Hae
Prime Life by Umppu

Kun ennakkokäsitys muuttuu täysin

 

Tässä postauksessa tulee olemaan todella paljon kuvia ja ihan siitä syystä, että koin tänään ehkä elämäni kauneimman näyn. Tämä kuvissa näkyvä paikka on Abu Dabissa sijaitseva suur moskeija, mikä oli tällä reissulla se asia, minkä ehdottomasti halusin nähdä. Me lähdettiin aamulla 8 aikaan ajelemaan kohteeseen ja perillä oltiin puolen päivän aikaan. Olin kuvitellut varustautuneeni hyvin pitkällä mekolla ja isolla huivilla, mutta vuodenvaihteen jälkeen tiukentuneiden sääntöjen vuoksi meidän oppaalla oli meille suurimmalle osalle naisista burkat. Tai oikeastaan tälle oli joku muu nimi mitä nyt en juuri muista. (Abaya oli se nimi ja sana vaatteelle  mikä mulla on kuvassa)

Vaikka en juuri pidä sellaisista perus turisti retkistä,  niin tällä kertaa meille sattui aivan loistava opas Kristiina Mäyrä, joka on itse asunut jo 40-vuotta eri puolilla Arabiemiraatteja ja tiesi asioista todella paljon. Opas oli aivan täys 10 ja kuuntelin hänen tarinoita lähes 12h ajan. Mulla muuttui aivan täysin käsitys esimerkiksi Dubaista. Olen kuvitellut sen olevan jotain ihan täysin muuta mitä todellisuudessa on ja mikä on ihmisten oletus. Mulle selveni todella monta asiaa ja pakko sanoa, että jos meillä Suomessa olisi edes osa tämän maan lainsäädännöstä niin voisimme todellakin paljon paremmin. Kaikki työhön liittyvät asiat olivat todella järkeenkäypiä ja täällä niitä todellakin tehdään. Vaikka omaa kansaa täällä on vain 20% väestöstä niin töitä riittää ja täällä pidetään nimenomaan niistä omista huolta. Oman maan kansalaisilla on todella hyvät edut verrattuna turisteihin ja se mikä oli mielestäni aivan mahtava systeemi on se, että maahan ei pääse ilman papereita ja selvitettyä taustatutkimusta…. Ja vielä parempi, että jos teet rikoksen niin sinut lähetetään takaisin kotimaahan ja paluuta ei enää ole.

Myös se, että täällä ihan oikeasti tehdään töitä. Normaali työpäivä on 8-10 tuntia, kun taas Suomessa nostetaan häly jostain 15 minuutissa työajan lissämisestä viikossa. Aina on joku töissä jonka tavoittaa ja esimerkiksi pankit on auki klo 00.00 asti yöllä. On siis tarkoitus että ihmiset voi mennä sinne asioimaan myös sen oman työpäivän päätteeksi. Täällä ei seiso koskaan mikään, kuten taas esimerkiksi Suomessa heinäkuussa ei kannata edes yrittää tehdä mitään. Kukaan ei palvele sinua. Täällä muutenkin palvelu on jälleen kerran erinomaista. Jokaiseen asiaan oli jotenkin todella selvät sävelet. Täällä et näe ketään humalassa tai törttöilevän missään ja täällä on todella turvallista liikkua kaikkialla. Musta on jotenkin hullua, että joudun välillä pelkäämään omassa kotikaupungissani huumeissa olevia ihmisiä, joita on kaupunki pullollaan. Täällä on huumeisiin liittyen todella kovat rangaistukset ja niin ne kuuluisi ollakkin. Ja vaikka ehkä nyt olen jossain Dubai huumassa ja maita ei oikein voi verrata keskenään, niin kyllä täällä on moni asia todella paljon järkevämmin… Esimerkiksi vaaleissa…. kun asetut ehdolle et saa luvata mitään mitä et voi tai aio toteuttaa… Jos lupaat jotain valheellista niin se on myöskin rangaistava teko… Mua oikein nauratti tämä asia, koska itseasiassa varmaan kaikki Suomen päättäjät istuisivat linnassa tällä hetkellä, koska tuskin kukaan on lunastanut omia lupauksiaan.

