Hae
Prime Life by Umppu

Ristiinnaulittu kirjoistuvirheistä

Kun kirjoitin ton otsikon niin joudun lukeman ja tavaamaan sen 10 kertaa läpi. Samalla koitin tarkastaa onko siinä jo valmiiksi kirjoitusvirheitä. Mun mielestä noistasanoista kumpikaan ei ole yhdyssanoja, vaikka ne on.  Kirjaimet vaan hyppii mun silmissä, vaikka kuinka tavaan niitä. Mää joudun lähes joka päivä kohtaan saman asian. Sen että mulle huomautetaan mun kirjoitusvirheistä. ” opettele kirjoittaan, mun silmät vuotaa verta sun tekstejä lukiessa, silmiin sattuu, mitenkä joku julkista blogia kirjoittava voi olla noin tyhmä ettei osaa kirjoittaa.. opettele yhdyssanat.. kirjoitusvirheet antaa kyllä susta todella typerän ja yksinkertaisen kuvan, missä olit äidinkielen tunnilla, kannattais opetella Suomen kieli ja tässä vaan osa esimerkeistä. Mua alkoi tämä asia eilen jotenkin nyppiin, koska kun kommentoit blogiin niin se, että asia mikä ei mitenkään liity postaukseen nostetaan esille.

Kuuluin joskus yhteen Face ryhmään yhdyssana on yhdyssana, josta ajattelin saavani apua yhdyssanojen opetteluun mutta kuinkas kävikään. Ryhmään linkitettiin minun postaukseni ja aikuiset ihmiset haukkuivat ja nauroivat minulle kilpaa. he kirjoittivat linkin alle, että kuka voi olla noin idiootti ja tyhmä ja koipiovat virheitäni ja oikein joukossa naureskelivat niille. . Kirjoitin keskustelun loppuun että: moikka tyypit! Toi on mun blogi btw ja katosin ryhmästä.. kuvittelin että sielä käsitellään asioita kieliopista eikä naureta niille, joille se on vaikeaa ollut syntymästä asti. Jos joku ei jotain asiaa osaa niin mielelläni siinä neuvon. Ei tulisi mieleenkään alkaa nauramaan aikuiselle ihmiselle, että hahahah kiva idiootti kun et osaa…

Tässä nyt muutamia esimerkkejä. Mulla on ollut tämä ongelma jo lapsesta saakka. Vaikka sitä kuinka harjoittelen joka hemmetin päivä niin se ei korjaannu täysin. Se paranee, mutta ei ole missään määrin täydellinen, eikä tuskin tule koskaan olemaankaan. Mutta mikä parasta se ei haittaa mua itseäni ollenkaan vaan ainoastaan osaa lukijoista. On se kummallista että ihmiset jaksaa huomautella samasta asiasta päivästä toiseen. Jos nyt vaikka otetaan esimerkkinä ihminen kenellä todella iso nenä. Btw eikö iso nenä ollut viisauden merkki vai ison sen.. en muista mutta kuitenkin.

Tämä iso nenäinen kaveri varmasti NÄKEE sen nenänsä joka päivä peiliin katsoessa. Hän tuskin voi olla huomaamatta isoa nenäänsä ja varmasti myös hänen ympärillä olevat huomaavat sen saman nenän. Kun sen nenän kanssa on oppinut elään niin se on tavallista arkea ison nenän kanssa. Hän tuskin tarvitsee kommenttia joka päivä, että onpas sulla iso nenä!  Sama täällä. Mää tiedän että mun tekstissä on paljon virheitä. Mää oon oppinut elään asian kanssa. En koe että tarvitsen siitä muistutusta päivittäin.

Mää en olisi kuuna päivänä voinut uskoa, että saan mun (ei todetusta) lukihäiriöstä (mihin kaikki 100%:sti viitttaa) ammatin. Voitteko ihan oikeasti uskoa, että ihminen joka ei osaa yhdyssanoja ja laittaa pilkun sinne missä se näyttää hyvältä saa rahaa siitä että kirjoittaa käytännössä päin persettä ja elättää sillä vielä perheensä! Hei kuinka siistiä.

