Hae
Prime Life by Umppu

Sairastelukierre helvetistä

Sitä alkaa oleen pikkusen finaalissa kun kuukauden sisään on ollut kaksi oksennustautia, kuumetta, hampaita, influenssarokotteen tuomat yskä, nuha ja aivan järkyttävät yöt. Mää rakastaisin mun perhe-elämää jos kaikki olisi terveitä, mutta tällä hetkellä en keksi muuta sanaa kun että tämä on perseestä. Tarkennan vielä että se ei kuitenkaan pois sulje rakkautta lapsiani kohtaan, mutta tuskin tätä kukaan toivoo siinä vaiheessa kun lapsia alkaa tekemään.

Jotenkin sen päivän kulku on mennyt niin, että herätään viiden jälkeen ja touhuillaan aamu suht rauhassa. Nyt oon tehnyt 2 lähes 12h työpäivää ja vielä yksi on edessä. Lasten piti olla hoidossa välipäivät, mutta oksennustauti yllätti jälleen kerran. Se fiilis kun tuut joulun vietosta kotiin ja saat lapset nukkuun. Ajattelet että voisinpa vaikka juoda lasin viiniä ja katsoa jakson Netflixistä… se ensi puraisu huulilla niin alkaa yläkerrassa oksentaminen.  Koko yö siinä sitten meni pyykkiä pestessä, vaatteita vaihdellessa ja oksennusta siivotessa. Ei siinä muu auta kun vetää hymy pyllyyn ja lähteä töihin.

Mulla on ehkä 10h unta kertynyt viikon aikana ja koitan vaan psyykata itteeni, että selviät tästä niin kuin ennenkin etkä oo tulossa hulluks. Kehossa on ties mitä oireita.. kuten jatkuva elohiiri molemmissa alaluomissa…. ihoa kutittaa ja kirvelee.. puren hampaita yhteen  hullunlailla. Päätä särkee ja ajatus ei kulje. Töiden jälkeen alkaa sama rumba heti eteisestä. Kun tässä painaa samaan aikaan aamu, päivä, ilta ja yövuoroa niin huumori on ainut lääke mikä mut pitää hengissä.

Tässä eletään sellaista tunti kerralla elämää ja toivotaan parasta. Me molemmat vanhemmat ollaan todella väsyneitä ja sanon sen ihan rehellisesti. Joululomasta on edes se hyvä puoli että kaikki Hilmat ja Vilmat on hetken hiljaa eikä koulusta tai päiväkodista tuu yhden ainutta viestiä tai asiaa mikä pitää muistaa. Välillä on sellainen olo että en muista edes omaa nimeäni.

Tämä jatkuva väsymys on asia mistä kukaan ei kertonut mulle aiemmin. En osannut odottaa tälläistä. Vasta sen jälkeen kun olen itse avannut suuni niin moni on sanonut että tiedän miltä susta tuntuu. Se että sulla ei ole vuorokaudessa aikaa edes ajatella ei ole kenellekkään hyväksi.

Mulla oli jouluksi vain yksi lahjatoive ja se oli yöunet. En ilmeisesti oo ollut jäävin kiltti, kun perseelleen meni sekin lahja. Tässä tilassa on myös vaikea pitää mieltä mukana ja koittaa pysyä positiivisena. Mää toivon että saisin edes sen 4h katkeamatonta unta ens yönä, koska edessä on vielä huominen työpäivä… ja sunnuntaina Primen Prime goes Balmain lanseeraustilaisuuden. Btw tervetuloa 14.00-16.00. Te ette tiedä miltä musta tuntui kun s postiin kilahti tänään maili, missä luki että tervetuloa Dubaihin Ulla-Riitta. Meinasin alkaa itkeen. En muista koska mulla olis ollut loma ilman tietynlaisia velvollisuuksia…  Ehkä tää tästä taas iloksi muuttuu…..

lue edellinen postaus: Virttynyt portaikko sai uuden ilmeen! 

-Umppu

 

14 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Moi!
  Mihin hotelliin menet Dubaissa? Täällä etsitään nimittäin hyvää hotellia helmikuuksi!

 2. Anna kirjoitti:

  En ymmärrä miksi ihmiset haalivat ruuhkavuosina niin paljon kaikkea lisähommaa sen arjenpyörityksen keskelle. Se on ihan sama mitä itselle uskottelee, mutta se ei ole kuin itsestä kiinni onko sitä tekemistä liikaa.

  Yrityksen pyörittämisestä ei ole kokemusta ja uskon, että olisi varmasti erittäin hankala saada ketään tekemään kaikki hommat, mutta eikö sitä työtä tosiaan voi jakaa..? Pitäisi luottaa siihen, että joku muukin pystyy tekemään osan niistä töistä.

  Luin vasta erästä blogia, missä kirjoittaja (pienten lasten äiti) harmitteli kun vapaa-aikaa ei vain ole. Jäin vaan miettimään, että jos sitä vapaa-aikaa ja rauhaa sinne arjen keskelle kaipaa niin pitäisi varmaan miettiä mitkä asiat ovat oikeasti niitä tärkeitä.. Miksi esimerkiksi se koti pitää rempata juuri silloin kun on muutakin hommaa valtavasti, huonosti nukuttuja öitä yms…?

