Hae
Prime Life by Umppu

Keskustelun herättäjä, vai ruma kun mummon perse?

Juttelin eilen yhden tuttuni kanssa siitä, että minkälainen on mielenkiintoinen blogi. Blogimaailmassa eletään varmaan nyt kulta-ajan loppuvaihetta ja pian tulee taas jokin uusi juttu, kuten esimerkiksi jo nyt tubettajat on mielettömässä nosteessa. Toki varmasti blogeissa riittää lukijoita hieman vanhemmasta ikäluokasta versus tubettajat, joidenka seuraajat on suurimmaksi osaksi nuorempaa väkeä. Itse tykkään seurata muotia, vaikka mikään trend centteri en itse ole. Mulle kuitenkin riittää siltä osin instagram, jossa kuvista voin inspiroitua. Mulle todella moni muotiblogi menee jo ”yli hilseen”, koska kaikki kuvat on viimeisen päälle mietittyjä.. niin lokaation kun muokkaukseen suhteen ja ne on niin lavastettuja. Tavallisesta kahvikupistakin otettu kuva näyttää vähintäänkin siltä, että se on Chanelia, vaikka totuudessa se on Ikean 50c maksava halpamuki. Myöskin se, että itselläni ei ole varaa ostaa joka viikko uutta usean tuhannen laukkua tekee sen, että kuhan vaan katson kuvia fiilistellen siinä mielessä, että onpa hieno mutta liian kallis.

Mitenkä sitten on erilaiset hyvinvointi blogit, missä jaetaan vuosi vuoden perään erilaisia smoothien reseptejä? Snoothie on sellainen välipala, että vain mielikuvitus on rajana ja sinnehän voi käytännössä laittaa ihan mitä vaan. Mää myös uskon, että jos joku haluaa treenata sitä pakaraa niin netti on väärällään niitä ohjeita, eikä nekään ohjeet  innosta mua ainakaan henkilökohtaisesti. Itse myös arvostan niitä ammattitaitoisia valmentajia, jotka treenauttaa henkilökohtaisesti ihmisiä ja katsovat että liikkeet tehdään oikein ja kehittävästi. Silti vielä on olemassa niitä hyviäkin nettivalmennuksia pienissä määrin.

 ,

Tykkään seurata myös Instagramissa erilaisia sisustus tilejä ja inspiroitua niistä. Todellisuudessahan mietin, että mitenkä kenelläkään voi olla niin siisti koti. Koti on mulle tärkeä paikka ja haluan että me kaikki viihdytään sielä. Mun onni on ovi alakerran lastenhuoneessa, minne saa kaiken tungettua iltaisin piiloon.. Sisutusblogit on inspiroivia, mutta moni niistä toistaa paljon itseään ja tuntuu että kuvat on aina kodin samasta kohdasta.

No päästäänkin siihen, että minkälainen on mielenkiintoinen blogi ja mitä se pitää sisällään. Musta on mielenkiintoista lukea ihmisten mielipiteitä ja ajatuksia, vaikka en olisi aina samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Se mikä on muutamassa vuodessa muuttunut blogeissa on uskallus. Jos kirjoitat oman mielipiteesi jostain asiasta ja vielä blogissa missä on paljon lukijoita.. voit olla varma että joudut myrskyn silmään. Olen itsekkin kokenut tämän niin hyvässä, kun pahassa. Ihmiset myös valitettavasti tykkäävät lukea enemmän niitä ”mulla menee päin persettä” kun että elämä on ihanaa. Mää jotenkin itse koen, että esimerkiksi moneen mun omaan tekstiin on helppompi samaistua, kun siihen lattea juovaan muoti-ikoniin kirsikkapuun alla. Mää myös ymmärrän sen, että moni ennen mielipiteitä kirjoittanut bloggaaja on nykyään se hyvän mielen bloggaaja, koska ei vaan kestä sitä postauksista seuraavaa jälkipuintia.

Moni kysyy kuinka aina kestät sinuun kohdistuvan kritiikin, johon usein vastaan että niin kauan se on Ok (eihän se koskaan oo Ok) kun se on ihan överiä. Mulla itselläni usein ongelmana saattaa olla se, että mut tuntevat ihmiset tietää mitä jollain asialla tarkoitan ja tietenkin oletan muidenkin ymmärtävän sen. Oon ihmisenä seurallinen ja usein sellainen porukan viihdyttäjä, mutta se ei välity välttämättä omissa teksteissäni. Nauran paljon ja mielestäni omaan hyvän huumorintajun. Se mikä nostaa omaa verenpainetta on väärinymmärrys, kuten Dubai postausta koskien minua jopa syytettiin orjatyövoiman kannattajaksi ja naistenalistajaksi… itse kommentteja lukiessa mietin että voiko joku oikeasti kuvitella että vuonna 2018 joku kirjoittaa että kannatan orjatyövaoimaa????? Kyllä pitää olla joku ruuvi löysällä, jos näin kuvittelee..

Mun ehdottomia suosikkeja mediassa on Maria Veitola, Tuomas Enbuske, Jaajo ja vaikka ihan Hjallis Harkimo. Koen että he uskaltavat kysyä ensinnäkin ihmisiltä niitä kysymyksiä mitkä ihmisiä kiinnostaa. He keskustelevat niistä aiheista mistä muut eivät keskustele, mutta he ovat varmasti ainakin osittain ne ihmiset ketkä saavat kestää myös niitä seurauksia eniten.

Musta olisi kiva kuulla mikä on sun suosikki blogi ja miksi? Tykkäätkö seurata kauniita kuvia, vai kantaaottavia tekstejä? Arvon kaikkien vastanneiden kesken Balmainin tuotepaketin! Kommentoi siis alle ja olet mukana arvonnassa.

Toissapäivänä hieman kohua herättänyt postaus laiskoista äideistä, keräsi valtavan kasan negatiivista kommenttia. Kirjoitin itse siihen vastakirjoituksen missä taas annoin toisenlaisen näkökannan. Tässä on vaikka hyvä asia muistaa, että kyllähän meitä ”läskejä” tarvitaan tai Suomessa jäisi moni ammattikunta ilman töitä ;). Miten kävisi niiden kaiken maailman nettivalmennuksien,  personaltreinedeiden, liikunta-alan ammattilaisen jos ei olisi meitä läskejä? Me läskit maksetaan heidän palkka ;). Olkaa siis kiitollisia, älkääkä karkoittako omia asiakkaitanne 😉

Blogiin on välillä todella vaikea kirjoittaa arasta aiheesta, varsinkaan jos ei ole sitä omakohtaista kokemusta. On ehkä turha sanoa masentuneelta ihmiselle, että lähde lenkille ja syö terveellisesti koska se parantaa sun elämänlaatua.. Voihan olla että se masennus on siinä pisteessä, että maataan sängyssä tuijottaen kattoa, eikä siitä noin vaan liikuta. On myös vaikea tuoda tekstissä esille se, että sanooko jonkun asian millä äänensävyllä tai millä ilmeellä. On myös vaikea selittää että vaikka olen jostain asiasta tiettyä mieltä ei se pois sulje sitä, ettenkö ymmärtäisi asiaa toiselta näkökantilta.  Meillä jokaisella on omassa arjessa omat haasteemme ja kukaan ei voi sanoa toiselle, että helppohan sun on sanoa kun…. vaikka se elämä näyttäisi kuinka ruusuiselta ulospäin, voi silti kyseinen ihminen siinä samassa käydä läpi: avioeroa, lapsettomuushoitoja, läheisen menetystä tai mitä ikinä. Mua itseäni usein kommenteissa korpeaa se, että joku sanoo mulle että et ymmärrä.. ymmärrän paljonkin asioita. Osaan asettua myös toisen asemaan. Olen empaattinen ihminen ja autan muita, mutta se ei tarkoita sitä että mun olisi oltava aina jotain tiettyä mieltä asiasta, koska en voi ihan jokaista lukijaa miellyttää.

Jos nyt otetaan (tämä on vitsi ja huumoria) että Teppo haluaa mennä naimisiin lampaan kanssa. Musta se on todella outoa ja sairasta, mutta jos se on fine niin Tepolle kun lampaalle niin tehkööt sen, mutta ei tarvi tulla mun tontille. Ei ole olemassa ihmistä kuka hyväksyisi kaikki asiat, koska silloinhan tässä maassa saisi tehdä mitä haluaa. Ei ole ihmistä kenenkä mukaan kaikki lait ja säännöt on hyväksyttäviä, vaikka niitä on pakko noudattaa. Blogaajille tulee paljon kommentteja: ota selvää faktoista, ei kannata puhua asioista mistä ei tiedä niin pitää muistaa että suurinosa kirjoituksista perustuu siihen omaan mielipiteenseen.. ei vaikka lakiin. Joskus tulee linkkejä dokumentteihin, mutta niitä on ihan yhtä paljon hyviä, kun aivan paskoja. Vaikka hyvänä esimerkkinä hetki sitten tullut fitness dokumentti oli aivan pommi. Dokumenttikin perustuu aina johonkin asiaan ja mitenkä se tuodaan esille.. ei nekään ole aina faktatietoa niinkuin ihmiset suurimmaksi osaksi valitettavasti luulee.

