Hae
Prime Life by Umppu

Uskonnot on kummallisia..

Ensimäinen kokonainen päivä takana täällä Dubaissa. Mää nukuin yöni todella sikeästi. Ainut mikä mua suunnattomasti ärsytti oli se, että meidän ovessa on ovikello ja joku ääliö soitti sitä ensin 12.00 yöllä ja uudelleen 1.30. Todellakin aion mennä kysymään respasta saako sen pois päältä, koska heräsin kamalaan paskahalvaukseen, että mitä on tapahtunut. Jossain unen rajamailla kuulin kun porukkaa tuli ehkä jostain baarista tms ja huusi kovaan ääneen käytävällä. Ehkä heidän mielestä hauska pila… mun mielestä ei..

Me herättiin paikallista aikaa 8.30 ja siitä lähdettiin aamupalalle. Täällä on saatavilla oikeastaan ihan mitä vaan. Ruoka on aivan tuoretta ja todella hyvää. Palvelu on aivan erinomaista kokoajan. Tänään mentiin tietenkin myös katsastamaan allas alue, mistä löytyy myös kiitettävästi valinnanvaraa.

Altaalla on todella ihanat auringonottopedit, missä on tyynyt. Siinä sitten ihan muina naisina otin päiväunetkin keskellä päivää. Vili polski niin monta tuntia, että oikein ihmettelin mistä se energia koska itse uin tai oikeastaan lilluin vedessä ja makaa röhnötin tuolissa. Kun Suomessa puhutaan näistä tasa-arvo asioista niin mun mielestä ne on yks hiiren paska verrattuna muualle.. (juuri tämän vuoksi sanon aina että matkailu avartaa) kun me mietimme unisex vessoja niin olisi ihan hauska nähdä mitenkä ihmiset reagoisivat nähdessään vaikka mikä naisen rooli täällä on. Suurin osa naisista kyyhöttää puun alla varjossa… burka päällä… kun mies nostaa kättä altaasta juoksee nainen pyyhkeen kanssa kuivaamaan, kun palvelija konsanaan… näin kaksi naista uimassa ja kyllä… burka päällä.. tuntuu aivan hullunkuriselta.. ja tuntuu jotenkin oudolta istua siinä vieressä bikinit päällä. Naisen rooli ei täällä ole missään suhteessa tasa-arvossa että kyllä Suomessa on tietyt asiat hyvin ja vähän herkästä nostetaan häly…

Täällä ilma on just sopiva. Aurinko paistaa, mutta ei ole liian kuuma. En tiedä mikä ”sumu” auringon edessä on vaikka taivas on pilvetön,mutta se on just passeli. Altaan vesi on ihanan lämmintä ja jopa minä tarkenen. Hotellissa on myös sisä allas missä saa olla lapset klo 17.00 asti. Kuntosali on 24/7 auki minne en aio astua jalallanikaan.

Kyselin asiakkailtani vinkkejä Dubain matkustamiseen ja mulle suositeltiin Miracle gardenia. Mentiin sinne taksilla, mikä on täällä aika edullista. Se on toisella puolella Dubaita missä meidän hotelli. Oli kyllä aikamoinen paikka. Oli jos jonkinlaista kukkaviritystä. Jopa lentokone mikä on päällystetty kukilla. Paljon kaunista katseltavaa, mutta 9-v mielestä välillä kuulemma tylsää. Onneks löydettiin sielä tramppa puisto ja saatiin energiaa purettua. Toki itse vaan katselin.

On kyllä pakko sanoa, että tässä hotellissa on ihan loistava että valittiin puolihoito. Ruoka on niin super hyvää että sitä oikein odottaa. Valinnanvaraa on niin paljon ettei tule sitä fiilistä että taas otan saman. On simpukoista pitsaan. Saat itse valita vartaan  ja se grillataan sulle sopivaksi. On eri maalaisia ruokia ja kaikki näyttää niin hyviltä. Musta loman yksi tärkeimpiä asioita auringon lisäksi on ruoka. Varsinkin tälläisessä buffet tyyppisessä ruokailussa on se hyvä puoli että tulee maistettua uusia ruokia.

Huominen aiotaan vaan löhöillä altaalla ja ehkä mennä Dubai marinaan tallustelemaan illemmasta. Varasin meille reissun torstaina Abu Dabiin koska mun unelma on aina ollut nähdä suur moskeija. Sille päivälle on sielä muutakin ohjelmaa. Muuta ei olla oikein suunniteltu ja mennään ihan fiilispohjalta.

Lue edellinen postaus: Hellöy Dubai! 

