Hae
Prime Life by Umppu

Kuka helvetti kysyy mieheltä?

Taas tässä liikkeen remontin alla olen myynyt tavaraa pois nurkista ja koittanut saada raivattua tilaa. Esimerkiksi kalusteita on ehkä vähän huono lähteä myymään minnekään kirpputorille ja siksi käytän paljon Toria ja esimerkiksi omaa faceani tavaroiden kierrätyksessä ja myymisessä.

Kuten voitte mun kärsivällisyydellä arvata meni taas pata jumiin ja kuppi nurin..  Mua ihmetyttää se että kun myyt käytettyä tavaraa niin mikä siinä on niin vaikea ymmärtää että se on käytetty! Se ei ole uusi vaan käytetty. Jos vaikka tuotteen ovh on esimerkiksi 100€ ja pyydät siitä 20-5€ on se mun mielestä ihan kelpo hinta käytetylle tavaralle. Jos ostaisin 100€ maksavan tuotteen 20€ niin en missään nimessä oleta että se on kuin uusi. Jos haluan täysin priiman tuotteen on mun ostettava se uusi, eikä käytettyä.

Jos haluan tavarasta eroon laitan sen aina ilmaiseksi toriin. Oletan että jos laitan ilmoitukseen nopeiten noutavalle niin se kuka laittaa viestiä: Voisin hakea ”hyllyn” tunnin päästä… Niin kuvittelen että hän on jo etukäteen miettinyt millä hakee hyllyn ja jos vielä on ehdottanut itse aikaa niin pääsee silloin hakemaan. Mitenkä just siinä hötäkässä auto hajoaa tai ripuli yllättää tai mies onkin napannut auton, eikä haku onnistu. Kaikille vinkkinä: Kun olet ostamassa jotain niin mieti ensin saatko sen ylipäänsä noudettua ja kuinka nopeasti. Jos joku antaa tuotteen ilmaiseksi niin harvoin siihen kuuluu kotiinkuljetus.

Torin kautta tulee usein maileja ja vastaan niihin aina saapumisjörjestyksessä. Se on vielä suht jees, vaikka aiheuttaakin vähän säätöä mutta pääsääntöisesti toimii. Mutta jos myyn jossain kirppisryhmässä… niin…. AV on ehkä vittumaisin kirjainlyhenne mitä tiedän. Jos aiot ostaa niin osta. Miksi tuote pitää varata? Antaako se lisää miettimisaikaa vai pitääkö kysyä mieheltä?

Mitä se mies siinä tekee? Jos kirjoitan että myyn nopeiten noutavalle niin myyn sen myös sille. En odota viikkoa AV kysyn mieheltä vaan myyn sen sellaiselle ihmiselle kuka sanoo että ostan tuotteen ja mistä voi noutaa. Mitenkä oikeesti jengi sekoo noissa kirppisryhmissä? Saati jos myyt lastenvaatteita… on kai/kai mittaa ja hyvä ettei persreijän leveyttä pyydetä. Jos myyt vaatteita mitkä maksaa 50c niin kuka jaksaa nähdä sen vaivan että pukee erikseen Ikeakassillisen vaatteita lapsen päälle ja kuvaa ne eri asennoissa … ja mielellään ulko sekä sisävaloa ettei värit vääristä. Sitten on kiskurit erikseen.. Varsinkin lastenvaatteita myydään tyyliin yli ostohinnan ja myyntitekstissä on: porkkanatahra rinnuksissa, polvi puhki housuissa, vähän nukkaa ja sauma revennyt. ”Tätä tuotetta ei enää saa kaupasta”. Jotkut vaatteet säilyvät hyvinä pitkään, mutta ne silti kuluu. Käytetty on käytetty ja piste.

Miks mulla meni tää nyt nin tunteisiin oli syystä että.. myin tuotteita 3kpl ja myyn ne nopeiten noutavalle. -”Varaan yhden ja ilmoitan illalla otanko”.. kaupat on sovittu  jo ihan toisen ihmisen kanssa, koska hän ottaa kaikki tuotteet kerralla ja tästä ”ilmoitan illalla” varauksesta on kulunut viikko eikä (otan tuotteen) ilmoitusta ole tullut. No tietenkin sinä päivänä kun tuotteita ollaan tulossa hakemaan hän kysyy koska voin tulla hakemaan? -No et koskaan kun ne on jo myyty.. -Luulin että varaukseni silti säilyy kun olin ekana..

Eikö muilla mee koskaan järki näissä myymisissä? Mää en edes kehtasi varata mitään tuotteita ja olla A: ilmoittamatta koska tulen hakemaan tai B: olettaa että se tuote johon olen viikko sitten kirjoittanut että ilmoitan illalla olisi enää minulle varattu. Ylipäänsä mitenkä kukaan edes varaa mitään tuotetta jota ei ole aikomuksissakaan noutaa. Tai jos joku varaa tuotteen ja laitat henkilölle viestiä .. vastaa se siihen viikon kuluttua..