Jos siis haluatte lukea jatkossa mielenkiintoisia, keskustelua herättäviä blogipostauksia niin se riippuu aivan teistä. Toivoisin jokaisen lukijan asettuvan myös joskus bloggaajan asemaan ja miettimään miltä kommentit kuten: olet ruma, kuole vitun läski huora, olet paska äiti, mitenkä joku voi olla noin idiootti, sun lapses näyttää ihan vammaiselle, vitun idiootti, toivon että kuolet, sun lapsia tullaan kiusaan, naamas näyttää vanhan mummon perseeltä. Vaikka näistä ainakin itse osaan suurimman osan ottaa huumorilla, mutta kaikki ei ja moni kommentti on todella loukkaava. Pitää myös muistaa että me kirjoitamme aika yleisesti emmekä tuskin kenestäkään nimellä suoraan. Joskus teksti voi kolahtaa, mutta se ei silti tarkoita sitä että se on juuri sinuun henkilökohtaisesti tarkoitettu.

Lue edellinen postaus: Pieni oikaisu ”maalaisjärkeen” 

Mukavaa viikonloppua kaikille -Umppu

112 kommenttia

 1. Laura H. kirjoitti:

  Tykkään useista blogeista, fitfashionilla suosikit sinun, Piia Pajusen ja Monnan blogit! Suoraa puhetta asioista ja rempseä ote elämään ja kirjoittamiseen, huumoria unohtamatta! En missään nimessä tykkää blogeista, jotka ovat liian tarkasti mietittyjä ja lavastettuja. Mukana arvonnassa 🙂

 2. Sari kirjoitti:

  Sun blogista tykkään?
  Oot kantaaottava, et silottele mielipiteitäsi?

 3. Anu kirjoitti:

  Perhe-elämää, liikuntaa ja sisustusta. Niistä luen mielelläni ja seuraan niitä myös instassa. Tykkään siitä kun puhut suoraan ja ajankohtaisista asioista. Kiitos! Sun instaakin on kiva seurata

 4. Mariiy kirjoitti:

  Mä nimenomaan tykkään lukea niitä henkilökohtaisia ja kantaaottavia postauksia 🙂 Jotenkin tänä päivänä kaikki blogit on tosi identtisiä ja kaikissa samat Zalandon mainoskollaasit niin esim sun blogi erottuu kyllä hyvin tälläisestä massasta. 😀

 5. Ida kirjoitti:

  Itsekin tykkään paljon enemmän blogeista, joissa kerrotaan rehellisesti ns ”normaalista” elämästä ja ihan perus jutuista. En välitä sellaisista, jossa voivotellaan tuhansien eurojen laukun saumojen pettämistä. (Ymmärän joo että sellasen laukun tulis kestää ja se ei oo kivaa jos maksat tonnin eikä laukku kestä). Mutta tavalliset arki asiat, matkustelu, sisustusjutut ym on mielenkiintoisia. Pidän mm sinun blogistasi, koska kirjoitat asioista suoraan. Se on mielestäni yös rohkeaa!

 6. Riikka kirjoitti:

  Mun lemppari on Piia Pajusen blogi (sä tuut hyvänä kakkosena). Piialla on aina hyvä, positiivinen meininki ja inspiroivaa tekstiä.
  Sun blogissa taas tykkään rehellisistä ja rohkeistakin postauksista.

 7. Minna kirjoitti:

  Tykkään lukea blogeja tosielämästä. En mitään kiiltokuva tekstejä. Toki tykkään esim. Instagramissa katsoa kauniita kuvia mutta itselle tulee niistä myös aina mieleen ”noilla ei oo ainakaan lapsia tai että kuvat on lavastettuja jne.” Itse elän ruuhkavuosi aikaa 3 alle kouluikäisen pojan äitinä. Tykkään lukea tekstejä mihin voi samaistua tai tekstejä missä on vinkkejä tähän kiireiseen arkeen. Ja kiitos sun ihanista teksteistä ja rohkeista kirjoituksista. Jatka samaan malliin.

 8. Maija kirjoitti:

  Seuraan Sinun blogiasi sekä instaa ja tykkään, kun olet niin rehellinen eikä kotiasi ole esim aseteltu kuvia varten ja kerrot perheen ja yrittäjyyden kiireistä mitään kaunistelematta? Jatka samalla tyylillä!

 9. Veerah kirjoitti:

  En seuraa aktiivisesti blogeja, mutta sun blogia käyn aika usein lukemassa juuri sen takia kun kirjoitat rehellisesti ja kantaaottavasti asioista. Mielenkiintoisia monesti eli jatka samaan malliin!

 10. Reetta kirjoitti:

  🙂 mun mielestä sulla on just hyvä tyyli kirjottaa ja mietiskellä asioita blogissa. Terve järki ja asioiden kyseenalaistaminen luo keskusteluita ja saa muutkin miettimään asioita toiselta kannalta. Eli lisää ajankohtaisia ja ennen kaikkee sua kiinnostavia blogiaiheita tänne vaan 🙂 On hyvä että joku uskaltaa sanoa asiat niinkuin ne on eikä kaunistele tai elä kuplassa. Oot supernainen isolla sydämellä?

 11. Jaana kirjoitti:

  Kiitos sulle hyvästä blogista! En ikinä kommentoi blogeihin, mutta nyt tuli semmonen fiilis että haluat oikeasti kuulla totuuden lukijoilta. Olen itse opiskelija, ei lapsia, ei avioliittoa yms. eli todella erilainen elämäntilanne, ja seuraan blogiasi vain ja ainoastaan siitä syystä että täältä voi lukea sitä suoraa ja rehellistä mielipidettä! Se on todella kiinnostavaa ja toivon, että et ikinä muutu vain ”kaikki on niin kivaa” -bloggaajaksi!

 12. Anna kirjoitti:

  En lue muuta blogia kun sun blogia. ?❤️
  Jatka samaan malliin!

 13. Iida kirjoitti:

  Toisaalta tykkään blogeista, joissa on paljon kantaaottavaa kirjoitusta, kuten vaikka sun blogi. Mutta toisaalta olen sen verran esteetikko, että tykkään lukea myös sellaisia kauniilla ja huolitetuilla kuvilla höystettyjä blogeja. Eikä itseä haittaa, että tiedän ettei kuvat ole arkielämästä, vaan niiden takana on usein nähty paljon vaivaa. Jotain ideaa pitää teksteissä kuitenkin olla ja siksi esim. Strictly style on yksi omista lemppareista.

 14. Annika kirjoitti:

  Sun blogissa on asennetta! Tämmösestä tykkään 🙂

 15. Elleeen kirjoitti:

  But i Am human not a sandwich:in Iinan blogi on ihanan aito jossa on paljon laadukkaita ja piristäviä tekstejä!

 16. Nenne kirjoitti:

  Mua just ärsyttää toi tahallaan väärin ymmärtäminen. No, ehkä joku saa siitä kiksejä. Mun yksi blogimaailman suosikeista on Iina Hyttinen 🙂

 17. Satu kirjoitti:

  Vasta toisen lapsen jälkeen oon löytäny blogimaailman ja nyt tykkään lukea samassa elämäntilanteessa olevien blogeja , nyt seuraan aktiivisesti mungobabya ja mungolifea, sun blogia ja i’m human not sandwich, myös monna treenaa blogia oon välillä seuraillu. Kaikki näistä ihan tavallisesta arjesta ja näihin helposti samaistua ja itselle ainaki helpotus lukea et on myös samoja asioita blogeissa minkä kanssa itsekkin välillä kamppailee mutta huumoria ei ole unohdettu 🙂

 18. Heppulix kirjoitti:

  En seuraa aktiivisesti mitään blogia, useimmat toistaa itseään. Tietysti, kun elämä kulkee sykleissä. Instan kautta poikkeaa lukemaan mielenkiintoisilta vaikuttavia kirjoituksia. Sisällön lisäksi kuvat on mulle tärkeitä.
  Sulle toivon tsemppiä, en ymmärrä nettivihaa, ihmettelin sunkin johonkin kuvaan kommentoineita tyyppejä. Jos ärsyttää, miksi seuraavat sua?
  Tykkään sun rennosta, rehellisestä tyylistä. Sun kirjoituksissa on sama puhetyyli kun videoissa ❤