-Umppu

23 kommenttia

 1. Niini kirjoitti:

  Siis se moskeija on niin älyttömän hieno ettei mitään rajaa ??
  Siellä nainen pukeutuu kaapuun ka peittää hiuksensa(saa sieltä) ja miehille pitkät housut ja paita.. en sitten lapsista tiedä ??

  • primebody kirjoitti:

   Joo oli ihan ohjeissa että pitää peittää ja mulla on mukana musta pitkä mekko ja huivi

 2. Jensku kirjoitti:

  Ihanaa lomaa! Me kotiuduttiin lasten kanssa Dubaista just ennen joulua takas Suomeen ja uutta reissua jo suunnitellaan sinne, vaikka monesti jo käyty. Käykää ihmeessä aavikkosafari! Meidän 5- ja 7-vuotiaat olivat aivan liekeissä siellä safarilla, ja uskoisin et Vilikin tykkää! Se on ihan must juttu!

 3. Mira kirjoitti:

  Burj khalifassa käykää, ylhäällä tietty! Ja samalla reissulla Dubai mall, jossa kyllä sekoo parempikin shoppailija. Mutta yhdyn tuohon että parasta on varmaan just löhötä hotellissa ja syödä hyvin 🙂 kaiholla muistelen meidän perheen lomaa, mahti hotelli, aamupala, altaat ja ranta oli parasta.

 4. Mia kirjoitti:

  Kannattaa mennä safariajelulle! Varmasti poikasi tykkäisi. On suht edullista (pari vuotta sitten varattiin hotellin respasta, sisälsi ajelut safarilla, paikalliset ruuat, tanssiesityksen ja paluun hotellille 40e/nuppi).

 5. Kolmisilmä kirjoitti:

  Jos aina kelaa, että muualla on asiat huonommin, ei mitään saa ikinä muutetuksi parempaan. Että ollaan tyytyväisiä nyt tähän epätasa-arvoon, kun jossain ei ole edes tämän vertaa. Hienoa logiikkaa!

 6. Maisa kirjoitti:

  Ihana nähdä että olet päässyt Vilin kanssa kahdestaan reissuun. Onko ajatusta käydä jokaisen lapsen kanssa jossain vaiheessa matkalla kahdestaan? Monilapsisessa perheessä joillakin tapana käydä ainakin kertaalleen kahdestaan, isän tai äidin kanssa. Meillä myös kolme lasta(miehen, ei yhteisiä) ja ilmeisesti seuraavalle ulkomaan reissulle ”otettava” kaikki mukaan. Ovat jo sen verran vanhempia että loukkaantuvat suuresti jos vain yksi pääsee ja toiset joutuvat odottamaan sen vuoden tai kaksi että pääsevät mukaan. Näiden kanssa toki pääsee helpommalla jos ottaa yhden mukaan mutta on niistä toisilleen niin paljon seuraa ettei itse tarvitse keksiä koko ajan jotakin. Toivottavasti saat nautittua lomasta ettei koti- ja työasiat vain pyöri päässä. ?

  • primebody kirjoitti:

   Mennään seuraavaksi kokonperheen kanssa reissuun. En tiedä tuleeko pienempien kanssa reissattua kahdestaan.. saa nähdä

 7. Marle kirjoitti:

  Moikka! Täällä myös lomaillaan Dubaissa toista viikkoa. Mahtava paikka!
  Kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan Burj Khalifan valoshow, joka on aivan upea. Tänään vielä klo 20, to pe ja la klo 22. Ylhäällä vierailtiin myös, etenkin iltavalaistuksesessa ihanat maisemat. Jonottamaan kyllä joutui. Niin ja Dubai Fountain.. ihastuttaa joka kerta.
  Käytiin myös desert safarilla joka oli tosi kiva kokemus. Sisälsi kuljetukset, hurjaa (mutta turvallista) ajelua aavikolla, halutessaan kameliratsastusta, buffetruokailu beduiinileirissä, tanssiesityksiä yms.. hyvin järjestetty reissu.
  Yksi päivä vierähti valtavassa Aquaventure vesipuistossa, sekin ihan huippu jos vesipuistoista tykkää. Lasten lisäksi myös aikuiset viihtyy. Jos jonkinlaista liukumäkeä ja oma ranta. Lipun hinta tosin melkoisen kallis (n.60e hlö)
  Tämmösiä vinkkejä.. toki viikossa ei niin paljoa ehdi ja rentoutuminen ja lämmöstä nauttiminen on kuitenkin parasta lomalla 🙂
  Aivan ihanaa lomaa teille 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Kiitti! Mää mietin tota safari hommaa kun itellä tulee huono olo jo tavallisessa keinussa, että yrjöönkö koko matkan hahaha 🙂

 8. Madde kirjoitti:

  Aavikkosafaria suositeltiin tuossa aiemmin, mutta meille se oli hieman pettymys. Toki järjestäjissä on eroja, mutta meidänkin oli saanut paljon kehuja netissä.

