Hae
Prime Life by Umppu

Lopeta itsesi ruoskiminen

 

Kun mää katson tota kuvaa itsestäni niin näytän omasta mielestäni aika onnelliselta. Siinä mää istun työpaikallani valmistautumassa päivään hymy huulilla. Moni asia mitä oon toivonut  salaa mielessäni on toteutunut. Sen huomaa usein siitä, kun lopettaa valittamisen :).  Mää oon saanut levättyä ja mun ajatus kulkee paremmin kun pitkiin aikoihin. Moni asia mikä tuntui ennen ihan hirveältä taakalta on nyt ihan sitä arjen pyörimistä. Mulle jäi valvomisesta levy päälle ja se levy oli hirveä asia. En tiedä mitään niin kuormittavaa asiaa, kun unenpuute. Musta on aivan uskomattoman hienoa että voin taas ajatella ja jotain muutakin kun mitä asioita mulla on tekemättä.  Seuraan ig:ssä @hidastaelamaa sivua ja havahduin kuvaan missä luki:

Lopeta itsesi ruoskiminen. Olet keskeneräinen ja valmistut vähän kerrallaan, et kerralla

Mun pitää varmaan hokea tota lausetta itselleni joka päivä, koska olen ehkä liian monessakin asiassa jopa hieman täydellisyyden tavoittelija. Toi lause on ihan totta ja me kaikki ollan niitä keskeneräsiä yksilöitä, jotka kehitymme jatkuvasti. Mulla oli eilen vapaapäivä ja olen ottanut niitä päiviä siksi että saan levätä. Mää en vienyt lapsia tarhaan vaan halusin olla niiden kanssa koko päivän. Ei tuntunut siltä että tarvitsen lepoa. Päivä lasten kanssa yksin on ollut mulle vielä kuukausi sitten jopa pelottavaa ja ahdistaavaa ja tuntui lähes siltä että edessä on maratoni mihinkä en ole ollenkaan valmistautunut. Huomasin nyt kuinka olin kun eri ihminen. Olin hyvällä tuulella koko päivän (kiitos yöunien) ja me touhuttiin vaikka sun mitä. Mää pitkästä aikaa nautin siitä, josta normaalisti nauttisin aina.

Mää sain aikaiseksi tehtyä täällä kotona päivässä niin paljon mitä ennen sain viikossa, koska mua ei väsyttänyt. Mää koitan kokoajan opetella sitä että mun ei tarvitse yrittää liikaa. Mun ei tarvitse olla jotain mitä en ole. Myös mää saan olla erilainen. Vaikka siivosin olohuoneen kolmesti eilen niin sekään ei mua haitannut. Kun nään lapsieni kasvoilla sen onnen ja riemun määrän kun ne levitelee niitä tavaroita niin se on sitä parasta.

 

Me kaikki opimme joka päivä uusia asioita niin itsestämme kun toisistamme. Se mitä mieltä olin tänään jostain, voi olla jotain ihan muuta huomenna. Se on sitä kehittymistä, mitä toivoisin ihan jokaiselta. Mun mielestä meidän tulisi olla ylpeitä siitä mitä teemme, koska jokaisella työllä ja taidolla on merkitys. Olet sitten koti-äiti tai yritysjohtaja. Kuulen usein että ihmiset vähättelevät ammattiani ja kerran eräs ystäväni sanoi minulle, että ihminen on tyhmä kun kampaaja.. Vaikka mulla on hyvä huumorintaju niin se painui mun mieleen. Mää oon todella ylpeä siitä että voi kädentaidoilla elättää itseni ja perheeni. Mää osaan paljon sellaisia asioita mitä moni kirjaviisas ei  osaa. Vaikka oma ammattini ei vaadi sitä kirjaviisautta niin se tarvitsee paljon muuta. Musta on tärkeää löytää se oma polku ja kulkea sitä pitkin. Yhtenä tärkeänän asiana pidän sosiaalisia taitoja ihan joka ammatissa.

Oon aiemminkin kirjoittanut siitä mitä menestys merkitsee mulle.. Se ei merkitse mulle valtaa, rahaa ja mainetta van ihan tavallisia asioita. Mää itse koen että oon menestynyt elämässäni hyvin. Arki rullaa ja on voita leivän päällä. On paljon ihmisiä jotka ajattelevat olevansa muita parempia ja usein siihen liittyy se menestys. Kuvitellaan että menestys on sama asia kun pullea pankkitili, mutta sitä se tuskin on. Vaikka olisit kuinka rikas ja omasta mielestä menestynyt voit olla todella onneton ja siihen ei se raha auta. Kun kirjoitin aiemmin aiheesta lisääntyminen on luonnollinen asia