 19. Piklumyyx kirjoitti:

  Itseänikin on alkanut hieman ärsyttää blogimaailman epärealistinen näkökulma. On hienoa laukkua, sisustusta, hienosti sommiteltuja ja aseteltuja aamupaloja ja lounaita, chanelia, hienoa uutta takkia ja vaatetta joku postauksessa. Todellisuudessa me ei bloggaavat tavikset saatetaan kulkea marimekon takissa ja merkkilaukun kanssa myös, mutta se on sama takki ja sama laukku joka päivä. Aamupala on mikrossa tehty puuro, johon kaneli ja mustikat sekotetaan epämääräisesti joukkoon. Kyllähän siinä tulee tavikselle hieman ”luuseri” olo.
  Olen itse alkanut tykkäämään enemmän blogeista, jossa on jotain muutakin sisältöä kun hienostelua. Aitoa mielipidettä, vinkkiä elämänhallintaan, liikuntaan, ruokaan tai mihin milloinkin. Ymmärrän kyllä, että varmasti nykypäivänä se oman mielipiteen tuominen julki esim juuri blogissa on todella haastavaa, koska paskamyrsky on aina valmiina iskemään kommenttiboxiin. Tämä on mielestäni meidän kommentoijien tyhmyyttä…. itse en kommentoi postauksia, jotka minua ei miellytä tai joista en ole samaa mieltä. Kommentoin kannustavasti ja positiivisesti aina. En myöskään ymmärrä saako siitä joku hyvän mielen, jos kommentoi paskaa blogeihin/someen. Paskakommenttien kirjoittajilla on selkeästi suurempia ongelmia itsensä kanssa ja mielestäni heidän kannattaisi ratkaista ongelmansa jossain aivan muualla.

 20. Aikku kirjoitti:

  Hei!
  Blogisi on mielestäni yksi harvoja, joissa asioista kirjoitetaan rehellisesti. Olen kahden 2v ja 5v töissä käyvä äiti, jonka mies reissuhommissa. Vaikka kasvatankin lapsiani aika erilaisessa ympäristössä maalla ja ihmisinä olemme varmasti aika erilaisia, erilainen perhetausta, koulutus, työ ym. voin silti samaistua teksteihisi lapsiperhearjesta. Uniasiat, raskausaika ym. Ovat meilläkin olleet ongelmia.

  Mielestäni osaat myös perustella näkemyksesi ja mielipiteesi ja perusteluita on mielenkiintoista lukea. Itsekkin sitten huomaa postauksia lukiessaan että ”hmmmm. Näinkin voi tosiaan asiaa katsoa ja että totuuden siemen tässäkin.” Herättää siis lukijaakin pohtimaan asioita eri näkökulmista.

  Olen lukenut blogiasi kauan ja alkuun minua häiritsi ihan hirveästi se, että teksteissäsi on kirjoitusvirheitä eikä se ole välttämättä juuri sitä viimeistellyintä tekstillisesti. Enää ei häiritse, vaan se kuuluu tyyliiisi eikä siihen oikeastaan enää kiinnitä lainkaan huomiota.

  Tykkään tyylistäsi, postausaiheet ovat ajankohtaisia ja niitä on höystetty huumorilla. Kaikkea ei pidä ottaa niin vakavasti.

  Kiitos blogistasi todella paljon, jatka samaa rataa!

  -Ehdoton vakkarilukijasi

 21. Laura kirjoitti:

  Harvoin luen blogeja säännöllisesti.. sun blogi taitaa olla itseasiassa ainut, jota seuraan. Luen kyllä muitakin, jos joku kiinnostava sattuu silmään jossain. Tykkään kuvista, mutta enemmän mielenkiinnon herättää tekstit, joissa on itselle mielenkiintoinen aihe.

 22. NanaVanilla kirjoitti:

  Oon huomannut saman. Musta moni blogi vaikuttaa ehkä hieman teennäiseltä hyvän mielen blogilta. Itselläni ei ole mitään tiettyjä lemppareita mutta tykkään omasta elämästä kertovista -ei niin päälle päin silotelluista blogeista. Tykkään kosmetiikasta ja hyvinvoinnista, mutta tuntuu että niitä tulee vastaan liikaa (nimenomaan ylihienoina versioina) joten mieluiten luen tosielämään perustuvia omia kokemuksia, lähinnä miehistä, parisuhteista ja sinkkuudesta.

 23. Mariem kirjoitti:

  Moi! Fitfashionilta tietty sun blogi kaikessa rehellisyydessään on mukavaa luettavaa. Fit you too Katri on vähän saman tyyppinen, avoin ja suora, mutta viihdyttävä. Piia Pajunen taas superpositiivinen ja huumorintajuinen. Maaret Kallion lujasti lempeä.-blogista saa usein hyviä ajattelemisen aiheita. Aamukahvilla Henriikka kirjoittaa ihanaa lifestyleblogia ilman turhia ”chanel-hifistelyjä”.

 24. Julia kirjoitti:

  Tykkään lukea laidasta laitaan Hyvinvointi aiheisia blogeja. Arvostan bloggaajan rehellisyyttä ja suorapuheisuutta ??

 25. Christina kirjoitti:

  Tottapuhuen luen tosi harvoja blogeja, koska monissa puhutaan asioista kaunistellen, eikä puhuta asioista suoraan. En myöskään voi ymmärtää kuinka ihmiset jaksavat kommentoida blogipostauksiin niin kovin ilkeästi, koska kaikilla meillä on oikeus omiin mielipiteisiimme, kirjoitimme siitä blogiin tai ei. Mutta sun blogia arvostan mielettömästi, avaat sun elämää ja mielipiteitä kaunistelematta, peukut siitä!

 26. Jenna kirjoitti:

  Aktiivisesti seuraan iinan blogia, but i’m a human not a sandwich, koska siellä ajankohtaisia asioita, perhe juttuja ja positiivista mieltä. Itse en jaksa lukea juttuja negatiivisista asioista joita jotkut suoltavat koko ajan. Lisäksi pakolla väännetyt yhteistyöpostaukset ovat liiallisissa määrin uuvuttavia.

 27. Ulla kirjoitti:

  Olen tykästynyt sinun blogiin ajansaatossa enemmän ja enemmän, koska nimenomaan uskallat kertoa että miten esim ajatusmaailmasi on muuttunut matkan varrella bikinipimatsusta ison lapsiperheen pyörittäjäksi. Otat kantaa asioihin ja vaikka en ihan aina ole samaa mieltä, niin rehellisille mielipiteille aina pisteet. On myös mahtava instagramissa seurata kuinka näytät sitä perhearkea sellaisena kuin se on, ilman siloitteluja. Itse ainakin tykkään lukea tämänkaltsisia blogeja, koska niihin voi samaistua. Mikään ei ole täydellistä ja elämän pienistä asioista voi löytää luksusta.

 28. Emppu kirjoitti:

  Pidän kantaaottavista blogeista, jossa asiat sanotaan suoraan niiden oikeilla nimillä ja jossa näkyy ihan sitä ihka oikeaa ja aitoa arkea pelkän kiiltokuvan sijasta.

 29. Susanna kirjoitti:

  Vaikka en ole läheskään samaisessa elämän tilanteessa kuin sinä (opiskelen, ei lapsia yms) niin pakko sanoa, että blogisi on noussut suosikikseni. Olet niin aito ja mahtavaa, että uskallat olla oma itsesi. Blogeissa pidän erityisesti matkustamiskokemuksista ja mielipidepostauksista. Mielipiteesi ovat minulle hyvin samaistuttavia, joten sanompa vaan, että keep going!

 30. Anna kirjoitti:

  Jatka samaan malliin blogin kirjoittelua!
  Oot just hyvä tuommosena, aitona ❤️
  Ja ihannoin myös sitä että uskaltaa sanoa mielipiteensä ja oot rehellinen ! Oot ihan mahtava !
  Jatkan mielelläni blogin lukemista ja igssä seuraan myös tiiviisti. Laidasta laitaan! Tykkään ❤️

 31. Johanna kirjoitti:

  Kyllä tää sun blogi on vaan ehdottomasti paras. Musta on ihana seurata sun perhe-elämää ja seurata sun yritystoimintaa. Oot inspiroiva ja sulla on asenne kohdallaan sekä ennen kaikkea arvot ja sulla on aivot siellä missä niiden kuuluukin olla. 😉 Parasta kun tietää sun kuvista ja postauksista, ettet jauha paskaa niissä vaan kerrot rehellisesti miten on menny tai mitä mieltä jostain asioista olet etkä yritä kalastella seuraajia lisää. Pidä blogi tämmösenä, koska tää on tälläsenä paras <3

 32. Salla kirjoitti:

  Sun blogi taitaa olla ihan suosikki just sen takia ku et silottele elämää. Tulevana äitinä on saanu realistisemman kuvan siitä mitä lapsiarki voi olla jos ei esim saa nukuttua.

