Hae
Prime Life by Umppu

Julkinen pyyntö Postille

Kuvan asu:  Asusteet Zara. Vatteet House of Brandon*  Velour legginsit* Valkoinen takki* Kirjava paita*

Kuvat: @curiousnoora Noora Näppilä

 

Paljon on kirjoiteltu lehdissä Postin toiminnasta. Parasta ehkä on ollut lehdissään puhuttu ruohonleikkauspalvelu… Mulla olisi julkinen pyyntö Postille ja muutama korjausehdotus heidän palveluun. Ensinnäkin henkilökohtaisesti mua jurppii uusi säädäntö missä paketteja säilytetään vain viikko. Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun saan itseni hilattua sinne postiin (juuri tänään) ja kävi niin että valitettavasti pakettinne on jo lähetetty takaisin. Oli sellainen tilanne että mieheni oli Ruotissa to-pe ja olin lasten kanssa yksin kotona. En vaan muistanut hakea postia. Tarkennan vielä että meille ei tule posti kotiin ja laatikko ei ole oven vieressä.

No… tänään on lauantai ja huomasin kirjekasan missä oli kirjeenä tullut posti-ilmoitus. Tästä ei ole tullut tekstaria eikä sähköpostia vaan pelkkä lappu. Posti on siis haettu edellisen kerran keskiviikkona ja silloin tätä kirjettä ei vielä ollut laatikossa eli se on tullut joko to tai pe. Kun tässä oli saatu iltahommat lasten kanssa hoidettua niin sain houkuteltua Juuson lähtemään hakemaan pakettia… kappas miten kävikään. Valitettavasti teidän paketti on eilen lähetetty takaisin! WHAAT!!!!! Eli kirje joka ei ole postilaatikossa ollut ennen torstaita, missä on ilmoitus saapuneesta paketista ja sisältää noutolapun onkin ollut jo valmiiksi pari päivää myöhässä ja sehän on tietenkin paketin noutajan syy… pakettia saapuneen lapun mukaan oli säilytetty to-pe!

Monessa tuotteessa toimitusajaksi ei saa tarkkaa päivää. Jos olet vaikka pari päivää pois kotoa voit olla jo myöhässä. Mää veikkaan että postille tulee tässä vaan enemmän ongelmia ja lisää työtä, koska tämän typerän muutoksen jälkeen ainakin itseltä on mennyt jo useampi paketti ohi ja tuskin olen ainut? Sitten joudut selvittelemään missä paketti on ja koska saat sen mahdollisesti uudelleen käsiisi.. Mulle tulee lähes joka viikko paketteja (blogiin liittyen) ja se on aika surkea homma, jos ne lähtee takaisin jo ennen kun ne ehditään hakemaan.

Mitä jos haluttaisiin panostaa siihen palveluun enemmän ja tuotaisiinkin ne paketit koti ovelle.? Tai saahan niitä joo mutta sinulta kysytään oletko kotona klo 9.00-18.00 välillä.. hei come on…  Onko homma mennyt siihen pisteeseen että sun on otettava töistä päivä vapaaksi että saat sen hiton paketin. Eihän kukaan työssäkäyvä pysty väijymään kotona 9.00-18.00 väliä. Muutama tunti olisi varmaan vielä mahdollisuus järjestää mutta liukuva aika 9h haarukalla täysin mahdoton.

Myöskin se, että suuri osa ihmisistä on töissä niin miksei tätä kuljetuspalvelua voida tehdä niin, että toimitus olisi mahdollista illalla kun sielä kotona edes mahdollisesti on joku? Postilla on pitkään ollut ongelmia ja ainakin itse koen sen että palvelut ei palvele kuluttajaa millään tapaa vaan hankaloittaa asioita. Mää en halua että mun nurmikko leikataan vaan haluan sen mulle lähetetyn paketin. Mää vaikka maksan siitä että jokin asia helpottaa mun elämää, kun se nyt vaan hankaloittaa.