  Kyyti aavikolle lähti jonkun supermarketin edestä ja kuumassa pikkubussissa oli toistakymmentä henkeä. Kun päästiin aavikon reunalle 6 hlö meni samaan autoon. Ajo oli hauskaa, mutta sitä kesti vajaa 10 min. Sitten meidän jätettiin alueelle missä sai ratsastaa kameleilla tai ajaa mönkkäreillä (maksullisia) ja missä olisi sitten tämä ”ravintola”.
  Olihan sielä kaunista, mutta ehdottomasti olisi pitänyt päästä kauemmas, nyt kaupungin valot näkyi takana ja rakennusta sielä täällä. Hieman pitkäksikin aika meinasi käydä.

  Lyhyesti: jos menette aavikolle, ottakaa oma kuljettaja. Maksaa hieman enemmän, mutta on varmasti sen arvoista.

  Ja sitten naisen roolista, itseänikin ihmetytti että mies saattoi olla shortseilla ja t-paidalla ja naisella näkyi vain silmät. Hotellillamme jutellimme pariskunnan kanssa, rouva käytti burkaa ja mies kulki shortseissa. Heillä tuntui olevan tasa-arvo liitossa ja olivatkin miehen töiden vuoksi asuneet mm. Britanniassa.
  Silloin rouva oli käyttänyt paljon vain huivia, mutta sanoi että olo oli koko ajan niin alaston ja hymyillen sanoi, että on onnellinen että asuvat taas Emiraateissa.
  Mukava oli keskustella heidän kanssaan parinakin iltana, mielenkiintoisia juttuja heidän kulttuurissaan/uskonnossaan. Jos alataalla käy aika pitkäksi niin kannattaa ihan mielenkiinnosta googlailla, onhan näitä uskontoja on käyty koulussa läpi, mutta eipä sitä itse ainakaan enää oikei mitään muistanut!

  Aurinkoisia lomapäiviä! Burj Khalifassa kannattaa käydä, me otimme liput kerrokseen 148 ja kannatti sielä oli paljon vähemmän porukkaa kuin kerroksessa 124. Kannattaa mennä niin että on vielä valoissaa mutta näkee myös kaupungin pimeällä. Aivan huippua!

 9. Milla kirjoitti:

  Se, että jollain on asiat huonommin, ei ole kovin hyvä argumentti 🙂 Ajattele, että aina kun sä valittaisit lapsistasi, niin joku tulisi pätemään, että mullapas onkin viisi lasta mitä sä oikein valitat. Suomi olisi jäänyt aika kehittymättömäksi valtioksi, jos useampi ihminen ajattelisi kuten sinä.

 10. Sari kirjoitti:

  Ihana, että jaksat bloggailla sieltä lomaltakin! Vähän parempaa fiilistä sun myötä itellekin tänne pikkulapsiarjen uskomattomaan uupumukseen ja tää sää Suomessa tällä hetkellä!! Siis hyi helevetti! Kuka helvetti niitä kuriksia jaksaa kiskoo joka saatanan päivä näille päälle, että pääsis ulos..

 11. GM kirjoitti:

  Moi. Mitä huulikiiltoja käytät? 🙂

 12. Julia kirjoitti:

  Hei mistä nuo aurinkolasit on? 🙂

 13. M kirjoitti:

  Suosittelen sinulle Umppu että tutustut henkilökohtaisesti muutamiin muslimeihin ennen kuin kirjoitat musliminaisista alentuvaan sävyyn. Monelle naiselle peittävä Islamin mukainen pukeutuminen merkitsee uskonnon harjoittamisen ja jumalanpalveluksen lisäksi vapautta ulkonäköpaineista ja trendiorjuudesta. Olen itse muslimi ja tunnen kymmeniä, ellen satoja muslimeja, sekä miehiä että naisia, Suomesta ja mm. arabimaista. Voin sano että yksikään näistä naisista itseni mukaan luettuna ei haluaisi mistään hinnasta keikistellä bikineissä uima-altaalla. Joten säästä vain se sääli ihan muille. 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Ymmärsin asian kun olin Dubaissa jos luet blogia yhtään pidemmälle.

 14. MJ kirjoitti:

  Kauniin näköinen paikka tuo Miracle Garden! Sinne emme omalla lomalla maaliskuun alussa ehtineet, mutta muuten kattavsti näimme paikkoja ja ihastuin arabialaiseen tunnelmaan täysin. Blogissani lisää matkatunnelmia jos tahtoo palata niihin toisen kuvaamasta vinkkelistä 🙂 Aurinkoa Suomen viimeisiin talvipäiviin <3 marjaanablog.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.