Hae
Prime Life by Umppu

Saisinko olla viikon yksin?

Sanon tämän asian ääneen: Haluan olla viikon yksin tai no haluaisin on ehkä realistisempi ilmaisu asialle. Arki on se mitä elämme ja se on tällä hetkellä ihan mukavaa ja hyvinä päivinä aivan ihanaa. Nautin oikeastaan jokaisesta päivästä ainakin jossainmäärin. Arki on mulle se elämän perusta ja rutiinit. Ne kuuluu elämään.  Silti välillä kaipaan sitä että saisin olla viikon ihan yksin. Yksin tyhjässä kodissani. Miksi näin haluaisin tehdä on ehkä osan vaikea ymmärtää , mutta uskon että mulla on myös kohtalotovereita.

Mitä tekisin sen viikon aikana? Nukkuisin ehkä vähän viittä pidempään ja söisin rauhassa aamupalan. Kävisin mahdollisesti aamulla urheilemassa ennen töitä. Mulla on kotona paljon sellaisia juttuja, mitä en saa tehdyksi tai ehkä ennemmin aikaiseksi. Haluaisin järjestää lastenhuoneen ja laittaa kaikki tarpeettomat lelut pois. Pestä kaikki pehmolelut ja etsiä palapelinpalat oikeisiin palapeleihin. Haluaisin järjestää kaikki vaatekaapit uudelleen ja laittaa ylimääräiset vaatteet pois. Veisin kirpparille vaatteita ja kaikkea sellaista millä ei ole meillä tarvetta. Voisin viedä lastenvaatteita kierrätykseen. Haluaisin olla hiljaisessa kodissa ja vaikka lukea kirjaa. Iltaisin olen yleensä niin väsynyt etten jaksa lukea. Nukahdan lähes joka ilta sohvalle, josta kampean sänkyyn.

Haluaisin meiltä kaiken ylimääräisen tavaran pois ja ehtisin nekin viikon aikana katsomaan. Olisi ihana löytää kaikille tavaroille sellainen paikka, että aina tietäisin missä tavarat on. Haluaisin silittää lakanat kaappiin ja viikata ne järjestykseen ja samalla laittaa pyyhkeet nätisti kaappiin koko ja väri järjestykseen.

Voisin käydä kaupassa niin että mulla olisi aikaa jopa vähän tutkia tuotteita ja niiden sisältöä tarkemmin sen sijaan että mätän niitä häränraivolla kärryyn. Ehkä se kaupassa käynti olisi myös joskus ilman sitä: äiti äiti äiti. Toki meillä sujuu ne ihan hyvin ja tykkään myös käydä kaupassa lasten kanssa. Haluaisin tehdä meille kotiin kunnollisen roskien lajittelupisteen, koska haluan kierrättää. Haluaisin laittaa kotoa pieneksi jääneet urheiluvaatteet eteenpäin ja saada kaiken rojun pois.

järjestäisin kaikki meidän varastot ja vaatehuoneet uudelleen. Haluaisin miettiä sinne järkevimmän ratkaisun ja järjestää tavarat fiksusti ja niin että ne löytää. Kävisin meidän kaikki kaapit läpi, jotta saisin käypä tavaran kiertoon ja jättäisin vain ne tärkeimmät tavarat. Haluaisin muutenkin siirtyä kaikessa minimalisempaan suuntaan. En tee mitään kaapissa olevilla verhoilla, koska tiedän etten tule niitä koskaan enää käyttämään. En halua säilöä romua, mitä on meillä ihan liikaa.

Haluaisin töiden jälkeen kuulla joskus omat ajatukseni. Tälle vuodelle on paljon pakollisia menoja ja vuoden tapahtumien läpikäyminen ja suunnitelu olisi myös ihana tehdä ajatuksen kanssa rauhassa. Ei keskiyöllä kun aivot ei enää toimi.

Haluaisin siivota auton oikein kunnolla ja käydä käsilaukun läpi turhasta tavarasta. Haluaisin käydä ulkona syömässä niin, että ruoka on lämmintä eikä kukaan keskeytä. Haluaisin sopia ainakin kerran kuukaudessa näkeväni ystäviäni vaikka ihan vuoden loppuun asti. Paukut ei vaan aina riitä kaikkeen. Ehkä alan toteuttamaan tätä mun todo listaa yksi kerralla, mikä koettelee mun luonnetta..

