Hae
Prime Life by Umppu

Kuka on Suomen paras?

Mua on aina henkilökohtaisesti kiinnostanut, että millä mittarilla valitaan Suomen paras. On eri asia olla vaikka Suomen nopein juoksija, koska siinä on ainoastaan se aika mikä ratkaisee. Mitäs sitten kun kilpaillaan siitä kuka on Suomen kaunein. Jos ajatellaan vaikka Miss Suomi kilpailua lyödään heti tiskiin tietyt kriteerit. Yhtenä suurena karsivana tekijänä pidän pituuden. Vaikkei itsellä koskaan ole ollut minkäänlaista kiimaa hakea yhteenkään kauneuskilpailuun niin olisin ollut auttamatta liian lyhyt. Tälläisissä kilpailuissa Suomen parhaan/kauneimman valitsee aina joku raati. Usein mukana on yleisöäänestys, mutta itse voittaja kruunataan aina tuomariston äänien perusteella. Eli esimerkiksi Suomen kauneimman titteli on vain muutaman ihmisen päätettävissä.

Niinkuin moni muistaa, että olen tietyissä asioissa sääntöjen orja ja kannatan reilua peliä. Ihmettelen siis suuresti välillä erilaisia titteleitä mitä jaetaan ja sen maineella ratsastetaan. Se mitä pidän oikeasti vaikuttavana tittelinä on juurikin se yleisönsuosikki tai kansanäänestyksen voittaja. Onhan se silti mukava saada kunniaa esimerkiksi tekemästään työstä tai vastaavasta, mutta jos kilpailuun ei ole mahdollista edes kaikkien halukkaiden osallistua niin eihän se ole silloin reilua missään suhteessa.

Kiitos muuten edellisen postauksen kommenteista. Niitä tuli paljon ja musta oli tosi mielenkiintoista lukea niitä. Kommenteissa tuli monta sellaista blogia vastaan mistä en ollut koskaan edes kuullut. Kävinkin muutamaa selaamassa läpi ja oli hauska huomata että samanlaisessa elämäntilanteessa kun itse olen löytyi myös muita bloggaajia. Mun blogi on varmaan tänä päivänä tituleerattu perhe-blogiksi, vaikka käsittelenkin paljon myös  muita asioita kun niitä perheeseen liittyviä. Nyt pyöriikin netissä joitain listoja mihin on rankattu Suomen suosituimmat blogit.. Hmmm… en tiedä millä perusteella ja kuka ne on valinnut, mutta ainakaan mun mielestä niissä listoista ei ole päätä eikä häntää.

Mut oli rankattu siinä listalla sijalle 5 parhaat perhe-blogit. Ja kysyn vaan, että kukakohan sen listan on oikein tehnyt? Mihinkä ne perustuu? Tuskin ainakaan lukijamääriin, mikä taas on aika oleellinen tekijä jos rankataan Suomen paras tai suosituin. Paljon tiedän todella suosittuja blogeja eikä niitä näkynyt ollenkaan listassa missään kategoriassa, eli ihan kaikkea ei kannata uskoa mitä mainostetaan. Blogaaja on jo suosittu työ, mutta ihan ammatikseen sitä tekee harva. Jos vielä palaan edelliseen postaukseeni niin paljon tuli palautetta myös siitä, että ihmiset ei jaksa lukea aina vain yhteistyö postauksia ja sellaisia, missä on linkkejä: osta tämä, osta sitä.

Sekin on aina vähän kakspiippunen juttu. Jos esimerkiksi kuvissa olevista vaatteista ei laiteta merkintää mistä ne on hankittu/saatu/ostettu tulee oikeastaan jokaiseen postaukseen mistä takki? Mistä huulipuna jne. Bloggaaja pääsee helpommalla laittamalla sen mukaan tekstiin. Varsinkin muotibogeissa on ainakin yhtenä tarkoituksena esitellä uusia lookkeja, jotenka jos niissä ei lukisi mistä vaatteet on se tuntuisi jopa hassulta.

Tästä päästään vielä palamaan Suomen suosituimmat blogien listaan… Missä oli oikeasti ne suosituimmat muotiblogaajat listalta? Ne blogaajat, jotka keikkuu nykyään lähes joka mainoksessa ja ne ketkä kutsutaan sinne missä tapahtuu. Ne Suomen muoti-ikonit..  Jo se että lähes  kukaan (minun) seuraamani muoti-bloggaaja ei ollut sillä suosituimmat listalla niin sekin kertoo jo sen että koko lista on edelleen ihan humpuukia. Tiedän kuitenkin niiden olevan siinä kategoriassa korkealla.

Toki mulle on aivan se ja sama millä listalla kukin on, mutta tälläiset listaukset ovat hyvin harhaanjohtavia monessakin suhteessa. Niin markkinoinnissa, kuten esimerkiksi yhteistyökumppaneiden osalta. No mutta siitä viis.

On ollut kyllä ihana viikonloppu, koska ollaan oltu kaikki kotona ilman suurimpia menoja. Viime yö ei mennyt ihan putkeen, mutta ei se pahin kaikista ollut. Koko eilisen päivän jaksoin ihan ekstraa verrattuna siihen normaaliin tekemiseen. Mää pesin 5 koneellista pyykkiä niin että ne on päässyt jo viikattuna kaappiin! (Kiitos kuivaavan pesukoneen). Meillä yleensä Juuso tekee  ruokaa, mutta olin aivan into piukeessa kokkailemassa, koska kerrankin jaksoin. On oikeesti niin ihana olla taas paljon energisempi jolloin jaksaa kotona ihan eritavalla. Kyllä jokaisella äidillä kuuluisi olla oikeus kunnon yöuniin. Jos joku mies lukee blogiani ja teillä on lapsia, jotka ei nuku…. niin vinkki vitosena: anna äidin olla joskus yksin juurikin sielä kotona yö tai vaikka kaksi. Se on varmasti paras lahja mitä voit siinä hetkessä antaa.

Lue edellinen postaus: keskustelunherättäjä, vaiko ruma kun mummon perse? 

-Umppu

00
JAA
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa Pinterestissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.