 33. Katka kirjoitti:

  En paljoa blogeja lueskele koska harvalla on mielenkiintoista sisältöä niissä,siis minusta mielenkiintoista:)
  Tänne fitfashionille aina kuitenkin tulen säännöllisesti kattelee, että mitä SINÄ kirjoittelet,hyviä juttuja ja sopivasti uppoaa omaan huumoriin nää sun jutut:D btw nyt on hyvän värinen tukka,sopii sulle:)

 34. Sari kirjoitti:

  Sun blogi on ehdoton ykkönen. Mielenkiintoinen sisältö, hyvät kuvat ja ennen kaikkea samaistuttava sisältö. Ei mitään liibalaabapaskaa, vaan ihan just sitä itteensä niin hyviä kuin huonoja hetkiä elämästä. Koska sitähän tää elämä on! Joskus hyvää, joskus huonoo. Piia Pajunen on hauska ja rempseä, mutta ite kun ei oo niin kiinnostunut niistä fit jutuista, niin monta postausta jää lukematta. Miia Metso on mun ehdoton lemppari sun jälkeen. Kanssa rehellistä tekstiä, aitoja kuvia (vaikka heillä onkin ihan taivaallisen kaunis koti ja Miia on huippu sisustamaan) ja oikeasti hyviä pohdintoja ja mielipiteitä! Kannattaa tsekata, jos et oo tutustunut!

 35. Liisa kirjoitti:

  Samoilla linjoilla muiden kanssa, rehellisyys ja aitous on se mikä puree muhun. Oon seurannut ennen myös muutamia suosittuja muotibloggaajia, mutta oon jotenkin väsynyt siihen kiiltokuvamaailmaan. Ymmärrän että on kiva julkaista hienoja kuvia, mutta eihän niiden ihmisten elämä oikeasti ole pelkkää lattea kirsikkapuun alla. Tykkään sun rohkeudesta ja tavasta kirjoittaa mielipiteitä jakavistakin asioista. Jatka samaan malliin vaan?

 36. Jenni kirjoitti:

  Hei!
  Luen sun blogin lisäksi blogeja But I’m a human not a sandwich, Monna, Mutsis on ja FitFatMama 🙂
  Sun blogin luen aina ekana joten se taitaa olla kuitenkin kaikista mielenkiintoisin ?

 37. Saara kirjoitti:

  Tällä hetkellä en kerkiä lukea kenenkään blogia, tai sun vaan istuen samalla piilossa vessanpytyllä lapsilta ? Minusta on ihana lukea ja katsoa rehellisen äidin kirjotuksia ja kuvia normaalista lapsiperhe-elämästä! Jatka samaan malliin! Lapsesi ovat onnekkaita multitalentti äidistään ❤

 38. Pee kirjoitti:

  Pisimpään oon lukenut Lähiömutsia ja kyllä se on tosi hyvä blogi! 🙂

 39. Anniina kirjoitti:

  Sun blogi on yksi mun suosikeista, rehellistä tekstiä ja kuvausta lapsiperheen arjesta hyvine ja huonoine hetkineen ilman glitteriä ja filttereitä. Oma elämäntilanne on pitkälti samanlainen kuin sulla, joten siinäkin mielessä samaistumispintaa löytyy paljon. Yleisesti ottaen perheblogit lukulistalla.

 40. Tintti kirjoitti:

  En ole koskaan ollut erityisen ahkera blogien lukija, mutta sisustusaiheisia blogeja (esim. Sisustus ja sepustus) kurkin aina välillä – sellaisia rentoja, kodikkaanoloisia. Liian stailatut ja lukijoita varten asetellut kuvat kyllä tunnistaa heti; ei kiitos. Sinun blogiisi eksyin sen TV-ohjelman kautta 😀 tuumasin, että siinäpä on ”hyvä tyyppi” ja mielenkiintoinen tarina fitnesstaustoineen, täytyypä tutkia enemmän. Sen jälkeen olenkin seurannut blogiasi säännöllisesti ja tykkään kovasti. Itse olen hyvin erilaisessa elämäntilanteessa (eronnut ja asun toistaiseksi yksin, tahattomasti lapseton, ikää 40+), mutta siitä huolimatta luen mielenkiinnolla juttuja perheestäsi, arjestasi ja ylipäänsä ajankohtaisista asioista. Sulla on hyvä ote ja tyyli, avoimen rehellinen huumorilla höystettynä. Tykkään!

 41. riikka kirjoitti:

  Rohkeat, rehelliset blogit ovat mieleeni. En jaksa lukea ”täydellisiä” blogeja.

 42. Linda kirjoitti:

  Oon seurannu sun blogias tosi kauan ja tää on oikeestaan ainoo mitä seuraan säännöllisesti 😀 Tykkään sun realistisista, kantaaottavista ja suorista kirjotuksista. Kaikkia ei tosiaan voi miellyttää ja ihmisten olis hyvä käyttää tätä vanhaa fiksua sanontaa eli jos ei oo mitään hyvää sanottavaa,niin ole hiljaa. Nimimerkkien takaa on hyvä huudella. Mut jatka samaa rataa, blogis on viihdyttävä ja suora eikä liian siloteltu! 🙂

 43. Katri kirjoitti:

  Kantaa ottavat blogit on ehdottomasti parhaita, sun blogista tykkään tosi paljon ? Tsemppiä ja voimia lapsiarkeen!

 44. Elli kirjoitti:

  Nykyään ei tule seurattua muita blogeja kuin sinun! Blogisi on vienyt mennessään 🙂 rehelliset postaukset lapsiperhearjesta ovat lähimpänä omaa elämää tällä hetkellä.

 45. Eija Salminen kirjoitti:

  Todella hyvä kirjoitus Umppu!
  Seuraan blogiasi ja Heartbeats by Petra Korpi ja Allidaalia. Useita muita ihan satunnaisesti.

 46. SariS kirjoitti:

  Mulle tärkeitä kriteereitä blogin mielenkiintoisuudessa on rehelliset omat mielipiteet, perustellut mielipiteet, normaali elämä sen nurjinekin puolineen ja humoristinen tai sarkastinen ote elämään.
  Kaikki sellainen jää lukematta mikä on päälle liimattua: pelkkää ihanuutta, luksusta, superia ja teennäisyyttä. Näitä riittää, ollan niin hemmetin ylevää ja ylenkatsotaan ihmisiä, vaikka oma elämä on sössitty useampaan kertaan naurettavuuksiin saakka.
  Toinen ihmetyksen aihe ovat nämä olen tehnyt kuntovalmennuksen, ostakaa ostakaa- hommat. Miten ihmeessä näistä ihmisistä tuli asiantuntijoita ja ammattilaisia sillä sekunnilla, kun innostuin jostakin lajista. Suutari pysyköön lestissään.

  Pysytään totuudessa, ollaan rehellisesti jotain mieltä eikä leikitä omaa norsunluutorni-leikkiä, niin hyvin menee.

 47. Aveem kirjoitti:

  Tykkään lukea aitoja ja rehellisiä blogeja jossa rohkeesti ilmaistaan omia mielipiteitä. Plussaa on myös sisustusjutut ja laadukkaat kuvat ☺️
  Mukana arvonnassa.

 48. Paula kirjoitti:

  Moi. Sinun blogin olen vasta löytänyt. Pitkään olen seurannut Monnan blogia. Muita on tullut ja mennyt. Liian kiiltokuvamaisia blogeja en tykkää seurata, koska mielestäni ne ei kerro koko totuutta. Kaikilla on huonoja päiviä eikä kaikki aina onnistu, aina ei jaksa laittautua, aina ei jaksa tehdä kaunista aamupalaa…. jos kuvataan vaan täydelliset hetket niin tympäännyn. Realistiset blogit on jees. Ja instan stoorit on kovassa huudossa ?☺. Jatka samaan malliin niin varmasti pysyn seuraajana.