Äidinkieli ei ollut koskaan mun lempi aine koulussa, niinkuin saatatte arvata. Vaikka kuinka koitin opiskella ei mun päähän vaan mennyt ne asiat. Tuuletan että osaan sentäs vokaalit.  Mua kiinnosti kyllä moni muu asia ja olin niissä todella hyvä. Olin hyvä liikunnassa, käsityössä ja kuvaamataidossa ja ne olikin niitä aineita mistä pidin. Nää kuvat on muuten otettu mun ylä-asteen pihassa Kaukajärvellä ja sopii hyvin tähän tekstiin. . Kiitos kuvista Nooralle.

Kirjoitinkin joskus aiemmin tästä samasta aiheesta postauksen ja lupaan että tämä jää ainakin toistaiseksi viimeiseksi. Sanon vaan ääneen sen mitä olen halunnut sanoa: Mikä määrittää ihmisen tyhmyyden?

Mun mielestä jokainen kommentti missä kirjoitetaan että opettele vittu kirjoittaan kertoo sen kommentoijan tyhmyydestä eikä mun. Meillä on ihan varmaan jokaisella jotain missä olemme huonoja, mutta mitä sitten. Joku ei osaa uida joku taas ei osaa lukea, mutta ei se ihmisestä tyhmää tee sitten millään. Toisen haukkuminen ja mollamminen taas tekee.

Jos joku koittaa näillä mun kirjoitustaitoja koskevilla kommenteilla mua satutta, niin joudun kertomaan että epäonnistuitte pahan kerran. Oon niin tottunut siihen että se ei hetkauta mua suuntaan tai toiseen. Mää olen kaikesta tästä huolimatta menestynyt elämässä ja se riittää ainakin mulle. Mulla ei oo koskaan jäänyt mikään juttu kiinni siitä, että mulla on lukihäiriö. Päin vastoin olen kääntänyt sen voitoksi.

Mun oppiminen on aina ollut kiinni opettajasta. Jos opettaja on ”mielenkiintoinen tarinoitsija” muistan lähes sanasta sanaan mitä hän on kertonut. Jos taas opettaja on tylsä ja höpöttää taululle monotonisella äänellä ei mulla jää mieleen mitään. Mulle ei myöskään jää päähän jos luen jotain ei mua kiinnostavaa… kuten vaikka kokoamisohjeet. Kun tässä koitetaan saada maailmasta suvaitsevaisempi paikka niin ehkä me lukihäiriöiset siinä missä ärrävikaiset ihmiset mahduta tänne kaikki.

 

Lue edellinen postaus: Perhe-arki pelkää pinkkiä unelmaa vai helvettiä?

Kuvan asu: House of Brandon* baby pink Paita* ja housut löytyy täältä* Vielä ehditte shoppailemaan Tammi alessa*

34 kommenttia

 1. Se joka toista haukkuu on ite! kirjoitti:

  Mua ei haittaa vähääkään kirjoitusvirheet, jos se teksti on mielenkiintoista. Kieliopillisesti täysin oikein kirjoitetun tylsän tekstin sen sijaan skippaan jo heti muutaman lauseen luettuani.
  Jotkut tuntevat itsensä paremmiksi ihmisiksi, jos pystyvät edes jossain asiassa moittimaan toisia. Säälin heitä.

 2. mm kirjoitti:

  Mua ei ainakaan häiritse yhtään kirjoitusvirheet teksteissä. Mun pojalla on myös hyvin tod.näk. lukihäiriö. Kaksoiskonsonantit on vaikeita. Eikä se äidinkieli ole lemppari. Mitä väliä sen on jos asian muuten ymmärtää?! Ja sähän oot tästä hyvin avoimesti jo monesti kirjoittanut niin ihmetyttää mikä kaikkia samasta asiasta kommentoijia vaivaa?!? Jatka samaan malliin vaan ja toi kirjoitteluhan on siihen parasta lääkettä <3

 3. Elina kirjoitti:

  Myönnän, huomaan kielioppivirheet ihan automaattisesti, sille en voi mitään. Mutta kun ne sisältyy tällaiseen pidempään tekstiin, luulisi jokaisen lopulta ymmärtävän, että kyse ei ole tyhmyydestä. Jos näin olisi, tulisihan se tekstistä myös muulla tavoin esille se tyhmyys….
  Martina Aitolehden blogi vilisee kirjoitusvirheitä jatkuvasti ja eikös se juuri valittu vuoden parhaaksi jossakin kategoriassa.
  Minulla meini kouluaikona perusmatemaatiikka ihan hyvin, vaativampi matematiikka ei sitten millään ja inhosin sitä. Ja kas, teen työkseni sellaista, jossa tarvitaan matematiikkaa ja olen jopa hyvä työssäni 🙂