  • Kia kirjoitti:

   Samaa olen itsekin miettinyt monta kertaa.. on matkoja, remppaa, pitää mennä sinne ja tonne. En kykenis tohon kaikkeen jos olisin rättipoikkiväsynyt.. mikset höllää joskus ja ole vaan, ei koko ajan tarvi suorittaa ja tehdä jotain tai lähteä johonkin…?!

   • primebody kirjoitti:

    Pitäiskö mun olla kotona ja tuijottaa kattoa? Toisten arki on hektisempää kun toisten.. Ei tässä elämäntilanteessa ole vaan yksinkertaisesti sellaisia ”höllään hetkeksi” hektiä kun ehkä 5:n vuoden päästä..

  • A kirjoitti:

   No jaa.. itse yhden lapsen äitinä pidän työtäni henkireikänäni. Ja muita omia juttuja myös. Monesti se kotona olo vasta rankkaa onkin. Jos kukkaronnyörit antaisivat myötä läksisin myös lomalle muutaman kerran vuodessa. Sehän se vasta lomaa on!

 3. Salla kirjoitti:

  Mä niin tiedän , mitä toi jatkuva unenpuuten on..itselläkin kolme lasta, joista nuorin vajaat 2kk. Joskus väsymykseen auttaa hetkellisesti kahvi, oma aika( itsellä liikunta) tai muu mielekäs tekeminen mutta kyllähän ne katkeamattomat yöunet kelpasivat ? Ei siinä masentuneen ja väsyneen fiiliksen keskellä aina jaksa ajatella, et ” väliaikaista tää on vain..” Tsemppiä! Arvostan että kirjoitat rehellisesti lapsiperheen elämästä- siihen mahtuu suurta iloa ja väsymystä, sekä huonoja päiviä. On jotenkin surullista, ettei negatiivisia asioita saisi sanoa ääneen

 4. Tii kirjoitti:

  Mä ehkä vähän rajoitan turhaakin joskus meidän elämää, mutta varsinkin yleisten lomien aikaan (esim. joulut, hiihtolomat jne.) vältän ostoskeskuksia, laivareissuja, isoja tapahtumia, koska kyllä niissä pöpöt leviää herkästi.

  Mulla on aika paljon tuttavia, jotka sairastavat mm. aina laivalta tullessaan vatsataudin

  Mä en vaan kaiken muun väsyn keskellä yhtään diggaa tuota sairastelua. Toivottavasti paranette pian <3.

 5. Relax kirjoitti:

  Mäkin mietin samaa. Pitää tehdä 12h työpäivää, matkustaa ja rempata ja vielä pompdelux esittelijäksi! Sittenhän se meili vasta laulaakin kun kysytään haara-lahjemittoja ja aikaa vastata noin minuutti tai tilataan toiselta! Kyllä varmaan jos kolmea työtä tekee, niin väsyttää helposti ilman lapsia.. Ja taloudellinen tilanteenne on rempoista, luiskista ja matkoista päätellen ok, niin miksi kuormitat itseäsi lisää? Voin vannoa että olet vähintään yhtä väsynyt kun pdl kausi pyörähtää kunnolla käyntiin….. ja kyllä. Lapset sairastavat pienenä paljon ja eivät nuku kokonaista unta öisin. Tykkään blogistasi, mutta ihmettelen sitä miksi valitat kun itsehän haalit koko ajan tapahtumaa ja työtä lisää….. rauhoitu.

  • primebody kirjoitti:

   Mun elämä on loppupeleissä jotain aivan muuta mitä ehkä kuvitelet sen olevan.. 🙂

  • TL kirjoitti:

   Mitä umppu tarkoitat vastauksellasi, että elämäsi on ihan muuta kuin mitä kommentoija ehkä ajattelee?

   Toisaalta, kulissit on usein hyvät ja oikea totuus jotain ihan muuta.

   Väsymyksestä saa valittaa, teen itsekin sitä, mutta yleensä pyrin myös pahimpina kausina helpottamaan elämääni. Nykyään osaan nähdä myös pidemmälle, ja tiedän mihin pystyn ja mikä taas laittaa itseni liian koville, jolloin väsymys ja stressi ja sairastelu yleensä iskevät. Tiedän valitettavasti useammankin tuttavan, joilla kiire on mennyt yli ja sen jälkeen onkin tullut pakollinen pysähtyminen.

   Toivottavasti saat lomalla nukuttua kunnolla, niin saat voimia vielä tähän pimeään talveen ja jaksat paremmin.

   • primebody kirjoitti:

    Tarkoitan sillä sitä että en jaa tänne blogiin läheskään kaikkia asioita ja se saattaa antaa vääristyneen kuvan elämästä, esim vaikka nyt tämä työ asia. Jos teen reilussa kahdesssa viikossa 3 työpäivää niin silloin on huvittavaa että jonkun mielestä teen esim liikaa töitä… kun ei tiedetä sitä kokonaisuutta..

 6. Maikkis kirjoitti:

  Toivottavasti tää *piip* enterorokko ei löydä teitä. Ilmeisesti taas liikkeellä..

 7. tina kirjoitti:

  Jotkut ei vaan pysty relaamaan ja juuri se kotona olo ei onnistu mikä rauhoittaisi ton härdellin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.