 

 

mutta siis palatakseni tähän yhteen maailman kauneimmista nähtävyyksistä.. Olisin voinut tallustella täällä tunti tolkulla ja vain ihastella. Musta oli toisaalta aika mielenkiintoista olla peitettynä, koska mistä kukaan silloin tietää kuka minä olen ja mistä minä tulen. Näiden vaatteiden tarkoitus on myöskin se, että kaikki on saman arvoisia. Hieman kuumahan kaavun alla oli, vaikka nyt täällä on talvi. kesällä saattaa lämpötila nousta välillä jopa lähelle 50`c jolloinka pysytellään vain sisätiloissa.

Päivä oli kaikin puolin todella mielenkiintoinen ja olin todella onnekas, että sain juuri Kristiinan matkaoppaaksi. Meillä löytyi yhteisiä tuttujakin. Lupasin myös tänään ihan ääneen, että en enää koskaan valita meidän Tampereen ruuhkista, koska tänään me oltiin varmaan 3,5h bussissa matkalla hotellille ja todellakin keskellä ruuhkaa. Dubain ja Abu Dabin välille on tulossa muutaman vuoden päästä luotijuna, millä matka taittuu (en oo ihan varma valehtelenko) muistaakseni noin 15-20minuutissa. Se kulkee muistaakseni 1000km/h tai jotain sinne päin. Täällä kehitys on aivan uskomatonta ja kaikessa halutaan aina sitä uusinta uutta. Mää voisin olla täällä paljon pidempään, koska mua kiinnostaa aivan älyttömästi varsinkin tämänpäivän jälkeen paikallisten kultturi ja historia.

Vili ei ehkä tästä päivästä niin nauttinut, mutta sanoin sille, että ehkä osaat kiittää äitiä sitten 20-vuoden päästä, kun olet nähnyt jotain ainutlaatuista. Ei sitä itsekkään osannut lapsena arvostaa, vaikka matkaa Israeliin itkuumuurille, moskeijaan ja päästiin myös kellumaan kuolleeseen mereen.. mutta toista mieltä olen nyt. Lupasin Vilille että huomenna on pooli päivä eikä tehdä mitään jos ei haluta. Lepäänhän tänne tultiin ja rentoutumaan. Pakko vielä hehkuttaa, että tänne lento 6h oli tosi jees verrattuna vaikka esim Thaimaan lentoa (minne ei edes ole kiinnostusta) ja sää on oikein miellyttävä. Vahva suositus siis kohteelle.


Lue edellinen postaus: Oon oppinut sulta kaikki kirosanat!

-Umppu

20 kommenttia

 1. Tämän kylän homopoika kirjoitti:

  Siis kai Umppu-hyvä ymmärrät, että nämä hehkuttamasi ”todella töitä tekevät” ihmiset ovat käytännössä orjia?

  • Jenni kirjoitti:

   Mikä orja se semmonen on joka vapaaehtoisesti menee johonkin maahan töihin ja saa tekemästään työstä palkan??
   Dubaissa vaan on asiat niin että sinne ei kukaan tule lorvimaan tai muiden elätiksi, vaan jokainen elättää itse itsensä ja perheensä jos sellaista on.
   Näin pitäisi olla suomessakin!

 2. Henna kirjoitti:

  Hienot kuvat, on kyllä mielettömän upea toi moskeija!? Sen verran korjaan, että burka tarkoittaa asua joka peittää kasvotkin, eli tuo mikä sulla on kuvissa on nimeltään abaya?

