Hae
Prime Life by Umppu

Hei tässä se mun mahani on ja epäonnistunut kauneusleikkaus

Kauneuskirurgia on yleistynyt valtavasti viimeaikoina ja se mahdollistaa ihmisiä oman kehon muokkaukseen. Se mahdollistaa toteuttaamaan toiveita ja korjaamaan ei toivottuja virheitä.  Uusi ohjelma Kauneuden hinta on todella mielenkiintoinen ja siinä on todella hyviä esimerkkejä siitä mitä esimerkiksi raskaus voi tehdä naisen keholle. Mulla on kolme lasta jotka ovat jättäneet kehooni jälkiä. Mulla ensimäisessä raskaudessa tuli yksi todella suuri raskausarpi vatsaan. Se tuli navan yläpuolelle silloisen napakorun lävistyskohtaan. Kun painoni tippui näytti se kohta keskellä vatsaa tyhjältä ilmapallolta. Iho oli kun roikkuva palli-iho. Vaikka se oli aina paidan alla piilossa, niin se on sellainen asia mitä tuijottelin päivttäin.

Päätin mennä palstikkakirurgin puheille (Tampereelle) kysymään voiko ylimääräisen nahan poistaa ja mulle kerrottiin että se on mahdollista.  Tästä on siis jo vuosia aikaa. Sanoin että haluan arven napaan ja niin että sitä ei huomaisi. Mulle kerrottiin että ympäriltä leikataan ylimääräinen iho ”donitsin mallinen pala ja arpi tehdään napaan.

Operaatio tehtiin paikallispuudutuksessa. Kun leikkaus oli ohi oli kipu aivan valtava vatsassa. Tuntui kun puukko olisi ollut vatsan läpi ja turvotus oli voimakas. Siinä sitten menin kipulääkkeissä kotiin lepäämään.. Kun otin haavalapun pois oli näky hirveä. Mun navan päällä oli kun sateenkari odottamassa kulta-aarteen noutajaa. Asia minkä halusin korjata oli 100 kertaa kamalampi. Ei auttanut edes itku markkinoilla. Jos voisin jollain kuvailla arpea oli se kun  tuore polttotatuointi. Arpi ei todellakaan ollut navassa, vaan kaksi senttiä sen yläpuolella.  Siitä seuraavat 2 vuotta missä ikinä olin bikineissä joku kysyi mikä sun navassa on? Se asia minkä halusin piilottaa ja kätkeä olikin nyt se huomion keskipiste.

Nämä kuva mitkä on yläpuolella on otettu uuden korjausleikkauksen jälkeen. Kuten näette kuvasta on ensimäisen leikkauksen pilalle menneen ommeljäljet tehneet tuollaiset auringonsäteet vielä kirsikkana kakun päälle. Nekin oli paljon pahemmat, mutta pilalle menneitä leikkauksia on vaikea ja haastava lähteä korjaamaan. Alkuperäinen arpi näytti siltä, että sen  oli joku kännissä ommellut. Mulle tehtiin toinen leikkaus Tallinassa. Vaikka kauneusleikkauksista ulkomailla varotellaan, niin itse voisin varotella osaa Suomen paikoista. Suosittelen aina tekemään taustatutkimusta. Mulla ei ole ensimäisestä leikkauksesta kuvaa, mutta tämä tilanne mikä nyt on on 100 kertaa parempi, kun se ensimäinen pilalle ryssitty.

Mua on niin kaduttanut koko leikkaus ja eläisin mielummin sen palli-ihon kanssa, mutta minkäs teet. Muistatte varmaan kun mulle tehtiin viime kesänä Fibrobalst käsittely luomiin. Laitoin Tiialle Petite Cabinettin viestiä, että voitaisiinko kokeilla sitä hoitoa tähän mun navan ihoon ja arpeen. Tässä vielä muuten  postaus luomien ennen ja jälkeen kuvista

 

Hoitomuotona tämä on aika uusi.  Fibroblast tekniikalla haetaan näkyviä tuloksia ilman kirurginveistä. Arpi on jo useita vuosia vanha mutta päätimme silti kokeilla. Rumemmaksi se ei voi mennä ja nyt ei ole suunniteilla tehdä enempää lapsia, jotenka sen kummempaa venymisvaaraa ei arvelle ole tulossa. Arpi kohtaan laitetaan ensin puudutusaine vaikuttamaan. Se saa olla siinä 45 min. Itse hoito ei juuri tunnu miltään. Mun IG:ssä on tästä viedeopätkä mistä saa selkeämmän kuvan mitä hoidossa tapahtuu. myös lukemalla aiemmat postukset on sielä kerrottu tarkemmin hoidosta.

