Hae
Prime Life by Umppu

Virttynyt portaikko sai uuden ilmeen

Tässä on kuva meidän rappusista. Kun muutimme tähän asuntoon oli talo uudiskohde. Saimme valita itse kaikki pintamateriaalit. En todellakaan osannut huomioida silloin kaikkea ja yksi mikä alusta asti jäi ärsyttämään oli meidän rappuset. Puu joka vuosien varrella kellastuu ja väri muuttuu jopa oranssiksi ei hivele mun ylsinkertaista värimaailmaa. Rappuset näytti jotenkin todella likaisilta ja tunkkaisista eikä sopineet meidän kotiin mitenkään.

Kun tässä oon vuodenpäivät niistä valittanut niin päätin että siinä on mulle joululahja. Mehän kerran suunniteltiin että päällystetään ne itse kokolattiamatolla mutta siitä ei tullut lasta eikä pas..aa koko hommasta. Mun isähän on aina tehnyt mulle kaikki remontit, mutta nyt kun se on eläkkeellä niin nauttikoot siitä ja muut saa hoitaa homman. Kyselin Facen kautta suosituksia ja päädyin Koti Korjaamo Tarmo Haataiseen! Voin todella suositella häntä.

Meillä oli pientä hässäkkää aikatauluttaa remonttia, koska portaita ei saa tietenkään käyttää ja meidän makkarit on ylhäällä jotenka oltiin mun vanhemmilla evakossa ja sitten meillä olikin joulureissu Tallinnaan. Mulla on aina selvät sävelet mitä haluan, mutta onneksi Tarmo ehdotti mulle tätä vaihtoehtoa, jota en ollut edes ajatellut itse.

 

Mää olisin itse laittanut sitä kokolattiamattoa, mutta hän ehdotti mikrosementtiä. Tämä aine/materiaali oli mulle aivan tuntematon, mutta kiinnosti heti. Tykkään aika pelkistetystä tyylistä, mutta tekstuuria saa kuitenkin olla. Hän myös ehdotti että poistetaan yksi kaide kokonaan, mikä avarsi todella paljon rappusia. Musta tuntui heti että oltiin samalla aaltopituudella. Näissä remppa hommissa on myös aina hyvä kuunnella suosituksia, koska on olemassa jos jonkinlaista nikkaria.

Mikrosementti oli ihan loistava valinta. Rappuset ei ensinnäkään natise yhtään samalla tavalla kuin ennen ja ne ei ole yhtään niin liukkaat. Vanhat kaiteet hiottiin ja maalattiin valkoisella. Myöskin rappuset hiottiin ennen käsittelyä.

Kävin itse valitsemassa mikrosementin värin Tampereen Nekalassa sijaitsevasta Suomen betonileimasimesta täältä ……. sielä oli paljon erilaisia vaihtoehtoja ja sieltä on myös valitsemani akustiikkatapetti, mikä vielä odottaa seinään laittoa.  Mikrosementtiä voi käyttää myös seiniin ja onkin nyt kovin ylieistyvä materiaali suihkutiloissa. Värejä löytyy useita, mutta kaikki on suht luonnollisia värejä.

Lopputulos muistuttaa ainakin omasta mielestäni hieman betonimaista pintaa.

Remonttiin meni usea päivä, koska pinnoitteen pitää antaa aina välissä kuivua. Keväällä tulee 6 vuotta täyteen tässä kodissa ja ollaan jo rempattu oikeastaan kaikki pinnat uusiksi. Asunto on hyvä pitää ajantasalla, koska esimerkiksi myyntivaiheessa jos tyyli vain sytyttää niin ei ole mitään kohtaa, mikä tarvisi heti uudistusta. Vielä kun saadaan yhdestä seinästä tapetti irti ja akustiikka tapetti tilalle niin kaikki alkaa olemaan taas kunnossa, kunnes keksin taas jonkun uuden kohteen. Mulle koti on todella tärkeä, koska oikeastaan vietän sielä kaiken muun ajan paitsi sen kun olen töissä. Pienet asiat piristää kummasti sitä arkea ja olen vain pari päivää ihastellut uusia rappusia.

 

Lue edellinen postaus: Voihan joulua toivottaa paljailla perskannikoillakin

-Umppu

5 kommenttia

 1. Milla kirjoitti:

  Ihanat ja todella kätevät! Tuollaisessa elävässä harmaassa pinnassa ei näy pöly, mitä meillä ainakin kertyy portaisiin kovasta edestakaisin ramppaamisesta huolimatta…

 2. Anna kirjoitti:

  Avartaa ja tuo selkeyttä myös se, että kuvat ovat tauluhyllyillä eivätkä ”ympäri seiniä.”?

 3. Jenni kirjoitti:

  Todella tyylikkäät!?

 4. Kaisa kirjoitti:

  Vau, onpa tyyllikkään näköset? minkälaista toi mikrosementti on pinnaltaan.. onko se liukas? Ja onko kovaa materiaalia jos vertaa esim. Puuhun? (Ajattelin siis että joustaako jos vaikka sattuu katuun portaissa). Meillä on kans tommoset samanlaiset rappuset kun teillä ja haluaisin niille jotain tehdä kans.

  Ja saako udella niiden hintaa? Tokin voin liikkestäkin kysyä tarjousta omiin rappusiin?

  • primebody kirjoitti:

   Mikrosementti on kovaa, mutta ei kuitenkan kiveä. Meillä raput oli noin 2500€ toki hinta varmasti riippuu työn määrästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.