 3. Dubaissa "hyvät" olot kirjoitti:

  Just näin! En tiennyt itkeäkö vaiko nauraa tätä postauksen alkuosaa lukiessa… ”Musta on jotenkin hullua, että joudun välillä pelkäämään omassa kotikaupungissani huumeissa olevia ihmisiä, joita on kaupunki pullollaan.” Joo Suomi onkin tunnettu tästä, kun kadulla liikkuu jengiä aineissa. Kyllä tuo Dubain systeemj on parempi, missä ihmiset laitetaan vankilaan vuosikausiksi, vain siitä syystä, että veti heroiinia! Vierottuupahan sielä vankilassa!
  Kai siellä se palvelu onkin hyvää, kun koko kaupunki on tehty turisteja varten…

  Koko Dubain kaupungissa ei ole historiaa tai mitään aitoa. Orjavoimalla rakennettu maailman keinotekoisin paikka, missä vain ulkokuori ratkaisee…

  • primebody kirjoitti:

   Oletko ihan oikeasti selvittänyt asiaa? Ja kyllä tällä maalla on historia siinä missä muuallakin.. ei ehkä niin pitkä mutta historia. Mun mielestä ihan hyvä että laitetaan sinne linnaan. En nää ainuttakaan syytä puolustella yhtäkään huumeiden käyttäjää. Suomessa on aivan liian hepponen laki huumeisiin koskien ja siksi sielä onkin kadut väärällään narkomaaneja, jotka saa vielä valtiolta (ilmaiseksi) suniteksinsä ja neulansa…

 4. Satu kirjoitti:

  Dubaissa on kyllä paljon epäkohtia, jotka koskevat erityisesti naisten, homoseksuaalien ja ulkomaalaisten (orja)työntekijöiden asemaa. Siellä näkyy myös hyvin rikkaiden ja köyhien ero, tai oikeastaan köyhät eivät ole Dubaissa edes ihmisiä. Voisin veikata lonkalta myös valtion olevan hyvin korruptoitunut…

  Suomi huolehtii kaikista kansalaisista, oli taustasi sitten minkälainen tahansa ja täällä tasa-arvo on maailman parhainta, sekä turvallisuus aivan toista luokkaa kuin maailmalla. Huomaathan, että itse kuulut siihen etuoikeutettuun ryhmään, jonka on turvallista matkustaa Dubaihin, kun taas esimerkiksi sateenkaariperhe ei voisi sinne matkustaa karkoituksen uhalla.

 5. Jenni kirjoitti:

  Oltiin miehen kanssa Dubaissa kaksi vuotta sitten ja meillä oli Abu Dhabin päiväreissulla ja Dubain kaupunkikierroksella myös oppaana Kristiina! Hän oli aivan huippu ja tietoa oli kirjaimellisesti vaikka muille jakaa! Dubai on upea paikka ja siellä tosiaan homma toimii.
  Ihanaa lomanjatkoa teille!

  • primebody kirjoitti:

   Siis Kristiina oli aivan huippu ja eikö niin että moni asian muutti merkityksensä omassa ajattelussa eikö?

 6. Jenni kirjoitti:

  Dubaissa myös miehet (nimenomaan aidot emiraatit) kulkevat kaavut päällä, kaapu kuuluu molemmilla kulttuuriin. Siellä on myös on talojen ympärillä suuret aidat, koska siellä arvostetaan yksityisyyttä, kaavulla on sama merkitys.

 7. R kirjoitti:

  Olet ihan uskomaton typerys, tämä postaus oli täynnä aivan suunnattoman naiiveja juttuja ja sinä olet jo 34v. Nyt ryhdistäydy. Arabiemiraatteihin ei edes pääse trans-ihmiset, siellä poljetaan ihmisoikeuksia ja muslimien kaapuun pukeutuminen on törkeää naisten alistusta. Hävettää kutsua sinua suomalaiseksi, kun koet että meidän pitäisi ottaa noin alkeellisesta lainsäädännöstä mallia.