 49. Suski kirjoitti:

  Seurasin ennen monia eri blogeja, eri sivustoilla mutta nyt viimeisen vuode aikana niistä on karsiutunut pois todella moni.. Ehkä juuri sen hypetyksen takia: syö sitä ja tätä niin laihdut.. liiku niin ja näin niin saat semmosen pyrstön mistä oot aina unelmoinu.. Joo voin lukea sellaisia tekstejä VÄLILLÄ, mutta en joka kerta. Tällä hetkellä ”viihdyn” eniten Monnan ja sun blogissa..
  Arvostan teidän molempien jalat maassa olemusta ja sitä että sanotte suoraan mitä ajattelette; toisia ihmisiä luokkaamatta.. Vaikka monihan silti osaa sen aiheetta loukkaantumisen ja herneiden vetämisen.
  Joten pysy juuri tuollaisena kuin olet ♡

 50. Elina kirjoitti:

  Olen siitä asti lukenut blogiasi/seurannut touhujanne instassa kun saitte tytön. Harvoin tulee vastaan tällaisia blogeja joissa melkeen joka sana kulkee käsi kädessä omien mielipiteiden kanssa. Pystyn todella hyvin samaistumaan melkeinpä kaikkiin sinun mielipiteisiisi ja juuri tällaista blogia tykkään lukea missä tuodaan se ”karu” arki esille. Monesti itekin ihmettelee ig:ssä niitä kuvia kun otetaan esim lastenhuoneesta kuvajossa pieni lapsi leikkii mut lelut on aseteltu ja koottu niin joista näkee että niitä ei todellakaan ole se lapsi koonnut. Miksi pitää näyttää arki seuraajilleen niin täydellisestä mutta epätodellisesta arjesta?!

  Mutta asiaan, muutamia sisustusblogeja luen ja tätä sinun blogia. Muuta ei tule luettuakaan kun kaksi alle 3-v vievät aika ison ajan päivästäni. Mutta ihanaa on ollut lukea sinun blogia! Oot sydämellinen ihminen ja Äiti ❤️

 51. Riina kirjoitti:

  Sun blogi on ainut, jota seuraan säännöllisesti ja olen seuraillut ”fitnesvuosilta” saakka ? blogisi on muuttunut tietyllä tavalla samaa tahtia oman elämän kanssa, kun itselläkin on nyt 3v. ja 1,5v. lapset. Entisenä kampaajana myös muoti- ja kauneusjutut kiinnostavat, varsinkin hiuksiin liittyvät. Yrittäjyys oli liikaa minulle, mutta ihaillen seuraan sun ammattitaitoa ja intohimoa ?

 52. Mipi kirjoitti:

  Monimuotoisuus on positiivista, blogimaailmassakin mun mielestä! Kivaa, että on valinnanvaraa. Välillä lukee niitä hyvän mielen juttuja, ja välillä taas niitä enemmän kantaa ottavia juttuja. Mun suosikkeja täältä on ehdottomasti sun, Piian ja Kiran blogit; teidän postauksen luen lähes poikkeuksetta aina 🙂

  Toisaalta aivan karseaa, etteivät ihmiset osaa netissä olla ihmisiksi, vaan heittävät tommosia aivan kauheita kommentteja, mitä tuohon loppuun listasit. Toki esillä oleminen aina houkuttelee paikalle niitä haaskalintuja, ketkä etsii vikoja ja tilaisuuksia hyökätä kimppuun. Ikävä myös, että niillä on niin paha olla että pitää muita haukkua (ehkä järkyttävintä/sopimattominta/tajuttominta on haukkua sun ihania lapsia). Toivottavasti lukijoista sentään suurin osa on kunnon kansalaisia 😀 Kiva kun oot tuollainen rohkea, kaunis ja viihdyttävä.

 53. Essi kirjoitti:

  Nykyään ihan liikaa on kiiltokuvablogeja jossa kaikki on vaan kaunista ja ihanaa. Pakaraa hiotaan viidestätoista eri kulmasta ja mielipiteet on tasoa ”ihan kiva”. Tarvittaisiin lisää rohkeita bloggaajia jotka uskaltaa kirjoittaa mielipiteitään ja herättää keskustelua joskus vähän ronskimmeillakin teksteillä. Itse eniten tykkään seurata juurikin niitä blogeja jotka herättää ajatuksia. Semmosia blogeja jotka pistää miettimään omia arvoja, ajatusmalleja,ennakkoluuloja jne. Ei mun aina tarvi olla samaa mieltä jonkun seuraamani bloggaajan kanssa, mut pääasia, että tekstit pistää ajatukset juoksemaan! Jatka siis samaan malliin! 🙂

 54. Maarit kirjoitti:

  Sun blogia ja ig:tä seuraan aktiivisimmin. Olet supermama ❤️täällä toinen kolmen lapsen äiti..

  Muuten luen vammaisista lapsista käsitteleviä blogeja. Hyvinvähän sisustusblogeja vaikka tykkäänkin sisustaa maltilla!

  Jatka samaan malliin!

 55. Virve kirjoitti:

  Tykkään toisaalta blogeista, joissa on kauniita kuvia joihin on panostettu (enimmäkseen sisustusblogit), se on jonkinlaista pakoa arjesta ja esteettisen silmän hivelyä. Toisaalta taas tykkään lukea tekstejä tavallisesta (lapsiperhe)arjesta, voi samaistua ja huomata että muut painivat samojen asioiden parissa. Sulla on hyvä, rehellinen tyyli, jatka samaan malliin!

 56. Heidi kirjoitti:

  Tykkään seurata ns. aitoja blogeja, jossa puhutaan huulipunan sävyn ja verhojen merkin lisäksi mun mittapuulla oikeista asioista ja otetaan kantaa myös maailmassa ilmeneviin epäkohtiin. Sellaista blogia on mukava lukea, johon pystyy itse jollain tapaa samaistumaan. Että hei, muut käy läpi näitä samoja juttuja eikä muidenkaan elämä aina niin ruusuista ole. Aitous ja monipuolisuus on se, mikä kiehtoo, ja se, että välitetään aidosti muista. Monista ”pinnallisista” (muoti, sisustus jne) blogeista inhimillisyys ei useinkaan välity, jolloin ainakin oma mielenkiinto lopahtaa.

 57. Marika kirjoitti:

  Seuraan säännöllisen epäsäännöllisesti blogeja, pääosin instan kautta saatan käydä tsekkaamassa mielenkiintoisen postauksen seuraamilyani bloggareilta.
  Perhe-elämä/lapsiarki, yrittäjyys, eettisyys, raakaravinto kiinnostavat.
  Tykkään tyylistäsi Umppu. Älä koskaan ikinä muutu ❤️

 58. Sonja kirjoitti:

  En itseasiassa lue muita blogeja kuin tätä sun blogia! Parasta on rehelliset ja kantaaottavat kirjoitukset. 🙂

 59. NinaS kirjoitti:

  Mä en juurikaan mitään blogeja lue. Nyt ihan hiljattain alkanut seuraamaan tätä sun blogias. Tykkään Just tästä, koska kirjoitat suoraan ja rehellisesti asioista.

 60. Emmi kirjoitti:

  Olipas hyvä kirjoitus! Helppolukuista ja kiinnostava aihe! ☺️ Tsemppiä vuodelle 2018! ❤️

 61. Pirita kirjoitti:

  Tykkään lukea juuri näitä reaali elämän juttuja, nimeltä en muista kaikkia mutta esimerkiksi nämä sinun kirjoitukset ovat hyviä, vähän kuin keskustelisi toisen aikuisen kanssa elämän tosiasioista. Olet myös oma itsesi ja se on harvinaista nykymaailman somessa. Pidän myös sisustusblogeista mutta niissäkin niistä realistisista toteututus kelpoisista. Kiitos että jaksat kirjoittaa, olen saanut monet naurut niistä (hyvällä tavalla) ja aion lukea jatkossakin.

 62. Eija kirjoitti:

  Usko tai älä , en seuraa muiden blogeja kuin sinun . Kolmistaan blogia seurasin , mutta se on mennyt jotenkin pinnalliseksi . Sinulla on niin rehellistä puhetta ja uskallat sanoa asiat miten näet ja koet- arvostan !! Nauran usein ääneen kun muistan millaista oli kun lapset oli pieniä ( enkä helvetti kaipaa niitä yöheräämisiä yhtään) Sanon sen sinulle Umppu ,että pienet lapset , pienet murheet , (vaikkei nyt lohduta )mutta muista kun lapsesi ovat teinejä – kaipaat sitä kun mukulat oli pieniä ?. Olisinpa itsekkin nuorena uskaltanut olla oma itseni mielipiteissä. Nykyään toki jo uskallan joten Jatka valitsemallasi tiellä – älä kysy mistä ihmiset haluaa lukea ,kyllä me halutaan lukea kaikki mitä kirjoitat?