Jahka saan aikaiseksi niin teen ig:ssä oman kirppistilin. Sielä on mun säännöt eli OSTAN on ainut kommentti minkä hyväksyn ;). Ei varauksia tai kysyn mieheltä. Mutta loppu hyvin ja kaikki hyvin. Olen saanut myytyä yhtä kaapistoa lukuunottamatta kaikki tavarat pois remontin alta. Tänään pitäisi vielä piipahtaa ikeassa hakemassa yksi kaapisto ja 6 kaapinovea. Aikataulu on aika ripeä, koska olen varannut ihan yhden päivän remonttiin. Puramme seinän ja hieman lattiaa, mikä laitetaan kuitenkin sitten takaisin. Maanantaina tulee sähkömies ja siitä viikon päästä saadaan seiniin uus materiaali akustiikkatapetti.

Kuvan asu Biancaneve* Takki*  Housut*

Lue edellinen postaus: Mitenkä tapasin Juuson

-Umppu

 

27 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Minä kysyn tietenkin myös mieheltä, koska rahamme ovat yhteisiä eikä siinä kylvetä. Mutta jos olen ostamassa jotain kalliimpaa, mistä koen, että pitää kysyä niin kysyn ennen kuin edes laitan myyjälle viestiä.

  • primebody kirjoitti:

   Juuri tätä tarkoitin 🙂 On ihan ok kysyä mieheltä jos se ei kestä kahta viikkoa 🙂

 2. Emma kirjoitti:

  Mahtava kirjoitus ja niin samaa mieltä! Tästä on niin paljon kokemusta… tuntuu että netissä ihmisiltä katoaa ihan perus käytöstavat ja kohteliaisuus aivan täysin. Varataan tavaroita mutta ei vastata viesteihin. Varataan tavara ja sovitaan vielä noutoaika mutta ei ikinä tulla noutamaan. Sitten jos laittaa viestin että etkö tulekaan, tulee vastaus että sori en päässytkään. MIKSI EI VOI ILMOITTAA JOS EI PÄÄSE? On mennyt niin monesti hermot koko touhuun ettei tee mieli enää laittaa yhtään tavaraa myyntiin nettiin.

  • Minna L kirjoitti:

   Itse olen nykyään mieluummin lahjoittanut kuin yrittänyt myydä hirveällä väännöllä.

 3. limppu kirjoitti:

  Itse työskentelen silloin tällöin lahjatavaraliikkeessä ja niin raivostuttavia asiakkaat jotka miettivät vaikka pyyhenipsujen ostamista toista kymmentä minuuttia ja ottavat kuvia ja lähettävät miehelle… Ne on pyyhenipsuja haloo!

  • Ninni kirjoitti:

   Mitä väliä sulle on liikkeessä jos joku miettii pitkään? Ymmärrän pointin kun tavara on myyjän kotona ja haluaa että sen saa vain pois viemästä tilaa mahd nopeasti.

   Kai liikkeeissä saa katsella rauhassa ja harkita mielin määrin ja vaikka kävellä pois ostamatta mitään.

   Voihan ne nipsut tulla vaikka lahjaksi ja kysyy kuvalla/viestillä/soitolla toiselta että ”mitähän se näistä tykkää/onkohan tää miellyttävä väri”.

   Ihan eri asia kun tuote myynnissä jonkun kotona kuin kaupassa.

  • Anna kirjoitti:

   Pakko kysyä, että mistä tiedät heidän ottavan kuvia miehelle? Ja toinen asia niin miksi se sinua haittaa jos asiakas katsoo liikkeessä pyyhenipsuja 20minuuttia? Mistä sitä tietää mihin tarkoitukseen asiakas on niitä ostamassa? Aika kummallinen kommentti 😮

 4. Nimetön kirjoitti:

  Omat tilit meillä avioliitossa niin eipä tarvi ukolta kysellä?? ja aamen!!

 5. Elli kirjoitti:

  Pakko kertoa yks mahtava selitys jonka itse kerran sain mikronostajalta, joka tuli (onneksi vain) tunnin myöhässä mikroa hakemaan. Hänellä oli kertomansa mukaan kyydissään viimeisillään raskaana oleva nainen jonka oli pitänyt käydä vielä suihkussa ennen lähtöä ja siksi olivat myöhässä! Onneksi ei sentään raahannut tätä tulevaa mammaa sinne luhtitaloon mikroa katsomaan, kun ei ollut hissiäkään…. 😀

 6. Eija Sarkkinen kirjoitti:

  Just niin samaa mieltä!! . Ihmettelen kans tuota ”kysyn mieheltä” ,sillä jos joku kirppistavara on mun onnestani pois ,niin siinä ei kyllä mieheltä/vaimolta/kumppanilta kysytä yhtään mitään. Mä laitan ilmoituksiini en mittaa – en varaa , ensimmäinen noutaja saa tuotteen .

