Hae
Prime Life by Umppu

Ärsyttävimmät kommentit

Blogia jo vuosia kirjoittaneena törmää jos jonkinlaisiin kommentteihin. Lähes joka postaukseen mikä yhtään herättää tunteita tulee aina ne tietynlaiset kommentit. Välillä tulee itselle sellainen olo että keksikää nyt jotain muuta.  Ärsyttävin ehkä on:

No nyt kyllä oli sulta aivan pohjanoteeraus. Kommentti jatkuu aina erilaisilla haukkumasanoilla kuten tyhmä, idiootti tai jokin muu. En voi olla koskaan kaikkien lukijoiden kanssa samaa mieltä, enkä myöskään ala muuttamaan omia mielipiteitä vain sen vuoksi että mun pitäisi miellyttä jokaista.  Se on sitäpaitsi mahdotonta. On rikkaus että asioista ollaan eri mieltä ja siitä saadaan aikaiseksi keskustelua ja huom keskustelua. Mun kanssa saa olla erimieltä, mutta jos sanotaan että ajattelet niin mustavalkoisesti asioista niin ehkä kannattaa lukea se oma kanta ja kommentti vaikka pariin kertaan. Onko pohjanoteeraus sitä, että sanoo oman mielipiteensä?

Seuraavana kakkosena on ehdottomasti: En voi  lukea tekstiäsi, koska silmäni vuotaa verta noista kirjoitusvirheistä.. tai samaan asiaan liittyen: opettele kirjoittaan. Kirjoitusvirheet antavat sinusta todella tyhmän vaikutelman.. Mitenkä joku voi kirjoittaa julkista blogia, kun ei osaa edes kirjoittaa. Etkö oikolue ollenkaan tekstejäsi? Tähän haluan sanoa että työstän asiaa kokoajan mahdollisuuksien mukaan. Kukaan ei pakota kenekään lukemaan blogiani hengenmenetyksen uhalla, eli jos koet sokeutuvasi kirjoituksistani niin ole hyvä ja vaihda sivua. Valitettavasti mulla ei ole tässä elämäntilanteessa aikaa mennä minnekkään kirjoituskurssille tai yliopistoon opiskelemaan. Tiedän ja tiedostan ongelmani ja osaan elää sen kanssa ja toivottavasti myös moni lukijani.  En silti koe että tarvitsen siitä päivittäistä muistuttelua, enkä myöskään jaksa aloittaa jokaista postausta luettelemalla kaikki vikani, mitkä ei ehkä ensipurasulla tekstistä käy ilmi.

3. Ennen pidin blogistasi, mutta nyt kyllä tämän postauksen jälkeen en kyllä lue tätä enää koskaan. Aina jos vastaan tähän kommentiin ihan sama mitä, niin perään tulee vielä, että oli vielä pakko käydä kurkkamassa vastasitko kommentiini. Kommentoija uhkailee lopettavansa lukemisen, mutta käy kuitenkin aina tarkastamassa onko tullut uutta postausta 😉 ihan vaan huvikseen. Mietin aina että mitä tällä blogin lukemisen lopettamisen uhkailulla halutaan viestiä..

4. Joo kannattais lukea tutkimuksia ennenkun alkaa asiasta mistä ei mitään tiedä niin huutelemaan. Perään lisätään erilaisia linkkejä asiasta, mitkä on ehkä ärsyttävimpiä ikinä. Jos postaukseen tulee 110 kommenttia ja niissä on 30:ssä erilaisia linkkejä niin valitettavasti en ehdi niihin tutustumaan/vastaamaan (se veisi aikaa tunteja vuorokaudesta mitä minulla ei ole). Vaikka jokin asia olisi jonkun lukijan mielestä eri tavalla, niin se ei silti tarkoita sitä että se vaikuttaa mun omaan mielipiteeseen. Me ajattelemme asioista eri tavalla ja se vaan on asia mikä pitää hyväksyä. Eihän täällä voisi kirjoittaa mitään, koska kukaan ei ole joka alan asiantuntija.

5. Megakommentoijat: he kommentoi blogia eri nimillä ja keskustelee itsensä kanssa kommenttiboxissa. Usein se alkaa jollakin negatiivisella ja heti perään tulee kommentti ”komppaan edellistä kommentoijaa”. Nämä ihmiset haluavat usein dissata ja keksivät nimimerkkejä ”Maija”, Pekka yms. Mun mielestä tää menee jo yli hilseen ja pakko sanoa, että kyllä on pakko olla jotain omia patoutumia tai ongelmia, mikä tämän aiheuttaa. On hirveä vaiva ja jos syy siihen vaivaan on vain saada mulle esim paha mieli niin se on jo sairasta.