 4. Annika kirjoitti:

  Hyvin kirjoitettu! Mullekin aina huomautetaan yhdyssanoista ja pilkuista tai mistä milloinkin. Vaikka mulle ei olla todettu lukihäiriöö, mut silti mä en saa vaa kiinni tästä äidinkielestä (suomenkielestä). Oon fine, kunhan saan kiinni siitä mitä toinen yrittää kertoa just vaikka näin blogin kautta. En vaan myöskään ymmärrä miten pienet kirjoitusvirheet saavat joissain aikaseksi itkee verta 😀 mukavaa sunnuntaita !

 5. T kirjoitti:

  Löytäessäni blogisi ihmettelin miksi sinulla on niin paljon kirjoitusvirheitä, ihmettelin mikset viitsi oikolukea tekstiäsi. Sitten jostain luin, että sinulla on lukihäiriö ja siihenhän ne kaikki kirjoitusvirheesi selkeästi viittaavat. Virheet eivät ole siis hutilyöntejä, vaan selkeästi sellaisia, ettet itse näe niitä.

  Jos ja kun itsellä ei ole lukihäiriötä, on vaikea ymmärtää mikä siinä kirjoittamisessa on niin hankalaa. Edellisellä työkaverillani oli lukihäiriö, tosin aika lievä. Hänen kanssaan asiasta usein keskustelimme, että miten näemme asiat eri tavalla. Miksei hän vain näe ihan tavallisiakin yhdyssanavirheitä. Ja itse olin siis kovin kiinnostunut ymmärtämään asiaa.
  Jos hän keskittyi kovasti, virheitä oli todella vähän. Tosin hän oli tehnyt myös työtä oppimisen eteen todella paljon ja oli myös valmistunut yliopistosta hyvin arvosanoin.
  Toisin kun taas siskonsa, joiden teksteistä työkaverini ei aina itsekään saanut selvää, koska tämän lukihäirö oli niin vahva.

  Halusin tällä oikeastaan vain tuoda esille sen, että hyvä kun välillä mainitset lukihäiriöstäsi. Paljon virheitä sisältävä teksti antaa ensimmäiseksi sen kuvan, että olet vain kirjoittanut sen toista silmää auki pitäen etkä ole vaivautunut edes tarkistamaan tekstiä. Tässä tapauksessa itse ainakin ymmärrän miksi siellä on virheitä ja aina se tarkistuskaan ei auta.

  • primebody kirjoitti:

   <3 juurikin näin. Luen tekstini joskus 4-10 kertaa ja ajattelen mielessäni että nyt jumaliste onnistuin "ei virheen virhettä"… ja juuri siihen tekstiin tulee aina kommentti lukijalta jonka silmät vuotaa verta hahahaah

 6. Terppa kirjoitti:

  Mä tykkään sun blogista ja luen sitä, mutta täytyy tunnustaa, että välillä kyllä olen ihan ihmeissäni miten paljon pilkku-, piste- ja yhdyssanavirheitä teksteissäsi on. Joskus olen jopa käsittänyt asioita tästä syystä väärin… Kannattaa luetuttaa tekstit vaikka Juusolla ennen julkaisua. Itse teen englanninn kielen kanssa niin mieheni kanssa.. eli yhdessä korjataan teksteistä mun virheet.

  Mun mielestä omissa teksteissä virheet on ihan sama, mutta yhteistyöpostaukset yms on ns. hutiloidusti tehdyn oloisia kun niissä on isot määrät virheitä. Mulla ainakin henk koht tulee olo, että eipä taida Umppu oikeasti olla tätä mieltä… postaus on tehty vaan kiireessä rahankiilto silmissä…. vaikka ei näin olisikaan.

  Kannattaa myös käyttää Googlea apuna. Minäkin käytän päivittäin, jos mietin mitkä on yhdyssanoja yms.

