Hae
Prime Life by Umppu

Törkeät venäläiset

Kultuureissa on paljon eroja ja varsinkin matkustellessa sen huomaan. En väitä että me Suomalaiset osaisimme käyttäytyä esimerkillisesti, mutta mitenkä on Venäläisten laita. Toki sanon heti tähän alkuun, että koko kansaa en missään nimessä syyllistä, vaan kerron ihan omakohtaisesta kokemuksesta (matkoillani ja etenkin Dubaissa ollessani), mikä ei perustu mihinkään lakiin vaan omaan näkemykseen. Haluan myös tähän väliin sanoa, että tunnen montakin Venäläistä Suomessa asuvaa ihmistä ja he poikkeavat täysin tästä kirjoituksesta. He ovat ystävällisiä, kohteliaita ja sydämellisiä ihmisä. En siis yleistä koko kansaa, vaan kohtaamaani asioita.

Meidän hotellissa oli paljon Venäläisiä. Se mihinkä kiinnitin ensimäisenä huomion oli hymy.. tai sitä ei siis ollut.Yleensä lomalla ollaan rennoissa fiiliksissä ja ainakin itse hymyilen vastaantulijoille ja tervehdin. Toivotan huomenet ja saan huomenet takaisin.  Musta tuntuu, että osa  heistä ajattelee että säännöt ei koske heitä ja he saavat käyttäytyä mielivaltaisesti mitenkä haluaa. Kun on olemassa esimerkiksi jono illalliselle kiilaa he jonon eteen, eikä odota sitä pöytiin ohjausta, mistä on selkeä opas… myös Venäjäksi. Eikä missään määrin välitä kanssaolijoista tai siitä oliko mahdollisesti kymmenen ihmistä heitä edellä. Jono kuitenkin liikkuu usein näissä ripeästi ja odotusaika on maksimissaan 2 minuuttia.  Myöskin buffetissa heitä ei kiinnosta oliko joku ottamassa heitä ensin ruokaa, vaan he tönivät ja tunkevat. Vaikka ruoille olisi jokaiselle eri otin ei sekään heitä kiinnosta, vaan räävitään sillä lihakauhalla hedelmiä. He myöskin ovat niitä jotka kävelevät suoraan päin jos et tee äkkinäistä väistöliikettä. Kohtasin tämän jokaisella ruokalulla, missä olimme hotelillamme.

Kun tilaat hissin kiilaa he naamansa kiinni hissiovia vasten etuillen, eikä tule kuulonkaan että sielä olevat ihmiset pääsisivät pois.. vaan sinne hissiin ängetään väkisin. Heitä ei myöskään kiinnosta, jos joku on jäämässä oven väliin tai saati jäämässä eri kerroksessa pois hissistä. Väistämiskulttuuria ei tunneta tai sitä, että annetaan tilaa toiselle. Siinä vaiheessa kun olet asioimassa respassa niin eihän sinulla tai sinun asialla ole mitään merkitystä, vaan huudetaan sieltä edellisen asiakkaan selän takaa ja vaaditaan palvelua. En osaa venäjää, kun muutaman sanan, mutta jos olisi osannut olisin varmasti sanonut, että anteeksi odottaisitko omaa vuoroasi.

Jos satut olemaan uimassa ja tavarasi on aurinkotuolissa.. ei heitä kiinnosta vaan he levittää siihen oman pyyhkeensä ja heittää sinun tavarat maahan. Paras oli kun yksi rouva otti tyynesti vielä mun aurinkorasvan ja tunki sen omaan laukkuunsa. Siinä vain jäin toljottamaan rouvaa.. Onneksi oli meidän viimeinen päivä ja olin muutenkin aikeissa jättää rasvan hotelliin, jotenka toisaalta hyvä jos se meni parempiin suihin 😉

Monesta näkee ulospäin että rahaa on, mutta onko se syy epäkohteliaaseen käytökseen? Ei missään nimessä. Vaikka sanoinkin, että olisin onnellinen, jos saisimme osan Dubaissa olevista laista suomeen niin en ole koskaan ollut sen kannalla, että rikkaat ja köyhät. Toisia autetaan kun siihen on mahdollisuus, mutta taas sitä toisten hyväksikäyttöä en ole koskaan hyväksynyt. Tarkoitan tällä sitä että en viitsi tehdä kun ei huvita ja joku muu maksaa viulut.

