Hae
Prime Life by Umppu

Leka heiluun!

Esther Fair

Pian sitä saa laittaa lekan heilumaan ja painaa kohti tuntematonta. Mää oon ollut viime päivät jotenkin todella innoissani ja energinen. Syy siihen on enemmässä määrin unta ja ulkona ollut lumi ja valo. Me aloitetaan liikkeessäni remontti 4.2 sunnuntaina ja katsotaan mihinkä saakka päästään. On vähän seinän purkua ja lattian laittoa ja vaikka sun mitä. Oon tässä viimeiset viikot tehnyt tilauksia, koska tarvitsemme uusia kalusteita ja kaiken pitää olla paikalla silloin. Olen myös koittanut saada myytyä kaiken vanhan tavaran pois alta, ettei tavaraa pyöri turhaan jaloissa. On taas aika monta palettia levällään, mutta ei se haittaa.

Mää oon koittanut metsästää erilaisia kultaisia yksityiskohtia sisustukseen mutta niitä on aika vähän saatavilla. Kullan pitää olla tietyn sävyistä eikä se saa olla harjattua  eikä messinkä. Myöskin kaiken olisi hyvä olla modernia tyyliltään. Maanantaina mulla on tärskyt sähkömiehen kanssa ja mietitään yhdessä mikä olis paras vaihtoehto. Meillä on kaikki pistokkeet katossa ja se on korkeimmillaan varmaan lähes 4m. Itsehän en kestä yhtään näkyviä ja roikkuvia johtoja, vaan haluan kaiken oleva siististi piilossa. Meidän kaksipuoliset kampauspaikat tulee keskelle lattiaa ja niihin pitäisi saada jostain sähköt. Mulla on edessä siis niinkin raskas päätös: kun että tuleeko sähkö katosta vai pintavetona lattiaa pitkin 🙂

On aivan mahtavaa saada lisää työskentelytilaa ja eritoten säilytystilaa. Yllättävän paljon värit, aineet ja kaikki sälä vie tilaa ja sitä on tähänasti olut aika nihkeästi. Meidän liike on haastava sisustaa, kun sitä ei oikein voi piirtää paperille. Tai siis voi jos neliöitä on paljon, mutta meidän tila on muistaakseni 45m2 ja silloin kaikki palaset pitää loksahtaa paikoilleen. On huomioitava työskentelytilaa tarpeeksi, asiakkaiden helppo kulku pesupaikoille mikä nyt meillä on todella ahdas. Sitten pitää miettiä varaustiskin paikka missä se on niin että se ei ole tiellä ja siihen on helppo tulla. Asiakkaiden odotustila ja vaikka mitä. Helpoin kampaamohan on silloin sisustaa, jos on pitkä suora ikkunatonta tilaa ja tila on vähän kuin leveä käytävä, mutta meillä se on kaikkea muuta.

 

Vilma Iso-Hirvelä

Hanna Tyrmi

Me toivotaan että voitaisiin mahdollisesti tulevaisuudessa myös kouluttaa kampaajia Hannan kanssa, mutta moni asia lähtee liikkeelle siitä omasta kouluttautumisesta. Kouluttajaksi ei noin vaan ryhdytä, vaan sekin vaatii kouluttautumista.  Me saamme 1/3 lisää tilaa mikä tekee muutosta aivan valtavasti. Ei tarvi olla kylki kyljessä toisessa kiinni vaikka hyvin ollaan pärjätty tähänkin asti. Mulla on ollut viimeiset 3 vuotta sellaisia että en oo tehnyt varmaan ainuttakaan täyttä viikkoa töitä. Teen tällä hetkellä 3-4 päivää, mutta useimmiten 3. Tarkoitus on niitä lisätä mutta haluan olla osittain vielä kotona lasten kanssa.

Tai alkuun se syy oli että saisin edes joskus levätä ja tehdä kirjalliset hommat rauhassa päiväsaikaan, mutta ne päivät on mennyt sairastupaa viettäessä. Nyt onneksi suunta parempaan päin lasten sairastelussa sekä omassa jaksamisessa.