  Ja vielä yksi pikkutippi: mielummin liian vähän pilkkuja kuin liikaa. Liiallinen pilkutus voi aiheuttaa tosi pahoja ymmärrysmokia. Pisteen kanssa: kun vedät henkeä lausetta sanoessa -> piste.

  En tiedä ootko käynyt lukiota, mutta esim avoimessa lukiossa voi käydä suorittamassa äikänkursseja puoli-ilmaiseksi… miltäs se kuulostaa?

  Ja tämä kaikki hyvällä <3

  • primebody kirjoitti:

   En usko että tarkoituksesi on millään tapaa loukata…. mutta… Mulla on 5 henkinen perhe, oma yritys, kaksi työtä ja kaikki muu siihen päälle. Kirjoitan aina silloin kun mulle on sopiva hetki. Ei siinä ole aikaa etsiä tarkastajaa tai aina Juusoakaan hälyttää apuun. Mää uskon että suurinosa ymmärtää mun tekstit ja ne ketkä tarttuvat niihin virheisiin haluvat vain tarttua niihin virheisiin. Ihmiset kenellä ei ole vastaavaa ongelmaa ei voi ymmärtää että vaikka kuinka asiaa treenaa se ei poistu. Se voi parantua mutta ei poistu.

   Olen käynyt ammatti lukiota, mutta jätin lukion kesken koska mua kiinnosti vain oma alani. Tässä elämänvaiheessa mulla ei ole aikaa mennä kursseille eikä se olisi edes sellainen asia minne haluan. Opiskelen mielummin valokuvausta. Jos otetaan esimerkkinä kirjoittamani iso nenäinen kaveri… pitäisikö hänen mennä nenäleikkaukseen vaan koska muut sitä haluavat eikä hän itse. Ja kyllä käytän googlea ja vaikka sun mitä.

 7. Voi apua kirjoutusvirhe kirjoitti:

  Sitäpaitsi kuinka monesti myös esimerkiksi puhelin korjaa päin helkuttia jotkut sanat, tässäkin tekstissä jouduin ainakin kolme kertaa korjata jonkun sanan oikein kun puhelin ei vaan tajua.
  Mitä sitten jos tulee kirjoitusvirheitä,jos jotain häiritsee niin paljon niin kannattaisko lopettaa tämän blogin lukeminen ja etsiä sellainen blogi missä kaikki on pelkkää kulissia ja ”täydellistä.
  Harmi vaan kun täydellisyyttä ei oo olemassakaan.
  En säännöllisesti lue sun blogia mutta aina kun luen niin en ainakaan edes huomaa kirjoitusvirheitä vaikka niitä on, ehkä siksi koska aivot korjaa sen näyttämään siltä sanalta miltä pitäisikin. Näillä jotka moittii sua ei selkeästi ne aivot toimi ihan niinku pitäisi sitten sen suhteen tai oikein etsimällä etsivät virheitä. Tylsä elämä jollakin.
  Tsemppiä!

 8. Kso kirjoitti:

  Kateus. Nämä muutamat kommentoijat ovat kateellisia siitä, että lukihäiriöinen saa ”yhdys sana virheillään” parempaa kuukausiliksaa kuin he. Ja lukihäiriö ei ole aina kokonaan korjattavissa. Siinä voi kehittyä, mutta ei ehkä koskaan sisäistä joitain asioita. Ruotsin kuninkaallisessa perheessä on myös lukihäiriötä, siitä kärsii Kaarle, Victoria ja Carl Philip. Heillä näyttäisi menevän ihan hyvin.

  • T kirjoitti:

   En itse näkisi tätä mitenkään kateutena. Ennemminkin niin, että täällä Suomessa oletetaan kaikkien osaavan kirjoittaa oikein, koska peruskoulu on hyvä.
   Lukihäiriöstä ei myöskään paljoa puhuta ja korkeintaan puhutaan lapsista samaan aikaan. Ei kaikki ymmärrä, että lukihäiriötä on myös aikuisilla. Ja kuten aiemminkin jo kommentoin, lukihäiriötä on todella vaikea sellaisen ymmärtää, jolla sitä ei ole.