Myöskin yöllä hotellin käytävällä meuhkaaminen oli aivan omaa luokkaansa. Ei haittaa mikä kellonaika on, mutta jos tekee mieli laulaa tai ihan vaan huutaa niin sitä tehdään ilmeisesti juuri silloin kun on siihen tarve. No mutta… jokainen tekemäni reissu avaa silmiä todella paljon. Siinä nimeomaan oppii muista kulttuureista.  On aivan eri asia lukea jotain mielipidekirjoituksia tai juttuja, jos ei ole itse käynyt paikan päällä. Niinkuin itse kirjoitin postauksen: kun ennakkokäsitys muuttuu täysin

joka oli nostettu Ilta-Sanomien sivuillekkin.. Siihen lähti tulemaan niin paljon kommentteja ja suurimman osan poistinkin siitä syystä että omia sanojani vääristeltiin. Kirjoitin postaukseni huumorilla (mitä moni ei ilmeisemmin ymmärrä) ja kuinkas siinä kävikään.. Jos olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että meillä Suomessa on liian hennot rangaistukset.. niin tarkoittaako se sitä, että olen orjatyövoiman kannattaja ja hyväksyn naisten alistamisen? Tai jos olin sitä mieltä että  vaaleissa ehdokkaksi pyrkivien pitää toteuttaa lupauksensa niin joku on sitä mieltä että mun pitää painua Pohjois-Koreaan.. Kirjoitin postauksen: Valheellinen sääntö Suomi

Johon hieman perustelin asiaa… Olen itse tiettyjen sääntöjen orja ja haluan että jos sellaisia on niin niitä noudatetaan ja kunnioitetaan. Meillä  ei tuskin kenenkään mielestä täällä ole tarpeeksi niitä järkeviä sääntöjä, mitkä ylipäänsä johtaa mihinkään tai edesauttaa meidän kansan hyvinvointia? Olkoon kyseessä vaikka perintövero… Onko joku todella sen kannalla.. ? Onko joku sen kannalla, että meillä jaetaan huumeiden käyttäjille ilmaiseksi ”korvaushoito” huumeita, neuloja ja vielä esimerkiksi Tampereelle tuli keskustaan neuloille omat roskikset? Mää en allekirjoita tätä asiaa oleenkaan, vaan haluaisin jopa ”rankoin keinoin” huumeet kokonaan pois katukuvasta. Kovat tuomioit niiden käyttäjille, myyjille ja huumeiden vaikutuksenalaisena oleville. Vähän lähti juttu raiteltaan, mutta jotenkin mua vaan eilen suututti se, että juuri kun olen lähdössä lennolle saan viestejä kuinka blogi teksit on taas ”lööpeissä”. On ihmisiä, jotka ei esimerkiks aktiivisesti seuraa tekemisiäni muussa somessa (esim ig stories) mistä saa ehkä musta ihmisenä sellaisen paremman kokonaiskuvan. Luetaan yksi postaus ja tehdään tuomio.

Opin sen, että mun pitää varmasti jokainen asia perustella paremmin ja kirjoittaa vielä ykistyiskohtaisemmin mitä oikein jokaisella asialla, tai mielipiteelläni tarkoitan. Opin myös sen, että on ihmisiä jotka haluavat aina ymmärtää asian omalla haluamallaan tavalla, mitä en voi muuttaa.

Lue edellinen postaus: Meidän loma oli just meidän loma

-Umppu