Remontin jälkeen voimme aloittaa Balmain prestige salongin toiminnan oikein kunnolla. Toivomme uusia haasteita ja koulutusmahdollisuuksia. Mulla on aina kampaajana ollut unelma päästä tekemään catwalk  lookeja ja tehdä kuvauksia.  Me toivotaan että tää on meille se oikea aika ja tie edetä eteenpäin. Työskentely ulkomailla myös kiinnostaa, mutta ei muuttaminen minnekään. Mulla on myös ollut suurena haaveena päästä tekemään joskus televisio työtä, mutta en oikein tiedä minkälaista. Vaikka oon todella tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen niin haluan aina jotain uutta. Myös luova työ tarvii luovia ihmisiä ympärille. Musta on ihana jos tapaan jonkun ihmisen kuka on täynnä ideoita ja vielä parempi, jos ne on hyviä sellaisia.

Liiketilan remontoiminen on aika aika monimutkainen asia. Me kun teemme töitä lähes aamu 9-20 joka päivä paitsi ei sunnuntaisin niin kaiken pitää aina tapahtua silloin ja tietenkin juuri remppa sunnuntaina ollaan myös töissä. Työmiehiä on vaikea saada sunnuntaina töihin ja oikein työpäivänä ei töitä voi tehdä, sillä siitä aiheutuu aina sotkua, melua ja tietysti me ollaan kaikkien tiellä. Kampaamo on mulle yhtä tärkeä paikka kun koti. Vietän sielä lähes yhtä paljon aikaa. Se on ollut mulle monessakin asiassa se henkireikä. Mää saan haastaa itseäni jatkuvasti työssäni. Tärkein tehtävä on tehdä muita onnelliseksi päivittäin. Haluan panostaa asiakasviihtyvyyteen ja siksi uudistaa liikettä oikeastaan kokoajan jollain tapaa. Se on myös itselle miellekästä hommaa ja se  lisää oma työviihtyvyyttä.

Moni on kysynyt tuleeko meille lisää porukkaa töihin laajennuksen myötä, mutta ainakaan tällä hetkellä ei ole siihen tarvetta. Minä olen vuorotellut Vilman kanssa samalla paikalla ja nyt me saamme omat paikat, mikä taas mahdollistaa meille molemmille lisätä päiviä työkalenteriin. Meidän porukka on todella toimiva tällä hetkellä ja se on musta kaikkein tärkeintä.

 

Kiitos kuvista Noora Näppilälle

Lue edellinen postaus: Mitenkä mies voi tanssia korkokengissä?

Liiketyö on sellaista, missä kehittyy kokoajan. Lähes joka viikko on jotain uutta tarjota asiakkaille ja se mikä on mahtavaa kehittyy meidän värit jatkuvasti. Vaalennusaineet on tehokkaampia mutta hoitavempia, kuin ennen ja värejä on saatavilla aivan laidasta laitaan. Olisi myös mukava kulla teiltä lukijoilta vastauksia kysymykseen: Mitä toivoisit omalta kampaajalta? Onko se kenties jokin lisäpalvelu tai jotain muuta. Jättäkää ihmeessä kommenttia. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.

Mää päätin muuten kerta heitolla sisustaa meidän olohuoneen uusiksi. Te tiedätte, että mulla on tasan kaksi väriä jotka on musta ja valkoinen mutta olen aivan innostunut hempeistä pastellisävyistä. Tilasin kotiin kuvan lipaston* ja juurikin tuona mintunvihreänä.. Lisäksi aion vaihtaa kaikki sohvatyynyt* pastellisiin samettipäällysiin. Tilasin myös olohuoneeseen samettiverhot* ja uuden maton* mitkä on sellaista värimaailmaa mitä en kuuna päivänä olisi kuvitellut omaan kotiini. Elloksella* on nyt alen loppukiri ja tuotteita löytyy jopa -70%. Käy kurkkaamassa löytyykö mitään mieluista. Blogiin tulossa uusi olohuone postaus sitten kun tavarat on tuleet. Shoppaile TÄÄLTÄ*

-Umppu

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.