  • Anna kirjoitti:

   Ei nyt liity mitenkään postaukseen tämä kommentti, mutta pakko kommentoida tuota kateus-asiaa. Miksi nykyään pitää joka asiassa vetää tuo kateus-kortti esille? Ja en oikein ymmärrä miten sitä voi edes tähän liittää. Oli jo aika kaukaa haettu tuo dinun perustelu :). Tuntuu, että nykyään joka ikinen negatiivinen kommentti tarkoittaa kateutta..

 9. Nonna kirjoitti:

  Kaunis paita 🙂

 10. Höpöhöpö kirjoitti:

  Heippa, täällä kans yksi joka kärsii lukihäiriöstä. Välillä huomaan tekstissäni suuriaki yhdyssana ja pilkkuvirheitä. Pääosin kuitenkaan en. Väsyneenä tekstini on ihan kamalaa luettavaa. Ihmiset tuntuvat välillä pitävän minua jotenki tyhmempänä kun mainitsen että minulla on lukihäiriö. ” Sä oot kuitenki ihan menestyny sit sun elämässäs ja käyny aika paljon koulua”. Kerron aina että ei tää oikeesti vaikuta mun älykkyyteen. Välillä joidenki asioiden kanssa joutunu tekemään vähän enemmän töitä. Lukiossakin opettaja oikein hermostui kun en ymmärtänyt pilkkujen paikkoja. Kokeessa luki vain ” OPETTELE NYT IHAN OIKEESTI NE PILKUT!!!!!”. No yritetty on mutta se ei ole niin helppoa.
  Tsemppiä ja kaikkea hyvää sinne!

 11. Sari kirjoitti:

  Moi! Ihan hyödyllisenä vinkkinä: Mitenkä olis se ihan vanha kunnon Microsoft Word? Tai joku vastaava kirjoitusohjelma? Sinne kun kirjoittaa, se huomauttaa virheistä. ? Eikä kopioi/leikkaa/liitä vie aikaa kuin kymmenen sek maksimissaan. Mietin vaan, että mulla ei itellä ollut koskaan opiskeluaikana kirjoitusvirheitä teksteissä, kun Wordillä kirjoitin? Tietysti, jos ei sua kiinnosta edes tuota kymmentä sekkaa käyttää tuohon oikeinkirjoitukseen, niin sittenhän sille ei voi mitään. Ajattelin vaan että se voisi houkutella lisää lukijoita paikalle. ?

  Ja toi otsikko on ihan paras tähän tekstiin! En tiedä siis, oliko tuo tahallinen vieläkään vai ei?

  • primebody kirjoitti:

   Mulla ei ole Macissa kirjoitusohjelmaa ja vaikka olisi niin se että kirjoitan sanat erikseen ei se niitä yhdyssanoiksi korjaa…. tää on mun harrastus ja samalla työ ja hoidan sen niin hyvin kun tällä hetkellä pystyn… olisiko sun mielestä joku houkutin että laittaisin otsikon ”no nyt on worldillä kirjoitettu”…. ne ihmiset kenellä Einolle tämän asian kanssa mitään ongelmaa ei vaan ymmärrä mitä se todellisuudessa on. Vaikka tämä kommenttisi oli varmasti ihan positiivisessa mielessä kirjoitettu tuli tästäkin sellainen: haista vittu fiilis…

 12. Steffi kirjoitti:

  Mua ei haittaa pilkku- eikä yhdyssanavirheet, vaan enemmänkin puhekielen sanojen viljely vs se ”oikea” sana. Esim mitenkä/kuinka, lukeen/lukemaan jne. Toisaalta, kun sun tekstiä lukee niin kuulen sun äänen lukevan sitä mun korvissa koska se teksti on sun puhetta, ennemmin kuin mikään blogikirjoitus 😀 Mutta esim mun vihasuhde sanaan ”mitenkä” on mun henkilökohtainen ongelma eikä missään nimessä sun.

 13. Mirde kirjoitti:

  Ei tarvitse lukea jos häiritsee. Ja joidenkin pitää aina kommentoida negatiivisesti. Don’t worry. Kivaa päivää!

 14. Reetta kirjoitti:

  Musta on vain ja ainoastaan mahtavaa, että kirjoitusongelmistasi huolimatta kirjoitat ja vieläpä näinkin usein ja paljon! Keep going 🙂

 15. Katja kirjoitti:

  Netistä lainattu helppo vinkki ?