Hyvänä esimerkkinä kun tilasin yhdestä sisustuliikkeestä tavaraa. Paketteja oli 12 kpl. Jokainen erikseen pakattuna mikä toki ei ollut Postin syy.. minulta kysyttiin voidaanko ne toimittaa viikolla x 10.00-17.00 välillä. Meillä silloin  kotona on ainoastaan Vili, joka ei voinut ottaa paketteja vastaan, koska niissä ei ollut sisäänkantoa maksettu.. meidän ulko-ovesta eteiseen on 10cm matkaa… eli samalla kun tämä posti ”henkilö” kantaa ne meidän ovelle niin hän ei voi laskea niitä oven sisäpuolelle. Vili ei siis voinut ottaa niitä vastaan, koska niitä ei voinut jättää ovelle sillä joukossa oli kookkaita paketteja vaikka hän oli kotona eikä myöskään kantaa sisään.  Sisäänkantoa ei myöskään voinut tilata jälkeenpäin. Eli koko homma meni kirjaimellisesti vituiks. Paketteja ei myöskään voitu toimitta lähi postiin vaan jonnekkin hevonkuuseen… se mikä tässä paikassa hevonkuusi ärsytti oli se että se on auki arkisin vain klo 17.00 asti. Jos en ole paikalla klo 17.00 kotona niin mitenkä olisin silloin paikassa hevonkuusi? Minkä takia asioista tehdään niin julmetun hankalaa?

Me saatiin asia hoidettua niin että Juuso oli työreissulla ja jos hän ehtii kentältä ne suoraan hakemaan niin hakee ja jos ei niin me lähettää ne takaisin sinne sisustuskauppaan.

Se mistä sentään voin kiittää postia on se että palvelupisteet on auki kauppojen aukiolojen mukaan, mikä ylipäänsä mahdollistaa saamaan ne paketit joskus. Musta olisi hieno jos Posti saisi parannettua palveluitaan. Keskittyisi siihen olennaiseen eli toimittaisi ne kirjeet ja paketit perille ja unohtaisi ne ruohonleikkaukset yms. Palvelkaa ihmisiä silloin ja siihen kellonaikaan kun he sitä eniten tarvitsevat. Huomioikaa että ihmiset käy töissä  eikä kaikilla ole mahdollisuutta päivystää kotona odottamassa pakettia koko päivää.  Kiitos!

Lue edellinen postaus: Mikä on naisen Rooli

-Umppu

16 kommenttia

 1. laura kirjoitti:

  Onnistuisiko sinulla pakettien tilaaminen töihin? Laitan toimitusosoitteeksi aina toimiston osoitteen jolloin ei tarvitse postissa asioida. Toki ymmärrän että asiakasta tehdessä saattaa hankaloittaa olla postimiestä vastassa ja allekirjoittamassa lomakkeita. Mutta jos on vaikka jotain tosi tärkeää niin tietää ainakin että tulee perille.

  • primebody kirjoitti:

   En ole joka päivä töissä paikalla ja siksi sekään ei aina onnistu.. myös se millä olen töissä ja mitä on tulossa.. paljon tilaankin töihin mutta esim jos on vaikka kyseessä jotain suurta niin siinä tulee omat haasteet. Mulla on aika matka autolla parkkihalliin yms..

 2. N kirjoitti:

  Mä tilasin ennen joulua paketin postin pakettiautomaattiin lähellä työpaikkaa, että saisin sen kätevästi julkisilla tuotua kotiin (ei ole autoa). Paketti ei sitten mennytkään sinne automaattiin eikä mun normaaliin postiin vaan työpaikan postinumeron perusteella olevaan postiin n. parin kilometrin päähän, johon ei pääse julkisilla mitenkään järkevästi työpaikalta eikä sieltä kotiin. Lähdin sitten hakemaan pakettia kävellen ja se oli sen verran iso (ei tietenkään postin syytä) ettei sitä mitenkään saanut kannettua ne 3km kotiin. Voin kertoa että pikkasen sapetti maksaa se parikymppiä taksista vielä postikulujen lisäksi että sai paketin kotiin, kun posti vielä laivaterminaalin vieressä ja siellä muutama muukin auto… 😀 Olin kanssa ollut reissussa niin tämä oli viimeinen mahdollisuus hakea paketin kun pidettiin vain viikon.

 3. Nuppu kirjoitti:

  Miksi et pyydä että posti toimittaisi ne paketit työpaikallesi? Eikö siellä ole joku aina arkisin vastaanottamassa…

  • primebody kirjoitti:

   Oon sitäkin kokeillut…. ei se mee aina ihan kun strömsössä…

 4. Janette nurmikolu kirjoitti:

  Meillä kangasalan puolella posti on s-marketin sisällä ja kaupn henkilökunta hoitaa postia… huippupalvelua koska posti palvelee kaupan aukiolojen mukaan ? onko tampereen puolella muuta postia kuin pääposti??

  • Janette nurmikolu kirjoitti:

   Hervannassa on k-marketilla postin piste ja sielä palvellaan joka päivä 23 asti. Siirrä postit sinne 🙂 muistelisin aiemmista teksteistä että siinä ns. lähistöllä asuisit 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Joo on meidän lähikaupassa myös postin piste ja siinä ei oo mitään valittamista. Mutta tää säilytys asia ja sitten kirjeitten hitaus ärsyttää..