6. Malttamattomat! Käyvät jättämässä kommentin ja jos en ole sitä heti hyväksynyt (käyn blogissa usein vain kerran päivään) niin on tullut jo useita muita kommentteja… kuinka naurettava ihminen olen kun en ole julkaisut kommenttia ja siinä jo samalla haukutaan, kuinka lapsellista on julkaista vain itseäni ylistäviä kommentteja :). Julkaisen pääsääntöisesti kaikki kommentit ja myös ne mitkä ei ole kanssani samaa mieltä. Jengi ei vaan tajua, että mulla on työ ja perhe ja en päivystä täällä onlinessä kokoaikaa.

7. Kun kirjoitat julkista blogia niin kestä kritiikki. Oon jo aiemminkin kysynyt mitä on oikeasti kritiikki. Joku voi sen selventää mulle. Ei se että kirjoitan blogia omilla kasvoillani ja omilla ajatuksillani tarkoita että se olisi syy oikeuteen kirjoittaa kenestäkään ihan mitä tahansa paskaa, mitä sylki suuhun tuo.

8. Kaikki tietävät… he käytännössä omasta mielestään asuvat meillä ja tietävät mitä meidän seinien sisällä tapahtuu. He tietävät kuinka kasvatan lapsiani ja mitä virheitä siinä asiassa teen. He tietävät että elämäni koostuu suurimmaksi osaksi että ”sometan kotona ja juoksen kuvaamassa itseäni”.. Nää on aina hauskoja kun kuulee mitä mun elämässä tapahtuu ja mitä teen ja yleensä niissä ei ole ei päätä ei häntää.

Jos vastaisin näihin ihan suoraan mitä ajattelen niin jengi varmaan sekois. Vaikka moni lulee että kirjoitan aina suoraan mitä ajattelen niin pakko myöntää että joudun usein nukkumaan yön yli ja hengittämään rauhallisesti.  Mitä jos vastasinkin niihin ihan suoraan mitä ajattelen? Tietyllä tapaa en voi, koska pitää pysyä asiallisena. En saa lähteä mukaan jengin juttuihin. En saa provosoitua mistään kommentista… enkä mennä kommentoijan tasolle…

 

Mitä jos joskus kirjoittaisinkin että haista sinä vittu johonkin kommentiin? No siitä seurais nuo yllämainitut. Kuinka lapsellinen olen, en kestä kritiikkiä ja vedän herneet nenään.. Tää on aina loputon suo, jotenka varmasti ehkä moni tajuaa miksi en usein edes vastaa näihin kommentteihin.  Se lähtee kirjaimellisesti niin limpusta.

Jos mää voisin antaa ihan vinkkinä ihmisille ketkä harrastavat kommentointia sellaisen asian että: Kun kommentoi niin mieti että asia on sellainen minkä sanoisit myös kasvotusten. Sinne tekaistujen nimimerkkien taakse on niin helppo piiloutua. Ettei koko postaus olisi vaan tätä niin haluan kiittää mun lukijoita myös niistä ihanista kommenteista mitä olen saanut. Vertaistuki on sitä parasta ja haluan kiittää ihan jokaista teistä kommentiesta.

Lue edellinen postaus: Miksi isän kanssa kaikki sujuu paremmin?

 

Kiitos kuvista Noora Näppilä

-Umppu

 

19 kommenttia

 1. Sara kirjoitti:

  Harmillisen monella ihmisellä katoaa ymmärrys siitä, että julkisesti menestyvää blogia kirjoittavakin on myös oikeasti vain ihminen. Täydellistä ei ole olemassa ja juurikin siitä syystä tää maailma on niin siisti paikka olla. Vaikka se ehkä niille negakommentoijille osuukin pahaan paikkaan niin eivät hekään ole täydellisiä, harmi juttu.
  Luen blogiasi aktiivisesti enkä ikinä ole takertunut esim. kirjoitusvirheisiin koska hei mäkin teen niitä, niin mitäsitten! Kirjoitat älyttömän fiksusti eri aiheista ja ennenkaikkea otat kantaa ajankohtaisiin asioihin ja sanot ehkä ne asiat mitä muut miettivät mutta ei vaan ääneen pysty sanomaan! ??❣️

 2. Elina kirjoitti:

  Hauskoja ja samaa mieltä, että juurikin osa tuon tyylisistä kommenteista ärsyttää jo ihan lukijana. Ainoa kohta missä olen erimieltä on tuo kohta 4. On ihan totta, ettei mielipideasioista voida väitellä, toinen tykkää sinisestä ja toinen punaisesta, mutta sitten on niitä asioita, jotka pohjautuvat faktoihin ja ne ovat ja pysyvät faktoina vaikka mitä mieltä haluaisi olla.