 63. Reetta kirjoitti:

  Vastaisku ankeudelle -blogi on ihan paras! Todellinen hyvän mielen blogi ja aiheet kolahtaa itselle tällä hetkellä täysin.

  • Niina kirjoitti:

   Samoin. Jenny kirjottaa tosi hyvin ja mikä parasta niin vastaa jokaisen kommenttiin ja on kiinnostunut lukijoistaan toisin kun suurin osa bloggaajista.

 64. Melanie kirjoitti:

  Itse tykkään lukea lapsiperheiden elämästä, muodista, urheilusta jne. Seuraan erilaisia blogeja ja enemmän instagramissa kuvia ja tarinoita. Olen vihdoin itse ymmärtänyt etten pidä enää kuvista joissa kaikki on niin täydellistä, kaikki on tiptop ja kaikki on merkkiä. Kaikki on niin valkoista, lastenlelutkin, jos niitä edes näkyy.. Kenellä oikeasti?! Totuuden mukaiset joihin voi itse samaistua on kiva lukea ja seurailla.
  Mukana kisassa.

 65. Melanie B kirjoitti:

  Itse tykkään lukea lapsiperheiden elämästä, muodista, urheilusta jne. Seuraan erilaisia blogeja ja enemmän instagramissa kuvia ja tarinoita. Olen vihdoin itse ymmärtänyt etten pidä enää kuvista joissa kaikki on niin täydellistä, kaikki on tiptop ja kaikki on merkkiä. Kaikki on niin valkoista, lastenlelutkin, jos niitä edes näkyy.. Kenellä oikeasti?! Totuuden mukaiset joihin voi itse samaistua on kiva lukea ja seurailla.
  Mukana kisassa.

 66. Sini kirjoitti:

  Sun blogi on ainut mitä oon jaksanut lukea, just sen takia kun on monipuolinen ja kiinnostava, eikä vedetä överiksi just niin ku sanoit että jokainen kuva ja sana on nii mietitty. Jatka samaa rataa! ?

 67. HannaK. kirjoitti:

  Seuraan jonkin verran juurikin näitä fitness/hyvinvointi-blogeja, kuten Piia Pajusta sekä ihan yksittäisiä muotiblogeja, mutta sellaista rentoa tosiasiaa elämästä kirjoittaa ihana Annika Ollila! Liian mainospostaukset on myös ihan nounou blogille 🙂
  Mukana arvonnassa!

 68. Maria kirjoitti:

  Rehelliset ja aidot blogit kiinnostaa,sinun on paras lukemani! Kiiltokuvablogit ei kiinnosta, täytyy saada jotain samaistuttavaa perhearjen keskelle.

  Arvonnassa mukana.

 69. Maria kirjoitti:

  Rehelliset ja aidot blogit kiinnostaa,sinun on paras lukemani! Kiiltokuvablogit ei kiinnosta, täytyy saada jotain samaistuttavaa perhearjen keskelle.

  Arvonnassa mukana.

 70. Heidi kirjoitti:

  Tykkään blogeista missä puhutaan suoraan? Ei kaunistella liiakseen asioita, mitkä ei todellakaan pidä paikkaansa. Tietenkin kauniita ja siistejä kuvia on ihana katsella ja haaveilla, että kunpa itsellänikin asiat olisivat noin, mutta realistisuus ??

 71. Jenna kirjoitti:

  Mä tykkään eniten niistä blogeista joissa bloggaaja uskaltaa olla oma itsensä ja tuoda omat mielipiteensä esiin. Eniten tulee luettua sellaisia tekstejä minkä aihe on ”arka”, ja ihan parasta on jos asiasta saadaan järkevä keskustelu aikaan. Inhoan sitä haukkumista, eri mieltä voi olla ilman henkilökohtaisuuksiin menemistä.

 72. Meri kirjoitti:

  En ole ennen blogeja juurikaan lukenut. Instassa tuli vastaan sinun kuvasi n.1,5v sitten kun olit raskaana niin kuin itsekkin. Katselin että ihanaa kun jollain toisellakin oli niin iso vauvamasu kuin itsellä. En osannut oikein koskaan nauttia vauvamasusta tai vartalostani synnytyksen jälkeen. Todella voin sanoa että olen kokenut helpotusta blogisi kautta monta kertaa! Myös matkoistanne kertovat jutut ja videopätkät on ollut tosi kiinnostavia! Mitkä jutut toimii lasten kanssa matkustaessa ja minkälaista hintaa hotelleissa ym. On.

 73. Henna P kirjoitti:

  Kyllä se on tää sun blogi ja Piia Pajusen myös. En todellakaan aina oo sun kanssa samaa mieltä, eikä tarviikaan! Mut ei silti tulis mieleenkään heittää tota kuraa tänne kommenttiboksiin, jota jotkut tänne suoltaa. Tsemppiä ja kiitos hyvästä, suorasta blogistasi!

 74. liisa kirjoitti:

  Mun lemppari on ollut jo vuosia Mikaelan blogi Inhimillinen turhamaisuus ? Tykkään lukea syvällisiä tekstejä ja kauneudesta.

 75. Anni kirjoitti:

  Tykkään tällasista blogeista joissa elämää ei tehdä kiiltokuvaksi ja asioista puhutaan niinkuin ne on. Jokaisella on omat mielipiteet ja ne on oikeus jakaa, joku olkoon eri mieltä jos on. Aitous ja rehellisyys on sellasta jolla erottuu, ei koita esittää täydellistä elämää vaan puhuu niistä vaikestakin asioista ja miten joskus kaikki menee päin peetä. 🙂

 76. Anna kirjoitti:

  Tämä on ainut blogi mitä tulee seurattua enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Tykkään rehellisistä blogeista.

 77. KatiPJ kirjoitti:

  Moi Umppu ja kiitos blogikirjoituksestasi!
  Seuraan monia hyvin erilaisia blogela. On liikuntaan, kauneuteen, kotiin, matkustamiseen, kädentaitoihin ja lifestyle keskittyviä blogeja. Kaikista parhaimpia blogitekstejä ovat ne joissa aidosti huomaa, että kirjoittaja seisoo omien mielipiteidensä takana ja yleensäkin kirjoitus tulee suoraan sydämestä. Blogit, jotka ”elävät” mainoksilla on mielestäni teennäisiä. Siksi juuri sinun blogiasia on mielenkiintoista seurata, koska sinä olet selvästi rehellinen. Kaikista asioista en ole aina aivan samaa mieltä kanssasi, mutta mitä väliä sillä on, koska se on sinun mielipiteesi. 🙂 Jatka siis samaan malliin.

 78. Helka kirjoitti:

  Tykkään ”tavallisista” blogeista, joissa on tavallisesta elämästä kertovia tekstejä/kuvia. Fitfashionilta tulee seurattua sinun blogin lisäksi Monnan ja Hillan blogeja. Sinun blogi on ollut ykkösblogi pitkään, päivität usein ja tykkään lukea tekstejäsi. 🙂

 79. Anu kirjoitti:

  Matkustusblogit on itselle mieleisimpiä. Niistä parhaimpia ovat sellaiset, jotka paljastavat paikallisten suosiossa olevia ravintoloita, paikkoja yms.

 80. Minttumaaria kirjoitti:

  Ennen seurasin aktiivisesti Annan Too big to be mee blogia, sen hiljennyttyä olen lueskellut Monnan ja sinun blogia. Vaikka itselläni lapset ovatkin jo teini-ikäisiä niin tykkään myös 100 yötä kesään ja Sairaan kaunis maailma blogeja lukea, niin ja blogin nimen unohdettua positiivisesta Karitan blogista Lukan synnyttyä. Ehdottomasti rehellisyys ja aitous on asioita jotka vetoavat minuun.

 81. Mia kirjoitti:

  Parhaat blogit on tehty harrastusmielessä, ei ammattina. Niissä kirjoitetaan aiheista, jotka on sillä hetkellä kirjoittajan mielessä, liikaa suunnittelematta. Oikeaa elämää.? Ei kiiltokuvaa ja teennäisen iloista, eikä myöskään ainaista valittamista. Ei helppo laji ollenkaan!

 82. Milla kirjoitti:

  Hetken blogiasi olen vasta lukenut ja huomannut kuinka erilainen sun blogi on verrattuna moneen muuhun. Sun blogi erottuu edukseen just sillä, kuinka rehellisesti tuot ajatuksias ja mielipiteitäs esille ja se onkin suurin syy miksi blogiasi aloin seuraamaan. Olishan kiva nähdä vaikka kerran kuussa joku postaus joka olisi sitten vaikka sisustuspostaus, joku ruokaresepti ym.diipadaapaa, sun tyylillä toteutettuna! Keventäis kivasti blogia. Muuten voisit jatkaa samaan tapaan. 🙂 Ja jos kerrot jonkun mielipiteen jostain asiasta joka saattaisi muita kummastuttaa, niin joku lyhyt perustelu perään olisi kiva saada että miksi oot sitä mieltä kun oot, niin muiden olis helpompi ymmärtää mitä ajat takaa. En nyt tarkoita että joka asia ja mielipide tarvisi perustella erikseen, vaan ne jotka jättävät paljon tulkinnan varaa ja sitten voi tulla väärin ymmärryksiä yms.

