Hae
Prime Life by Umppu

Kaikilla on oikeus urheilla!

Olen urheillut läpi elämäni muutamaa raskaus paussia lukuunottamatta. Jokin siinä urheilussa on aina viehättänyt, koska aina se on vetänyt mukana. Moni on elänyt noin 5 vuotta sitten alkanutta hervotonta fitness buumia. Siihen innostui moni ja bikinifitness oli monen tytön unelma. Kuten myös mun.

Mää oon monesti miettinyt sitä miksi siihen ylipäänsä lähdin mukaan. No.. ei siitä sen enempää. Musta on tosi surullista nykyään kuulla tavallisilta ihmisiltä sanottavan että ei kehtaa mennä salille, kun sielä on vaan jotain fitness tyyppejä. Mää sanon painavalla äänellä että kaikilla on oikeus urheilla. On varmasti tiettyjä urheilu ja treenipaikkoja mitkä houkuttaa tietyn tyyppisiä treenaajia ja jokin paikka saattaa olla keskittynyt johonkin tiettyyn lajiin. Se ei silti estä sitä etteikö kaikki olisi sinne tervetulleita niin ikään, kokoon, väriin tai sukupuoleen katsomatta.

Mää käyn Fustrassa Tampereen liikuntamaailmassa ja mulla ei ole kertaakaan ollut sielä tunnetta että mua hävettäis tai että en kuuluisi porukkaan. Mää en mieti myöskään nostelenko kilon pinavia painoja, jos ne on mulle sihen liikkeeseen sopivat. Toki käyn aina päiväsaikaan milloinka on suht rauhallista. Sielä on laidasta laitaan porukkaa eikä vielä kukaan oo mulkassut sillä silmällä että mitä sää täällä teet.

Kaikilla ei ole samat tavoitteet liikunnassa. Toiset treenaa ulkonäköpainotteisesti ja toiset taas hyvinvoinnin. Kaikilla on silti siihen oikeus. Mää en halua että kukaan joutuu kokemaan salilla sellaista fiilistä etteikö olisi oikeutta olla sielä yhtälailla kun muut.

Se tahti millä olen joskus nuorena treenannut versus nyt on kaukana siitä ja tarkoitusperäkin on muuttunut. Ei mun tai jonkun muun treeni ole yhtään sen etuoikeutetumpaa ja se pitäisi kaikkien muistaa. Joku voi haluta tulla salille vaikka vaan venyttelemään ja toiselle se voi olla viikon kohokohta sosiaaliselle elämälle. Joku taas treenaa tavoitteellisesti jotain lajia tai kilpailua kohden. Kaikki on sielä silti saman arvoisia.

Se että joku on vaikka hieman lihava niin hänen oloaan tuskin helpottaa toisten ihmisten tuijottelu saati naureskelu. Ihan pienelläkin asialla voit tukahduttaa sen viimeisenkin liikunnan yrityksen. Jos joku tekee jollain laitteella päin honkia niin ehkä voi ystävällisesti tarjota apua, eikä naureskella saati kuvata sitä salaa someen.

Mää tykkään itse siitä, että me ollaan saatu erilaisia esikuvia. Kaikki ei ole niitä ”täydellisiä” ruskettuneita, treenattuja ihmisiä vaan sellaisia joihin voi samaistua. Samaistuminen on aika tärkeässä roolissa ainakin mulla itselläni. Loppupeleissä meistä todella pieni prosentti näyttää siltä mitä esimerkiksi some meille tyrkyttää joka päivä. Jo se että liikut vaikka kerran viikossa on mahtavaa verrattuna siihen, ettet liiku koskaan. Jos asettaa itselle epärealistisia tavoitteita niin liikunta saattaa tuntua pakkopullalta. Kannattaa lähteä kevyesti liikkeelle.

Annetaanhan kaikille mahdollisuus liikkua hyvällä mielellä ja energialla! Ulkona on aivan ihana ilma vaikka vähän pakkanen kipristääkin. Olin jo aamulla 8 aikaan liikkeellä tyhjentelemässä kaappeja, että saan remontin tieltä tavaraa pois. Pian vien lapset hoitoon ja lähden apuriksi raksalle. Homma pitäis saada tänään valmiiksi, jotenka varmaan iltaan asti riittää hommaa. Kaikkia hölmöjä päähänpistoksia sitä saakin aikaan.. Mukavaa sunnuntaita kaikille

Lue edellinen  postaus: Voihan aktiivimalli

Asu Biancaneven* tulevaa mallistoa. Saatavilla noin marraskuussa

-Umppu

5 kommenttia

 1. Saaruska kirjoitti:

  Voi ihana Umppu! Sinun kasvoista paistaa ihana aurinko, säteilet ja se ulottuu tänne asti. Oli niin hyvä veto sinulta lähteä Dubaihin lepäämään. Kun äiti voi hyvin, niin koko perhe voi hyvin. Jatka samaan malliin <3

 2. Mariem kirjoitti:

  Ihana kannustava teksti <3 Myöskään ulkonäkö ei kerro suorituskyvystä kaikkea, joskus "hieman lihava" saattaa olla varsin kovassa kunnossa ja peitota peiliä tuijottavat pakaran pumppaajat monellakin mittarilla 😀
  Upea biancavenen asu, mutta onkohan se saatavilla maaliskuussa eikä marraskuussa 😀
  Tsemppiä remppaan!

 3. Lila kirjoitti:

  Ohi aiheen kysyisin mitä huulikiiltoa sulla on käytössä? ? kiinnittänyt huomiota viime päivinä sun instastoorissa… super kiva väri, nude mutta vähän jotai blingblingiä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.