  • primebody kirjoitti:

   Voi kiitos näistä ylistävistä sanoista 🙂 voin kertoa että juuri tällä hetkellä olen paljon mielummin täällä hymyilevien ihmisten keskellä kun kuuntelemassa näitä: olet uskomaton typerys” kommentteja muka ”suvaitsevilta tasa-arvon kannattajilta” joiden mielestä on hävettävää että omistan Suomen kansalaisuuden! Selvitä asioita ihan niinkuin oikeesti…. välillä joissain asioissa pitäisi ihan Suomessakin mennä taaksepäin ja ihan oikeasti saada rangaistus rikoksesta…

 8. primebody kirjoitti:

  Joo varmasti on epäkohtia, mutta Suomessahan voit raiskata ja pahoinpidellä jonkin ja saat ehkä pään silityksiä… mikä on aivan naurettavaa.. samoin huumausainerikos mistä et saa myöskään juuri mitään ja voit kilo tolkulla puhua niitä oman käyttöön ja ties minne. Ihan yhtälailla se oma käyttö on mun mielestä rikos!

 9. primebody kirjoitti:

  Joo kannattaa mennä ja kysyä ja tarkistaa asiat vaikka ihan paikallisilta tai voin vielä paremmin suositella retkeä missä pääset näkemään ja kokemaan asioita hieman erilailla. Tämä orjatyö on kanssa käsitys mikä pitkän kuuntelemisen jälkeen muutti ainakin omassa päässä muotoaan. Tännehän ei todellakaan edes pääse kukaan töihin kenellä ei ole paperit kunnossa ja kuka ei ole lainkuulias kansalainen. Tänne ei ketään pakoteta. Selitettiin myös miksi ne työläiset asuvat näissä kylissä.. jne..

 10. Simpukka kirjoitti:

  Pakko kommentoida, kun täällä kommentoi selvästi ihmiset, jotka ei ole kyseisessä maassa käyneet. Itse kävin siellä ensimmäistä kertaa viime keväänä ja olin vähän epävarma asioista just netistä lukemieni tekstien perusteella.

  Ihastuin kuitenkin maahan juuri sen turvallisuuden ja puhtauden vuoksi (plus ihana sää ;). Jotenkin oli kuvaavaa, kun viikon oli tottunut siisteyteen, ihmisten ystävällisyyden ja selväpäisyyteen ja kun perjantai-iltana palattiin Helsinki-Vantaalta junalla Helsingin keskustaan, niin juna oli täynnä narkkeja ja kännisiä ja sai katsoa mihin istuu, kun oli niin paskasta ja pitää laukuista visusti kiinni. Tuli kyllä tosi pelottava olo.

  Voihan se toki olla, että siellä ei kaikki ihmisoikeusasiat ole kohdillaan, mutta veikkaan, että monessa muussakin maassa mihin suomalaiset matkustaa on samoja ongelmia (Thaimaa, Gambia…) ja silti sinne menee massoittain ihmisiä. Ja tosiaankin suosittelen ihmisiä katselemaan maailmaa vähän laajemmasta perspektiivistä eikä vaan niistä omista ympyröistä.

  Hyvää loman jatkoa sinulle, nauti!! Ja suosittelen muuten sellasta vähän uudempaa kauppakeskusta (jonka nimeä en nyt muista…), mutta se on siellä toisessa päässä metrorataa kuin esim dubai mall. Se oli vähän pienempi, mutta sisustus aivan mahtava.

  • primebody kirjoitti:

   Oon sun kanssa ihan samaa mieltä! Ihmiset ei valita Thaimaasta missä naiset huoraavat itseään kaduilla jne… ja todellakin kun hieman vähän selvittää niin naisilla on itse asiassa täällä myös sellaisia etuja mitä ei kuuna päivänä Suomessa olisi

 11. Mävaan kirjoitti:

  Siis apua mitä urpoja täällä kommentoi!! Perus suomalaista white trash demari -ajattelutapaa. Mä en jaksa edes kommentoida mitään vastaan koska nää kommentit mitä oot saanut on vaan niin tyhmiä. Suomi on paska maa, itse pyrimme perheen kanssa täältä koko ajan pois ja tadaa: emiraatteihin. En kestä tätä suomen ”tasa-arvo”hyysäystä ja sitä että verorahoilla täytyy kustantaa kaikille kaikki. Tee töitä ja noudata lakeja tai ole surkimus! Dubaissa on ihmisen hyvä, kaikinpuolin. Vain siellä käyneet sen tietää, muiden on aivan turha huudella. Nauti lomasta Umppu!

