut itselleni tavoitteeksi että yhtä mustaa vaatetta kohden hankin viisi värillistä, koska kyllästyin siihen että vaatekaappini on aivan musta. Värikkäät vaatteet myös piristää kummasti omaa fiilistä. Shoppailemaan valikoimaan pääset TÄÄLTÄ*

Lue edellinen postaus: Toisen tuki on otettu ensin toiselta pois

-Umppu

5 kommenttia

 1. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  ES Jonne ei muuten oo mikään uus juttu. Itse käytin tuota sanaa jo tuossa 6-10v sitten, en ole ihan varma sen alkamisajankohdasta 😉 Mut joo, niin se on et kandee juoda eeässää ja pelaa ceeässää 😉 (Counter Strike)

  • primebody kirjoitti:

   Mut sää asut ytimessä 🙂 hah. Siis ne itse ES tölkit näyttää jo niin kamalilta että miten niitä edes myydään?

  • aivanpihalla kirjoitti:

   Jep miekin muistan että tuota es jonne sanaa on käytetty silloin kun minäkin olen ollut teini, ja kuitenkin parinkymmenen paremmalla puolen olen ollut jo myöskin useamman vuotta! Ja etelä-suomeenkin on täältä matkaa monen monta sataa kilometriä ettei se taida katsoa edes asuinpaikkakuntaa. Mutta noita sanoja on nykyään niin paljon ettei niistä mahda päästä noin vain selville, mietin myös että käyttääkö nuoriso niitä ihan tosissaan kun omaan korvaan ne kosahtaa joka kerta yhtä huvittavina… 😀

 2. -82 kirjoitti:

  Silloin ku mä oon ollu teini, ei edes ollut mitään energiajuomia..paitsi jotain VitaNovaa ?

 3. Outi koskinen kirjoitti:

  Moi. On se työ pysyä perässä. Mä teen duunia kouluterkkana yläkoulussa ja lukiossa ja niiiiin yritän pysyä nuorison perässä….tubettajat on ihan valtavia mielipidevaikuttajia joten seuraan muutamia suosituimpia, että pysyn kärryillä mistä ne juttelee. Mä hyppäsin työni puolesta rohkeasti esim. snäppiin ja keskustelutan siellä jengiä ajankohtaisista terveyteen ja hyvinvointiin littyvistä asioista. Opettelussa meni hetki mut nyt jo sujuu? must on tärkeää et toimin siellä mis nuoretkin on. Mut on tää rankkaa…just oppii jotain niin joku uusi juttu jo tulee? mut löytää snäpissä @kouluouti . Kivoja talvipäiviä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.