Tuli siihen paljonkin kommentteja siitä kuinka typerä ihminen olen. Kommentit meni taas vähän henkilökohtaisuuksiin ja ihan kaikkia en viitsinyt edes  julkaista. Jos haluaa ymmärtää väärin niin ymmärtäkööt. Kommenteissa oli myös tästä asiasta että kuvitteletko olevasi muita parempi ihminen ja voin siihen ihan avoimesti vastata että en kuvittele. Mut tuntevat ihmiset tietää että en siedä yhtään eriarvoisuutta. Mun mielestä kaikilla pitää olla samanlaiset oikeudet ja säännöt niin ikään, sukupuoleen kun ihonväriin katsomatta. Jos mun mielipide on että lisääntyminen on luonnollinen asia tekeekö se minusta typerän? Tai jos kirjoitan että tänne maailmaan tarvitaan lapsia niin heti vedetään joku kortti ”tänne ei kuule tarvita enää yhtään lapsia”.  Itse koen päivittäin monenkin kommentin todella typeränä, koska peräänkuulutan sisälukutaitoja ja maalaisjärkeä. Pitäisi taas jälleen kerran perustella asioita tarkemmin ja puhuin tässäkin nyt meidän kotimaasta. Joku kommentoi: että ei meidän tarvitse tehdä lapsia koska maahanmuutto tuo niitä tänne lisää… Sitten kuitenkin täällä itketään kuinka maahanmuuttajat vie meidän rahat.. eikö se jos jokin ole ristiriitaista? Tai jos olen itse kirjoittanut kuinka Suomessa vallitsee paha huumeongelma niin nämä ihmiset jotka kommentoi kuinka Suomi on turvallinen paikka elää ei silti halua tänne tehdä omia lapsia, koska ei tiedä mihinkä maailma on menossa.

Joskus siitä kirjoitinkin, että jos sanon ääneen että mun lempiväri on musta niin siitäkin loukkaantuu joku. Tähän saatetaan vastata kuinka nyt pahoitin mieleni, koska olen värisokea enkä näe värejä niin on aika loukkaavaa kirjoittaa noin ja se kertoo vain sinun typeryydestä. Kuvitteletko olevasti jotenkin muiden yläpuolella ja ihan tiedoksi että ei elämä ihan noin mustavalkoista ole. 

Mitä tohonkaan sitten vastaat?

Tässä maailmassa kannattaa loppettaa se muiden miellyttämisen yrittäminen ja tehdä oikeasti niitä juttuja mistä tulee itselle hyvä mieli ja fiilis. Kaikkiahan et voi koskaan miellyttää mikä on fakta.  Jos vaikka just sua kyrsii mun lärvi niin ole hyvä ja vaihda jokin toinen nettisivusto. Jos sieläkin jonkun naama ärsyttää niin sulje koko kone ja ala vaikka leipomaan pullaa. Ei meistä kukaan ole joka asian asiantuntija.. Mää tykään kirjoittaa blogissan niistä aiheista mitkä itseäni kiinnostaa. Jos kysyn jotain mielipidettä lukijoilta niin toivon keskustelun antavan mulle  toisenlaista näkökulmaa. Se ei kuitenkaan tarkoita että mun pitäisi olla samaa mieltä. Kyllä munkin on vaikea ymmärtää joidenkin ihmisten jyrkkiä mielipiteitä, missä ei aina ole ymmärrystä toiseen suuntaan.

Kun kirjoitin postauksen. Kasvissyönti tuohoaa maapalloamme niin tiesin että se aihe herättää tunteita. Siinä monella taas vääristyi se että nähtiin vaan se oma mielipide ja raivottiin kommenttiboksissa, kuinka tyhmä olen vaikka itsekkin kannatan lihansyönnin vähentämistä radikaalisti. Mää haluaisin tietää oikeasti kuinka monta prosenttia meidän väestöstä on miettinyt pitkälle ihan jokaisen oman aatteensa. Jos olet kasvissyöjä ostatko silti vaatteitasi vaikka HM ketjulta, missä käytetään lapsityövoimaa… Onko kaikki käyttämäsi kemikaalit mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia? Mitenkä niiden pakkausmateriaalit? Matkusteletko paljon ja tuhoat sillä ympäristöä? Mitenkäs liikkuminen tapahtuuko se autolla? Käytätkö nahkakenkiä ja mitenkä se nahka niihin on saatu? Tai mitenkä käsiä koristavat nahkahanskat tai käsilaukku? Onko sulla untuvatakkia? Onko eettisempää käyttää keinokuidusta tehdyistä materiaaleista vaatteita ja kuinka se kuormittaa luontoa? Mitenkä muovipussit käytätkö niitä, jos et missä viet roskat ja lajitteletko ne?. Onko sielä missä asut kaikki mahdolliset eri materiaalien keräyspisteet?.  Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Pidän tärkeänä niiden pienienkin arjen valintojen tärkeyttä. Suosi kotimaista ja käytä luomua. Aina niitä ei ole saatavilla, mutta pyri siihen. Mun mielestä asioissa ei kannata olla liian ehdoton, koska samalla tavalla siinä ruoskit itseäsi. Usein myös jos et ole aivan 100% varma niistä omista valinnoistasi saatat hyökätä muiden kimppuun ja raivota taustalla se oma epävarmuus. Vaikka huono vertauskuva, mutta näin ainakin toimin silloin kun kilpailin bikinifitneksessä. Olin todella epävarma itsestäni ja halusin todistella kaikille sitä kuinka hyvä ja terveellinen elämäntapa tää on. Ehkä tässä pitää itse vaan hyväksyä se että joka kerta kun teet sen paremman valinnan olet lähempänä. Olen keskeneräinen ja kehityn. Ne asiat mitkä mulle oli ennen merkityksettömiä on nyt paljon tärkeämpiä. Koitetaan antaa kaikille sitä työrauhaa <3

Lue edellinen postaus: Mitkä on shadow kulmat? Arvonta ja alekoodi kulmiin

-Umppu

 

Yksi kommentti

  1. nala kirjoitti:

    ja onko mietitty sitä tosi asiaa että kuinka paljon eläimet lisääntyisi ja kuormittaisi jos kukaan ei söisi yhtään lihaa.. esim jos lampaita on milajrdi ne lisääntyy vuodessa 2-4 niin kuinka kauan menis et maapallo osi täys eläimii

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.