 7. Jasmiina kirjoitti:

  Ymmärrän niin hyvin mistä puhut! Itsellä palanut hermo monta kertaa myydessä/antaessa tavaraa fb- kirppiksillä, ettei mitenkään kiinnosta enää ikinä siellä julkaista mitään. Ihan käsittämätöntä juurikin noi, että myydään sitä 1 euron potkupukua ja siitä pyydetään kaikenmaailman mitat, vaikka oot ilmoittanut sen olevan 74cm?! Me niin tunteisiin täälläkin 😀

 8. Minna L kirjoitti:

  Näistä, varsinkin facekirppiksistä on ollut paljon juttua näiden yv ja av jne vuoksi. Itse myin lopulta Torissa mutta sielläkin näitä kysymyksiä riittää. Itseäni ärsytti nämä kun myyt jotain vaikka 3 eurolla ja sitten vielä kysytään jos ajelen jonnekin tuomaan tuotetta. Tai myytkö 2 eurolla?

 9. Lise kirjoitti:

  Siis tämä potenssiin sata. Mulla on menny ihan maku näihin kirppareihin ja roskalavatkin on tuskasia. Kerran laitoin roskalavat-ryhmään kysymyksen, että oisko jollain tarvetta banaanilaatikoille, että löytyis seittemän kappaletta ja menee yhdella kertaa nopeimmalle hakijalle. Noh, Maija Meikäläinen sitten ilmotti että hän tulee heti, mikä osote. Laitoin osotteen ja hän saapuu paikalle. Kävellen. Siinä sitte kun avaan ulko-oven nii hän sanoi, että hän just alkoi miettimään, että miten saa kaikki laatikot yksin, kun on kävellen… Siis haloo.
  Näitä tarinoita ois tuhat ja sata, ja kyllä on menny hermo niin, että tästä lähin kerään kaiken tavaran kerralla johki laatikkoon ja hommaan kirpparipöydän, kun sekin taitaa olla pienempi vaiva, kuin noi fb-kirpparit sun muut.

 10. Heli kirjoitti:

  Todellakin juuri tuohon samaiseen asiaan menee hermo. Koitin muuton yhteydessä myydä/antaa tavaraa eteenpäin. Koin loppujen lopuksi helpommaksi heitellä vaan kaiken ylimääräisen kanan roskiin, kun lähti järki Just tähän, että varataan ja odotellaan ja ei häntäkään ym. Turhaa ylimääräistä työtä ja ressiä vaan itelle, ku koko ajan oot kotona ku joku tulee hakee ja kas kummaa ei tuukkaan 😀 miksi ihmiset ei voi vaan sanoa, että ostan/otan ja tulla hakemaan… Huh huh mitä säätöä…

 11. Sanzu V kirjoitti:

  Minä pitkästä aikaa pistin asuinpaikan Facebookin kirpparille annetaan -ilmoituksen ehjistä, käyttökelpoisista kahvimukeista. Eli en halunnut niistä rahaa, mutta en halunnut roskiinkaan heittää.

  Samantien tuli tuo AV ja kysely, koska voi hakea ja mistä. Vastasin, ei kuulunut KOLMEEN PÄIVÄÄN mitään.

  Lopulta tägäsin varaajan ilmoitukseeni ja kysyin, koska meinaa hakea. ”En mä ehdikään hakea niitä, vapautan”.

  Siinä vaiheessa päätin jättää leikin, poistin ilmoitukseni ja ne mukit odottaa autossa pakattuna edelleen =D.

  Maaliskuussa alkaa keittiöremppa ja pitäisi tuota vanhaa keittiötä (tai osaa siitä) tarjota jollekin haluavalle (keittiömyyjäkin suositteli, on sen verran hyvässä kunnossa ja puiset ovet), en tiedä jaksaako tai siis kestääkö mun hermot kuitenkaan… 😉

 12. Henna kirjoitti:

  AAMEN! Voi jeesus että tää nettikirppistely on menny ihan pelleilyks. Niiin samaa mieltä tästä kaikesta!