  ”Yhdyssana on sellanen jonka väliin EI voi laittaa vittu. Yhdysvittusana. Ei käy. Kuormavittuauto. Ei käy. Aivan vitun sama. Käy.”

 16. Jenna kirjoitti:

  Mä en ole ikinä ymmärtänyt miksi tästä auotaan päätä. Kaikille niitä kirjoitusvirheitä joskus tulee, ihan sama vaikka kuinka tarkastaa. Mä yleensäkin oletan ensisijaisesti, että jos tekstissä on paljon kirjoitusvirheitä niin silloin on lukihäiriö tms. Jossain virallisessa yms. tärkeässä viestissä kirjoitusvirheet kyllä kummstuttaisivat paljonkin, mutta en lähtisi siitä suuremmin huomauttamaan.

  Kirjoitusvirheet ei mun maailmaa kaada tekstissä. Harvemmin sun teksteissä tulee vastaan mitään minkä lukisin pariin otteeseen, että varmasti ymmärsin oikein. Juu niitä virheitä on, mutta mä kyllä ymmärrän lukea silti.

  Tsemppiä! Ja kirjoita ihan samaan malliin kuin ennenkin. <3

 17. JanikaH kirjoitti:

  Go Umppu! Omassa tekstissäni olen tosi tarkka yhdyssanojen suhteen, mutta en ole ikinä kokenut, että sun tekstissä olisi millään tavalla häiritsevästi virheitä. Sulla on yksi mielenkiintoisimmista perheblogeista, älä vaan muutu! Antaa koirien räksyttää.

 18. Katja kirjoitti:

  Itse osaan kyllä oikeinkirjoituksen, mutta täällä blogimaailmassa on vaan niin turtunut noihin kirjoitusvirheisiin, että se ei enää haittaa. Kunhan tekstistä saa selvää niin kaikki ok. Oon itsekin tuolla yhdyssana on yhdyssana -ryhmässä ja täytyy sanoa et ne kaivavat vaikka mistä teksteistä niitä virheitä. Tätä tekstiä lukiessa mietin myös, että kannattaako siellä olla edes kun se tosiaan on tollaista muiden virheille nauramista. En tiedä. Ehkä joidenkin kohdalla se, ettei kirjoita oikein onkin vain oppimattomuutta, mutta ei kaikilla esim. näköjään sinulla. Sinun blogi on kuitenkin mielenkiintoinen ja tykkään seurata sinun ja perheesi touhuja, eikä kirjoitusvirheet minua haittaa.

 19. Satu kirjoitti:

  Aika pätemistä yhdyssana poliiseilta. Kertoo ehkä enemmän heistä, kuin sinusta. Tämähän on blogi, eikä mikään virallinen asiasivusto ja onhan se hienoa kuvitella olevansa itse täydellinen…
  Tsemppiä Umppu, olet upea ja rohkea nainen. Hyvin sä vedät!
  (itsekään lukihäiriöisenä en nää omia kirjoitusvirheitä)

 20. Emppu kirjoitti:

  Hei Umppu! On hatunnoston arvoista, että pidät rohkeasti blogia ja puhut avoimesti lukihäiriöstä. Ei se ole sinulle mikään häpeän aihe, vaan nettikiusaajat saisivat hävetä itseään. Aikuiset ihmiset kiusaamassa muita. En ole koskaan ymmärtänyt kenenkään blogien haukkumista, koska ei niitä blogeja ole pakko lukea, jos ei halua. Tekstisi on hauskaa ja minulle tulee sellainen olo kuin tuntisin sinut, vaikken ole koskaan tavannutkaan sinua. Siinä on puhekielisen kirjoitustyylisi vahvuus! Esimerkkisi toivottavasti rohkaisee muitakin kirjoittamisen kanssa taistelevia, kuten lukihäiriöisiä tai suomea toisena kielenä puhuvia, ilmaisemaan itseään julkisesti. Jokaisen ääni on tärkeä, vaikka kielioppi ei olisikaan täydellinen. You rock girl!