Odotan innoissani hoidon tuloksia. Mun mielestä on hienoa että on erilaisia mahdollisuuksia ja että voi tehdä tälläsiä pientoimenpiteitä. En voi missään tapauksessa verrata tätä varmasti monen mielestä olematonta pikku arpea vaikka mainitsemani ohjelman asiakkaisiin. Olen jo oppinut elämään tän arven kanssa, mutta toki jos on mahdollisuus tehdä sille jotain niin haluan kokeilla.

Iho on hoidon jälkeen turvoksissa, mutta ei kipeä. Hoidettua aluetta rasvataan siihen kuuluvalla rasvalla ja desinfioidaan hopeavedellä. Pari päivää arpi oli hieman tahmainen, mutta paraneminen tapahtuu nopeasti. Lopullisen tuloksen odotteluun menee hetki aikaa.  Iho ei uusiudu hetkessä. Laitan sitten kuvia miltä se näyttää. Jatkamme myös vatsan ihon alueen hoitoa, että saisimme nahan hieman kiinteämmäksi. Alamme tekemään siihen sännöllisesti mesoterapiaa.

Hoidon jälkeen iho on muutaman päivän aika hurjan näköinen, mutta paranee nopeasti. Nyt hoidosta on jo yli viikko ja iho vain hieman punoittaa, mutta kaikki ruvet on lähtenyt pois. Mua ei haittaa vaikka arpi näkyy, mutt jos hoito edes pehmentää jälkeä ja noita pilalle menneitä tikkauksia olen jo siihen todella tyytyväinen.

Lue edellinen postaus: Leka heiluun

-Umppu

7 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Pakko kyllä nyt kommentoida kun en näe missään kuvassa mitään arpea..? Toisessa kuvassa näen kyllä ne ”auringonsäteet”, mutta minun mielestäni eivät näy juuri ollenkaan. En ainakaan itse olisi kiinnittänyt mitään huomiota jos et olisi asiasta maininnut 🙂 Ihan tavallinen iho ja maha minun silmiini.

 2. seffe kirjoitti:

  Aivan turhaa. Jos jotain korjattavaa, niin se hoituisi rasvan määrän vähentämisenä. Kyllä kolmen muksun äitinä ja/tai yli kolmekymppisellä saa vatsanahka ollakin rullalla mielestäni.

  • primebody kirjoitti:

   No sun mielestä voi olla turhaa.. Eikä arpi muutu miksikään rasvan määrää vähentämällä 🙂 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Tarkoitatko seffe, että alkutilanteessa rasvan vähentäminen? Ennenkuin olisi lähdetty toimenpiteeseen…

 3. seffe kirjoitti:

  Nykytilanteessa siis, mun mielestä ei tarvi tehdä mitään. Nada, se on just hyvä noin. Minä en näe edes mitään arpea. First world problems.

 4. Mrs G kirjoitti:

  Mun mielestä ei mitään vikaa; itsellä on ihan saman näköinen ja lisäksi napatyrä joka on navan sivussa sisällä ja varmaankin siis myös ne vatsalihakset erillään…. Juurikin navan päälle tuli ainoa raskauarpi siihen kohtaan missä oli napakoru. Sun maha on oikeasti kolmen skidin jälkeen hyvässä kunnossa:)

 5. Kolmen lapsen äiti kirjoitti:

  Kyllä nuo napaan päättyvät ”rypyt” ihan selkeästi näkyvät joten ymmärrän hyvin että häiritsevät. Miksei asiaa joka häiritsee saisi koittaa korjata jos siihen on mahdollisuus? Kiitos rohkeudesta tuoda rehellisiä ja kaunistelemattomia kuvia itsestäsi esille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.