Hae
Prime Life by Umppu

Mitä on akustiikkatapetti?

 

Kuvassa primeri

Primeri

Kolme lasta ja muuta ei tavitakkaan siihen että desipelit nousee kotona. Meillä kotona hetki sitten remontoitiin vanhat rappuset Virttyneet rappuset saivat uuden ilmeenSilloin kun olin valitsemassa rappusten pintamateriaalia  Suomen betonileimasimesta Tampereen Nekalasta ihastuin heti  kimaltaviin näytteisiin ja kysyinkin mitä nämä mahtaa olla. Sain vastaukseksi että ne on akustiikkatapettia. Mitä on itse akustiikka tapetti?  Se on usi konsepti Suomen tapetti-markkinoilla. Se on vesipohjainen, saumaton kuitutapetti, joka sopii loistavasti asuin- ja liikekiinteistöjen sisustukseen! Hankin tätä itseasiassa ensin liikkeeseeni missä remontti on ollut jo hetken käynnissä. Sielä huonekorkeus on useita metrejä ja akustiikkalevyt on mielestäni jotenkin vanhanaikaiset ja rehellisesti sanottuna ne on rumia.. Ja nyt kun haukkumisen makuun pääsin niin ne ovat vielä aivan poskettoman kalliitakin. Ihastuin tapettiin  niin paljon että halusin sitä myös kotiin. Olin lopen kyllästynyt vanhaan tiilikuvioiseen tapettiin olohuoneen seinässä, joka sai nyt lähteä.

Tämä tuote myydään pusseissa. Pussin  sisältö muistuttaa villaa. Pussillisella nestemäistä kangastapettia tapetoit 3-5 neliömetriä seinäpintaa. Pussillinen tapettia maksaa 34-80 euroa, jolloin neliöhinnaksi tulee keskimäärin 16-27 €/neliömetri. Laittamiseen ei tarvita, kun sekoitusastia, vettä ja lasta millä pinta viimeistellään.

Näitä on saatavilla useissa aika luonnollisissa väreissä. Kotiin valitsin vaaleanharmaan, mikä on vielä näissä kuvissa märkä ja näyttää siksi tummemmalta. Liikkeellä on musta, mikä on aivan sairaan mageen näköinen. Olin ensin itse kuvitellut laittavani tapetin, mutta onneksi käännyin ammattilaisen puoleen. Luotin Koti Korjaamon Tarmoon, sillä olin niin tyytyväinen hänen tekemiin rappusiin edellisessä remontissa. Homma on suht aikaa vievää ja uskon, että itsellä olisi mennyt ikä ja terveys.

Seinän pitää olla puhdas ja siihen levitetään ennen tapettia primeri. Primeri on juuri tähän tarkoitukseen tarkoitettua ja se tekee tapetille paremman tarttumapinnan. Primeriin saa myös pigmettiä, mitä esimerkiksi käytimme liikkeessä mustaan seinään. Primeri pitää levittää edellisenä päivänä ja silloin kannattaa myös sekoittaa tapettimassa. Tapettimassa annetaan vetäytyä yön yli ja siihen kannattaa varata aika suuri astia. Massa säilyy useita päiviä suojattuna muovin alla. Suuri pinta suositellaan kuitenkin tekemään kerralla. Massa kuivuu noin 3 vuorokautta.

  • Sopii kaikenlaisille pinnoille
  • Helppo levittää
  • Vesipohjainen
  • Luonnonkuituja, kierrätysmateriaalia
  • Biologisesti hajoava
  • Myrkytön ja hajuton
  • Tasapainottaa huonetilan kosteutta
  • Parantaa akustiikkaa ja vaimentaa ääntä
  • Työkaluiksi tarvitset vain muovilastan ja sekoitusastian

Me aloitettiin remontoimaan liikettäni alkuviikosta ja nyt massa on jo aika hyvin kuivunut. Sen vaikutuksen todella huomaa. Kampaamoissa on haastavaa aina akustiikka asia, sillä meillä ei ole paljon ääntä blokkavaa materiaalia, kutan vaikka asuinhuoneistoissa. Toivotaan nyt että tästä on apua. Toivon myös että meidän kodin olohuone muuttuu hieman rauhallisemmaksi ja äänitaso vaimenee. Nyt kun on aiemmin ollut työpäivän hälinässä ja tulee kotiin hälinään niin huomaan, että kaipaan hiljaisuutta. Akustiikkatapetti ei tule kuvissa ihan oikeuksiinsa. Molemmissa väreissä on mukana hopeaa hippua, mikä tekee kauniin välkehtivän pinnan, mutta ei ole ainakaan omaan silmään liian ”glitterimäinen”.

Jos haluat nähdä seinän livenä niin tervetuloa piipahtamaan Primessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Lue edellinen postaus: Kun perse tulee kaksi tahtia jäljessä

Mukavaa viikonloppua -Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.