 12. E-S kirjoitti:

  Hei ihan uskomatonta kommentointia täällä! On varmasti totta, että paikka on rakennettu orjatyövoimalla ja orjatyövoiman käyttö ei ole todellakaan täysin hävinnyt maasta. Mutta miten jengi kehtaa silti tulla tänne lynkkaamaan toisen lomakohdevalinnan ja haukkumaan, miten huono ihminen toinen on, kun on maahan matkustanut?? Hyvä Suomalaiset! Ihan järkyttävää!

  Terkkuja Umppu tästä Ras Al Kahmanista! Me tultiin ainakin hakemaan aurinkoa ja lataamaan akkuja, ja siinä on onnistuttu. Tänne päädyttiin pääasiassa sen takia, että on ainoa kohde Kanarian lisäksi, jossa ei tarvitse pelätä zika-tartuntaa.

 13. Tuide kirjoitti:

  Mun on aivan pakko puuttua vaikken ikinä näihin postauksiin kirjotakkaan.. Ymmärrän kirjoittajan pointit hyvin, jokainen voi lukea kirjotun kuten tahtoo mut monet mielipiteet voi pitää itelläänkin ja käyttäytyä sentäs, hehe. Juuri maantaina saavuin arabiemiraateista, mm dubaissa kävin ja abu dhabissa oleskelin. Luin ennen lähtöä netistä vaikka ja mitä höpötystä tästä maasta, mun mielestä järjen kun pitää päässä niin selvii hyvin. Mä kunnioitan syvästi mitkä lait tuollakin toimii, erilainen hierarkia joka puolella (tuli huomattua hotellillakin) mut ne ihmiset oli tyytyväisiä ja iloisia työhönsä, monen kanssa juttelinkin. Kulttuuri on siellä vahva ja musta on enemmän kun hienoa että ne ihmiset pitää siitä siellä kiinni, kulkee kaavuissainsa ja haluaa vierailioiden myös kunnioittavan tätä ja niitä lakeja ja säädöksiä. Mikä se meiltä pois on :D.. Mitä tohon orjuuteen tulee niin kyllä monet vaan tulee sen toivotun työn perässä, palkkataso on retuperällä monessa muussakin maassa… Umppu, mä haluisin kans et täälä meillä otettais monessa asiassa mallia sieltä 🙂

 14. Hanna kirjoitti:

  Siis mitä huttia? 😀 onko umppu nyt jotenki typerä ja paha ihminen, kun on lomalla dubaissa? 😀 huoh suomalaiset huoh! Jos tältä kantilta katsoo, ei kannattaisi matkustaa enää minnekään, ettei tue ’vääriä’ asioita tai ole paha ihminen. NAurettavia kommentteja – dubaissa ei kaikki varmastikaan ole hyvin, nii kuin ei täälläkään tai muualla maailmassa – mutta itse ainakin matkustelen itsekkäästi itseni takia .

 15. Dubai2015 kirjoitti:

  Okei, tarkoitit tuolta kannalta. Itse en ole yrittäjä eikä minusta siihen olisi, joten nuo yritysmaailman asiat eivät olleet ne mitä tarkoitan. Nyt kun sanoit, niin ymmärrän myös pointtiasi. Itse ajattelen aina vaan matalapalkkaisen duunarin kannalta asioita maailmalla matkustellessa ja kotiarjessa, enkä hoksannut tuota mitä itse tarkoitit. Kiitos ja anteeksi, ja etenkin hyvää lomaa!

Kommentointi on suljettu.