  • primebody kirjoitti:

   Joo ehkä selitin asian hieman epäselvästi 🙂 oon ihan samaa mieltä että fakta tieto on fakta.

 3. JK kirjoitti:

  Tuli mieleen se taannoinen postaus kun näin äsken tämän uutisissa: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005564625.html

 4. miia kirjoitti:

  Eli ainoat mistä pidät ovat ylistäviä kehukommentteja ja täysin samaa mieltä olevat. Kyllä kävis tylsäksi jos muut lopettais kommentoinnin.

  • primebody kirjoitti:

   Sanoinko noin? Taisit päätellä ihan itse 🙂

  • Näinpä! kirjoitti:

   Hyvä esimerkki mustavalkoisesta ihmisestä, joka ei ymmärrä lukemaansa.

  • Nanna kirjoitti:

   Ainahan sä Umppu korostat sitä ”sisäänlukutaitoa”, niin tässä kommentissa sitä nyt on käytetty 🙂

 5. Milla kirjoitti:

  Olen pahoillani, minäkin olen joskus linkannut sinulle artikkelin johonkin postaukseen, missä siteeraasit jotain lehtiartikkelia väärin. Luulin, että julkista blogia pitävä haluaisi herättää keskustelua. Uskoin myös, että sinulla olisi ollut halua oppia eikä vain puhua. Minun mokani!

  • primebody kirjoitti:

   En tarkoittanut asiaa ihan noin… mutta varmaan ymmärrät että jos vastaisin kaikkiin kommentteihin ja lukisin kaikki linkit kuluisi siihen päivä aikaa, mitä minulla ei ole.

 6. Juupajuu kirjoitti:

  Yks ärsyttävin ryhmä on tahalleen väärin ymmärtäjät, kuten toi nimimerkki ”miia” tossa yläpuolella…huoh. Ja siis en ikinä koskaan ymmärrä, miksi nämä mielensäpahoittajat lukevat blogeja, joista tulee paha mieli. He varmaan syövätkin pahaa ruokaa ja sitten kiroavat loppupäivän, että olipas kamala lounas 😀

 7. Anile kirjoitti:

  Voi ristus………………..kysehän oli asiattomista kommenteista…………juuri tälläisistä !

 8. Iida kirjoitti:

  Heippa, kysymykseni ei liity tähän postaukseen mutta pakko kysyä, mistä teidän liikkeen valaisimet (timantti pyöreät katto valaisimet) On?! Oon yrittänyt etsiä niitä netistä mutta mistään ei löydy. Kiitos jo etukäteen!!

 9. meri kirjoitti:

  noi tutkimustiedot on tosiaan välillä ärsyttäviä, mutta jos alkaa kirjoittamaan postausta esim. d-vitamiinin syöminen on turhaa, niin siinä varmaan toivoisi postaajan tekevän sitä taustatietoa etukäteen ennen kuin julkaisee omia mielipiteitä tai kokemuksia :’D en nyt tiedä liittyykö sinuun suoranaisesti, ja tietty monesta eri näkökulmasta on monia eri tutkimuksia ja tuloksia. toinen sanoo, että kissankarvat tappaa ja toinen, että ne antaa kymmenen vuotta lisää elinaikaa

  • primebody kirjoitti:

   Joo näissä asioissa olen samaa mieltä. Toki joissain asioissa voi olla silti eri mieltä vaikka tutkimus toisin kertoo.

 10. seffe kirjoitti:

  Koita päästä pois negatiivisuuden kehästäsi. Jos ärsyynnyt joistakin kommenteista, niin anna mennä ohi vaan. Miksi palaat niihin rypemään oikein kirjoittamalla erillisen postauksen? Negatiivisuus ruokkii vain itseään.

  • primebody kirjoitti:

   Palaan niihin siksi että moni miettisi omaa some käyttäytymistä. Sitä että sanoisiko asiat kasvotusten vai huuteleeko nimimerkin takaa mitä sylki suuhun tuo…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.