Nyt on pitkästä aikaa viikonloppu ilman mitään suurempia ohjelmanumeroita. Oltiin tänään pihalla pulkkailemassa ja teki hyvää saada raitista ilmaa. Tulee arkipäivinä liikuttua aivan liian vähän, tai oikeastaan ei ollenkaan. En viitsi mennä illalla seisomaan takapihalle yksin :). Juuso teki just ruokaa ja nyt siirryn viikonlopun viettoon -Umppu

Lue edellinen postaus. Mitä on akustiikkatapetti

 

11 kommenttia

 1. Ninnuli kirjoitti:

  Ihan perus ruuhkavuosien äiti -toiveita. Mä uskon, että lähes jokainen äiti ajattelee välillä näin. Mä ainakin. Ja olen saanut toteutettua tällaisen viikon. Näin ystäviä rauhassa, luin, katoin Netflixiä ja konmaritin kotia. Ja otin jopa pari ylityövapaata töistä, että sain puuhailla rauhassa. Se viikko kyllä voimaanutti pitkäksi aikaa. Toivottavasti saisit tällaisen viikon onnistumaan. Mulle ainakin antoi voimia perusarkeen ja voimia jaksaa äitinä.

  • primebody kirjoitti:

   Siis voiko tämä olla toteutettavissa? Annoit mulle ihan uskomattoman toivon!

 2. Handis kirjoitti:

  Kuulostaa niin järjettömän tutulta. Itse ”vain” yhden lapsen äitinä välillä haluaisin oikeasti hengähtää ja olla hiljaa yksin kotona, mutta kahteen vuoteen ei ole onnistunut kuin se yksi päivä.

 3. ÄkäinenTäti kirjoitti:

  Yhdyn toiveesi ? 13-vuotta äitinä (kolme lasta) ja vielä ainakaan tälläistä mahdollisuutta ei ole tullut. Kaksi yötä olen saanut olla yksinään kotona pari kertaa ja sekin on ollut jo ihanaa. Olisipa ihanaa ja rentouttavaa.

 4. Äippä kirjoitti:

  Täällä mamma joka parhaillaan viettää viikon yksin kun muu perhe hiihtolomalla mummolassa lapissa 🙂 ja minä jäin kotiin töihin =lomalle 😀
  Yksin shoppailua, kotona rauha tehdä mitä lystää jne tekee tosi hyvää näin kerran vuodessa. Eli ymmärrän tätä salaista toivettasi erinomaisesti.
  Tosin sanottakoot myös kolikon kääntöpuolena kun tukiverkosto 800km päässä, niin iltahoito yms pikkuapua ei ole mahdollista saada.

  • primebody kirjoitti:

   AI että <3 nautippa nyt itsestäsi ja malta olla juurikin yksin!

 5. s kirjoitti:

  Kyllä samoja toiveita täälläkin.

  Asiasta kolmanteen, olisiko sinulla vinkkejä maksaläiskien piilottamiseen/meikkaukseen? Osaat meikata niin hienosti niin siksi ajattelin jos osaisit neuvoa? Tai osaatko sanoa millä niitä voisi ehkäistä tai hoitaa jo syntyneitä? Välillä toivoton olo kun kasvot läikikkäät..
  Kiitos kivasta ja asioihin kantaaottavasta blogista!

  • primebody kirjoitti:

   Mulla ne on hälvennyt raskauksien jälkeen. Niihin on olemassa erilaisia voiteita.. tosin en tehosta tiedä. Mulla myös mikroneulaus auttoi

 6. Jaana kirjoitti:

  Tuli mieleen, että mitähän miehet olisivat kirjoittaneet vastaavaan tekstiin, jos saisivat olla viikon yksin kotona. Järjestelyä, siivousta, kaupassa käyntiä? En usko 😀 😀

 7. Huhhuh kirjoitti:

  Lapsettomana ihmisenäkin ajatukset on samat. Teen kahta työtä ja täydennän lisänä yliopisto-opintojani parempien työpaikkojen toivossa. Päivät olen töissä, osan myös illoista. Jos en ole töissä, opiskelen. Haluaisin myös siivota, viedä kirpparille vaatteita, käydä läpi vaatekaapit jne, mutta en ole ollut lomalla moniin vuosiin opintojen ja kesätöiden vuoksi, joten harvassa on ne päivät että aika ja jaksaminen kohtaavat. Ulkomailla taisin käydä viitisen vuotta sitten pidennetyn viikonlopun verran. Mielenkiinnolla odotan, josko ensi kesänä olisi mahdollista olla edes pienellä lomalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.