  Ja yks vielä mikä ärsyttää on ”tarjoa, myyn jos hinta miellyttää” 😀 Tätä näkee varsinkin lastenvaatteiden merkkikirppiksillä. Ja sit ne hemmetin 50c/kpl bodyt, johon lisätään postikulut tai voit noutaa jostain metsästä. A) en jaksa noutaa mitään yhtä bodyä yhtään mistään ja B) jos oot valmis myymään sen 50c/kpl ni vie suoraan hyväntekeväisyyteen, sillä joku niitä aidosti tarvitsee 😀

  Etin just pojalle 68-74cm vaatteita ni joku tarjos mulle kympillä käytettyjä hennesin housuja, koska siinä oli postikulut mukana 😀

 13. Tessa kirjoitti:

  Osaan kyllä samaistua. FB kirppiksiä en käytä, mutta tori.fissä törmää näihin sankareihin jotka pyytää lisää kuviä, vaatii täydellistä tuotetta kun nimenomaan myydään edullisesti käytettyä tai sitten tinkaa…

 14. Tiitu kirjoitti:

  Just näin. Eniten vituttaa ne oharit, kun päivystät turhaan kotona kun ostaja ei tulekaan sovittuna aikana niitä hakemaan ? tuntuu etten siksi jaksa kirppistellä, kun ohareita yli puolet myynneistä…

  Ja sit jotkut kaverit (??!) on sellasia, et tulevat valkkaamaan ja lupaavat maksaa tilille. No kas kummaa ku kysyn et mis maksu niin heidän pitää myydä ite ensin vanhat jutut pois ? ja juu, en anna enää maksuaikaa, vaan pyydän tämän takia käteisellä.

  Mutta oikein osuva kirjotus!!

 15. Ninni kirjoitti:

  Pari kertaa ole yrittänyt myydä jotain facen kirppiksillä, mutta kun ilmoituksen laatimiseenkin on 100 sääntöä ja silti teet jotain väärin ylläpidon mukaan.. sitten kaikki ne muut ihmeelliset (nämä tyyliin persereiän mittaukset) niin pari kertaa riitti sitä myyntiä.

  Torissa myynyt enemmän sen jälkeen (lastenvaatteet lähes kaikki annamme Hopeen) ja siinä ärsyttää, että kun ostaja ottaa yhteyttä tyyliin ”moi. Onko vielä myynnissä?” ilman nimeään tai mitään normaalia käytöstapaa.. Itse jos ostan niin laitan aina viestiin koko nimeni ja kysyn kohteliaasti. Tai mieluiten soitan. Ja sanon silloinkin nimeni.

 16. Hanna kirjoitti:

  Itse pysyn kaukana fb kirppisryhmistä juuri kuvailemiesi syiden takia. Ymmärrän täysin tuohtumuksesi, kiitos silti hauskasti kirjoitetusta ja osuvasta postauksesta. Nauroin ääneen tuolle ”hyvä kun ei persreiän leveyttä kysytä” – kohdalle ??

 17. Niina kirjoitti:

  Mua taas ärsyttää myyjät jotka esim torissa kirjoittaa että ”nopeimmalle hakijalle” ja kun laitan viestin tai soitan että tuun hakeen vaikka HETI niin tuote onkin VARATTU johonkin kellonaikaan asti. Mitä hittoa?!

 18. Jmv kirjoitti:

  Argh, mä niin samaistun tähän. Nykyään heitän mielummin vaikka roskiin, kun yritän facen kirpparilla myydä yhtää mitää. ?
  Meilläkin on yhteiset rahat ja tili, mutta ei tarvi silti kysellä voinko ostaa.. ?

  • Anna kirjoitti:

   Jokainen parihan voi itse sopia miten tekee. Itse kysyn siksi myös mieheni mielipidettä, koska hän on hyvin säästeliäs eikä turhia tuhlaile ja itse taas shoppailisin vähän liikaakin. Meille jo 40€ on iso summa rahaa.. Koen, että olisin hyvin itsekäs jos ostelisin mitä haluan mielitekojeni mukaan kun toinen yrittää säästää ja sijoittaa. Kunnioitan ja otan myös mieheni huomioon rahankäytössä(kin).

   • primebody kirjoitti:

    Joo kyllä se on ihan ymmärrettävää jos haluaa kysyä, mutta kyse onkin siitä ajasta. Jos varaa tuotteen ja muita on jonossa joka tulisi hakemaan tuotteen vaikka heti niin ”kysyn mieheltä” saattaa joillain kestää useita päiviä. Voisiko sitä ensin kysyä mieheltä ennenkun edes varaa tuotetta?

 19. kaiskaku kirjoitti:

  Luonto kiittää luonnon ystävää…

 20. Niina kirjoitti:

  Aijettä miten hyvä postitus!! Oon mouhonnut jo pitkään tuosta ”kysyn mieheltä”. Ymmärrän sen joo jostain isommasta mutta että se pitää tarkistaa joka ikisen bodyn ja toppahaalarin kohdalla.. Varmaan miehissäkin eroa että ovat kiinnostuneita ja haluavat antaa mielipiteitä, omaani ei voisi vähempää kiinnostaa :D. Tosin meillä on omat rahat joka sekin tietenkin vaikuttaa asiaan, jos olisi kaikki yhteistä niin ehkä tilanne olisi toinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.