 83. Jenni kirjoitti:

  Noin viisi vuotta sitten luin päivittäin blogeja, mutta nykyään suurin osa lopettanut. Ja ne ketkä vielä bloggaa, on vetänyt homman ihan yli. Ennen puhuttiin päivittäisistä asioista, kuvat olivat arkisia, ja mielipiteitä tuotiin esille. Nykyään nämä kyseiset blogit ovat tyyliin pelkkiä valokuvia ja tekstin sisältö luokkaa ”kahvia kirsikkapuun alla, ihana päivä, ostin laukun, haluuksäkin tässä mainoslinkki”. Huoh. Tai sitten loput bloggaa vaan koska siitä saa rahaa, eli pelkkiä mainoskampanjoita milloin mistäkin voiteesta. Ainoastaan tällä hetkellä säännöllisesti luen sinun blogia, sillä tämä on ihanan arkinen. Asioihin voi samaistua, ja henkilökohtaisesti tykkään rehellisistä ihmisistä, ja sellainen sinä olet ja tekstikin. Jos elämä joskus on persiistä, nii sit se on. En seuraa vlogeja, mutta blogeja välillä selaan. Tosin vielä ei ole löytynyt muita, joita lukisi säännöllisesti. Fitness -blogitkin aika kuraksi mennyt, kun postaukset on lähinnä ruokareseptejä … nooh. Siinä osa mun ajatuksistani 😀 kiitos!! Ja kivaa viikonloppua 🙂

 84. Hanna kirjoitti:

  En muuttaisi sun blogissa m i t ä ä än. Tekstisi ovat aitoja ja rehellisiä. Jatka samaan malliin siis. Kiitos, ja aion todellakin jatkossakin jatkaa blogisi lukijana.
  Ps. Myötätuntohäpeä nousee ihmisiä kohtaan, jotka kommentoivat niin alentavasti ja rumasti.
  Kivaa alkanutta vuotta! <3

 85. Päivänsäde kirjoitti:

  Seuraan säännöllisesti Monnan ja sun blogeja, ja välillä muutamaa sisustusbogia. Eniten miellyttää bloggaajan aitous ja se, että uskaltaa kertoa oman mielipiteensä. Bloggaajan mielipiteet eivät tarvi olla samoja kuin itsellä, välillä on mielenkiintoista lukea jonkun aivan vastakkainen mielipide jostain asiasta.

 86. Jenna Koskela kirjoitti:

  Heips ♡ harvoin kommentoin,pitäis kommentoida enemmän!
  Musta sä oot ihana just tuollaisena aitona omana itsenäsi ♡ on ihana seurata sun blogia.
  Tykkään lukea eniten sitä oikeaa elämää eli mitä tunteita ja hetkiä milloinkin käy läpi ja mitä tänään on tehty. Oo vaa rohkeasti just se mitä oot ♡
  Päivä kuvina- ne on kivoja.

  Kaikkea hyvää teidän perheelle ♡♡

 87. Taiska kirjoitti:

  Kaikki muut Fitfashionin blogit on tyhjänpäiväistä, paitsi sinun. Ei jaksa lukea teennäistä hyvinvointia. Siitä tulee niin turtuneeksi. Ei ihme jos tässä maassa ihmiset masentuu. Ja noi kaikki hemmetin nettivalmennukset ”ole ihana täydellinen narsisti kesällä 2018”

 88. Leena kirjoitti:

  Blogien lukeminen vaihtelee fiiliksen mukaan. Perheblogit tällä hetkellä ykkösenä. Kerrot muuten mukavalla tavalla arjestanne pikkulapsiperheessä. Kommentoijien on vaikea netin syövereissä muistaa että tekstit ovat vain yksi tulkinta aiheeseen. Miksi täytyy ottaa kierroksia ja suoltaa se oma eriävä mielipide niin epäkorrektosti muka ”anonyymina” muidenkin nähtäville, siitä välillä koen lukijana myötähäpeää. Eihän tämä nyt niin vakavaa saisi olla ja on aina oma valinta lukea, tai olla lukematta jos tekstit ovat niin loukkaavia omaa ajatusmaailmaa vasten.

 89. Emma. V kirjoitti:

  Hei ? Seuraan aktiivisesti ihanan positiivisen Ida Jeminan, sinun ja Loving white style blogeja. Ida Jeminan blogissa on paljon sisältöä ja asioita, jotka itseä paljon kiinnostaa; treenivinkkejä, treenivaatteita ja alennuskoodeja esim. vaatteisiin ja superfoodeihin, kauneudenhoitoa yms.. Eli todella monipuolinen blogi ? Sinä kirjoitat aiheesta kuin aiheesta todella suoraan ja kiinnostavasti, eli jaksaa lukea aina loppuun. Ja olet taitava kampaaja ? sisustusblogit myös kiinnostaa ja tällä hetkellä tuo Loving white style on lemppari, varsinkin kun itse on mennyt kalusteissa ja sisustuksessa enemmän valkoiseen päin.. ☺️

 90. Jonna H. kirjoitti:

  Moikka
  Oon seurannut sua instassa jo pitkään ja tietysti lukenut blogia, nyt viimeisen kuukauden aikana jostain syystä vielä todella paljon enemmän. Varmaan liikaa aikaa? NOT! ?
  Veikkaan että just sen takia viihdyn näitten sun juttujen parissa, koska nykyään on niin paljon pelkkää kuorta ja sitä itsensä tyrkylle tuomista joka tuutista ja sä eroat niin selkeästi siitä massasta, sun tuottama teksti ja kaikki videot yms on ihanan koreilemattomia ja aitoja!
  Joten älä pliis muuta mitään, tykkään näistä sun jutuista just tällasina! ?

 91. Tanja kirjoitti:

  Sun blogia tulee säännöllisesti luettua. Seuraan kyllä myös erinäisiä muotiblogeja, mutta niissä selaan vaan kuvat läpi. Blogin pitää olla mielenkiintoinen, kantaa ottava ja ajatuksia herättävä ja etenkin rehellinen, jotta mielenkiinto blogia kohtaan pysyy 🙂 Meillä on tällä hetkellä sama elämäntilanne ruuhkavuosien ja univelkojen kanssa ja sanonpa, että vertaistuki on tosi tärkeää. Kiitos siis siitä, että kirjoitat blogiasi niin rehellisesti <3

 92. Oona kirjoitti:

  sun blogi on ainut mitä seuraan ja luen aktiivisesti! muista katson suurin piirtein kuvat ja se on siinä.jatka samaan malliin ?? u rock!

 93. Anna kirjoitti:

  Älä vaan lähde muuttelemaan mitään. Jatkat juurikin niillä aiheilla/jutuilla joita aikanaan blogia perustaessasi mietit. Ole juuri sellainen kuin olet. Aito ja suorasanainen, uskallan väittää että aika vahva.
  Pärjäät. Niin työelämässä kuin lapsosten äitinä ja miehen vaimona olemalla vain oma itsesi.
  Oikein hyvää alkanutta vuotta!
  🙂 🙂 🙂

 94. jennikki kirjoitti:

  Mä nyt myönnän etten seuraa kauheasti muita blogeja FitFashionin ulkopuolella, koska be muutamat joita ehdin lukea löytyy täältä. Sun blogista tykkää ihan aidosti eniten, koska tekstisi on persoonallista, minun mielestäni myös huumorintajuista ja uskallat kirjoittaa just siitä mistä haluat. Ihanaa ja aurinkoista kevään odotusta Umppu 🙂

 95. Heini kirjoitti:

  Ennen luin paljonkin blogeja laidasta laitaan mutta kylllästyin niiden sisällön samankaltaisuuteen. Ainoat blogit mitä enää luen on su, koska oot rehellinen ja avoin. Toinen lukemani blogi on Erika Naakan Nude, sillä hän opettaa yksityiskohtaisesti kampauksien ja meikin tekoa, mitkä mulla on hakusessa.

 96. Toffeetiikeri kirjoitti:

  Tykkään kun sun blogi ei oo liian siloteltu, lapsiperheen arkirealismia hyvällä otteella. 🙂

 97. Anne kirjoitti:

  Tää on ainoa jota luen , ilman turhia hienosteluja , aitoa elämää ?