 21. Luli kirjoitti:

  Täällä kanssa yksi jonkin sortin lukihäiriöinen, joka on aina, läpi koko koulutaipaleensa, läpäissyt kaikki lukutestit ja jäänyt diagnoosit saamatta! Mua jännittää laittaa virallisia sähköposteja tai kommentoida blogeihin, koska tiedän etten välttämättä virheitäni huomaa, vaikka kuinka tekstiä oikolukisin ja googlea käyttäisin! Luin blogisi kuvauksen ja kirjoitat siinä: ”Haluan kirjoituksillani tuoda esille realistisen kuvan elämästä huomioiden aina niin hyvät kuin haastavatkin asiat” ja kirjoitusvirheillä blogisi on aito! Juuri sinun blogi!

  Tiesithän, että lukihäiriö on ihan kuninkaallistenkin haaste, mm. Ruotsin kruununprinsessalla ja itse kuninkaalla!

  Ihanaa tammikuuta teidän perheelle!

  Nimim. Ainakin kolkyt kertaa oikoluin tätä tekstiä

 22. Tsemppiä kirjoitti:

  Pikavoitto yhdyssanoihin: jos sanojen väliin ei sovi pääte ”-kin,” niin kyseessä on yhdyssana. Esim. ammatti lukio väliin lisättynä ammattikin lukio -> ei kuulosta hyvältä, joten ammattilukio on yhdyssana.

 23. Tipsu kirjoitti:

  Mua ei vähääkään häiritse kirjotusvirheet sun blogissa. Minusta jopa aika ilmiselvää, että sulla on lukihäiriö (en sano tätä millään pahalla!!) joten miksi alkaisin nillittään asiasta.

  Oot ainut kenen blogia jaksan lukea ja suuri syy on se, että postauksia tulee usein, kirjoitat suoraan ja just tuolla tyylillä!

 24. Maiju kirjoitti:

  Oikeasti, jos häiritsee kirjoitusvirheet niin paljon, niin sitten voi skipata 😀 Oot harjoitellut ja harjoittelet, joten se riittää. Kunhan on sinut itsensä kanssa.

  Postausehdotus: miten yhdistät työt, yrityksen, perhe-elämän, oman ajan ym? Olisiko kenties jotain vinkkiä ruuhkavuosissa eläville, joilla ei meinaa välillä riittää aika, vaikka tuntuu olevan vähemmän töitä kuin sulla?

  Aina en oo samaa mieltä kuin sä, ja se on tietysti hyväkin etteivät kaikki ole samanlaisia ihmisiä 🙂 Kunnioitan kuitenkin tosi suuresti sitä, miten paljon sulla on mielipiteitä ja tuot ne asiallisesti julki.

  Jatka samallalailla!!

 25. Sanna kirjoitti:

  Mua esimerkiksi nykyään kielen köyhyys häiritsee. Se on varmaan syytä blogimaailmasta, erilaisista viestimistä ja lukemisen vähyydestä. Itse syyllistyn myös näihin kaikkiin. Enemmän kuin yhdyssanat, mua häiritsee tekstissäsi sanoman ymmärtäminen. Välillä on tosi vaikeaa saada kiinni mitä oikeastaan yrität sanoa tekstissä ja se johtaa väärinymmärryksiin. Välillä myös huomaan että ymmärrät kommentit väärin, vaikka lukijasi tarkoittavat hyvää. Suosittelen ehdottomasti hankkimaan virallisen diagnoosin lukihäiriöstä, koska näin ollen voisit saada työkaluja, millä kiertää sitä. Tsemppiä :)!

  • primebody kirjoitti:

   Kyllä suurin osa ymmärtää teksitini. Sitten on niitä ihmisiä joidenka silmät sokeutuvat kun yksi pilkku on väärässä paikassa 😉 Mulla on elämässä aika hektinen vaihe meneillään ja usein ongelmat on hieman suurempia kun yhdyssanat.. Ehkä joskus jos on aikaa voin alkaa tätä asiaa oikein hoitamaan mutta se ei itseäni häiritse, jotenka annan sen nyt olla..

 26. Sanna kirjoitti:

  Inhottavaa kun ihmiset ovat niin itsekkäitä että eivätkä osaa ajatella muuta kuin itseensä. Ja vielä nettikiusaavat päälle. Onneksi tässä tapauksessa on vahva ja itsevarman nainen kiusaamisen kohteena, joka osaa jättää tällaiset kommentit omaan arvoonsa. Surullista ajatella, että tätä tapahtuun koko ajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.