 5. Jenna kirjoitti:

  Halleluja, tämä on niin totta!

  Mun siskolla ehti mennä laskuja ulosottoon kun ne oli tullut mun kämpille, ja itse olin tuon ajan vaihdossa. Otettakoon huomioon, että alunperin kirjeissä oli nimi ja osoite oikein, joku einari oli vaan laittanut tarran päälle jossa mun nimi ja osoite. Sanottakoon, että kaupungit oli vielä eri maakunnissa ja väliä 400km… Kun muutin niin mun postit meni siskolle, sama homma nimi ja osoite oikein, sitten tarra päälle jossa siskon nimi sekä osoite u_U Meidän postit menee vääriin osoitteisiin suhteellisen useasti normaalistikin. Varmasti menee väärin jos jompikumpi muuttaa.

  Lisänä vielä, että se posti kulkee niin turkasen hitaasti. Oon joutunut jo useamman kerran soittamaan laskujen takia, ja sopia lisää maksuaikaa kun lasku tullut vasta eräpäivän jälkeen. Ilmeisesti tämäkin suhteellisen yleistä, kun ei ole missään firmassa ollut mitään ongelmaa sen jälkeen kun kertonut, että lasku tuli tänään.

 6. Posti Pate kirjoitti:

  Todellakin!! Se 1-viikon noutoaika on niin syvältä, sanonko mistä!! 2-viikkoa ehdoton minimi. Postin ”palveut” vaan huononee. Meillä ei esim tiistaina tule postia lainkaan. Lisäks nykyään tulee paljon jakeluvirheitä, en tiedä onko muut huomanneet tätä.

 7. Elina Deligeersang kirjoitti:

  Niin totta joka sana! Asun tällä hetkellä Japanissa ja vaikka montaa asiaa ikävöinkin Suomesta niin posti ja se pakettiruljanssi ei ole yksi niistä. Asumme Tokiossa, missä ihmisiä on kymmeniä miljoonia ja silti posti tuo paketit kotiin mihin aikaan päivästä vaan kun sinulle sopii. Paketteja toimitetaan usein myös viikonloppuisin ja ilta-aikaan. Usein postista soitetaan etukäteen ennen paketin tuontia ja kysytään sopivaa toimitusaikaa (yleensä kello 8-21 välillä) ja lähetti paketin kanssa on ovella just eikä melkein silloin kun pyydät. Jos jostain syystä pakettia on koitettu tuoda sinun ollessa pois kotoa, sinulle soitetaan ja sovitaan esimerkiksi uusi aika samalle illalle. Huonekalujen toimituksessakaan ei ollut mitään ongelmia. Lähetit toivat huonekalut kymmenenteen kerrokseen portaita pitkin ja kokosivat vielä meidän päättämään paikkaan. Eli yhdyn ihan täysin siihen, että Suomen posti voisi keskittyä itse siihen postiin ja palvelemaan asiakkaita ehkä silloin asiakkaat käyttäisivät enemmän heidän palveluita niin Postin ei tarvitse miettiä mitään ruohonleikkuuta.

 8. Anonyymi kirjoitti:

  Täällä saa halutessaan postipaketit R-kioskille ja minulla se on tuossa kadun toisella puolella.

 9. Matti kirjoitti:

  ”Ensinnäkin henkilökohtaisesti mua jurppii uusi säädäntö missä paketteja säilytetään vain viikko. ”

  Kyllä meillä säilytetään 2 viikkoa ja 2-3 päivää yli. Juuri tällä viikkoa ( 22-25.1) on tullut 6 kiinan pakettia jotka ei mahtunut postilaatikosta ja niiden viimeinen säilytys 8-11.2.
  Muistan myös joulun aikaan kun tilasimme, haimme sitten yhtäaikaa yli 20 pakettia ja kolme ostoskärryllistä. Jaa paljonko, on 17 jälkeläistä ja vietimme kaikki yhdessä pikkujoulun.

 10. Pakettiliisa kirjoitti:

  Mulle tulee myös paketteja aika paljon ja tilaan ne aina töihin. Vaikka työni onkin sellaista, että olen todella satunnaisesti paikalla niin joku siellä on kuitenkin aina paikalla vastaanottamassa pakettia. Ja autopaikalle pitää kävellä aika matka mutta painavan paketin sattuessa auto oven eteen ja paketin kipaisu autoon. Ei se niin vaikeaa ole 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.