 98. Iida K. kirjoitti:

  Luen mielelläni blogeja ihan tavallisesta arjesta, sellaisia joissa bloggaaja on suht samassa elämäntilanteessa itseni kanssa. Lemppari blogini on Iines Aaltosen blogi. Hyviä juttuja, välillä rennonpaa ja välillä vähän painavampaa asiaa, kivoja vinkkejä ym 🙂

 99. Henna kirjoitti:

  Mäkin pidän rehellisistä ja avoimista blogeista, kuten tämä sun. Toinen mitä luen säännöllisesti on Monnan blogi, muuten luen vähän sitä ja tätä. Ärsyttää monessa blogissa ne miljoonat asukuvat ja sellanen liian täydellinen elämä. Mulle teksti on kuvia tärkeämpää. Hyvä blogi on samaistuttava, elämänmakuinen, usein päivittyvä ja visuaalisesti miellyttävä.

  http://www.parastaennen.fi

 100. Linda kirjoitti:

  Tämä blogi on tällähetkellä ainoa mitä seuraan säännöllisesti, koska blogisi on mielenkiintoinen ja samaistumispintaa on paljon.. Itse 4 lapsen äiti, nuorin nyt 7kk.
  Otat rohkeasti kantaa tärkeisiin asioihin ja se on todella hienoa, kovin moni ei nykyään enää uskalla. Olen monista asioista samalla kannalla kanssasi
  Instagramissa seurailen sisustukseen liittyviä tilejä, mutta tietynlainen epäaitous niistä paistaa, ei kai kenenkään koti ole aina niin tiptop, etenkään jos perheessä on lapsia ja lemmikkejä. Sinun blogisi on niin ihanan aito, kiitos siitä ja jatka samaan malliin! ☺

 101. Anna kirjoitti:

  Hei! En lue kuin kahta blogia- sinun ja Pia Pajusen – molemmat ootte sopivan maanläheisiin ja suht tolokkuja tyyppejä! ?lisäksi teillä ns oma leima blogeissa! Kantaaottavat tekstit ovat mukavaa luettavaa, se myös kehittää itseä, ku ajattelee asioita eri näkökulmista! täältä blogista mä haen ainakin sitä ”keskusyksikön” tyhjennystä kun oma aika alkaa ja ei jaksa esim liikkumaan lähteä. Ehkä kaikista tylsimpiä on ne tuotteistetutblogitekstit, koska itsellä tulee niin vähän mitään koskaan ostettua, joten ne vähiten itseään koskettaa (pohjoisessa kun elää niin ei täältä mitään edes saa- ja kannatan kivijalkamyymälöitä). Ehkä välillä myös tuntuu, että tekstin äänensävy on ”äkäinen”/”valittava” – siihen voisi kiinnittää jatkossa huomiota? Toki voi olla lukijan tulkinta 😉 mutta olen huomannut, että jos kovin montaa tulee peräkkäin sellaista että ”taas on joku pielessä” niin jäänyt lukeminen vähemmälle. mukava on silti, kun olet arjestasi rehellinen etkä silotteleva- saa oikeasti vertaistukea ja sitä luottamusta myös itseensä, että vaikka välillä kirraa hermoja ja kaikki ei mee oppikirjan mukaan, niin on iha hyvä äiti silti ?kiva olisi myös kuulla miten hoidat henkistähyvinvointiasi ja miten esim. Käsittelet sisäisiäristiriidantunteita- niitähän meillä äideillä on! ? no kuten nähty mitä monipuolisempi ja rehellisempi blogi on – sitä parempi. Kun aihealueet sopivaan tahtiin vaihtuu eikä liian pitkään jankkaa samaa aihealuetta niin varmasti milenekiinto pysyy laajemmalla lukijakunnalla! ?

 102. Lellu kirjoitti:

  Mä olen lukenut sinun blogia pian vuoden, löysin sen odotusaikana. Ja tapanani on miltei joka ilta ennen nukkumaan menoa lukea uusin postauksesi. Toinen blogi mitä seuraan on Monnan blogi jonka löysin samaan aikaan. Pari koira aiheista, hyvin pientä blogia on seurannassa. Tykkään lukea normi arkijuttuja, sopivasti kuvia, mielipide asioita, vaikkei samaa mieltä aina olisikaan niin se myöskin avartaa omaa näkökantaa. Elämänmakuinen blogi niinkuin sulla ja monnalla, olette seurannassa myös instassa. Kiva saada kirjoitukselle ääni. Kiitos että jaksat tehdä tätä kaiken hulinan keskellä vaikka välillä sataa paskaa niskaan et lannistu.

 103. Erika kirjoitti:

  Moi luen sun blogia, sekä On my way Jutan tarinoita ja meikki tutoriaaleja Miikkulaisen blogista.
  Aitous, syvällisyys, hyvä asenne asioita ja elämää kohtaan sekä muutosmyönteisyys kiinnostaa. 🙂

 104. Inga kirjoitti:

  Mun esikuvina sä Monna Pursiainen. Martina Aitolehti. Olette aitoja ja rohkeita.m esikuvia. Seuraan kaikkea erilaista Instassa. Ihanaa oliai voittaa.

 105. S kirjoitti:

  Eniten kiinnostaa blogit tavallisesta elämästä; jo mainittu Iinan blogi on hyvä, hän osaa kirjoittaa kiinnostavasti ja kuvat ovat hyviä. Tykkään myös Outin ja Jonnan blogeista täällä Fitfashionilla.

 106. milja kirjoitti:

  Tykkään lukea blogeja jotka ovat samaistuttavia ja realistisia,sun blogisi on huippu kun omaat hyvin omat mielipiteesi ja uskallat puhua asioista ääneen mistä moni muu ei,sen takia se varmasti ihmisiä ottaakin välillä päähä,rohkea olet!En mitään pintaliitokulissi elämää blogeja,ei vaan jaksa kiinnostaa,eikä niistä saa mitään irti 😀

 107. EspooMutsi kirjoitti:

  molemmista tykkään, mutta sellanen rehellinen ja tavallinen mikä ehkä jonkun mielestä on tylsää on kummiski monelle sellasta mihin voi samaistua ja todeta et ihanaa et noillakin on tollasta 🙂

 108. Mari kirjoitti:

  Tykkään sun blogista, koska puhut suoraan asioista etkä hissuttele ja kaunistele turhia. Myös se on kiva kun kirjoitat säännöllisesti, lähes päivittäin eikä sillon tällön kerran kuussa! Seuraan myös paria muuta blogia säännöllisesti, mutta sun on lemppari! ?

 109. Sandra kirjoitti:

  Tykkään, kun uskalletaan sanoa oma mielipide asiaan ja että kirjotusten aiheet ovat ajankohtaisia. On myös kiva lukea erilaisia tarinoita ja eri elämäntilanteessa olevien juttuja (elämä ei ole nikn mustavalkoista)

  Kauniit kuvat on iso + ja tekstiä on kivempi lukea kuvien kanssa. Itse en ole mikään vuosisadan meikkaaja tai hiustenlaittaja, joten tykkään blogeista, missä tähän ohjeita ja vinkkejä, muiden asioiden lomassa. Olen lukenut Umpun blogia ”fitness-ajoista” lähtien ja blogi on mielestäni aikuismaisempi nyt, vaikka tykkäsin kyllä myös aiemmista treeni – ja kauneusjutuista.

  Ihanaa vuotta 2018!!! 🙂

 110. Jenni kirjoitti:

  käyn silloin tällöin selaamassa blogeja, jota sillä hetkellä kiinnostaa lukea. Joskus päädyn uuden bloggaajan sivulle. Ärsyttää juuri nuo liian täydelliseksi muokatut kuvat ja se, että kenenkään arkiaamu ei ala tarjotin sylissä täynnä täytettyjä croissantteja.. Puhumattakaan siitä kaakaosta vieressä, jossa on kermavaahtolöräys päällä. Aktiivisesti luen sun sekä martinan blogia. 🙂

 111. M kirjoitti:

  Mää aina välillä seuraan 4 eri blogia, joista yksi sinun ja pakko sanua että tämä se on ainua jota viihtii lukea! Monissa muissa on sitä hattarapilvi elämää että lapset nukkuu ku enkelit ja elämä on täydellistä. Minun esikoisen ja sinun kuopuksen parin päivän ikäero on myös vaikuttanut että luenkin paljon blogiasi, ja sain voimaa jotenkin siihen omaankin arkeen ettei se aina oo sitä että lapsi nukkuu hyvin ja että äiti ei saa olla väsynyt. Kiitos Umppu❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.